Watson Analytics: Od nepredvidljivih varijabli do

poruka: 11
|
čitano: 1.232
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Watson Analytics: Od nepredvidljivih varijabli do ".
17 godina
neaktivan

Kao da fali dio teksta... što su na kraju mullerovci pitali Watsona? Što su promjenili u poslovanju? Koje je to pravilnosti Watson uočio, a oni nisu?

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: Watson Analytics: Od nepredvidljivih varijabli
DigiMagic kaže...

Kao da fali dio teksta... što su na kraju mullerovci pitali Watsona? Što su promjenili u poslovanju? Koje je to pravilnosti Watson uočio, a oni nisu?

Dodali smo sad da će se tekst nastaviti. Imamo u planu tri dijela i bit će uskoro objavljen nastavak.

Vinko Krištić | BUG Marketing
16 godina
neaktivan

42  

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobili mogućnost njemac, francuz i  bosanac da pitaju super kompjuter da im da odgovor na bilo koje pitanje koje postave.
Njemac i francuz dobiju svoje odgovore i ostanu impresionirani, a nakon bosanca komp izgori.
U ćuđenju pitaju francuz i njemac bosanca, koje si pitanje postavio? Ovaj odgovara: " šta ima?".
Mislim da bi Watson-a zadesila ista sudbina kad bi ga Karamarko i Milanović pitali kako voditi ovu državu.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Plaćena reklama od strane Mullera? :P

Želio bih vidjet to čudo u akciji.

--------------------------------------------------------------------------------------------

1 0 hvala 0
15 godina
zerocool12 kaže...

Plaćena reklama od strane Mullera? :P

Slažem se - još jedan od plaćenih, naručenih članaka koje uredništvo Buga dopušta i pritom se smatraju primjerom vrhunskoga IT novinarstva. Da je riječ o reklami, jasno jer mi uzjutra iskočila reklama za Watson kad sam otvorio Bugove mrežne stranice.

16 godina
Ajar kaže...

42  

Don't panic!

morrisoN
17 godina
neaktivan

Nastavak nema veze s Mullerom - donosi druge primjere. U ovom tekstu smo objavili manje-više sve što je otkrio Mueller (više detalja im na blogu za koji je link naveden u tekstu) a oni su svjesno i namjerno odlučili ne podijeliti s javnošću koje je pravilnosti Watson uočio,a oni nisu - i nije im to za zamjeriti, nije ništa čudno da nisu htjeli otkrivati takve detalje, dapače, treba im odati priznanje što su javno priznali da im neke stvari nisu bile optimalne! :)

17 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Nema problema, Zerocool, kao što piše u tekstu: trk na http://www.watsonanalytics.com/ i tamo ima besplatna verzija :)

16 godina
neaktivan
HrvojeSaric kaže...
zerocool12 kaže...

Nema problema, Zerocool, kao što piše u tekstu: trk na http://www.watsonanalytics.com/ i tamo ima besplatna verzija :)

Ma nezz od kud da izvučem neke smislene podatke xD.

Btw. hvala.

@Hrvoje, malo samo trollam,nisam ozbiljno mislio o reklami.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2015 14:17 (zerocool12).
16 godina
zerocool12 kaže...

Ma nezz od kud da izvučem neke smislene podatke xD.

Btw. hvala.

Znam da ću sada konkurenciju reklamirati, ali čisto stavljam ako te stvarno zanima Machine Learning.

Microsoft ima svoju verziju A.I. pogonjene analitike i na njihovoj galeriji imaš i gotovih modela (sa podacima) koje samo pokreneš i radiš pitanja prema njima - link na ML Azure.

Ovdje su se spominjala pitanja ljudskim jezikom, nisam siguran dali ima nešto takvo na ML Azuru, međutim, prošle godine sam to testirao kod Power BI-a (isto MS-ov) - tada su imali pripremljene podatke sa Olimpijskih igara pa si se mogao igrati sa tm podacima - Power BI.

MZ Azure ima trial verziju (odnosno otvoriš svoj trial Azure account).

Power BI ima free verziju licence.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice