TAKO JEEEEE LJEPO UŽIVO OMG OMG imo sam kuciste neko limeno smece iz 2011 i sad ovo pre ZADOVOLJAN sam.
Evo HD slika posto bug uništava kvalitetu slika. http://i.imgur.com/kJklMTj.jpg
Naprijed platika umjesto stakla će većini biti dosta, ne zanimaju sve podrška za radijatore,
mogućnost promjene položaja kartice i sl. sranja.
ps. ventilatori na TTu tom pa da ih ima i deset se mogu sakriti pred ML modelima u Corsair modelu,
tako da ventilatore bolje nemoj spominjati uopće.
Corsair model je jednostavno loše kuciste, katastrofa za lovu koju se prodaje, a ti ventovi koji su unutra nisu bolji od Thermaltake riing 140mm RGB ventova koji su i veci te bacaju vecu kolicinu zraka a uz to su i dosta kvalitetni. Jednostavno nemoze manji vent biti bolji od veceg osim ako je veci prilicno lose kvalitete, isprobao sam osobno oko 6 vrsta ventova i znam da solidnu 140ku nemoze nikakava 120ka dostic, osim ako nije na dostan vise RPM-a sta opet dosta povecava buku...
Corsair model je jednostavno loše kuciste, katastrofa za lovu koju se prodaje, a ti ventovi koji su unutra nisu bolji od Thermaltake riing 140mm RGB ventova koji su i veci te bacaju vecu kolicinu zraka a uz to su i dosta kvalitetni. Jednostavno nemoze manji vent biti bolji od veceg osim ako je veci prilicno lose kvalitete, isprobao sam osobno oko 6 vrsta ventova i znam da solidnu 140ku nemoze nikakava 120ka dostic, osim ako nije na dostan vise RPM-a sta opet dosta povecava buku...
Corsair Spec Alpha kojeg imaju i kojeg ja imam takoder izbjegavati u sirokom luku.
Opcenito Corsair kucista i hladnjaci su za izbjegavanje u širokom luku...
Ja nemam iskustva toliko s kucistima ko ti a s ventilatorima jos manje pa ne mogu tvrditi.
Znam samo da za cijenu ne daju dobro u sto sam se osobno uvjerio.
Tko ti je to slagao, stavi si vodeno na zadnji dio kucista da direkt izbacuje zrak van.
Tko ti je to slagao, stavi si vodeno na zadnji dio kucista da direkt izbacuje zrak van.
centro.hr lik sa servisa kaj je krivo kod vodenog ? mislim kaj treba mjenati,Roby al je onda vodeno iznad graficke kaj da procuci po njoj? btw vidio sam brdo bildova mojeg kucista di je naprijed vent od vodenog
stavit vodeno na zadnji dio kucista tamo gdje je vent...to je 140mm radijator jel tako?
mozes i ovako ostavit ako te to brine nije greda, samo razmisljam na glas kako bi ja to :)
stavit vodeno na zadnji dio kucista tamo gdje je vent...to je 140mm radijator jel tako?
mozes i ovako ostavit ako te to brine nije greda, samo razmisljam na glas kako bi ja to :)
Tako sam im u starom i kable od vodenog je ležo na backplate-u od grafičke i girjo se ko lud,uglavnom žica je pre jako svinuta i nema dobar flow vode.
Stavio sam ti sliku od stare kutije da vidis i stare grafe
Roby al je onda vodeno iznad graficke kaj da procuci po njoj?
Staviti naprijed vodeno je svakako bolja opcija jer ga hladiš sa friškim zrakom izvana,
grafička se svejedno uspijeva ohladiti usprkos toplijem zraku koji puše po njoj, osobno imam isto posloženo i nema problema nikakvih.
ps. procuriti ti može i tamo gdje su crijeva spojena na sami CPU blok i pumpu, nema tu pravila.
Zaboravili su mi spojiti stock vent od kučišta na napajanje.
Zanima me kako da ga sama spojim. Hvala unaprijed
može preopruka mid tower kučišta do 600 kuna koji podržava instalaciju eatx-
Ak se ne varam na nzxt 340 stock fan stave iza pa bi ti na tvojoj maticnoj najblizi fan prikljucak bio ovdje klik. Ne mozes fulati pri ustekavanju jer je plastika bas tako oblikovana da prikljucak fana lagano sjedne u prikljucak na maticnoj. U slucaju da ti je fan negdje drugdje pozicioniran samo pronadi isti takav header "sys fan" koji ti je najblize ili postavljen tako da uspijes kabel lijepo sakriti, koliko sam na brzinu pogledao tvoja maticna ima 4 takva headera pa ne bi trebala imati problema.
Spoji na slobodan konektor na ploči, isto kao na slici broj jedan.
Položaj konektora obilježen je na slici broj dva sa SYS_FAN 1, SYS_FAN 2, SYS_FAN 3, SYS_FAN 4,
potpuno je svejedno na koji konektor (1-4) budeš spojila ventilator, preporuka je na onaj koji je najbliži
samom ventilatoru.
ps. pripazi da ti neki ventilator ne uhvati taj kabel i sve pet, konektor na strani ventilatora ima utor
koji moraš poklopiti sa "izdvojenim" dijelom na konektoru ploče, sve jasno vidljivo na slici broj jedan.
može preopruka mid tower kučišta do 600 kuna koji podržava instalaciju eatx-
Razvuci se malo do Fractala R5.
Isto kao i ti.
Fractal R5 na zalost ne podrzava E-ATX.
Moze pogledati npr. Phanteks Pro M, ali verzija bez kaljenog stakla i sa 1 ventom za 660kn nema smisla pored verzije s kaljenim staklom i 2x140mm venta za 760kn.
Od ovih jeftinijih, ne znam podrzava li ista E-ATX.
Ak se ne varam na nzxt 340 stock fan stave iza pa bi ti na tvojoj maticnoj najblizi fan prikljucak bio ovdje klik. Ne mozes fulati pri ustekavanju jer je plastika bas tako oblikovana da prikljucak fana lagano sjedne u prikljucak na maticnoj. U slucaju da ti je fan negdje drugdje pozicioniran samo pronadi isti takav header "sys fan" koji ti je najblize ili postavljen tako da uspijes kabel lijepo sakriti, koliko sam na brzinu pogledao tvoja maticna ima 4 takva headera pa ne bi trebala imati problema.
E, upravo pogledala unutra, s obzirom da mi gornhi samo nije spojio, jedan mi je iza, a ako sam te dobro skužila dio di pise "sys fan" je di spajam, po tome mi je najbliži sys fan 3 koji je odma uz ram...
Mislim da ti je Tonči složio E-ATX ploču u to kućište, iako ne piše službeno da podržava tu vrstu ploča.
Ploča ti čak i prekrije na pola one gumene prolaze za kabele, ali moguće ju je složiti i da i dalje možeš provući kabele,
treba malo pripaziti, ali da se to složiti.
ps. ti si pronašao izbor koji odgovara bliže budžetu, a i vjerojatno ima službenu podršku, pa podržavam tvoju preporuku.
EDIT: Dolje ispod je slika Tončijevog računala, vidiš da je unutra E-ATX ploča, stala je taman kako sam opisao gore,
stavljena još jedna slika gdje se to bolje vidi.
E, upravo pogledala unutra, s obzirom da mi gornhi samo nije spojio, jedan mi je iza, a ako sam te dobro skužila dio di pise "sys fan" je di spajam, po tome mi je najbliži sys fan 3 koji je odma uz ram...
Zapravo je svejedno di spojis, samo spoji gdje ti je najlakse i di je slobodno.
Oke onda Ma moze stati vjerojatno u hrpu kucista, ali sluzbene specs su sluzbene specs..
Moze pogledati npr. Phanteks Pro M, ali verzija bez kaljenog stakla i sa 1 ventom za 660kn nema smisla pored verzije s kaljenim staklom i 2x140mm venta za 760kn.
Od ovih jeftinijih, ne znam podrzava li ista E-ATX.
Od ostalih ima jos jedino Phanteks P400 i P400s sa nekim limitacijama ili MS Black Widow posto ima dva stupa sa rupama za kablove, a mozda i MS Falcon i Titan posto su identicni iznutra...
Selio bih konfu iz Zalmana z11 plus u neki full tower, preporuke nekog best buya? Zanima me Corsair nekako, fina su kucista, ali slusam i druge preporuke.
Imas Corsair 600C za dobrih 600kn na Bug oglasniku - link pa vidi malo.
Za te novce ili malo nesto nadoda vec ima ganc novo kuciste Fractal, Phanteks uglavnom dominiraju i best buy su po kvaliteti.
Zapravo je svejedno di spojis, samo spoji gdje ti je najlakse i di je slobodno.
E toxic probali smo spojiti cura i ja na SYS fan utor i onda se PC nece bootat a spajali smo neki kable koji ima 4 rupice izgleda ko da ide tamo za fan do cega bi moglo biti ili krivo guramo?
a spajali smo neki kable koji ima 4 rupice izgleda ko da ide tamo za fan do cega bi moglo biti ili krivo guramo?
Može slika kabela toga???
Da niste spojili neki RGB konektor, isto ima 4 rupice? Ili nedaj bože ako napajanje ima floppy konektor.
Evo slikaaaa
Ovaj kabel koji drzis je od ventilatora?
Na ploci ga mozes spojiti iskljucivo na Sysfan konektore, koliko vidim imas ih 4 komada
Evo slikaaaa
Daj slikaj to s boka, ovo nije koliko ja vidim konektor za ventilator.
Da li vodi do samoga ventilatora? Kako kolega kaže, ako se spoji na bilo koji konektor za ventilatore, mora raditi.
NZXT S340 ima u sebi FN V2 120 mm ventilator i to dva komada, konektor toga ventilatora izgleda kao na slici ispod.
Da niste spojili neki RGB konektor, isto ima 4 rupice? Ili nedaj bože ako napajanje ima floppy konektor.
Blagodati modernoga napajanja, ništa se neće dogoditi.