Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.691.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji monitor kupiti

Imaš post iznad {#}

15 godina
Koji monitor kupiti

Zna li tko kako mogu provjeriti koliki je odziv u milisekundama na monitoru?

Who bolan cares
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Planiram kupiti neki 19" LED monitor do 100 evra, treba mi najviše za igre. Našao sam ViewSonic VA1931WA. Kakav je i dal postoji nešto bolje u sličnom cenovnom rangu? Dobro bi bilo da neko ko već ima ovaj monitor prenese iskustva. Kakve su boje, kontrast, oštrina slike, i slično?...

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

E ljudi sta mislite o ovoj mojoj ideji.Volio bih cut vasa misljenja.Posto nisam vidio nigdje da ima za kupit monitor recimo od 27 inca a da nije full hd mislio sam kupit tv za pc od neznam manje rezolucije od 1920x1080 zato sto su igre jako zahtjevne u toj rezoluciji.A ako stavim u igrinim opcijama rezoluciju manjo od nativne mog monitora slika ce bit ruzna.Stoga sam pomislio mozda da kupim tv koji ima manju rezoluciju i onda bih mogo igrat u manjoj rezoluciji a da ne bude ruzno.Stvarno bi me zanimalo sta vi mislite o ovoj ideji.

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozdrav svima. nadam se da ce netko vidjet ovu objavu, naime zanima me dali je jos uvijek ovaj dell u2312hm ekran best buy, ulozeno dobiveno, ili se moze naci nesto bolje u rangu cijene do 1500kn, s obzirom da citajuci prethodne teme sa foruma oko 2012-te je bio zasigurno best buy. i zanima me dali ce r9 270 graficku lijepo iskoristit, odnosno prikazat perfformanse te graficke. bio bih zahvalan na odgovoru. hvala 

0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Dell U2311H ili ACER S243H?

Dell je 900kn,Acer 700.

Na grafi imam 2xMini DP,HDMI,2XDUAL LINK DVI

Komponente su

AMD PHENOM X6 II 1055T

8GB DDR3.

HD7870 TAHITI

TX650.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RaZ0R9111 kaže...

Dell U2311H ili ACER S243H?

Dell je 900kn,Acer 700.

Na grafi imam 2xMini DP,HDMI,2XDUAL LINK DVI

Komponente su

AMD PHENOM X6 II 1055T

8GB DDR3.

HD7870 TAHITI

TX650.

daj mi reci di je dell 900 kn

HTC ONE je stigao !!!!
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jel ima bolji za 1974kn koliko dođe dotični DELL U2412M UltraSharp? 

http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?s=bsd&sku=320-2676

Brine me ovih 60Hz, današnji CRT koji koristim negledljiv je na 60Hz pa koristim redovno 85/100Hz.

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pasko kaže...
RaZ0R9111 kaže...

daj mi reci di je dell 900 kn

Na forumu

No nije sad bit to nego koji od ta 2 da uzmem?

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Bok svima...daj mi recite od ova tri monitora koji bi bio najbolji za igranje i gledanje filmova:

Asus VS278Q

Philips 273E3LHSB/00

Philips 274E5QAHB

Nekako su mi drazi prva dva zbog odaziva,ali zato cu cuti vasa misljenja...hvala

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Ne nego baš zadnji zbog IPS matrice koja daje puno bolju sliku od prva dva TN monitora. Vrijeme odziva je nešto što odavno ne treba gledati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

pozdrav svima,2009 sam kupio lenovo thinkvision L220x 22", radi na nativnoj rezoluciji od 1920x1200 , i uzeo bih nesto za bozic novijeg monitora,ni sam neznam od koliko inča da odaberem,pitanje postoje li paneli kvalitetniji od IPS-a?Posto dugo nisam bio u tome,eto trazio bih dostojnu zamjenu sadasnjeg monitora uz cijenu od 4500 kuna.Preferiam links u splitu,al moze preporuka i ostalih ducana.Zahvaljujem

0 0 hvala 0
17 godina
Nitro233 kaže...

pozdrav svima,2009 sam kupio lenovo thinkvision L220x 22", radi na nativnoj rezoluciji od 1920x1200 , i uzeo bih nesto za bozic novijeg monitora,ni sam neznam od koliko inča da odaberem,pitanje postoje li paneli kvalitetniji od IPS-a?Posto dugo nisam bio u tome,eto trazio bih dostojnu zamjenu sadasnjeg monitora uz cijenu od 4500 kuna.Preferiam links u splitu,al moze preporuka i ostalih ducana.Zahvaljujem

U Linksu ti nemaju 1440p monitore, a prijelaz na neki 1080p veće dijagonale ti se ne isplati.

Stoga ti preporučam ovo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_226&products_id=12062

Twitter: @191x7
15 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav.. Znaci treba mi monitor, platio bih do 1000 kn. Za te novce da bude sto veci, da bude dobar za igrice i ako je moguce dostava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 18:45 (roby27).
13 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, trebala bi mi preporuka za kupovinu monitora. buđet mi je nekih 1700 kn. Razmišljao sam negdje 23" i da ima hdmi ulaz kako bi mogao spojiti ps3 na njega, također bi bilo dobro da ima audio izlaz da mogu skinut audio s hdmi-a.

Hvala unaprijed na preporukama :)

A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster. -Jeremy Clarkson
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, planiram kupiti http://www.protis.hr/products/details/monitor-led-ips-23-lg--ips231pbn-1920x1080-250-cdm2-5-000-0001-5ms-black/44410 pa me zanima jel ga neko ima i kakav je za gaming i filmove?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 0:26 (JoePS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Comi123 kaže...

Planiram kupiti neki 19" LED monitor do 100 evra, treba mi najviše za igre. Našao sam ViewSonic VA1931WA. Kakav je i dal postoji nešto bolje u sličnom cenovnom rangu? Dobro bi bilo da neko ko već ima ovaj monitor prenese iskustva. Kakve su boje, kontrast, oštrina slike, i slično?...

Zbog čega danas kupovat 19 monitor, pa to uopče nema smisla kad za okvirno 100eura moš kupit 22 monitor i to sa DVI priključkom kaj drugo.{#}

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-215-aoc-e2250swdnk-1920x1080-20-000-0001-5ms-black/66675

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-215-aoc-e2250swnk-1920x1080-200-cdm2-7001-5ms-black/69679

JoePS kaže...

Pozdrav, planiram kupiti http://www.protis.hr/products/details/monitor-led-ips-23-lg--ips231pbn-1920x1080-250-cdm2-5-000-0001-5ms-black/44410 pa me zanima jel ga neko ima i kakav je za gaming i filmove?

To je IPS monitor kaj drugo, i dobar je za bilo kakve poslove na kompu to sigurno. Ali nemoj uzet taj LG model nego ovaj s dolnjeg linka, malo je veči(pogledaj dolnju fotku za usporedbu 23 vs 24) ali cijena je praktički ista i onda nema problema.Cool

http://www.protis.hr/products/details/monitor-led-ips-24-lg-24ea53vqp-1920x1080-250-cdm2-50000001-5ms-black/68071

http://i7.minus.com/i5sr21d1FKcUk.jpg

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 2:45 (rambox).
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

molim vas prijedlog za najbolje ulozenih 2000kn za monitor koji je najbolji za te novce 24 ili 27 hvala na prijedlozima htio bih ga koristitit za igrice filmove cujem za ovaj dell u2412m da je cudo i dali je on najbolji ili se za te novce moze uzet bolji 27 .... hvala svima 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
tin_95 kaže...

Pozdrav, trebala bi mi preporuka za kupovinu monitora. buđet mi je nekih 1700 kn. Razmišljao sam negdje 23" i da ima hdmi ulaz kako bi mogao spojiti ps3 na njega, također bi bilo dobro da ima audio izlaz da mogu skinut audio s hdmi-a.

Hvala unaprijed na preporukama :)

Asus PB238Q

Službena stranica

12 godina
rtg 1989 kaže...

molim vas prijedlog za najbolje ulozenih 2000kn za monitor koji je najbolji za te novce 24 ili 27 hvala na prijedlozima htio bih ga koristitit za igrice filmove cujem za ovaj dell u2412m da je cudo i dali je on najbolji ili se za te novce moze uzet bolji 27 .... hvala svima 

Evo ti usporedba pa ti odluči što ti je bolje http://www.displaywars.com/24-inch-16x10-vs-27-inch-16x9 u svakom slučaju veći je PPI na manjoj dijagonali a samim time i oštrina ekrana.

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

hvala na odg znaci pored tog della ipak se moze nac nesto kvalitetno 27 za 2000kn moze kakav dobar prijedlog ili da se drzim tog della hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

sutra sjeda placa pa bih pametno ulozio tih 2000 kn jer monitor se ne kupuje svaki dan

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 2:32 (roby27).
17 godina
moderator
Zekat kaže...

Brine me ovih 60Hz, današnji CRT koji koristim negledljiv je na 60Hz pa koristim redovno 85/100Hz.

LCD i CRT tehnologija nemaju mnogo veze jedna s drugom. LCD ekrani ne trepere (tj. trepere onoliko koliko im treperi pozadinsko osvjetljenje, bilo da je riječ o fluorescentnim cijevima ili u novije vrijeme ledicama, a što se mjeri valjda u tisućama herca). Dakle, svaki ili skoro svaki LCD ekran koji si vidio u životu, uključujući one na prijenosnicima, osvježavan je brzinom od 60 Hz.

Inače, gotovo ni jedan LCD monitor ni ne možeš natjerati na 85 ili 100 Hz (izuzmemo li gamerske 120-hercne modele), tek si stare modele mogao natjerati na 70 ili 75 Hz. Danas su svi na 60 Hz ili na 120 Hz ako je riječ o gamerskim modelima.

Dakle, nemoj se opterećivati s tim, nego se opterećuj s tim da odabereš monitor s dobrom matricom - obavezno uzmi monitor s IPS ili PLS matricom i po mogućnosti sa stalkom kojem možeš podešavati visinu.

14 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Zekat kaže...

LCD i CRT tehnologija nemaju mnogo veze jedna s drugom. LCD ekrani ne trepere (tj. trepere onoliko koliko im treperi pozadinsko osvjetljenje, bilo da je riječ o fluorescentnim cijevima ili u novije vrijeme ledicama, a što se mjeri valjda u tisućama herca). Dakle, svaki ili skoro svaki LCD ekran koji si vidio u životu, uključujući one na prijenosnicima, osvježavan je brzinom od 60 Hz.

Inače, gotovo ni jedan LCD monitor ni ne možeš natjerati na 85 ili 100 Hz (izuzmemo li gamerske 120-hercne modele), tek si stare modele mogao natjerati na 70 ili 75 Hz. Danas su svi na 60 Hz ili na 120 Hz ako je riječ o gamerskim modelima.

Dakle, nemoj se opterećivati s tim, nego se opterećuj s tim da odabereš monitor s dobrom matricom - obavezno uzmi monitor s IPS ili PLS matricom i po mogućnosti sa stalkom kojem možeš podešavati visinu.

meni je jedan kolega rekao da je pva matrica bolja od IPSa odnosno bolje prikazuje crne boje,u cemu je onda razlika izmedju te dvije?

17 godina
moderator
Nitro233 kaže...
meni je jedan kolega rekao da je pva matrica bolja od IPSa odnosno bolje prikazuje crne boje,u cemu je onda razlika izmedju te dvije?

Ne znam, nisam nikad radio s monitorom s PVA matricom. Čitaj: http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm

PS bolji prikaz crne nije jedino mjerilo kvalitete prikaza. {#} Ujedno, koliko PVA modela imaš na raspolaganju danas za kupiti? Ima uopće koji? Ako se ne varam, Samsung je gurao PVA, a sad gura PLS.

14 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Nitro233 kaže...

Ne znam, nisam nikad radio s monitorom s PVA matricom. Čitaj: http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm

PS bolji prikaz crne nije jedino mjerilo kvalitete prikaza. {#} Ujedno, koliko PVA modela imaš na raspolaganju danas za kupiti? Ima uopće koji? Ako se ne varam, Samsung je gurao PVA, a sad gura PLS.

znam imam inace ovaj monitor sa s-pva matricom http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2316466,00.asp

meni je odlican,al uzeo bih nesto vece zbog toga se bojim da ne bi novi monitor imao losiju kvalitetu prikaza slike,btw samsung je imao one monitore tamo krajem 2008 pocetkom 2009 ja mislim sa TN panelom od kojeg bi me boljela glava kad bih gledao vise od 5 minuta,pa sam ga bio vratio nemogu se sjetit tocno modela al bili su recenzirani i u bugu,jedina mana koju bih naveo kod spva panela jest slabiji odaziv

12 godina

S-PVA monitora ima sve manje tu i tamo u višoj premium klasi monitora, ubiti takav tip panela više se gura na televizorima zbog visokog kontrasta gdje IPS zaostaje(siva crna po noći) dok se kod monitora sve više gura IPS/PLS zbog nešto boljeg kuteva gledanja i prikaza širokog spektra boja što svakako odgovara grafičkim dizajnerima i svima onima koji imaju potrebu za što točnijim i vjernijim prikazom boja. 

12 godina
Koji monitor kupiti

Pozz,trebam pomoc u vezi odabira monitora sa tv tunerom nezz uopce sta se krece u tom svijetu,dosad san ima Asus VK222S i za moje potrebe sasvim zadovoljan bija, sad bi ipak isa na koji cm vise 24'' - 26'' ,znaci primarno mi je koristenje surfanje,gledan dosta hd filmova i pokoja igra i tv tuner jer je doma samo jedna tv koja je zauzeta od ostatka obitelji od jutra do mraka.....cijena amo rec do 2000kn iako sta povoljnije to bolje ...graficka je Saphire HD7850 ako je bitno....Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice