Kao što piše trebam 22" FULL HD monitor za cca. 1300kn (ne smije bit ni kune preko 1500). Nije bitno u kojoj trgovini.
Hvala
Kao što piše trebam 22" FULL HD monitor za cca. 1300kn (ne smije bit ni kune preko 1500). Nije bitno u kojoj trgovini.
Hvala
LG W2243S imam ga i full sam zadovoljan. ima full hd rezoluciju i jako dobru sliku te sam po sebi izgleda odlicno, platio sam ga 1250kn u mercatoneu.
Hvala
Rađe kupi 22'' sa 1600x1080 razom nego taj 21,5'' 16:9 monitor koje je visinom vidljivo manji, a više opterećuje grafičku.
Treba mi FULL HD zato što svaki dan gledam neki film ili seriju,a igram igrice otprilike 7 sati tjedno
Treba mi FULL HD zato što svaki dan gledam neki film ili seriju,a igram igrice otprilike 7 sati tjedno
Gledaš nešto na njemu, jel? E pa onda bi ti bija poželjan neki 100Hz model, a to ti je nekih 3000kn
pogledaj pod ''Moj PC'' koji monitor imam (LG w2234s) skoro svaki dan igram igre na njemu i svaku noč si stavim neki film super monitor
a netko prije ti je predlozio w2243s koji je jos bolji pa ako moze priustit (a mozes jer jer do 1300kn) onda tog uzmi
ja imam LG 2253TQ full hd i odlićan je samo probao sam glrdat filmove na 1920-1080 i nije neka razlika ,a za igre treba ti jaka grafićka
Hvala
Rađe kupi 22'' sa 1600x1080 razom nego taj 21,5'' 16:9 monitor koje je visinom vidljivo manji, a više opterećuje grafičku.
O cemu ti pricas? ti vidis razliku od pola " na dijagonali od 21"? Ocima? Razlika postoji ali je neprimjetana tebi se cini da je velika jer je 21"5 siri. O kakvom opterecenju graficke pricas?
Gledaš nešto na njemu, jel? E pa onda bi ti bija poželjan neki 100Hz model, a to ti je nekih 3000kn
Zasto mu treba 100Hz model?
lol koja hrpa gluposti..
ko lupa gluposti?
Hvala
O cemu ti pricas? ti vidis razliku od pola " na dijagonali od 21"? Ocima? Razlika postoji ali je neprimjetana tebi se cini da je velika jer je 21"5 siri. O kakvom opterecenju graficke pricas?
16:9 monitor je rezolucije 1920x1080 dok je 16:10 monitor 1600x1080, a uz to je onaj prvi svojom visinom puno previše manji. Ako se ne varam visinom 16:10 22'' monitoru odgovara negdi 24'' ako ne i veći 16:9 monitor.
Potreba 100Hz monitora je ako se gleda televizija jel 60Hz prikaćže pri pokretima samo nekih 300 od 1080 linja odk 100z prikaže nekih 600 vertikalnih linija, za statiku to ne igra.
Ako imaš neke smislena argumente slobodno ih iznesi, ane da zbog svoji krivih uvjerenja stavljaš mi palčeve dolje.
16:9 monitor je rezolucije 1920x1080 dok je 16:10 monitor 1600x1080, a uz to je onaj prvi svojom visinom puno previše manji. Ako se ne varam visinom 16:10 22'' monitoru odgovara negdi 24'' ako ne i veći 16:9 monitor.
Potreba 100Hz monitora je ako se gleda televizija jel 60Hz prikaćže pri pokretima samo nekih 300 od 1080 linja odk 100z prikaže nekih 600 vertikalnih linija, za statiku to ne igra.
Ako imaš neke smislena argumente slobodno ih iznesi, ane da zbog svoji krivih uvjerenja stavljaš mi palčeve dolje.
O čemu ti pričaš? Dijagonala je ista bilo kojeg omjera je monitor. Monitor od 100Hz mu nije potreban jer tu se ne vidi vele razlika. Kako su hd filmovi bolji na 1600x1080 od 1920*1080. To su hrpa gluposti. Kupi neki 22" monitor 16:9 omjer stranica ako preferiraš filmove, a ako preferiraš igre malo ti je bolje uzet 16:10. Zanemari šta ovi govori
O čemu ti pričaš? Dijagonala je ista bilo kojeg omjera je monitor. Monitor od 100Hz mu nije potreban jer tu se ne vidi vele razlika. Kako su hd filmovi bolji na 1600x1080 od 1920*1080. To su hrpa gluposti. Kupi neki 22" monitor 16:9 omjer stranica ako preferiraš filmove, a ako preferiraš igre malo ti je bolje uzet 16:10. Zanemari šta ovi govori
Vidim da se jako malo kužiš u tehnologiju i problematiku prikaza pokreta kod LCD tehnologije.Monitori ovi svi od 22'' imaju vetikalnih 1080 linija no kod pokreta to pada na pišljivih na 300 za 50Hz monitore/televizore dok je kod 100Hz to nekih 600-injak linija, znači da 50Hz kod pokreta ne mogu dati niti punu DVD kvalitetu koja ima 576 vertikalnih linija prema našem PAL standardu.
Ja nigdje ne spomenuh dijagonalu monitora već visinu, to nebi bio toliki problema da se navedeni monitori mogu rotirati no ovako jest.
Ajd strucnjak da te ispravim barem u rezolucijama nije 1600x1050 nego 1680x1050. A ko ima monitor od 21,5" o kojem ovdje pricamo a da radi na 100 Hz?
I kuzim ja vise nego sto ti mislis ali procitaj sta je covjek pitao a sta mu ti pricas.
Neznam zbog čeg preporučuješ 16:10 kad je čovjek jasno rekao da kupuje monitor više zbog filmova nego zbog igrica. Šta mu znači ta visina kad će imati crte ispod i iznad. To što govoriš vidljivo manji? Manji je po visini, ali je zato veći po širini. Svatko gleda zbog čeg mu monitor treba. Osobno bih uvijek kupio 16:9 za filmove i tv, a 16:10 ako koristim puno programa. Ono što si rekao za frekvenciju ok prihvaćam, ali postoje i televizori od >10000 kn koji su odlični pa ljudi kupe ove od 4-5 tisuća kuna jer jednostavno nemaju novaca da troše na "savršenstvo". Uostalom napisao je da monitor ne smije biti ni kune preko 1500 kn pa ne razumijem zbog čeg mu to uopće spominješ osim ako želiš pokazati svoje znanje.
Želim samo reći da monitori nisu za gledanje filmova ma kolko to proizvođači tvrdili suprotno.
Želim samo reći da monitori nisu za gledanje filmova ma kolko to proizvođači tvrdili suprotno.
Pretpostavljam da hoćeš reći da monitori u tom cjenovnom rangu nisu dovoljno dobri za gledanje filmova. Ok, razumijem to i slažem se, ali nemaju svi mogućnost kupovine monitora od kako si sam rekao 3000kn (100Hz). Ovdje se jednostavno traži najbolji monitor za gledanje filmova, serija čeg već, a manje za igrice. Kao što sam rekao i naveo gore razloge smatram da je za to bolji 16:9 i to je sve. Imam i ja 17inchni monitor star 5 godina pa na njemu gledam filmove i serije iako mi je format i veličina užasna, ali to je najbolje što sam si tad mogao priuštit, pa to ne znači da je taj monitor tad bio loš i da ga nisam trebao kupit.
P.S. Nadam se da nema ljutnje, nemam ništa osobno protiv tvojih komentara samo očito imamo različita mišljenja. I onaj "palac dolje" što sam ti stavio samo znači da se ne slažem s tim komentarom (takva mu je i funkcija), ništa više, ništa manje :D.
Kad se preskoče ti svi bespotrebni komentari ipak ću napisati svoje prijedloge. Pošto sam ja općenito zadovoljan LG monitorima po nekim recenzijama mislim da bi ti ova dva mogla biti dobra, a nisu skupi.
Kad se preskoče ti svi bespotrebni komentari ipak ću napisati svoje prijedloge. Pošto sam ja općenito zadovoljan LG monitorima po nekim recenzijama mislim da bi ti ova dva mogla biti dobra, a nisu skupi.
Ovaj sto ti je kolega savjetovao u adm-a ti je odlican. imam ga, ostra i kvalitetna slika, lijep i moderan dizajn.. sve 5
cak mislim da je ovo model od 2ms, bar mi je tako pisalo na samom monitoru, tj. na naljepnici gore sa strane.. al to je marketing :D
A na kojem LCD-u nije ostra slika :)
A na kojem LCD-u nije ostra slika :)
A cujes.. ima ih :D takoder trebat pazit da ne uzme monitor, neznam kako se to zove, kad gledas gore je presvijetlo a kad od dolje gledas je pretamno.. na ovom kojeg imam je to jedva vidljivo.
Nema ih. Ako je slika mutna to je do graficke. Obicno integrisane graficke daju poprilicno neostru sliku. LCD moze imati problema sa pozadinskim osvjetljenjem, uglovima vidljivosti i sl ali sa ostrinom slike ne.
Nema ih. Ako je slika mutna to je do graficke. Obicno integrisane graficke daju poprilicno neostru sliku. LCD moze imati problema sa pozadinskim osvjetljenjem, uglovima vidljivosti i sl ali sa ostrinom slike ne.
Da, neće imati zato što ima razne filtere koji tu sprječavaju. No je li te slika izgleda prirodno? Naravno da ne ali pošto to većina godi onda je OK.
Ovaj sto ti je kolega savjetovao u adm-a ti je odlican. imam ga, ostra i kvalitetna slika, lijep i moderan dizajn.. sve 5
cak mislim da je ovo model od 2ms, bar mi je tako pisalo na samom monitoru, tj. na naljepnici gore sa strane.. al to je marketing :D
Super je monitor ali jedino što mu zamjeram jest to što ima Full HD a nema HDMI
Ovaj drugi je izvrstan !
Da, neće imati zato što ima razne filtere koji tu sprječavaju. No je li te slika izgleda prirodno? Naravno da ne ali pošto to većina godi onda je OK.
O kvaliteti i vjeronsti boja uopste nisam pricao vec o ostrini. Na svakom LCD monitoru slika je kristalno cista uz odgovarajuci signal. A vjernosti boja se moze knjiga napisati ali u cjenovnom rangu o kojem ovdje pricamo nikakvu vjernpost boje ne treba posebno gledati jer to je dno dna ponude. ALo koliki je postotak ljudi kojima treba 100% vjernost boja?
O kvaliteti i vjeronsti boja uopste nisam pricao vec o ostrini. Na svakom LCD monitoru slika je kristalno cista uz odgovarajuci signal. A vjernosti boja se moze knjiga napisati ali u cjenovnom rangu o kojem ovdje pricamo nikakvu vjernpost boje ne treba posebno gledati jer to je dno dna ponude. ALo koliki je postotak ljudi kojima treba 100% vjernost boja?
Jesam li ja ogdje spominja boje? Ne! Ja pričam o oštrini i kako imaju razni filteri koju je pospješuje i kažem da je to nerealno i slika često djeluje plastična.
Ne razumijme bas kako filteri mogu poboljsati ostrinu. Pojasni mi to malo ili daj neki link.
dodjem odi jednom mjesečno i uvijek ista iživljavanja sveznajuće omladine.
odi u prvu trgovinu i kupi prvi što ga vidiš, svakako se nećeš usrećit sa monitorom od 1500kn,
a ovi filozofi će ti još više odmoć.
kad budeš imat 4-5000 za monitor, onda se dobro raspitaj oko nekih hp-ovih modela.
Ne razumijme bas kako filteri mogu poboljsati ostrinu. Pojasni mi to malo ili daj neki link.
Nisi nikada čuja za pixel edge sharpening?