Odluka je pala ipak na http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/aoc-g2460vq6/
Cijena mi se cini ok a ima i freesync,nema dvi-d port ali spojim preko display porta ili hdmi
E al pazi, sad gledam onaj tvoj stari monitor i ispada da je on ipak 16:9 formata, što bi značilo da ipak moraš pripaziti na visinu. Najbolje da si sve fino izmjeriš i provjeriš točnu visinu monitora prije nego što ga kupiš.
Također, uzmi u obzir to da ti ovaj AOC ima TN matricu, tako da ti to i nije neka sreća. Vjerojatno bi ti onda onaj Samsung bio bolji izbor budući da on ima PLS matricu.

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy

i ona je relano takva da u mraku pomješaš njihove AMVA LCD panele, pa normalan korisnik uopče ne bi skužil nikakvu razliku.Dakle jedan i drugi monitor na identične postavke, realno pa ne bi bilo nikakve bitne razlike jer to su AMVA LCD paneli. Nije to IPS vs AMVA, pa da odma vidiš tu specifičnu raliku u praksi.ZL model ima nešto veči kontrast, plus još ostale sitnice ali to nije presudno sori ali ja taj model ne bi kupil.Da danas kupujem neki monitor, uzeo bio 28 varijantu ili model to je 1000% sigurno.
pa normalno da je skuplja kad ima sve bitne tehnikalije=proizvođač nije nigdje štedio.

. Ako imate kakvih pitanja u vezi navedenog monitora, slobodno mi se javite pa da riješimo i vaše nedoumice. Ugodan ostatak dana svima! LP 

dakle ova dole fotka malo morgen pa zna se da Benq AMVA LCD paneli imaju viši kontrast.Eto ovaj ranije spomenuti Benq EW2750ZL, dakle onaj sa ružnom guzicom ima kontrast malo preko 4000:1.Uostalom pa i ovaj moj Benq monitor, njegov kontrast je obično oko 3.500:1 dakle Samsung koga ti to farbaš jel?

uzmi veči 28 monitor cijena je okvirno ista i to je to rješen problem.