Tako je, KISS. Napravi mali program da radi samo jedan posao, ali da ga radi brutalno. Samo, takav koncept za windowse ne vrijedi. Windowsi su ti sve kontra KISS-a, totalna suprotnost, natovari što više toga da kod bude što kompliciraniji tak da se ne može prokužiti bilo kakvim metodama (reverznim inžinjeringom npr.) na koji način taj kod nešto radi te da se ne može napraviti slična kopija tog koda. Naravno pod cijenu bugova, glomaznosti, vjerojatno i nepreglednosti koda, redundantnosti koda itd...
Ali nemora biti da su drugi operativni sustavi svi KISS.Npr. imaš Linux Slackware kojemu je cijela filozofija KISS,ali imaš i npr. distribucije posebne namjene i dok možeš argumentirati da su one dobre samo za tu jednu namjeru i da bi to bilo po KISS načelima dosta njih je isto dobro i za više drugih stvari ili na neki drugi način nisu 100% KISS.
Npr. Backtrack Linux 5,možeš ga koristiti za provjeru sigurnosti,ali ga možeš i instalirati na tvrdi disk i početi ga koristiti za surfanje netom,gledanje slika,pisanje txt fileova,gledanje videa iako tu nebude dobar kao recimo Ubuntu.KISS princip je dobar uglavnom za programere a ne za obične korisnike.A i dokazano je da se bloatani programi bolje prodaju.
Mislim,ono nije da mislim da je KISS loš princip sam po sebi ali nije to sve tako crno i bijelo da uzimaš u obzir samo svoje mišljenje.