Privatna mreža....pomoć.

poruka: 8
|
čitano: 2.585
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Privatna mreža....pomoć.

pozz...

ovak složio bi privatnu mrežu za oko 15 korisnika max...nešto od opreme imam nešto bi trebalo kupit..trenutno sam spojen na privatnu mrežu koja ima slične karakteristike, normalno neda mi se više plačti nekom nego idem nešto realizirati sam...uzeo bi u t-comu 10/512 brzinu.

ali bi i spojio od susjeda brzinu ( nači 2x po 10/512 mbit )jer tu di živim max. t-com mi može isporučit do 12mbit.onda bi trebao i server da se te dvije mreže povežu, kolko sam čuo to je izvedivo, a ak neko zna da mi objasni kak to šljaka...za sad imam 2 kučišta.kutiju 1 sam mislio složit za file server (windows home server nači fajlovi i backup, itd...) a kutiju 2 za drugi server isto windows (server 2003) ako bi radio na toj konfi? e sad dali je to izvedivo, kaj bi još trebal da bi to radilo, neke izmjene ili šta slobodno predložite..e da na linux nebi išao jer njega nisam nikad koristio ali slobodno možeti mane i prednosti u odnosu na windows....ispod sam naveo svoju opremu...ak sam fulao slobodno premjestite temu...

2x 8 portni switch  i 1 24 portni 10/100 mbit

2x tp link ap

airliwe ap i airlive g duo dual ap

24 dbi gridna, 2x 14dbi yagi antena, 2x 7dbi omnica

kabeli su kms-400

kutija 1: pentium d 945 2x 3.4 ghz, 4gb rama, 2x 2tb wd green, 500gb caviar black, ploča gigabyte

kutija 2: pentium 3 1ghz, 1gb rama, 120gb hdd

back ups 2x 500va, 1250va apc

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Privatna mreža....pomoć.

hoces li mi malo pojasnite? soory ali te ne razumem:) Hoces delite net preko swithova tako?I hoces imata 2 servera ili...

Nileks
12 godina
protjeran

ako 1 lik pocne skidati full brzinom i jako uspori net ostalim 14 ljudi kako češ to spriječiti?

12 godina
neaktivan

ono kaj ja oču je sljedeče...dvije mreže povezati u jednu( ako je to moguče preko servera, tako da server svakome korisniku daje istu brzinu ili šta več treba zato sam napisao da mi objasnite tu mogučnost), spojiti file server. preko swičeva dopeljati net do kučišta, laptopa, ps3 koji su mi u blizini, a dio dopeljati do acess pointova i dalje preko wirelesa do ostalih korisnika...da 2 servera jedan da bude posebno za fajlove, back up..a drugi za ostale stvari koje več trebaju..tako bar ima spojen ovaj preko kojeg sad imam net...

12 godina
neaktivan
GeronimoOo kaže...

ako 1 lik pocne skidati full brzinom i jako uspori net ostalim 14 ljudi kako češ to spriječiti?

pa to če riješiti server kaj ne...nači ja sad doma skidam brzinom 20mbit  na drugom kompu normalno gledam youtube i na trečem opet skidam i sve radi normalno na 30 korisnika s tim da svaki korisnik ima doma po 2,3 ili više računala mobitela spojenih na net...

16 godina
odjavljen

Ima tu podosta komplikacija... Dvije mreže je dosta teško kombinirati jer nije moguće da se jedan paket (npr file.jpg) šalje na dvije IP adrese u dva dijela.

Situacija. Ti si u mreži 1 sa IPom 192.168.0.15, eksterna IP 89.100.100.1. Upućuješ zahtjev za download file.jpeg sa 44.180.50.15. Web server šalje file (cijeli!) na tvoju exksternu 89.100.100.1. Preko NATa, fajl dolazi do tvog PCja na 192.168.0.15.

Ne postoji način (barem ga ja nisam našao) da se kombinira bandwidth dvije mreže (2 ADSL priključka u tvom slučaju). Googlao sam dosta o tome, našao sam NAT32 softverski router i nisam ništa uspio (pokušavao sam spojiti dvije WLAN mreže po ~50ak kbit svaka pa niti jedan download nije išao preko 50kbit).

Ti možeš to riješiti ovako - na ADSL routerima isključi DHCP. Na ADSLu 1 spoji AP1 i konfiguriraj mu DHCP na 192.168.1.20-100 pool a na ADSL 2 spoji AP2 i konfiguriraj pool na 192.168.1.101-254

Eventualno možeš ispred svakog od APova spojiti LAN switch (ili na neki od routera) i tako dobiti tih 8 ili koliko već portova (DHCP off!).

Iduće rješenje je dovesti internet sa oba ADSLa na jednu kištru (na 2 mrežne kartice, LANom) i napraviti AP. Drugi AP možeš staviti kao repeater signala prvog APa a switch možeš spojiti na neki od routera. To zahtjeva nešto više konfiguracije (mislim da ti treba Edge server) ali imaš daleko veću kontrolu tko se može spojiti i u kojoj mreži (subnetu) će biti.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
Privatna mreža....pomoć.

Ono što ti želiš zove se adsl bonding i koliko je meni poznato, nije izvedivo bez specijalne opreme te bez podrške providera.
Čisto sumnjam da netko u HR to podržava, jer ponudu nisam vidio za privatne korisnike.

Uglavnom, zaboravi. Uzmi svoju ADSL liniju, i nemoj ju dijeliti bez nekakvog filtering proxyja, da ne bi imao problema sa policijom zbog ilegalnog sadržaja i CPa. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

ako je moguce 20mb imat to je 1,3mb po korisniku

ako imas 10mb to je 0,6mb po korisniku

Ako spojiš mob ili laptop na mrežu, onda će ti ping jako varirati... a igranje multiplayer igara možeš zaboraviti, kao i full hd gledanje na jubitu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 19:22 (GeronimoOo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice