Erebus - The Next Gen Computer Case

poruka: 20
|
čitano: 3.689
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Želio bih vam predstaviti novu vrstu računalnog kućišta koje razvijamo. Mi ga zovemo „Erebus“ i ukratko bi vam objasnio o čemu se zapravo radi.

Ovo je sve još u fazi testiranja i razvijanja te bih vam zahvalio ako nam kažete što mislite o našem kućištu. Postavljajte nam pitanja, dajite savjete, primjedbe i sve drugo što poželite.
Ovdje ću vam ispričati o novom rastezljivom računalnom kućištu.

Svatko je upoznat s računalnim kućištem, ali problem jednog odnosno svakog računalnog kućišta jest u tome što nameće svoj dizajn i svoje dimenzije koje su fiksne što dovodi do ograničenja prostora unutar kućišta a pogotovo ako ste računalni entuzijast. Koji voli kupovati veče i jače komponente kao što su matične ploče, grafičke kartice, hard diskove te još na kraju ubaciti i vodeno hlađenje zbog povećanja performansi čitavog računala. Sve to dovodi do naguravanja unutar kućišta te zbog toga korisnik mora još trošiti svoj novac da bi kupio veče kućište kojem ni tada ne može određivati prostor unutar kućišta, ili će sve stati u knap ili će bit preveliko. A nakon kupljenog novog kućišta sve stare komponente mora opet ubaciti u novo kućište što jako oduzima vrijeme a pogotovo ako je riječ o vodenom hlađenju. Ponovno sastavljanje sustava oduzet će vam 5+ sati.

Tih problema u našem kućištu nema.

U naše kućište jednostavno stavite koju god hoćete matičnu ploču, od najmanje pa do najveće, najduže grafičke kartice, puno hard diskova te velikih radijatora za vodeno hlađenje. Sve to može stati u našekućište. Kako ?
Jer naše kućište nije uobičajeno kućište jer ima jedno što niti jedno do sada nije imalo, a to je mogućnostproširenja. U samo par jednostavnih koraka proširite kućište na vašu željenu dimenziju. Ovo kućište još mi nazivamo i odraz vaše duše odnosno onoga tko ga kupi jer osim mogućnost proširenja ima i modularnost, što znači da panele odnosno vanjski izgled i unutarnji možete prilagođavati vašim željama i potrebama. S različitim temama, bojama, i dodatnim mogućnostima.

U normalnoj formi će se u njega moći staviti standardni formati mini, micro i ATX matične ploče. Ako imate veće ploče poput EATX i HPTX sve što trebate napraviti je popustiti par vijaka i namjestiti veličinu kućišta koje vam je potrebno. U osnovi će podržavati 8 HDD-a ali uz kupljenje dodatne module to možete proširiti koliko god vam je potrebno, te 3 DVD-čitača ili neku drugu njihovu zamjenu.

Pri dizajnu je naviše truda posvećeno na vodeno hlađenje tako da će kućište podržavati dva radijatora debljine 60mm sprijeda i na vrhu sa „push pull“ konfiguracijom ventilatora. Veličina radijatora će ovisiti koliko dugo kućište želite te će podržavati radijatore i ventilatore širine 120 i 140 mm. Uz malo modificiranja moguće će biti ugraditi i jedan radijator na dno.

Za više informacija, slika i video kako bi to sve trebalo izgledati predložio bih vam da posjetite našu internet stranicu:

erebuscase.com

Hvala

Koncept Koncept
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 12:05 (Erebus Case).

15 1 hvala 9
17 godina
neaktivan

Solidan design, ali trebalo bi nekako istaknuti što je tu novo i zašto je bitno da je rastezljivo. Ovo recimo nije ni novo ni rastezljivo, a stane 17 diskova, 3 DVD-a i sve uobičajeno: http://www.lian-li.com/en/dt_portfolio/pc-a79/, ili 20+6: http://www.lian-li.com/en/dt_portfolio/pc-d8000/

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ako sam dobro skuzio, ovo je neko modularno kuciste? Super ideja :D

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?

2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Erebus - The Next Gen Computer Case
DigiMagic kaže...

Solidan design, ali trebalo bi nekako istaknuti što je tu novo i zašto je bitno da je rastezljivo. Ovo recimo nije ni novo ni rastezljivo, a stane 17 diskova, 3 DVD-a i sve uobičajeno: http://www.lian-li.com/en/dt_portfolio/pc-a79/, ili 20+6: http://www.lian-li.com/en/dt_portfolio/pc-d8000/

Istina, no tu je odmah u startu sama veličina navedenih kućišta velika i nemožeš određivati njihov raspored niti vanjski izgled.

zerocool12 kaže...

Ako sam dobro skuzio, ovo je neko modularno kuciste? Super ideja :D

Da ovo je modularno i proširivo kućište. Na njemu možeš mijenjati vanjski izgled panela prema svojim potrebama i naravno raspored unutrašnjosti da odgovara tvojim zahtjevima.

13 godina

svidja mi se, ali jedini problem je tu sto je za to jako jako malo zainteresiranih, pa je moja preporuka da uz to i napravite koje normalno a opet dobro kuciste kako bi pokrili ostatak trzista. Btw zna li se otprilike cijena?

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 1 hvala 2
14 godina

Dobro kaže kolega FakeDeath {#}. I mene zanima okvirna cijena ??

11 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

svidja mi se, ali jedini problem je tu sto je za to jako jako malo zainteresiranih, pa je moja preporuka da uz to i napravite koje normalno a opet dobro kuciste kako bi pokrili ostatak trzista. Btw zna li se otprilike cijena?

itomic009 kaže...

Dobro kaže kolega FakeDeath {#}. I mene zanima okvirna cijena ??

Okvirna cijena još nije poznata, jer još nije sve dogovoreno i razriješeno sa proizvođačima. Cjena će uglavnom ovisiti o materijalu od kojeg će biti napravljeno, nastojimo da to bude aluminij. Vodi se računa da cijena ne bude ogromna ali opet da kućište bude kavlitetne izrade.

13 godina

ajde, pa neka procjena...više od 1000kn ili manje? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I kada bi to moglo biti u prodaji ?

17 godina

Kako je riješeno zatvaranje kućišta prilikom proširenja?

Ima li ideja kreiranja ventilacijskih zona?

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Samo naprijed decki{#} ono sto mene zanima a vjerujem i ostale dali ce se backplate od mbo tj cijela ploca moci pomicati vertikalno

ovako:

to po meni mora biti jedna od glavnih stvari na kucistu, i jos mi nije jasno kako to nije nitko napravio a ne da mi stalno smeta neki lim ili mi kabal/kablovi nemogu proci jer su rupe za njih na bocnoj stranici pre male i jos 100-tinu cuda mi zna zasmetati samo zbog te nemogucnosti pomicanja maticne ploce!

svakako ce dobro doci i kod ugradnje vodenih blokova tj da se napravi lijepi raspored! nadam se da ste razmisljali i o tome!..LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
itomic009 kaže...

- Ajoj, to je dugi put, puno razrade tu još treba.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 11:52 (Valentin17).
14 godina
neaktivan

Vrlo nice koncept. Nedostatak je nemogućnost ugradnje i XL-ATX dugajlija ploča.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

ajde, pa neka procjena...više od 1000kn ili manje? :D

Još nismo u mogućnosti ti dati tu informaciju.

itomic009 kaže...

Nadamo se što prije, ali je još potrebno dosta truda i vremena da se ispoliraju stvari i da sve sjedne na svoje mjesto.

Old Iggy kaže...

Kako je riješeno zatvaranje kućišta prilikom proširenja?

Ima li ideja kreiranja ventilacijskih zona?

Trenutno je riješeno spajanjem tj. sjedanjem jednog panela u drugi te se gleda mogućnost rješenja da taj isti spoj ne bude točka pada tlaka unutar kučišta.

Na ventilacijskim zonama se radi jer nam je to jedna od bitinijih stavki, ali svugdje ima mjesta napretku.

Stjepanj kaže...

Samo naprijed decki{#} ono sto mene zanima a vjerujem i ostale dali ce se backplate od mbo tj cijela ploca moci pomicati vertikalno

ovako:

to po meni mora biti jedna od glavnih stvari na kucistu, i jos mi nije jasno kako to nije nitko napravio a ne da mi stalno smeta neki lim ili mi kabal/kablovi nemogu proci jer su rupe za njih na bocnoj stranici pre male i jos 100-tinu cuda mi zna zasmetati samo zbog te nemogucnosti pomicanja maticne ploce!

svakako ce dobro doci i kod ugradnje vodenih blokova tj da se napravi lijepi raspored! nadam se da ste razmisljali i o tome!..LP

O tome nismo razmišljali, ali smo mislili uz kućište davati i kabele koji bi dimenzijama odgovarali potrebama kućišta.

Prijedlog za vertikalno pomicanje ćemo detaljno razmotriti i pokušati naći riješenje za to koje nije prekomplicirano.

Ako možeš dati prijedlog koliko bi veliko to pomicanje moralo biti?

Valentin17 kaže...
itomic009 kaže...

- Ajoj, to je dugi put, puno razrade tu još treba.{#}

Točno. Jako dug put, ali se veselimo krajnjem cilju.

Caesar et Brutus kaže...

Vrlo nice koncept. Nedostatak je nemogućnost ugradnje i XL-ATX dugajlija ploča.

Ne vidim zašto bi to bio problem.  U trenutnim specifikacijama se navodi da će taj format matične ploče biti podržan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 16:42 (Erebus Case).
13 godina
protjeran

sto se tice pomicanja ploce 3 slota bi trebala biti za pocetak i vise nego dovoljna! treba nesto ostaviti i za buducnost{#}...(ak bus trebo kakav savjet slobodno se javi na pm){#}

kablova ce ionako biti previse s obzirom na sistem produzivanja cijelog kucista!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 17:31 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Erebus Case kaže...

Ne vidim zašto bi to bio problem.  U trenutnim specifikacijama se navodi da će taj format matične ploče biti podržan.

Moj propust, nisam gledao specke, nego samo letimično pročitao tekst koji si napisao u postu. U tom slučaju, super{#}.

11 godina
neaktivan

Oceli doci fan kontroller uz kuciste?

Jeftine igre ----> https://www.g2a.com/r/slimeboy01

0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

sto se tice pomicanja ploce 3 slota bi trebala biti za pocetak i vise nego dovoljna!

kakva tri slota? :S

btw zašto je pomicanje shilda na takvom ogromnom kućištu potrebno?

13 godina
protjeran
FakeDeath kaže...
Stjepanj kaže...

sto se tice pomicanja ploce 3 slota bi trebala biti za pocetak i vise nego dovoljna!

kakva tri slota? :S

btw zašto je pomicanje shilda na takvom ogromnom kućištu potrebno?

pa nebus sigurno imao mjesta u midi kucistu za tako nesto, zasto nebi bili prvi koji su to implementirali? ja jedva cekam taj dan da ispred sebe dozivim takvo nesto, kao da je to problem napraviti!lp

edit: evo primjer ako imamo vodene blokove ili jednostavno zelim vise prostora u gornjem djelu kucista radi boljeg protoka ili cisto s ljepse vizualne strane? nitko ne voli skucen prostor oko cpu-a, pomaknes plocu za recimo tri slota nize i eto rijesenja tome ne?!

evo primjeri tog klasicnog problema

kad vec rade case od nule, zasto ne napraviti tako nesto?!

lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 0:38 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan

Bilo bi dobro dodati nogice koje se mogu preklopiti ispod ako ih se ne koristi (sistem kao kod nogica na tipkovnicama). Tako se otvara mogućnost postavljanja PSU-a sa ventilatorom prema dolje + otvori za ventove dolje.

Moj PC  
1 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice