Tražim neki monitor za oko 1000 kn.
Ne kuzim se previse u monitore, ali mi frend rekao da obavezno gledam da ima IPS panel.
Moji zahtjevi su 24" i FullHD rezolucija.
Naletio sam na ovaj:
https://www.instar-informatika.hr/monitor-benq-238-gw2406z-5ms-vga-hdmi14-dp12-ah-ips%E2%80%8E-full-hd-/50094/product/
Ali me zanima ima li koji bolji u tom price rangeu.
Koristit ce se uglavnom za casual gaming, programiranje, gledanje serija i surfanje webom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uzeo bi neki 27" monitor. Koristio bi se uglavnom za gaming, igram WoW.
Što bi mi preporučili oko 2000kn?
Da li preporučate amd freesync ?
Smatrate li da neki proizvođači imaju bolje boje pa tako i slike na svom displayu od drugih?
Koristim gtx 1060 3gb gpu.
I5 4690k
Pozdrav,
selim se u ovu temu nakon preporuke u "slaganju pc konfiguracija" i kupljenog Ryzena 1600 sa MSI 1060 6GB GamingX grafom.
U temi mi je preporučen AOC i2481FX koji razmatram ali mi se čisto s estetske strane ne sviđa baš izgled stalka (koliko god to površno bilo...).
Ako imate kakvu preporuku još, znači 24'', IPS, do 2,000kn.
Ako ne, uzmem taj AOC, pa mi se možda s vremenom i svidi.
Thx :)
Sta kazete da je LG 27UD58 monitor najbolji za tu cijenu i za gaming ili neki drugi kupovao bi u futuri.
Pozdrav,
selim se u ovu temu nakon preporuke u "slaganju pc konfiguracija" i kupljenog Ryzena 1600 sa MSI 1060 6GB GamingX grafom.
U temi mi je preporučen AOC i2481FX koji razmatram ali mi se čisto s estetske strane ne sviđa baš izgled stalka (koliko god to površno bilo...).
Ako imate kakvu preporuku još, znači 24'', IPS, do 2,000kn.
Ako ne, uzmem taj AOC, pa mi se možda s vremenom i svidi.
Thx :)
imaš ovaj 24" IPS LG "klasičnijeg" izgleda - FullHD monitor sa freesyncom (ako u budućnosti odeš na AMD grafu) klik
ako bi na nešto veće imaš ovo klik
P.S. izbjegavaj ipon i extreme digital što se dućana tiče
Sta kazete da je LG 27UD58 monitor najbolji za tu cijenu i za gaming ili neki drugi kupovao bi u futuri.
Nema baš najbolje boje..
Nema baš najbolje boje..
A koji ima a da ga ima u futuri?
..
imaš ovaj 24" IPS LG "klasičnijeg" izgleda - FullHD monitor sa freesyncom (ako u budućnosti odeš na AMD grafu) klik
Nema vise smisla preporucivati taj LG pored novog modela: https://www.nabava.net/search.php?q=24MP59G
Nema baš najbolje boje..
A koji ima a da ga ima u futuri?
To će ti morati odgovoriti bolji poznavalac od mene. Za ovoga što si pitao znam sigurno jer ga ja imam uz još dva ekrana pa mogu raditi usporedbe.

Korak unazad u odnosu na 4k.
https://www.adm.hr/product.asp?product=monitor-benq-bl2420pt-238&code=89007ADM
sumnjam da ima ista bolje u ovom rangu, veca dijagonala je +700~
Gledam malo 24", 1080p, 144Hz monitore do nekih 2000kn i svidio mi se ViewSonic XG2401. (na alzahopu cca. 2100kn)
Ima li ga netko i kakvi su dojmovi?
Svi ti 144Hz monitori oko 2.000kn su TN panel tako da bi ja to zaobišao
Hajde mi kao djelomičnom laiku reci zašto je toliak razlika u cijeni između tog LGa i ovog Asusa ( ASUS ROG SWIFT PG27AQ 27" 4K/UHD) ?
Stjepanj
plačaš Asusov Rog dizajn( kvaliteta, nesto"metalnih" djelovi, visestruka funkcionalnost postolja i naravno nesto vise led dioda:), 10-bitni panel, G-sync koji dize cijenu za barem 1000+kn, USB-portove! Eto nije bilo tesko!lp
Korak unazad u odnosu na 4k.
bez zajebancije i dalje trazim 1440p monitor...
lol 27" mora biti
lp
A "povoljan" znači do koliko kešovije?

za ovaj znam da je odlican sto se tice slike no odaziv mu je katastrofa cca 30ms avg, tako da nedolazi u obzir
A ovo ti je preveliko?
nazalost 1440p na 31"+ i nisam nesto previse vidio u zivo, ali i taj sam uzeo u obzir, hvala!LP
Hajde mi kao djelomičnom laiku reci zašto je toliak razlika u cijeni između tog LGa i ovog Asusa ( ASUS ROG SWIFT PG27AQ 27" 4K/UHD) ?
Stjepanj
Tu se ime najvise placa izmedju ostalog.
Jer ako pogledas PRO scenu neces naci 1-2 igraca sa ASUS monitorima, svi su ili Benq ili Eizo jer su najbolji.

Uzeo bi neki 27" monitor. Koristio bi se uglavnom za gaming, igram WoW.
Što bi mi preporučili oko 2000kn?
Da li preporučate amd freesync ?
Smatrate li da neki proizvođači imaju bolje boje pa tako i slike na svom displayu od drugih?
Koristim gtx 1060 3gb gpu.
I5 4690k
Ovdje možeš otprilike vidjeti što ti se nudi za te novce: https://www.jeftinije.hr/L3/962/racunalna-oprema/slika-i-zvuk/monitori?crft=653:27~27&craz=BZ1600Z2200&sort=4
Kao što vidiš, svi su FHD, nije nije 2k ili više. Moj bi ti savjet bio da se ipak malo protegneš financijski i uzmeš neki 2k 27" monitor. Ako nisi u mogućnosti ići preko 2000kn, onda bi ja uzeo DELL P2717H.
Ma lik je car!lp