Ne HDCP monitori

poruka: 9
|
čitano: 4.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ne HDCP monitori

Pozdrav ljudi!

Poceo sam traziti novi monitor 23-24" za PC i suzio izbor na ovaj, ali sam na kraju otkrio da ima ugradjenu HDCP zastitu. Kako ne podrzavam takvu zastitu, i ne zelim financirati takva $%^^%& ni pod razno, odustao sam od tog monitora.

Kako jos uvijek zelim monitor sa DVI ulazom zanima me koji NE HDCP monitori 23-24" su dostupni kod nas u rangu do 2000 kn.

Btw, za one koji ne znaju, HDCP je tehnologija zastite HD sadrzaja na nacin da monitoru ne dopusta prikaz ako nije "original".

lp, Z

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ne HDCP monitori
dumba kaže...

Prouči malo bolje to sve skupa.

Sto time zelis reci? Objasni malo.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ne HDCP monitori

HDCP nema nikakav utjecaj na nezaštičeni materjal (recimo kopija kojoj je skinuta zaštita). Jedino ima utjecaj kad gledaš zaštičeni sadržaj (orginalni), ukoliko monitor nije HDCP, player obara kvalitetu slike (ili čak ne dopušta reprodukciju) kako bi se spriječilo kopiranje. HDCP monitoru samo grafičkoj javljaju "Ej, ja sam monitor, ja mogu sliku samo prikazati, ne mogu je snimiti".

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 1
17 godina
Ne HDCP monitori

Ako misliš na reprodukciju BD sadržaja problema nema. Instaliraš AnyDVD HD i on ti u letu skine HDCP zaštitu.

Heal The World

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Ne HDCP monitori

Moja preporuka,

koristim 23" Samsung 2333HD (TV + monitor) Full HD

također postoji model bez TV tunera, 2333 SW

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znam sto je HDCP i sto radi (zato i pitam), ali nisam bio 100% siguran da li se radi samo o zasticenom ili o svim HD materijalim. A to dosta ovisi i o proizvodjacu i nacinu na koji implementira zastitu.

Sve u svemu, to je prilicno dobar monitor (pogotovo za svoju cijenu), ali ipak idem traziti dalje Mršti se jer ne podrzavam takav nacin zastite.

Btw, hvala na razumljivom i pristojnom odgovoru.

15 godina
neaktivan
mci kaže...

Moja preporuka,

koristim 23" Samsung 2333HD (TV + monitor) Full HD

također postoji model bez TV tunera, 2333 SW

Moram te razocarati:

pcworld: General Features: HDCP, Headphone Jack

Samo sto se taj feature ne spominje u samsungovim specifikacijama - mozda zato sto nije feature nego bug,

16 godina
odjavljen
Ne HDCP monitori

Ne volim ni ja razno razne zaštite koje stavljaju i tamo gdje i je i gdje im nije mjesto, ali ovo što radiš je borba s vjetrenjačama. Teško ćeš naći takav monitor jer proizvođači to stavljaju da bi monitor lakše a ne teže prodali, a s druge strane ti kao korisnik ne dobijaš ništa, a ukupni značaj toga što ti nisi kupio monitor sa zaštitom je zanemariv.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne HDCP monitori

Imam problem sa monitorom Samsung SyncMaster 940nw. Radio je normalno skoro 3 godine, a sada je počeo pokazivati neke čudne probleme. Kada ujutro uključim svj PC, monitor samo bljesne pa ga moram 3puta i više paliti i gasiti dok ne proradi ,a poslije radi normalno. Ovo mi se događa svakodnevno kod prvoga pokretanja. Ako neko zna neka mi odgovori je li to znak njegova kraja ili je nešto banalno?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice