Vodič za odabir kućišta
- poruka: 6.738
- |
- čitano: 1.654.312
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel se može znati razlog? Ne misliš valjda da ćeš u većem kućištu dobiti bolji protok zraka ili tišinu?
NZXT S440 je ograničen protokom zraka zato što je prednja maska zatovorena i onaj zrak koji uspije proći, udara u kaveze za diskove.
Ovo što si pročitao za S340 jednostavno nije istina, netko ti govori krivo.
Veće kućište zahtijeva i veći protok zraka, odnosno ventilatore koji su sposobni to odraditi, takvo kućište je isplativo samo ako se uzimaju
po dvije ili više grafičkih kartica, ako se slaže "custom" vodeno hlađenje, stavlja brdo mehaničkih diskova itd. itd.
Ti si se ulovio krivih stvari, vidio si NZXT H440 i povukao skroz krivi zaključak, to jednostavno nije tako.
Da, istina je da nenajbolje komponente imaju vece temp u manjem kucistu, ali je istina i da iznad neke velicine neces dobiti bolje temp, a ta neka velicina je klasicna ATX veca kanta tipa Fractal S/R5, Thermaltake F31/F51, Phanteks Enthoo M/obični itd. Npr. vrlo dobar BeQuiet Dark Base 900 sa vrhunksim SW3 ventovima ima temperature grafe ili proca nesto vece od onih u tim spomenutim kucistima. Ne sjecam se tocno di sam to procitao, ali je bio neki svapski test, mozda cak computerbase.de
a ta neka velicina je klasicna ATX veca kanta tipa Fractal S/R5
Ja sam čovjeku preporučio bio Fractal R5 baš zato što traži tišinu u radu.
S340 je bolje kućište, Fractal R5 si uzmi i miran si, uvijek možeš uložiti u 3 kom. Noctua NF A14 PWM ventilatora, dva naprijed i jedan otraga,
kućište je izolirano skroz na skroz, a Noctua proizvodi jedne od najtiših ventilatora na svijetu, to je po meni idealna kombinacija.
Kolega tu s foruma koristi dvije GTX 1080 Ti kartice uz i7 5960X ako se ne varam sa vodenim hlađenjem Corsiar H115i i Corsair AX1500i napajanjem
u tome kućištu i prezadovoljan je, a tišina mu je isto bitna jako.
Na ovom linku decko je stavio sliku kucista Corsair 600T pa me zanima gdje se nabavi takva cijela prozirna stranica.. posto pri kupnji tog casea nije cijela stranica skroz prozirna.
H440 je bolji od S340, ali sminka od kucista, nije funkcionalan kao neki od ovih koje sam spomenuo u proslom postu i samim time H440 nije best buy. Ako ces ici na izgled checkiraj i Thermaltake View 31 RGB sa cak 3x140mm solidna RGB venta i 4mm kaljenim staklom na 2 stranice, ali nazalost naprijed ima plastiku. Ima i neRGB 150kn jeftinija verzija i po meni manje isplativa radi 2 venta. Fractal R5 je super za tisinu da, a Thermaltake ga prakticki kopira sa F31 i F51 (ti imaju osjetno losije ventove od View 31, a ni Fractal nema neke ventove, iako su tihi). Phanteks ima super ventove i M verzija za malo ispod 800kn ima kaljeno staklo, iako u imenu pise Acrylic pa to malo provjer,i ako se odlucis na isto. Ima jos kucista, ovo su neki moji best buyevi. Npr., ako ti ne treba optika super je Define S, a uopce nije los ni NZXT S340 ili Phanteks P400 ili pak Phanteks P300 koji bi uskoro trebao doci i satrati S340 za istu cijenu jer nudi kaljeno staklo, dok S340 nudi kaljeno staklo u skupljoj Elite verziji. Isto zavisi kolko uopce cijenis 5 ili max. 10 stupnjeva razlike, malo vecu tisinu/buku, ovdje se ne radi o ogromnim razlikama, pogotovo ako imas efikasne komponente.
Nemam pojma di si jucer napisao koju konfu imas, nadopisi su ju pod "Moj PC" pod "moj profil".
Pozz forumasi..ovako sklopio sam konfu samo za gaming pa zelim savjete sta mislite o konfiguraciji i da li ce biti bottlenecka..
Geforce asus strix 1080 ti
I7-5930k 6x 3.50GHz
Asus rog rampage V edition 10
Corsair Vengeance RGB 64gb, 8x8 ram kit
E sad me zanima neka ideja za neko tiho napajanje i kuciste da ne siri previse buku. Sve ideje dobrodosle..
Evo slikaaaa
Iso miki, to je floppy konektor!! On daje napajanje. Nemoj se igrati jer ćeš spaliti ploču ako to uštekaš u port za ventilator. To ne uštekavaš nigdje, zaboravi da to postoji.
Pozz forumasi..ovako sklopio sam konfu samo za gaming pa zelim savjete sta mislite o konfiguraciji i da li ce biti bottlenecka..
Geforce asus strix 1080 ti
I7-5930k 6x 3.50GHz
Asus rog rampage V edition 10
Corsair Vengeance RGB 64gb, 8x8 ram kit
E sad me zanima neka ideja za neko tiho napajanje i kuciste da ne siri previse buku. Sve ideje dobrodosle..
Totalni promasaj ti je to sta ti slazes i na sta bacas novce za gejming, a pogotovo taj proc kad za 3 puta manje novaca imas ryzen 1600 koji je cak i malo jaci od tog 5930k, jedina pozitivna stvar na tom i7 su ustvari 44 PCI-e stazice, al posto ja nevidim da radis SLI, onda ti ni to nije bitno. RAM također, ni 16GB nemas gdje potrositi a kamoli gdje 64GB... i tako dalje.
A samo hipotetski da ti napisem, cak i kada bi intel x99 platforma imala smisla, opet bi bilo daleko bolje uzet plocu od 2000-2300kn i 5960x nego 5930k i ovu plocu od 5k kn.
Žali bože objasnjavanja jer sumnjam da ima koristi opet ces po svome posto su ti vec dijelili kritike i uputstva na temi o slaganju pa nisi nista iz toga izvukao
Holy fuck, ovo je neki troll mense cini ili ima para na bacanje :) Mislim, ploca kosta 4235kn u CU, halo??
Odi u ovu temu http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-7000-do-10000-kn/170222.aspx?page=218&jumpto=5403636&sort=asc&view=flat
i nemoj tako uletit, nego napisi za kaj ti treba komp, za kolko para, rate ili gotovina i gdje (HR ili vani, neka posebna trgovina ili bilogdje).
Ako ces slagati neki RGB komp, Thermaltake View 31 RGB ti je best buy definitivno, tolko o kucistu.
Ma krivu temu si mu dao, on treba po ovome u onu iznad 10000kn
Inace kad smo vec kod bacanja para u njemackoj zivim i radim pa meni to nije neko bacanje novaca, A sta se tice builda savjetovao sam se sa 2 decka sa foruma i uzet cu ipak ryzen 1700X i 16gb rama.
Zbog cega tocno 1700x a ne 1700?
Di mi je onda od ventaa???
Jer ga tražimo i ne vidimooo nigdje
Imate u manualu ploce apsolutno sve oznake svakog konektora ili bilocega, jeste probali tam naci..?
@valentin17 Čim je vidla tvoju poruku nakon kaj smo pogledali E3 skupa, otišla je tražit di je kabel od venta haha.
#pcmasterrace cura
Wtf pratila sam vodi me na ono jedno?????
Oba a jedan je spojen al ga ne vidim nigdje naprijed spojenog???
Wtf pratila sam vodi me na ono jedno?????
Oba a jedan je spojen al ga ne vidim nigdje naprijed spojenog????
Konektor zaokružen na slici 1 mora voditi do zadnjega ventilatora.
Fino treba računalo izvaditi na stol, otpetljati ovu vezicu koja drži te kabele na hrpi
i fino pratiti da li ta žica vodi do zadnjega ventilatora, ako vodi, a trebala biti voditi, to fino spoji
u ploču na konektore SYS FAN 1 ili koji broj već je blizu.
Kabel povuci na prednju stranu ploče, stranu gdje se sve spaja na ploču.
ps. ovaj drugi ventilator je vjerojatno spojen na kontroler ventilatora na kućištu, to se mora vidjeti na zadnjoj strani.
Možeš i drugi ventilator (njegov konektor označen na slici 1) kao i prvi spojit na kontroller ventilatora na kućištu (sve na slici broj dva).
Znači, postoje dvije opcije spajanja toga ventilatora, na ploču ili na kontroler kućišta.
Wtf pratila sam vodi me na ono wjedno?????
Oba a jedan je spojen al ga ne vidim nigdje naprijed spojenog????
Konektor zaokružen na slici 1 mora voditi do zadnjega ventilatora.
Fino treba računalo izvaditi na stol, otpetljati ovu vezicu koja drži te kabele na hrpi
i fino pratiti da li ta žica vodi do zadnjega ventilatora, ako vodi, a trebala biti voditi, to fino spoji
u ploču na konektore SYS FAN 1 ili koji broj već je blizu.
Kabel povuci na prednju stranu ploče, stranu gdje se sve spaja na ploču.
ps. ovaj drugi ventilator je vjerojatno spojen na kontroler ventilatora na kućištu, to se mora vidjeti na zadnjoj strani.
Možeš i drugi ventilator (njegov konektor označen na slici 1) kao i prvi spojit na kontroller ventilatora na kućištu (sve na slici broj dva).
Znači, postoje dvije opcije spajanja toga ventilatora, na ploču ili na kontroler kućišta.
Od ovog kaj mi nije spojen, to je top fan, imam 2 port molex koji je spojen na drugi koji onda vodi do onog drugog kojeg sam bila spojila na sys fan
Fractal R5 na zalost ne podrzava E-ATX.
Mislim da ti je Tonči složio E-ATX ploču u to kućište, iako ne piše službeno da podržava tu vrstu ploča.
Ploča ti čak i prekrije na pola one gumene prolaze za kabele, ali moguće ju je složiti i da i dalje možeš provući kabele,
treba malo pripaziti, ali da se to složiti.
ps. ti si pronašao izbor koji odgovara bliže budžetu, a i vjerojatno ima službenu podršku, pa podržavam tvoju preporuku.
EDIT: Dolje ispod je slika Tončijevog računala, vidiš da je unutra E-ATX ploča, stala je taman kako sam opisao gore,
stavljena još jedna slika gdje se to bolje vidi.
Ne podržava službeno, ali stane bez većih problema. Samo moraš imati bolje kabele i pažljivo to složiti. Meni je unutra stalo E-ATX (klasični gejmerski, RVE tipa, ne puni), 4 GPU-a, gore stane 360 rad, naprijed 240. Ja se, doduše, prebacujem na CaseLabs SMA8 jer idem na 560+420 radove i više toga unutra.... ali za osnovnu vodu, AIO ili zrak, stane i E-ATX konfa.
Pozdrav,. iz Zagreba sam i trebao bi mi neki case u rangu cijene 330kn +/-, nesto prostrano tipa zalman z3 plus ali da ima skoro cijelu desnu stranu prozirnu (zalman z3+ ima samo "pola").
Hvala unaprijed.
Hvala, za sad me falcon bode u oci. A kakvo je MS Industrial SPECTRUM u osnosu na te? Izgleda mi fancy isto