LG G3 - Rasprava

poruka: 7.244
|
čitano: 1.228.807
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Bio u udruzi potrosaca to prakticki ni neradi poljubio vrata. Idemo dalje

Znaci bio u tele2 drugom centru na lijep nacin zamolio zensku da mi provjeri putem seriskog broja tko je vlasnik racuna na koji je kupljen. Rekla je da to ona nesmije medutim kao skicnut ce. Zenska upise i taj korisnik je na black-listi kao nema podataka o njemu nikakvih sve obrisano.Prosli tjedan kad su provjeravali bili su vidljivi podaci medutim zenska je samo te podatke prenesla sluzbi za korisnike da naprave provjeru. Meni ih nije dala. Radi se o poduzecu medutim to mi nikako nije mogla rec koje poduzece. Rekla je da polazem sva prava kao posiljatelj i da je netko u tele 2 odgovoran sto se meni mob nije vratio te da idem do kraja jer je tele 2 kriv.

1 0 hvala 0
17 godina
LG G3 - rasprava

A Tele 2 je kriv.

Odnosno, krivo je skladište. Mob se vratio na skladište iz Agrama, vjerojanto nigdje nije bilo vidljivo odmah tko je prvotni pošiljatelj i po IMEI broju su našli tko je kupio i poslali ga k njemu.

A kaj nemaš broj od koga si kupio? 

Zovi službu za korisnike i napiši im na mail prigovor.

A Udruga potrošača ima stvarno radno vrijeme, bar ova u ZGu:

UREDOVNO VRIJEME: UTORAK I ČETVRTAK

OD 12,00 DO 14,00 SATI

http://www.huzp.hr/ 

0 0 hvala 0
15 godina
Re: LG G3 - rasprava
Ico2005 kaže...

Malo sam bacio oko na Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima i ono što mi je upalo u oko (ako sam dobro shvatio) u članku 30 veli da vlasnik (onaj od kojeg si kupio mobitel, prvi kupac) može činiti sa svojom stvari što ga je volja (posjedovanje, korištenje, raspolaganje) osim ako se to ne protivi tuđim (drugim) zakonima i zakonskim ograničenjima.

Znači, lik je kupio mobitel na pretplatu (ili kakogod) i ako u sklopljenom ugovoru nema klauzule o neprenosivosti vlasništva na treće osobe (znači da ga ugovor spriječava da proda mobitel) on može raditi sa njim što god hoće. Čak ga i razbiti o pod.

On ga je prodao tebi, čime te je učinio novim vlasnikom sa svim svojim pravima i ti si novi vlasnik i VIP ga je trebao zaprimiti pod tvojim imenom i prezimenom i tebi ga vratiti. Njih se nebi trebalo ticati čije je vlasništvo mobitel, nego da li osoba koja je potpisala ugovor ispunjava obveze. Poglavito gledajući što nakon 8 dana oni više nemaju veze sa mobitelom, već su ugovorno samo distributeri uređaja prema servisu koji ga vraća tamo odakle je poslan, a VIP ga vraća onome tko ga je poslao.

malo miješamo kruške i jabuke, sam čin prodaje ne znači ništa pravno ukoliko nije napravljen prijenos ugovora, isto tako je mogao pokloniti mobitel....da je uređaj kupljen kao slobodni , to je drugi par rukava...

lupali vi meni do besvijesti TD, ali ukoliko nije prenešen uređaj/pretplata na novog vlasnika, zakonski je uređaj povezan za pretplatnički broj, ergo, bivšeg vlasnika,

zato će mu se i dešavati loptanje od strane servisa ili pretplatničke tvrtke (vip ,tele2 itd...)

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 13:05 (vrx).
10 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Sta mijesamo kruske i jabuke o cem ti pricas. Jel ja imam potrazivanje na neku stvar vrijednosti 3000 kn od tele2? jel imam ispravu da sam im nesto poslao u toj vrijednosti? O cem ti pricas Mislis da bi ga slao natrag njima da mi agent njihov NAKON STO SAM MU REKAO KAKO NISAM PRVI VLASNIK  preporucio da ga posaljem gore i da bez obzira na to imam pravo na zemjenu. Kako to komentiras? Sta zivimo u kambođi pa da se ovo događa. U kutiji su bili moji podaci na opisu kvara zasto mi ga agram nije mogao natrag poslati kad sam ih to zatrazio  vec su imali zakonsku obvezu prema tele 2 koji im je proslijedio? Zar to nije isto.. dAJ Potkrijepi ovo argumentima molim te.

btw kontaktirao sam pravnicu koja mi je također potvrdila jos jucer da se stvar mora vratiti posiljatelju, Od deset agenata sa kojima sam pricao zadnjih mjesec dana svi su mi to isto to rekli. Cek jel sam ja gluh mozda ili lud?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 13:16 (THilfiger).

3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
THilfiger kaže...

Sta mijesamo kruske i jabuke o cem ti pricas. Jel ja imam potrazivanje na neku stvar vrijednosti 3000 kn od tele2? jel imam ispravu da sam im nesto poslao u toj vrijednosti? O cem ti pricas Mislis da bi ga slao natrag njima da mi agent njihov NAKON STO SAM MU REKAO KAKO NISAM PRVI VLASNIK  preporucio da ga posaljem gore i da bez obzira na to imam pravo na zemjenu. Kako to komentiras? Sta zivimo u kambođi pa da se ovo događa. U kutiji su bili moji podaci na opisu kvara zasto mi ga agram nije mogao natrag poslati kad sam ih to zatrazio  vec su imali zakonsku obvezu prema tele 2 koji im je proslijedio? Zar to nije isto.. dAJ Potkrijepi ovo argumentima molim te.

btw kontaktirao sam pravnicu koja mi je također potvrdila jos jucer da se stvar mora vratiti posiljatelju, Od deset agenata sa kojima sam pricao zadnjih mjesec dana svi su mi to isto to rekli. Cek jel sam ja gluh mozda ili lud?

Tu uopće nema rasprave da si ti u pravu...tebi su ga trebali vratit. Ovo je j... veliki propust Tele2. To kao da kupiš auto i ti si 3 vlasnik i ostaviš ga u ovlaštenom servisu i oni ga vrate prvobitnom kupcu kojeg imaju u računalu.WTF.

Nemaju oni šta vračat mobitel potpisniku pretplate, jer ga on nije ni predao na servis.

Prvi put čujem da se mobitel ili bilo što slično nije vratilo onoj osobi koja ga je ostavila na servis. 

Ako će te zajebavat Tele 2, ako ti se lik od koga si kupio mob ne javi i pošteno ne vrati mobitel...odmah odi na policiju. Nemoj se ni malo dvoumit!!Pa nisi lud da odustaneš od mobitela.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 13:24 (R36).
13 godina
neaktivan
vrx kaže...
Ico2005 kaže...

Malo sam bacio oko na Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima i ono što mi je upalo u oko (ako sam dobro shvatio) u članku 30 veli da vlasnik (onaj od kojeg si kupio mobitel, prvi kupac) može činiti sa svojom stvari što ga je volja (posjedovanje, korištenje, raspolaganje) osim ako se to ne protivi tuđim (drugim) zakonima i zakonskim ograničenjima.

Znači, lik je kupio mobitel na pretplatu (ili kakogod) i ako u sklopljenom ugovoru nema klauzule o neprenosivosti vlasništva na treće osobe (znači da ga ugovor spriječava da proda mobitel) on može raditi sa njim što god hoće. Čak ga i razbiti o pod.

On ga je prodao tebi, čime te je učinio novim vlasnikom sa svim svojim pravima i ti si novi vlasnik i VIP ga je trebao zaprimiti pod tvojim imenom i prezimenom i tebi ga vratiti. Njih se nebi trebalo ticati čije je vlasništvo mobitel, nego da li osoba koja je potpisala ugovor ispunjava obveze. Poglavito gledajući što nakon 8 dana oni više nemaju veze sa mobitelom, već su ugovorno samo distributeri uređaja prema servisu koji ga vraća tamo odakle je poslan, a VIP ga vraća onome tko ga je poslao.

malo miješamo kruške i jabuke, sam čin prodaje ne znači ništa pravno ukoliko nije napravljen prijenos ugovora, isto tako je mogao pokloniti mobitel....da je uređaj kupljen kao slobodni , to je drugi par rukava...

lupali vi meni do besvijesti TD, ali ukoliko nije prenešen uređaj/pretplata na novog vlasnika, zakonski je uređaj povezan za pretplatnički broj, ergo, bivšeg vlasnika,

zato će mu se i dešavati loptanje od strane servisa ili pretplatničke tvrtke (vip ,tele2 itd...)

Vidim da pišeš bedastoče...molim te da mi nađeš zakon ili pravilnik koji kaže da je uređaj povezan s pretplatničkim brojem ili zakon/pravilnik koji pretplatniku izričito zabranjuje prodaju/poklon uređaja jer krši jedan od nekih uvijeta pretplate!!!???

Kad osoba potpisuje pretplatu ona se obavezuje da će podmirivat račune na vrijeme tj plačat pretplatu. Boli njih k... hoču ja kao pretplatnik poklonit karticu s brojem ili prodat mob ili bilo šta.,dok god ja uredno plačam preuzete obaveze njih boli patka šta sam ja napravio s mobitelom i što sam ja napravio s karticom. 

17 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Pitanje u vezi androidnow roma.Jel triba imat microsd ili se može instalirat direktno sa moba.Koji custom recovery da stavim?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

I danas mi kaze zenska u ducanu tele 2 kao da je korisnik na crnoj listi sta god to znacilo. Prosli cetvrtak su ga uredno mogli provjerit a danas je na crnoj listi i nemaju podatke o njemu osim samo da se radi o nekom poduzecu. Teska muljaza nemogu se za nsta krivit a opet tesko mi je nis nocas nisam spavao ni nista

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 14:09 (THilfiger).

3 0 hvala 0
17 godina
LG G3 - rasprava

I sad osim pisanja po forumu jesi zvao Tele2? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
THilfiger kaže...

I danas mi kaze zenska u ducanu tele 2 kao da je korisnik na crnoj listi sta god to znacilo. Prosli cetvrtak su ga uredno mogli provjerit a danas je na crnoj listi i nemaju podatke o njemu osim samo da se radi o nekom poduzecu. Teska muljaza nemogu se za nsta krivit a opet tesko mi je nis nocas nisam spavao ni nista

Ma kakava crna lista...šta tebe boli patka na kojoj je on listi. Odi frende na muriju i prijavi Tele 2 da ti nisu vratili mob. Reci da si ti ostavio mob na svoje ime a da su ga oni vratili nekom drugom.

Tele 2 je pogriješio i sad se izvlače s bedastočama.

15 godina

Točno to što ti i R36 kaže. Ti si poslao uređaj u TELE2 sa svojim imenom i prezimenom. 

Imaš tu potvrdu. Sve drugo je lupanje prazne slame od strane TELE2. Traži mobitel ODMAH. 

Ni u ludilu nemoj pristati na kombinacije da ti zoveš toga kome je telefon poslan ili slično. Telefon je popravljen i umjesto tebi, poslan je trećoj osobi! 

ptspclan.com | visit us ^^
10 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Rekli su ize tele 2 jucer da ce me zvati kad jos detaljno provjere. Ako do sutra ne nazovu onda idem podnijet kaznenu prijavu.

0 0 hvala 0
15 godina
THilfiger kaže...

tebi i svim ostalim "pravnicima" ovdje , očito ne shvačate moju poantu, pa ću ponoviti opet :

1. ja sam na tvojoj strani, i nadam se da ćeš dobiti uređaj koji ti pripada, desio se očiti zajeb na relaciji Agram - Tele2.

2. trebali su vratiti uređaj tebi POŠILJATELJU , no međutoa,

očito nekom od te dvije strane taj dan nije bilo do rada ili kava nije počela dijelovati, te su ga poslali UGOVORNOM VLASNIKU ,

koji je u međuvremenu, "netragom nestao", na što čisto sumnjam, jer i da je na crnoj listi, opet moraju imati nekakve njegove podatke, ne vode listu po inicijalima.

3. moje (svima vama) trabunjanje je u kontekstu da ne možeš samo tako otići i zahtijevati nešto od Tele2 (barem ne da se riješi u roku - Odmah!),

jer prema Tele2 (u ovoj situaciji gdje se desio zajeb sa slanjem) nisi vlasnik TI nego osoba koja ima UGOVORNU OBAVEZU,osim ako nije prebačen ugovor na tvoje ime.

ne može tebi nitko samo tako vjerovati na riječ jer govoriš da si kupio uređaj, za to treba kakva potvrda,račun,dokaz kupnje (btw, potvrda o slanju nije dokaz kupnje/vlasništva)

bez obzira što su zajebali, prvo će te zavlačiti jer mogu.

Primjer: tvoja šogorica je mogla poslati TVOJ uređaj na reklamaciju (njih se ne tiće jel ga ona koristila, jesi li jo ga ti dao ili prodao), uređaj je i dalje u TVOM vlasništu...papirnato...

Samo sam pripomenuo da prvo proba kontaktirati bivšeg vlasnika, čisto da izbjegne našetavanja ili prebacivanje odgovornosti, te potencijalne svađe i prijetnje inspektoratima i inim službama.....

jel to potraživanje može potvrda o slanju paketa osiguranog na vrijednost 3000kn?

ukoliko je, onda možeš objesiti o rep jer se pošiljka nije izgubila, ali ipak je kakav takakv doakz da si TI slao uređaj.

Edit: ukoliko ti se ne jave, samo stisni prijavu....i malo priprijeti da češ staviti u novine... ne gine ti ganc novi G3 :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 17:13 (vrx).
10 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Pojasni ovo "stisni prijavu" nerazumijem?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 17:32 (THilfiger).

0 0 hvala 0
15 godina
THilfiger kaže...

Pojasni ovo "stisni prijavu" nerazumijem?

citiram te : Rekli su ize tele 2 jucer da ce me zvati kad jos detaljno provjere. Ako do sutra ne nazovu onda idem podnijet kaznenu prijavu.

umjesto stisni sam mogao napisati podnesi  

;)

10 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

aha ok onda

2 0 hvala 0
17 godina
vrx kaže...

ne može tebi nitko samo tako vjerovati na riječ jer govoriš da si kupio uređaj, za to treba kakva potvrda,račun,dokaz kupnje (btw, potvrda o slanju nije dokaz kupnje/vlasništva)

Rekao je da ima račun tako da je ta strana riješena.

13 godina
neaktivan
Ico2005 kaže...
ocean77 kaže...
Ico2005 kaže...

http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downlo...D85520C_00.kdz

Evo sa njihovog servera, meni dobro radi. Normal flash.

Ne radi link.

Pardon, moja greška. Ispravljeno.

http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FW254216432109876543213/D85520C_00.kdz

Jer ovo link za 32gb verziju???

10 godina
neaktivan
stiffler kaže...
vrx kaže...

Rekao je da ima račun tako da je ta strana riješena.

imam sliku broja racuna. Racun sam morao poslat zajedno sa jamstvom u kutiji

17 godina
LG G3 - rasprava

Znači ustvari nemaš ništa.

Zašto si slao uopće račun. Servisu je dosta IMEI. Skenira bar kod na mobu i dobe odmah sve podatke o mogu gdje je i kad kupljen.

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
stiffler kaže...

Zašto si slao uopće račun. Servisu je dosta IMEI. Skenira bar kod na mobu i dobe odmah sve podatke o mogu gdje je i kad kupljen.

Pa zato sto mi je agent rekao da imam pravo na zamjenu i da racun i jamstvo i sve kako je bilo tvornicki, spakujem i posaljem za zagreb. Mob je trebo bit zamjenjen ne servisiran zbog toga se nalaze da se racun posalje.

17 godina
THilfiger kaže...
stiffler kaže...

Pa zato sto mi je agent rekao da imam pravo na zamjenu i da racun i jamstvo i sve kako je bilo tvornicki, spakujem i posaljem za zagreb. Mob je trebo bit zamjenjen ne servisiran zbog toga se nalaze da se racun posalje.

U samom startu si napravio pogrešku. Agent na slušalici nema nikakva prava uopće donositi odluke da će mob biti zamijenjen.

Onih 14 dana na koje si se ti vezao odnosi se samo na vraćanje stvari kupljenih putem webshopa, ali ne i zamjenu. 

I da sumiramo sada situaciju: 

-nemaš račun niti ikakav dokaz da si kupio mobitel

-imaš samo papir koji naznačuje da si ti poslao taj uređaj no s tim papirom si možeš kak se kaže "guzicu obrisat"

-uređaj je otišao prvotnom kupcu

Situacija je fucked up i Teletina te je shebala no ako su svjesni da ti nemaš nikakvog dokaza o kupnji napisat će odbijenicu i to je to. 

Daljni rasplet priče će ići da ćeš pisat prigovor, oni odbit, pa Hakomu, Hakom odbit jer nema veze s tim.

Kazneno prijavit operatera? Nisam još čuo da je netko išao kazneno prijavit operatera. Ajde tužba na sud, ali kaznena prijava ne. Da i odeš kazneno prijavit kaj ćeš priložit kao dokaz. Samo potvrdu s pošte. Slika računa se lako pobije kad nemaš fizički račun. 

Možeš se vadit na razgovore no opet mogu reć da nisu snimljeni i tako u krug.

I onda ćeš krenut u pravnu bitku koja neće urodit plodom. 

Ništa, nadajmo se da će te nazvat i dat ti mob. Ako ne, e onda nema sreće rekao bi.

15 godina
stiffler kaže...
THilfiger kaže...
stiffler kaže...

U samom startu si napravio pogrešku. Agent na slušalici nema nikakva prava uopće donositi odluke da će mob biti zamijenjen.

Onih 14 dana na koje si se ti vezao odnosi se samo na vraćanje stvari kupljenih putem webshopa, ali ne i zamjenu. 

I da sumiramo sada situaciju: 

-nemaš račun niti ikakav dokaz da si kupio mobitel

-imaš samo papir koji naznačuje da si ti poslao taj uređaj no s tim papirom si možeš kak se kaže "guzicu obrisat"

-uređaj je otišao prvotnom kupcu

Situacija je fucked up i Teletina te je shebala no ako su svjesni da ti nemaš nikakvog dokaza o kupnji napisat će odbijenicu i to je to. 

Daljni rasplet priče će ići da ćeš pisat prigovor, oni odbit, pa Hakomu, Hakom odbit jer nema veze s tim.

Kazneno prijavit operatera? Nisam još čuo da je netko išao kazneno prijavit operatera. Ajde tužba na sud, ali kaznena prijava ne. Da i odeš kazneno prijavit kaj ćeš priložit kao dokaz. Samo potvrdu s pošte. Slika računa se lako pobije kad nemaš fizički račun. 

Možeš se vadit na razgovore no opet mogu reć da nisu snimljeni i tako u krug.

I onda ćeš krenut u pravnu bitku koja neće urodit plodom. 

Ništa, nadajmo se da će te nazvat i dat ti mob. Ako ne, e onda nema sreće rekao bi.

hvala kolega na potvrdi....

a ja to već pišem u par poruka, i marljivo dobivam TD i kao nemam pojma...

10 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Hvala svima na podrsci i porukama i trudu.

Kao sto rekoh samo sam slusao agenta. Upravo sam se cuo sa odvjetnicom koja ce reagirat ukoliko budu radili probleme i koju iskljucivo zanima potvrda od poste sa istaknutom vrijednosti kao glavni dokaz. Spodrazumijeva se da je racun  bio u mom vlasnistvu kada je poslano sa moje adrese. A ostalom planiram otici i do medija pa cemo vidjeti. Ja sam se pomirio da sam izgubio mob al to neznaci da sam izgubio volju za borbom i pravdom.

Novci dođu i produ. Obraz ostaje. Hvala svima

15 0 hvala 0
11 godina
LG G3 - rasprava

Na papiru kojeg je dobio piše što je sve poslano uz mob (racun, jamstvo, baterija i poklopac baterije.) ajd pošalji mi imei u pp pa vidim ujutro mogu li pomoc kako. 

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako netko isproba neka baci iskustva da li ima kakvih većih promjena ili nesto....

Samsung Galaxy Note II :)
17 godina
LG G3 - rasprava

Ja cu kad dojdem doma s joba popodne ,javnem :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jel može normal flash ili CSE. Pretpostavljam da ide normal bez beda. Unaprijed hvala na odgovoru. :)

ASUS ROG G750JX / LG G3 2/16
10 godina
neaktivan
BOGDO kaže...

Jel može normal flash ili CSE. Pretpostavljam da ide normal bez beda. Unaprijed hvala na odgovoru. :)

Ako nadograđuješ na v20c (v20a) na v20d onda može normal flash ( meni sve ispalo ok ), ali ako nadograđuješ sa KK 10i ili 10n (ili koji vec imaš na mobu) ,onda svakako preporučujem CSE flash (sasvim drugi je to softver i moguce su komplikacije u radu s nekim aplikacijama)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 14:33 (razjaren).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice