Kak ste vi likovi u zabludi da če sve sad prestat i grafulje doč na staru cijenu...
Eter je isplativ za majning i kad je na daaaleko nižoj cijeni nego sada.
Šanse da če se cijena Etera dignut u sljedečih par godina,pa ja bih rekao da su 100%.
Plus ulazak miljuna novih ljudi u kripto..logički je predpostavit da če potražnja kripto majnera za novim karticama bit u velikom porastu a ne padu.
Tak je kak je.
Izgleda da bu ipak bolje i jeftinije prebacit se na neku od konzola i gejmat tamo.
pa možemo se nadat valjda
slična je situacija bila i prije tri godine, ether se digao drastično i drastično pao, nije pao na 10usd kakav je bio prije napuhavanja, nego je pao sa 1400 na 300 i majnanje je zamrlo, barem u široj populaciji
neka sad padne na 500usd i nadajmo se da će ludnica opet zamrijeti, bar donekle i bar neko vrijeme
Sve to stoji samo postoji jedna bitna razlika, nakon prvog crasha mnogi su mislili da je to to po pitanju kripta, bilo pa prošlo, međutim sada nakon što su vidjeli kako je prvi put to izgledalo, da su imali tri godine za nakupovati se jeftinog kripta i namajnati se do mile volje, a većina nisu, mislim da će kod sljedeće kripto "zime" situacija ipak biti drugačija jer će mnogi imati u glavi da se to već desilo i nakon toga se kripto vratio još luđi.
Misliš da će majneri gasiti mašine ako ETH dođe na 500$? I grafe padnu na normalne cijene? Teško, mislim da će biti još veća ludnica.
Konzole isto nije lako nabaviti, barem kad je u pitanju PS5, tako da ni tu nema sreće.
Nvidia i AMD trebaju izbaciti seriju grafičkih samo za majnere, ali po normalnim cijenama, kad kažem normalnim mislim ovim napuhanim x3-4 jer je to majnerima očito prihvatljivo. Ovo što su izbacili za majnere je apsurdno. Međutim oni neće ništa napraviti jer ovako imaju 3x veći profit, a ne ulazi im se u rizik proširenja proizvodnje.
Jedino što tu vidim kao riješenje za gejmere je kupovanje kartica od majnera kada ovi krenu u zamjenu novim modelima. U slučaju kripto "zime" sigurno će dio ekipe odustati pa će i tu biti nešto kartica u ponudi, ali pitanje je koliko i tko će to opet pokupovati.