LCD ili CRT kaj je bolje za igre?

poruka: 64
|
čitano: 11.440
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: LCD ili CRT kaj je bolje za igre?
neven1992 kaže...

High-end CRT vs. Low-end LCD -> CRT (vjernost prikaza boja)

Još uvijek koristim CRT, Samsung SyncMaster 753DFX, jako mi se sviđa i još ga ne mislim mjenjati, jedina mu je mana ne baš velika dijagonala.

Topic je iz 7. mjeseca prošle godine. Dosad je lik već vjerojatno kupio monitor.

A sada se više ni ne isplati uzimati CRT, samo LCD...
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina

I jučer je otvorena jedna tema iz 7 mjeseca!! Hm.....zanimljivo... Malo čitat prije pisanja nebi naškodilo

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
empa kaže...
jabuka555 kaže...
// to si sada slagao. kako može LCD kojem je nativna 1280x1024 ići na veću rezoluciju? Ja u to nevjerujem. Pa nemreš uopće u Control Display-u stavit veću rezoluciju. Imaš ti kakve dokaze za to?
 Ako se upristojiš, mogu ti i dokazati. Ovako će ti netko drugi morati odgovoriti na to. No, danas sam dobronamjeran pa ti evo hint: moraš maknuti jednu kvačicu u display properties.
 jel mi možeš ,ako ti nije problem poslati privatnu poruku kako se to točno radi. Moj monitor je LG W2294T.
Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W, Windows 7
17 godina
neaktivan

Slika govori tisuću riječi, kažu.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina
neaktivan
paintb0x kaže...

Odličan primjer, desni je LCD?
ROFLPANCACES - njajbolje poslužiti tople.
17 godina
neaktivan
Ivanplesh kaže...
empa kaže...
jabuka555 kaže...
// to si sada slagao. kako može LCD kojem je nativna 1280x1024 ići na veću rezoluciju? Ja u to nevjerujem. Pa nemreš uopće u Control Display-u stavit veću rezoluciju. Imaš ti kakve dokaze za to?
 Ako se upristojiš, mogu ti i dokazati. Ovako će ti netko drugi morati odgovoriti na to. No, danas sam dobronamjeran pa ti evo hint: moraš maknuti jednu kvačicu u display properties.
 jel mi možeš ,ako ti nije problem poslati privatnu poruku kako se to točno radi. Moj monitor je LG W2294T.
 Kako Empa očito više nije s nama (nije se logirao par mjeseci) dozvoli da ti ja tu kažem da to ne smiješ i ne možeš napraviti. Barem ne tako da dobiješ išta korisno od toga. LCD monitor ima fiksni broj pixela, te povećanjem rezolucije iznad tog broja ne možeš postići ništa jer se pixel ne može usitniti da ti prikaže 2 različita. Ono što bi dobio povećanjem recimo s nativnih 1680*1050 na 1920*1200 je da virtualni desktop od 1920 downscaleaš na 1680 izlaz (efektivna površina bi bila veća od stvarne). Isti efekt bi dobio ako samo smanjiš ikone u exploreru Smijeh
P.S.
Ontopic CRT monitori su prisilno umirovljeni, većinom su imali bolju sliku nego većina današnjeg TN smeća za mal novac. Istina, kvaliteta im je značajno opadala s vremenom (prikaz na 5 godina starom CRTu zna biti malo otužan) i imaju malu milju drugih ograničenja, ali sam prikaz je bio vjerodostojniji. By the way, za doma LCD je definitivno isplativiji izbor Osmijeh
Why so serious???
17 godina
neaktivan
paintb0x kaže...

Da je ovaj desno (vjerojatno LCD) imalo dobar monitor, slika bi se dala zrihtati. Treba pod hitno smanjiti brightness i povećati kontrast.

Svejedno, bolje takav LCD, nego onakav CRT, iako, kao što već rekoh, da valja taj LCD slika bi se dala zrihtati...
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
neaktivan

Reć ću samo jedno - CRT-ovi su zastarili

LCD je lošiji od CRT-a,ali to se niti nr primjeti - refresh 65Hz(Ljudi vide samo 24) tako da ne treba puno govorit.

Najbolje je uzet monitor sa IPS matricom,ali su dostupniji oni sa TN pa odliči,ali definitivno LCD

http://www.njuskalo.hr/oglas380962
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zippo daj ne govoi gluposti i odi v osnovnu školu da se naučiš neke osnove iz biologije.Pa od kad čovjek vidi 24 slike u sekundi,to si sigurno pročital na Facebooku i povjeroval v to sranje.Čovjek ne vidi slike kod gledanja,tj.čovjekovo oko,a i mozak ne registriraju vid ko slikice,nego čovjek vidi kontinuiranu sliku bez prekida.Već kad pišeš nekaj takvoga onda bar malo promisli kaj govoriš,a to sa 24 slike si ti krivo shvatil.Ljudsko oko ako vidi 24 slike u sekundi,gdje su one odvojene jednakim intervalom između slika,percipira te slike ko fluidno kretanje a ne ko slike i zato se filmovi kodiraju u 24 slike i ne zato kaj nebi više od 24 slike mogli vidjeti u sekundi.

Nemoj vjerovati svemu kaj ti drugi veliju.

Kaj se tiče monitora,danas razlika između LCD-a i CRT-a je jako mala,i na LCD monitorima se mogu slike dosta dobro prilagoditi.A kaj se tiče povečanja rezolucije od maksimalne to se ne preporučuje jer može monitor krepati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 22:19 (toma).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da čovjek vidi oko 15 fps-a.

btw. Ako imaš manje love i dovoljno mjesta kupi sebi CRT, ako imaš 1400+ kn idi na LCD jer se za te novce već ne isplati kupovati CRT, a nevjerujem ni da postoji tako skup.

Moja kanta: Intel Pentium DualCore E2180 2.00 GHz o/c 2.50 GHz, 2 GB rama, Gainward GeForce 8500GT
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
Da je ovaj desno (vjerojatno LCD) imalo dobar monitor, slika bi se dala zrihtati. Treba pod hitno smanjiti brightness i povećati kontrast.

Svejedno, bolje takav LCD, nego onakav CRT, iako, kao što već rekoh, da valja taj LCD slika bi se dala zrihtati...
  Volio bih vidjeti dokaz da LCD ima bolji prikaz slike od CRTa.

Btw. tko pogodi koje je LCD a koje CRT na donjoj slici, dobiva čokoladu. 
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 23:40 (paintb0x).
17 godina
neaktivan
paintb0x kaže...
i_rambo_plache kaže...

A tebi je ona slika od gore dokaz da CRT ima bolju sliku od LCD-a???

Mogao si ti (ako si ti slikao tu sliku) podesiti brightness na 100 i kontrast na 20, npr., pa slika izgleda usrano...

CRT troši puno više struje, puno više zagrijava, slika je mutnija od LCD-a i slika je lošija od LCD-a. Kao što već rekoh, da se onaj LCD podesi, imao bi mnogo bolju sliku...
16 godina
neaktivan

Kupovati CRT u današnje doba je totalno demode. Preporučam da uzmeš Samsung T200 ili T220 (1400, odnosno 1800 kuna u Ve-milu).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
paintb0x kaže...
i_rambo_plache kaže...

A tebi je ona slika od gore dokaz da CRT ima bolju sliku od LCD-a???

Mogao si ti (ako si ti slikao tu sliku) podesiti brightness na 100 i kontrast na 20, npr., pa slika izgleda usrano...

CRT troši puno više struje, puno više zagrijava, slika je mutnija od LCD-a i slika je lošija od LCD-a. Kao što već rekoh, da se onaj LCD podesi, imao bi mnogo bolju sliku...

Svugdje na sv. Internetu ćeš pročitati da LCD ima lošiji prikaz boja, na apsolutno svakom imalo ozbiljnijem mjestu. I oduvijek se zna da LCD loše prikazuje crnu boju. I sad tu pričaš o svjetlini, kontrastu, potrošnji, zagrijavanju...
  Pretpostavljam da si vlasnik LCDa i da nemaš više CRT kod sebe, pa bih te zamolio da staviš ovu sliku na pozadinu računala i fotoaparatom uslikaš rezultat. Da usporedimo kako se ne bi nizašto prepirali.
17 godina
neaktivan

imao sam 2 CRT-a prije ovog LCD-a kojeg sad imam.

Default postavke na LCD su sranje, stave brigtnes na full pa osljepis kad ga prvi put upalis Smijeh, ali to se da sredit.

Današnji lcdi dobro prikazaju crnu boju ( bolje od ovih 2 crta ), boje su puno ljepše, oštrija je slika, i widescreen je jednostavno bolji od starog 4:3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
paintb0x kaže...
Svugdje na sv. Internetu ćeš pročitati da LCD ima lošiji prikaz boja, na apsolutno svakom imalo ozbiljnijem mjestu. I oduvijek se zna da LCD loše prikazuje crnu boju. I sad tu pričaš o svjetlini, kontrastu, potrošnji, zagrijavanju...
Pretpostavljam da si vlasnik LCDa i da nemaš više CRT kod sebe, pa bih te zamolio da staviš ovu sliku na pozadinu računala i fotoaparatom uslikaš rezultat. Da usporedimo kako se ne bi nizašto prepirali.
Pretpostavljaš točno. Ove slike koje sam postavio su s monitora "Samsung SyncMaster 203B" kupljenog prije cca. 2 godine... I sad usporedi moje slike s onom prvom tvog LCD-a.
Fear of the Dark Fear of the Dark
Inače nisu ovakve crvene crte... Inače nisu ovakve crvene crte...
17 godina
neaktivan

Valja CRT, valja parni stroj, valja i konja jahat, lijecit se treba pustanjem krvi, zvijetde su tocke na nebu, Mjesec je veličine šake......

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po čemu se razlikuje ovaj monitor od ostalih LCD monitora?

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-razlikuje se po gamutu, kalibratoru .. i cijeni. Grafičarima je vjernost boja važna, ostali biraju design, dimenzije, potrošnju...

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
protjeran

Imao sam jako dobre CRT Sony-jeve i Samsungove monitore 21 inch za profesionalnu upotrebu a sada imam dva LCD Samsung 2032BW 2ms 3000:1 koji glase za trenutno jako dobre monitore ali po meni LCD se ne moze porediti sa kvalitetnim CRT monitorom CRT je po svemu bolji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
paintb0x kaže...
Pretpostavljaš točno. Ove slike koje sam postavio su s monitora "Samsung SyncMaster 203B" kupljenog prije cca. 2 godine... I sad usporedi moje slike s onom prvom tvog LCD-a.
 E Paintbox!

Što kažeš na ove moje screenshotove? Jel je crna boja loša?
Jel je na mome monitoru (koji je star 2 godine, a danas je tehnologija iole bolja) onakva slika kakva je na tvome LCD-u ili je ipak na tvome monitoru slika loše narihtana?
16 godina
neaktivan

inače se priča da su CRT bolji za igranje,ali ipak ti je bolje uzet LCD pošto ćeš uštedit prostora i manje će se grijat... imaš jeftinih Asusov-i od 19" 800kn i Samsungov 19"od 900kn

Intel Celeron 2.40 Ghz, 768 mb DDR,Evga GeForce FX 5200 128MB,40gb HDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
luxman kaže...

Imao sam jako dobre CRT Sony-jeve i Samsungove monitore 21 inch za profesionalnu upotrebu a sada imam dva LCD Samsung 2032BW 2ms 3000:1 koji glase za trenutno jako dobre monitore ali po meni LCD se ne moze porediti sa kvalitetnim CRT monitorom CRT je po svemu bolji

pa nije to to bas istina!
lcd su daleko bolji, samo ne oni u pevecu za 800 kn za 20'' !

ako se bavis grafikom kupi kvalitetan EIZO! e, to su monitori!
16 godina
protjeran
sasa kaže...
luxman kaže...

pa nije to to bas istina!
lcd su daleko bolji, samo ne oni u pevecu za 800 kn za 20'' !

ako se bavis grafikom kupi kvalitetan EIZO! e, to su monitori!

nije nikako istina, po kvaliteti prikaza se lcd ne može nikako mjeriti sa crt-om, a sve ostalo je prednost lcd-a (dimenzije, grijanje, zračenje, potrošnja.......)
17 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
... Ja inače baš nevolim taj wide, jer mi ove moje igrice koje ja koristim nemaju podršku za tu tehnologiju. Sve su uglavnom rađene za 4:3 omjer. A to kaj pišu da je 16:10 prirodnije, to oni lažu, a vrijeme će pokazati da je 4:3 "normalno". Jebote, kad gledam naše TV programe na toj wide televiziji, svi mi onako ko s marsa, razduženi, debeli, nenormalni.

Izjava desetljeca... Zahvaljujem majstore, nabacio si mi smjesak najranije. Smijeh
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/
16 godina
protjeran
pixelatem kaže...
jabuka555 kaže...
... Ja inače baš nevolim taj wide, jer mi ove moje igrice koje ja koristim nemaju podršku za tu tehnologiju. Sve su uglavnom rađene za 4:3 omjer. A to kaj pišu da je 16:10 prirodnije, to oni lažu, a vrijeme će pokazati da je 4:3 "normalno". Jebote, kad gledam naše TV programe na toj wide televiziji, svi mi onako ko s marsa, razduženi, debeli, nenormalni.

Izjava desetljeca... Zahvaljujem majstore, nabacio si mi smjesak najranije. Smijeh
 ha ha

zbilja izjava, ne desetljeća, nego stoljeća.
sva sreća pa naši imaju vrhunsku tehnologiju i mogučnosti, pa možeš odabirat dali če ti signal pustiti u wide ili 4:3
16 godina

Po meni najveca prednosta CRT-a u odnosu na LCD za igranje je sto mu u situaciji kada je hardvare preslab na toj rezoluciji za odredjenu igru mozes spustiti rezoluciju bez nekog prevelikog  gubitka kvalitete dok kod LCD-a sve sto nije nativna rezolucija izgleda koma.

Npr. ako ti rezolucija 1600 * 1200 daje prenizak FPS u igri (nemas dovoljno jaku graficku) na CRT-u moze spustiti rezoluciju i imati jos uvijek dobru sliku.

Na LCD-u kad spustis npr. sa 1680*1050 (22' LCD) na nize dobijes sliku u banani, pa u situacijama kada neka igra ima prevelike zahtjeve na toj rezoluciji u odnosu na tvoj hardvare imas puno manje opcija da ju ipak ucinis igrivom (uglavnom smanjivanje detalja i to).

17 godina
neaktivan
livadasb kaže...
 ha ha

zbilja izjava, ne desetljeća, nego stoljeća.
sva sreća pa naši imaju vrhunsku tehnologiju i mogučnosti, pa možeš odabirat dali če ti signal pustiti u wide ili 4:3

Necemo preuvelicavati, ipak je izjavu stoljeca napravio lik koji nikako nije mogao podesit monitor i boje pa je napravio screenshot i to poslao na forum.
Ali nije ni jabuka555 daleko od toga da kad jedan dan uzme wide monitor posalje screenshot kako mu je sve distorzirano i debelo na monitoru! Osmijeh
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/
16 godina
protjeran
Mauro kaže...

Po meni najveca prednosta CRT-a u odnosu na LCD za igranje je sto mu u situaciji kada je hardvare preslab na toj rezoluciji za odredjenu igru mozes spustiti rezoluciju bez nekog prevelikog  gubitka kvalitete dok kod LCD-a sve sto nije nativna rezolucija izgleda koma.

Npr. ako ti rezolucija 1600 * 1200 daje prenizak FPS u igri (nemas dovoljno jaku graficku) na CRT-u moze spustiti rezoluciju i imati jos uvijek dobru sliku.

Na LCD-u kad spustis npr. sa 1680*1050 (22' LCD) na nize dobijes sliku u banani, pa u situacijama kada neka igra ima prevelike zahtjeve na toj rezoluciji u odnosu na tvoj hardvare imas puno manje opcija da ju ipak ucinis igrivom (uglavnom smanjivanje detalja i to).

a šta je sa ghostingom, nerealnim bojam, da ne spominjem nikako uvjerljivoj crnoj i probijanju pozadinskog osvjetljenja
16 godina
livadasb kaže...
Mauro kaže...

a šta je sa ghostingom, nerealnim bojam, da ne spominjem nikako uvjerljivoj crnoj i probijanju pozadinskog osvjetljenja
 Ghosting vec neko vrijeme nije problem jer imalo kvalitetniji LCD ima dovoljno brzu matricu da nema problema sa ghostingom.

Uvjerljivost crne boje i pozadinsko probijanje su svakako na strani CRT-a, ali OP je pitao za igre, a ne profesionalnu upotrebu.
Tada su mislim te dvije stvari poprilicno irelevantne osim ako igras neke stvarno mracne igre gdje prikaz crne boje i probijanje pozadinskog osvjetljenja mogu doci do izrazaja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice