Znači mi koji pišemo da nam 1080p na 27" lažemo vas i sami sebe, LOL. Normalno da ću jednog dana preći na 4K i recimo zakrivljeni oled...to nema spora ali trenutno mi je 1080p savršeni kompromis za nezahtjevno i kvalitetno igranje, sasvim normalno surfanje i ne pomišljam mijenjati taj monitor dok 4K/60 fps-a grafa ne bude 2000 kn. A sad kome je to zrmato nek ubode 1440p na toj dijagonali i svi sretni i zadovoljni. Zato i postoji tržište a da nema potražnje za 1080p 27" monitorima nebi se ni nudili ali brijem da je to trenutno i zadnjih par godina vrlo tražena roba, ljudi valjda znaju zašto. Meni su npr. veličina slova savršeno pogođena za tu rezoluciju i dijagonalu a to da igre izgledju odlično ne moram ni spominjati, filmove i tak gledam na plazmi.
slazem se, takoder koristim 27" 1080p, i dok sam na njemu super mi je sve vidljivo u windowsima, na drugom 27" 1440p sve izgleda daleko ljepse i ostro no oce mi oci ispasi koliko "čirim" u te minijaturne ikone i sl.!
U igrama se na ovom 1080p upali najmanji level AA(2x/ili fxaa) i sve izgleda odlicno! pogotovo u kombinaciji s 16x Anistropic Filtering!lp

1440p na toj veličini je onako optimalno/nije presitno, ali cijena takvih monitora još uvijek je puno previsoka.

ali ja sam još dodal ostala bitnija podešenja slike pa kako ko voli nek izvoli.Prosječan korisnik ne zna šta je to Color Temperature/Temperatura boje, zato treba naglasit da se ta opcija vrlo lako podešava prema osobnim ukusima.