AOC Q3279VWF 32" 1440p, 75hz, VA, Freesync zaključana tema

poruka: 445
|
čitano: 107.915
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AOC Q3279VWF 32" 1440p, 75hz, VA, Freesync

Stvar je u tome sto se po netu pisu skroz drugacije stvari nego sto se to ovdje prezentira, eto cak je i ico007 na prvoj stranici koji ga je koristio ostavio jedan lijepi osvrt koji se opet razlikuje od svega sto se ovdje prica. Iz iskustva znam da je bolje vjerovati kvalitetnim recenzijama i ljudima koji objektivno sagledaju stvari nego pojedincima s foruma koji samo hvale svoga konja koliko god u krivu bili. Sa ovim stajem posto ne zelim dalje u off topic dok se ne pokrene neka konkretna rasprava o monitoru.

15 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Stvar je u tome sto se po netu pisu skroz drugacije stvari nego sto se to ovdje prezentira, eto cak je i ico007 na prvoj stranici koji ga je koristio ostavio jedan lijepi osvrt koji se opet razlikuje od svega sto se ovdje prica. Iz iskustva znam da je bolje vjerovati kvalitetnim recenzijama i ljudima koji objektivno sagledaju stvari nego pojedincima s foruma koji samo hvale svoga konja koliko god u krivu bili. Sa ovim stajem posto ne zelim dalje u off topic dok se ne pokrene neka konkretna rasprava o monitoru.

Pa ako te zanimaju kvalitetne recenzije imaš onu koju je Stjepanj stavio na prvoj stranici, ne znam da li ima netko na webu ko bolje radi recenzije monitora od ovoga:

https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/

I taj je stavio plus u recenziji da monitor ima niski input lag. Za te novce ovaj monitor ima ogroomnu vrijednost.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
13 godina
AOC Q3279VWF 32" 1440p, 75hz, VA, Freesync

war3_tft, znači nisi.

Pazi, od kad je Stjepko stavio osvt, dosta forumaša ga je kupilo i zadovoljni su.

Čak štoviše, nisam vidio niti jedan komentar "ovaj monitor je najbolja stvar na svijetu", nego su kometari više manje solidni."

Dakle jeftinih 32", 1440p uz zadovoljavajuć input lag. 

Da si najveća picajzla za monitore ne možeš reći da ovo nije best buy u klasi ispod 2 soma kn.

Ako nije tvoj par cipela, ok - imaš prohtjeve ispod kojih ne ideš, al daj popusti malo brate.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2018 14:44 (DarthMarkus).
Moj PC  
10 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Naravno da su zadovoljni, za tu cijenu i moraju biti, na kraju svi prezmire na nedostatke zbog te cijene sto je logicno i opravdano.

Problem nisu ljudi koji ostave iskreni komentar, svaka im cast, problem je par ovih sto preuvelicavaju, negiraju mane i sire dezinformacije.

13 godina

Naprimjer ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
war3_tft kaže...

Naravno da su zadovoljni, za tu cijenu i moraju biti, na kraju svi prezmire na nedostatke zbog te cijene sto je logicno i opravdano.

Problem nisu ljudi koji ostave iskreni komentar, svaka im cast, problem je par ovih sto preuvelicavaju, negiraju mane i sire dezinformacije.

Ti stvarno ne znaš stati. Šta hoćeš reći, dali smo 1.700 kn, makar monitor ne valja samo zato jer ima 32" ekran. Znači 95% korisnika ovog monitora na ovom forumu kažu da su prezadovoljni monitorom i da ne vide nedostatke koje ti govoriš da monitor ima (makar ga uopće ne posjeduješ niti si ga ikada koristio) samo zato jer si vidio jednu recenziju sa očito defektnim monitorom, jer mi ostali nemamo ili očito ne vidimo te nedostatke za koje ti znaš makar monitor nisi nikada u životu koristio.

Mora da očito mi svi lažemo da po noći možemo spavati jer smo (očito po tvom) shebali 1.700 kn za bezveze

17 godina

U google napisem monitor + problemi jedva nadem 3 stavke i sve o nekom pikselu + ghostingu koji ne vide svi.

Zatim u google ukucam svoj monitor od 8000 + kn i milju problema...

Na srecu nisam jedan od onih koji je nahebo s losim primjerkom.

No poantu kuzite

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2018 15:42 (toxic).
Moj PC  
17 0 hvala 0
13 godina
Bravo Toxic,ti si jedan od rijetkih forumasa koji ne pati od “moj konj je najbolji” 👍
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Meni je najsmijesnije od svega sto war3_tft ima Acer Predator xb241h, koji ima isti panel kao moj ASUS VG248QE hahaha, znaci mislim na to da je isti model AU Optitronics m240hw01 v.8.

CIJENA MOGA VG248QE: 2055KN
CIJENA NJEGOVOG PREDATORA: 3249KN

hahaha, ovo je presmijesno vec

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Naprimjer ?

war3_tft kolega i dalje čeka na odgovor, nemoj da čeka do Neuma 

Naravno ne treba nam priča iz tvog kuta gledanja, nego crno na bijelo - linkovi na postove gdje se negiraju mane i šire dezinformacije o ovom monitoru.

7 godina
neaktivan

Pitanje za sretne vlasnike Q3279VWFD8: da li je brightness monitora zadovoljavajući? Znam da dosta jeftinih IPS ima problema pa na kraju od deklariranih 250 cd/m² to bude i dosta niže, a često se i preporuča uzeti sa 300 cd/m2. Ne namjeravam ga koristiti na suncu, ali me zanima da li je u normalnim radnim uvjetima (soba, daleko od prozora, normalna rasvjeta) brightness zadovoljavajući? Na koliko posto ga držite?

Kakav je uniformity slike, znam da je to i lutrija od primjerka do primjerka, da li ima odstupanja da bode oči u normalnom radu?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Luka123 kaže...

Meni je najsmijesnije od svega sto war3_tft ima Acer Predator xb241h, koji ima isti panel kao moj ASUS VG248QE hahaha, znaci mislim na to da je isti model AU Optitronics m240hw01 v.8.

CIJENA MOGA VG248QE: 2055KN
CIJENA NJEGOVOG PREDATORA: 3249KN

hahaha, ovo je presmijesno vec

Mozda je isti panel, al Acer ima G-Sync kod ASUS nema. I porez na nediviju je 130€.

7 godina
neaktivan

Zaboravih još pitati da li uz Q3279VWFD8 monitor dođe HDMI ili DP kabel?

0 0 hvala 0
14 godina
DalmatHR kaže...

Pitanje za sretne vlasnike Q3279VWFD8: da li je brightness monitora zadovoljavajući? Znam da dosta jeftinih IPS ima problema pa na kraju od deklariranih 250 cd/m² to bude i dosta niže, a često se i preporuča uzeti sa 300 cd/m2. Ne namjeravam ga koristiti na suncu, ali me zanima da li je u normalnim radnim uvjetima (soba, daleko od prozora, normalna rasvjeta) brightness zadovoljavajući? Na koliko posto ga držite?

Kakav je uniformity slike, znam da je to i lutrija od primjerka do primjerka, da li ima odstupanja da bode oči u normalnom radu?

Što se tiče brightness-a, po meni je sasvim ok. Ja ga držim na 70% i s obziroim da to nije mob ili laptop pa ću ga koristiti na suncu, ne vidim tu problema. Uniformity je po meni vrlo vrlo dobar. Kažem, fenomenalno je kako je dobar monitor s obzirom na cijenu i sve što nudi. Jedini minus je ergonomija i to je to. Ovo je doslovno u pol cijene za sve što nudi. Igrao sam se još malo ovih dana koliko sam stigao Crysis 3 malo i veličina monitora je odlična . Potpuno se uživiš. Ne vidim tu nikakav probelm za 95% gamera, osim onih profi, jel.

DalmatHR kaže...

Zaboravih još pitati da li uz Q3279VWFD8 monitor dođe HDMI ili DP kabel?

Što se tiče toga, odslično je isto što se ni tu nije štedilo te dobiješ i HDMI i DP kabel.

7 godina
neaktivan

Super, hvala na odgovoru ... da izbacim DP kabel iz košarice :)

Pitao sam za brightness jer su mi igre onako ... zadnje u cijeloj priči, važno mi je da dobro radi i ne zamara u svemu ostalom, čitanje i sl.

10 godina

Uzeo i ja danas IPS verziju. Za sad nemam zamjerke, treba se naviknuti na veličinu jedino. Nakon 25" 2K je ovo malo žestoko. Dell se preselio na posao.

Za kežual PUBG dušu dalo, čak i sa 1060 6gb ide fino. PES 2019 također milina.

Ghostingu nikakvom ni traga. Stvario sam sRGB boje i weak overdrive. Boje nisu ko na Dellu, ali nisu ni daleko, ne bunim se.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2018 19:38 (Karlek_19).
Moj PC  
5 0 hvala 3
15 godina

Pozdrav,

Kupio sam danas monitor i imam problem sa stalkom. Naime, ne mogu nikako da do kraja zavidati oni šaraf koji se dobije.

Je li itko imao takav problem?

Osim toga, kupio sam VA verziju. Koje su prednosti i mane IPS verzije u odnosu na nju?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2018 22:10 (Zvonimir Zubić).
13 godina
protjeran
Zvonimir Zubić kaže...

Pozdrav,

Kupio sam danas monitor i imam problem sa stalkom. Naime, ne mogu nikako da do kraja zavidati oni šaraf koji se dobije.

Je li itko imao takav problem?

Osim toga, kupio sam VA verziju. Koje su prednosti i mane IPS verzije u odnosu na nju?

Je taj saraf stvara mali problem, losa obrada musko/zenskog navoja kao i kvaliteta šarafa, obavezno uzeti krizasti odvijac veceg promjera jer u slucaju manjeg mozete lako zglodati doticni zbog preskakanja...ili uzeti kombinirke/klijesta pa s njima ga stegnuti.lp

https://www.gamersnexus.net/guides/1890-panel-comparison-tn-ips-pls-va-crt

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2018 22:34 (Stjepanj).
13 godina

koliko bi otprilike imao fps na rezi 1440,75hz u recimo b1?

dali bi bio prevelik da igram u full hd i koliko bi tu otprilike imao fps?

ma sve vise i vise me vuce da ga uzmem (najvjerovatnije i hocu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa mislim da bi BF1 mogao bez problema na high postavkama igrati da imaš framerate za 75Hz. Meni s mojom RX 580 4GB je oko 60 - 80 fps na Ultra i mislim da sam samo AA smanjio s ultra na neki niži. Savršeno izgleda na tako velikom monitoru s tom rezolucijom i ide glatko.

8 godina
protjeran
lange kaže...

koliko bi otprilike imao fps na rezi 1440,75hz u recimo b1?

dali bi bio prevelik da igram u full hd i koliko bi tu otprilike imao fps?

ma sve vise i vise me vuce da ga uzmem (najvjerovatnije i hocu).

Na prošloj stranici teme volegradele je napisao da mu 1060 3GB štuca u BFu, čini mi se da joj kronično fali još VRAMa.

14 godina

Pa da, kolega volegradele ti ima baš i grafu i CPU i RAM-a kao ti lange, a ima i tu rezoluciju pa mu se javi da ti kaže stanje iz prve ruke .

13 godina

I naravno kad skinem FRAPS da vidim podatke na ULTRA settings u BF1!

Na ni jedan server se ne mogu spojit!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2018 22:15 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Skini si MSI Afterburner, on dolazi sa dodatnim softwareom koji omogucava OSD prikaz slicica, rendera i jos sto stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ma znam to,FRAPS mi izbaci log file sa podacima ,igram aktiviram benchmark i vidim posli sve podatke!👍

MSI Afterburner je odlican za in game uvid u stanje,ne znam jel on ima mogucnost log file kao FRAPS?!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kaze frend iz linksa da na dnevnoj bazi prodaju par komada ips-a i tako zadnjih 10 dana. 

ide kao salata :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Hahaha, pa s obzirom na sve što se dobije za 1709kn, ne čudi. Ovaj monitor je best bang for buck za monitore koji nije viđen tko zna od kada ako ikada .

8 godina
protjeran
C3c1l kaže...

kaze frend iz linksa da na dnevnoj bazi prodaju par komada ips-a i tako zadnjih 10 dana. 

ide kao salata :D

Znači nije više samo br. 1 monitor na forumu već i u državi 

13 godina
protjeran
Jbte trebao sam traziti proviziju od svakoga😂😂lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ova IPS verzija bi stvarno mogla biti pun pogodak ako nema problem ghostinga kao VA verzija koji se javlja na svim overdrive presetima kako je opsirno kroz skoro 10 min pokazao i objasnio covjek iz recenzje koju je Sjepan prvu linkao 

.

Moj PC  
0 5 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice