High-end CRT vs. Low-end LCD -> CRT (vjernost prikaza boja)
Još uvijek koristim CRT, Samsung SyncMaster 753DFX, jako mi se sviđa i još ga ne mislim mjenjati, jedina mu je mana ne baš velika dijagonala.
High-end CRT vs. Low-end LCD -> CRT (vjernost prikaza boja)
Još uvijek koristim CRT, Samsung SyncMaster 753DFX, jako mi se sviđa i još ga ne mislim mjenjati, jedina mu je mana ne baš velika dijagonala.
I jučer je otvorena jedna tema iz 7 mjeseca!! Hm.....zanimljivo... Malo čitat prije pisanja nebi naškodilo
Slika govori tisuću riječi, kažu.
Slika govori tisuću riječi, kažu.
Reć ću samo jedno - CRT-ovi su zastarili
LCD je lošiji od CRT-a,ali to se niti nr primjeti - refresh 65Hz(Ljudi vide samo 24) tako da ne treba puno govorit.
Najbolje je uzet monitor sa IPS matricom,ali su dostupniji oni sa TN pa odliči,ali definitivno LCD
Zippo daj ne govoi gluposti i odi v osnovnu školu da se naučiš neke osnove iz biologije.Pa od kad čovjek vidi 24 slike u sekundi,to si sigurno pročital na Facebooku i povjeroval v to sranje.Čovjek ne vidi slike kod gledanja,tj.čovjekovo oko,a i mozak ne registriraju vid ko slikice,nego čovjek vidi kontinuiranu sliku bez prekida.Već kad pišeš nekaj takvoga onda bar malo promisli kaj govoriš,a to sa 24 slike si ti krivo shvatil.Ljudsko oko ako vidi 24 slike u sekundi,gdje su one odvojene jednakim intervalom između slika,percipira te slike ko fluidno kretanje a ne ko slike i zato se filmovi kodiraju u 24 slike i ne zato kaj nebi više od 24 slike mogli vidjeti u sekundi.
Nemoj vjerovati svemu kaj ti drugi veliju.
Kaj se tiče monitora,danas razlika između LCD-a i CRT-a je jako mala,i na LCD monitorima se mogu slike dosta dobro prilagoditi.A kaj se tiče povečanja rezolucije od maksimalne to se ne preporučuje jer može monitor krepati.
Mislim da čovjek vidi oko 15 fps-a.
btw. Ako imaš manje love i dovoljno mjesta kupi sebi CRT, ako imaš 1400+ kn idi na LCD jer se za te novce već ne isplati kupovati CRT, a nevjerujem ni da postoji tako skup.
Kupovati CRT u današnje doba je totalno demode. Preporučam da uzmeš Samsung T200 ili T220 (1400, odnosno 1800 kuna u Ve-milu).
imao sam 2 CRT-a prije ovog LCD-a kojeg sad imam.
Default postavke na LCD su sranje, stave brigtnes na full pa osljepis kad ga prvi put upalis , ali to se da sredit.
Današnji lcdi dobro prikazaju crnu boju ( bolje od ovih 2 crta ), boje su puno ljepše, oštrija je slika, i widescreen je jednostavno bolji od starog 4:3.
Valja CRT, valja parni stroj, valja i konja jahat, lijecit se treba pustanjem krvi, zvijetde su tocke na nebu, Mjesec je veličine šake......
-razlikuje se po gamutu, kalibratoru .. i cijeni. Grafičarima je vjernost boja važna, ostali biraju design, dimenzije, potrošnju...
Imao sam jako dobre CRT Sony-jeve i Samsungove monitore 21 inch za profesionalnu upotrebu a sada imam dva LCD Samsung 2032BW 2ms 3000:1 koji glase za trenutno jako dobre monitore ali po meni LCD se ne moze porediti sa kvalitetnim CRT monitorom CRT je po svemu bolji
inače se priča da su CRT bolji za igranje,ali ipak ti je bolje uzet LCD pošto ćeš uštedit prostora i manje će se grijat... imaš jeftinih Asusov-i od 19" 800kn i Samsungov 19"od 900kn
Imao sam jako dobre CRT Sony-jeve i Samsungove monitore 21 inch za profesionalnu upotrebu a sada imam dva LCD Samsung 2032BW 2ms 3000:1 koji glase za trenutno jako dobre monitore ali po meni LCD se ne moze porediti sa kvalitetnim CRT monitorom CRT je po svemu bolji
Po meni najveca prednosta CRT-a u odnosu na LCD za igranje je sto mu u situaciji kada je hardvare preslab na toj rezoluciji za odredjenu igru mozes spustiti rezoluciju bez nekog prevelikog gubitka kvalitete dok kod LCD-a sve sto nije nativna rezolucija izgleda koma.
Npr. ako ti rezolucija 1600 * 1200 daje prenizak FPS u igri (nemas dovoljno jaku graficku) na CRT-u moze spustiti rezoluciju i imati jos uvijek dobru sliku.
Na LCD-u kad spustis npr. sa 1680*1050 (22' LCD) na nize dobijes sliku u banani, pa u situacijama kada neka igra ima prevelike zahtjeve na toj rezoluciji u odnosu na tvoj hardvare imas puno manje opcija da ju ipak ucinis igrivom (uglavnom smanjivanje detalja i to).
Po meni najveca prednosta CRT-a u odnosu na LCD za igranje je sto mu u situaciji kada je hardvare preslab na toj rezoluciji za odredjenu igru mozes spustiti rezoluciju bez nekog prevelikog gubitka kvalitete dok kod LCD-a sve sto nije nativna rezolucija izgleda koma.
Npr. ako ti rezolucija 1600 * 1200 daje prenizak FPS u igri (nemas dovoljno jaku graficku) na CRT-u moze spustiti rezoluciju i imati jos uvijek dobru sliku.
Na LCD-u kad spustis npr. sa 1680*1050 (22' LCD) na nize dobijes sliku u banani, pa u situacijama kada neka igra ima prevelike zahtjeve na toj rezoluciji u odnosu na tvoj hardvare imas puno manje opcija da ju ipak ucinis igrivom (uglavnom smanjivanje detalja i to).