Tridilema oko kupovine LCD monitora

poruka: 8
|
čitano: 2.112
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Planiram kupiti novi LCD monitor i imam tridilemu Osmijeh izmedju ovih monitora:

1. LCD Samsung 22" T220HD+ TV LS22TDVSUV .......................... (280 EUR)

2. Monitor LCD Samsung 23" 2333HD+ TV LS23CFVKF ............... (290 EUR)

3. LCD LG 22" Flatron M227WD-PZ TV Tuner ............................... (275 EUR)

Racunar koristim najvise za obradu fotografija u Photoshopu (fotograf amater), malo crtam u AutoCAD-u a ostatak je office i internet.

Unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Tridilema oko kupovine LCD monitora

Za photoshop nijedan.Spva ,Ipsa monitor ili ostani na crtu tj kupi 22 crt rabljenu odcuvanu da se nac po 300-400kn  .Ak lcd najeftiniji je lenovo 220lx oko 3000kn (410E).Vidim da si u sve ugouro tuner to nebus nasel po mom saznanju dobar monitor i tuner u jednom

17 godina
neaktivan

Ja ako je rad u PhotoShopu u pitanju ne preporučam ništa lošije od Della 2209WA kojeg treba razlikovat od puno lošijeg a skoro jednako skupog E2209W modela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozda nisam bio bas precizan, ali rad u Photoshopu se svodi na malu korekciju slika koje poslije objavljujem na svojoj web stranici i na jos nekim stranicama tipa photosig. Tuner mi treba iz razloga kad gledam utakmicu a malac hoce crtani da mu mogu pustiti crtani na monitoru.

17 godina
neaktivan
Shogun kaže...

Mozda nisam bio bas precizan, ali rad u Photoshopu se svodi na malu korekciju slika koje poslije objavljujem na svojoj web stranici i na jos nekim stranicama tipa photosig. Tuner mi treba iz razloga kad gledam utakmicu a malac hoce crtani da mu mogu pustiti crtani na monitoru.

Za bilo kakve korekcije u PS-u T(o)N(e) matrice jednostavno nisu dobre, to može proć za igre ali za PS ne. Šta se tiče tunera kupi neku DVB-T karticu za u kompjuter.

17 godina
neaktivan

Pa sa kojom matricom da uzmem monitor tako da mi boje na slikama budu kako treba, kad neko gleda moje slike da ih vidi onakve kakve u stvari jesu a ne sa nekakvim disperzijama i sl.?

17 godina
neaktivan
Shogun kaže...

Pa sa kojom matricom da uzmem monitor tako da mi boje na slikama budu kako treba, kad neko gleda moje slike da ih vidi onakve kakve u stvari jesu a ne sa nekakvim disperzijama i sl.?

Prvo i osnovno sa TN matricom imaš 6-bitne boje, a sa IPS i PVA monitorima 12-bitne, a ako se ne varam na tržištu najjeftiniji takav monitor je Dell 2209WA.

17 godina
neaktivan

Cuo sam i ja za ovaj Dell 2209WA. Kako se pokazao u praksi? Ako moze neko ko koristi ovaj monitor da malo napise svoje dojmove.

Unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice