[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 602.936
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

jel moze jedna pomoc ja san instlaira rom i sve radi normalno samo nakon nekog vremena se mobitel sam skroz izgasi i upali

0 0 hvala 0
17 godina
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
swatcro kaže...

jel moze jedna pomoc ja san instlaira rom i sve radi normalno samo nakon nekog vremena se mobitel sam skroz izgasi i upali

Koji ROM? Stavio si više od 200MB za systemsku particiju iz 16. koraka?

fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn    NAPOMENA: "APPSBL" mora biti VELIKIM slovima. Datoteku appsboot_250_134_64.mbn preimenujte u "mbn_file"

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
13 godina
neaktivan
Najbrži sve ove file što skinem najveća mbn particija je 200, vidim da spominješ i veće. Gdje da ih skinem?
17 godina
Motican kaže...
Najbrži sve ove file što skinem najveća mbn particija je 200, vidim da spominješ i veće. Gdje da ih skinem?

Folder tools u C:\tools\MBN system partition i tu biraš koji ćeš. Preimenuješ u mbn_file i prebaciš u C:\tools
Zatim prebaciš mob u fastboot i ukucaš ovo:

fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn    NAPOMENA: "APPSBL" mora biti VELIKIM slovima. Datoteku appsboot_250_134_64.mbn preimenujte u "mbn_file"

12 godina
neaktivan

ICS CM9.1 FINAL san instalira i stavija san
appsboot_250_134_64.mbn

0 0 hvala 0
17 godina
swatcro kaže...

ICS CM9.1 FINAL san instalira i stavija san
appsboot_250_134_64.mbn

Ne bi trebalo biti problema. Koliko vidim na xda forumu nitko se nije žalio na reboot. Pokušaj sve ispočetka tj. Kako najbrže mijenjati ROM-ove pomoću recovery
Moguće je da ima iznenadni reboot zbog samog ROM-a jer nije u 100%-tnoj funkcionalnosti niti se dalje razvija (slijedeći tjedan će biti puna dva mjeseca od zadnje verzije).

13 godina
neaktivan
Znam sve ja to napravim, međutim nemam appsboot_250_134_64.mbn koju treba preimenovat, najveća je appsboot_200
17 godina
Motican kaže...
Znam sve ja to napravim, međutim nemam appsboot_250_134_64.mbn koju treba preimenovat, najveća je appsboot_200

Skini onaj tools i uđeš u folder MBN system partition i tamo sve imaš. Evo i slika jer sam skinio i provjerio:

14 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
likvidni kaže...

Poz,

1) Ima li netko nekakav program za kalibraciju touch ekrana. Bez obzira koje romove koristio u vrhu i dnu ekrana touch mi reagira krivo za nekih pola cm. Ne znam je li se itko susreo sa ovakvim problemom i da li je to normalno , al eto ako ima tko kakav program za kalibraciju bio bih mu jako zahvalan...

2) Evo i meni se dogodi da mi mob zvoni a da mi je prikazan crni ekran i nemoze se javit, ili androidu treba 5-10s da prikaze ekran sa pozivom... Vidio sam da navodno ima veze sa 3g, kako to rijesiti? Zahvaljujem

1. U biti nema za custom ROM-ove program za kalibraciju ekrana, osim u AOSP 2.0 i SAMO na njemu može raditi!

2. Na kojem ROM-u?

Na 2.3.7 AOSP 1.4, ali dogadjalo mi se i na swiftdroidu 3.0...

I onda mi cak zna doci obavijest da je proces zaduzen za poziv pukao...

17 godina
likvidni kaže...

Na 2.3.7 AOSP 1.4, ali dogadjalo mi se i na swiftdroidu 3.0...

I onda mi cak zna doci obavijest da je proces zaduzen za poziv pukao...

Napravi wipe-ove i stavi AOSP 2.0 ili SDSL 4.0 ili Zoe 4.0 - nećeš pogriješiti s nijednim. Zoe 5.0 izlazi za 3 dana, stoga strpi se :)

14 godina
neaktivan

hoho , predobro izgleda... strpit cu se...

13 godina

ja jos uvijek nisam uspia sredit mob. vratio ga na 2.1 ponovo fastboot/recovery. sve po p.s.-u i ekran jos i dalje skace kada izbaci nekakav pop up ili kad otvoris tipkovnicu itd. skace ko zec. New ideas?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ZOE 5.0  Spreman za Download 

1 0 hvala 0
17 godina
Najbrži kaže...

2.3.7 | CM7 | I.N.A.S.M™ | Zoe 5.0 - recovery / fastboot

Changelog

Instructions to have 2 GB for apps (Like the 7th Screenshot)

1. Backup your SD CARD (Important if you don't want to lose your files inside it.)
  2. To resize SD Partitions, use CWM Recovery 6.0.0.0 (Don't use MiniTool Partition Wizard or Windows)(IMPORTANT!).
  3. Enter into Recovery Mode: Go to "Advanced" > "Partition SD Card" > "EXT Size: 2048M" (Select the size that you want for apps, depending of your SD Card Size - I have 16GB) > "Swap Size: 128M" (Recommended).
  4. Wait to finish, DON'T REBOOT MANUALLY OR PULL BATTERY OFF UNTIL FINISH! OR YOU WILL CRASH YOUR SD CARD.
  5. After done, Move your backup files to your SD Card and proceed to make a clean install.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 12:35 (Najbrži).
14 godina
neaktivan

Zoe 5.0 nakon first reboota mi bloka na ulaznom screenu... pomislio sam da nije do memorije, al ja mislim da je 180/204 dobar omjer... inace imam na SD kartici samo 400MB slobodnog prostra ne virujem da je do toga al eto... pa ako ima ko kakvih prijedloga nek se javi...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
likvidni kaže...

Zoe 5.0 nakon first reboota mi bloka na ulaznom screenu... pomislio sam da nije do memorije, al ja mislim da je 180/204 dobar omjer... inace imam na SD kartici samo 400MB slobodnog prostra ne virujem da je do toga al eto... pa ako ima ko kakvih prijedloga nek se javi...

i meni :D

13 godina

i meni neće....

17 godina

Neće ni meni, ali znam zbog čega:

Removing "40int2ext" script will deactivate the EXT2Data feature, and maybe your boot will be more faster. (But less space to install apps.)

1. Otvorite *.zip od ZOE 5.0 ROM-a
  2. Uđite u \system\etc\init.d\ i obrišite 40int2ext
  3. Full wipe uraditi i instalirati ROM
  4. Aaaand it's not working! -.-"

2.3.7 | CM7 | I.N.A.S.M™ | Zoe 5.0 - fastboot - update jer na prošlome se nije htio boot-ati

Za osvjetljenje soft-tipki je rješenje: Settings → CM Settings → Performance → Backlight LED Button → Tick "ON" → END Key => Done!

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 12:59 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Update radim na već insrtalirani rom, samo kroz recovery idem na instal update?

Sorry tek sam poslije vidio da je fastboot

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 13:15 (Motican).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni radi sve super!! {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Neće ni meni, ali znam zbog čega:

Removing "40int2ext" script will deactivate the EXT2Data feature, and maybe your boot will be more faster. (But less space to install apps.)

1. Otvorite *.zip od ZOE 5.0 ROM-a
  2. Uđite u \system\etc\init.d\ i obrišite 40int2ext
  3. Full wipe uraditi i instalirati ROM
  4. Aaaand it's not working! -.-"

2.3.7 | CM7 | I.N.A.S.M™ | Zoe 5.0 - fastboot - update jer na prošlome se nije htio boot-ati

Za osvjetljenje soft-tipki je rješenje: Settings → CM Settings → Performance → Backlight LED Button → Tick "ON" → END Key => Done!

super proradilo mi :D hvala

14 godina
neaktivan

Ja sam preko fastboota flashao pa mi radi... al iz*bao me problem sa google playom non stop crash, nista nisam mogo skinut, i na kraju preglupo rijesenje al radi:

http://blog.rainer.halanek.com/2012/04/yet-another-fix-for-androidprocessmedia.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni se ruši astro manager(probao i druge slične aplikacije koje se isto ruše). Da li se i drugima to događa  sa ZOE 4 i 5 ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kod mene radi odlično i super izgleda.
13 godina

ni meni Zoe5.0 ne radi. tocnije abort kod instalacije preko recoverya. kako se instalira preko fastboota?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nakon drugog pokušaja instalacije ZOE 5 ne vidi mi sim karticu i javlja mi gresku na WIFI. Ima li netko slične probleme?

0 0 hvala 0
13 godina

za sim ne znam, a za wifi prvo probaj upaliti BT pa onda wifi. to je najcesci bug.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 0:46 (GuardianOTB).
13 godina
neaktivan

Za ZOE 5.0 nije dovoljno samo uraditi wipe-ove kao na ostalim romovima pa instalirati iz reacovery-ja, postoji detaljno uputstvo za instaliranje u kome se svaki korak mora ispoštovati da bi rom radio dobro.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1855050

Moji prvi utisci i nisu bili sjajni, delovao mi je ( i jeste ) sporiji nego što bi trebao da bude, ima nekoliko sitnijih problema, ali najveći problem je po meni u HOLO launcher-u. Šta hoću da kažem, pošto sam bekapovao ADW launcher iz verzije 4.0 sada sam ga stavio umesto HOLO na 5.0 i umesto ICS teme stavio sam TouchWizz iz 4.0 i mogu vam reći da je tel. prosto poleteo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dakiva kaže...

Za ZOE 5.0 nije dovoljno samo uraditi wipe-ove kao na ostalim romovima pa instalirati iz reacovery-ja, postoji detaljno uputstvo za instaliranje u kome se svaki korak mora ispoštovati da bi rom radio dobro.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1855050

Ja sam sve napravio po uputama, čak mi i prijavi koliko imam slobodnog mjesta. Prvi puta bilo ok, ali sam reinstalirao zoe 5 jer su mi se rušili neki programi. Budem sve opet probao poslije blagdana.

13 godina

nakon sto sam izbrisao ono sto je najbrži spomenuo instalacija je uspjela. međutim... prespor mi je u usporedbi s 4.0. mislim da cu i ja rjesit ADW launcher...

da li ste vi radili preko ovog njegovo android toolkita full wipe preko fastboota? Također zasto trazi ovo:

Then, mount your SD, delete folders created by other apps including;
(".android_secure", "Android", "download", "LOST.DIR" and ".thumbnails" folder inside "DCIM" folder.)

I da, papa mi bateriju nenormalno

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 15:52 (GuardianOTB).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice