Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8

poruka: 98
|
čitano: 9.660
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8".
15 godina
neaktivan
Re: Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8
1domagoj1 kaže...

Tako je, KISS. Napravi mali program da radi samo jedan posao, ali da ga radi brutalno. Samo, takav koncept za windowse ne vrijedi. Windowsi su ti sve kontra KISS-a, totalna suprotnost, natovari što više toga da kod bude što kompliciraniji tak da se ne može prokužiti bilo kakvim metodama (reverznim inžinjeringom npr.) na koji način taj kod nešto radi te da se ne može napraviti slična kopija tog koda. Naravno pod cijenu bugova, glomaznosti, vjerojatno i nepreglednosti koda, redundantnosti koda itd...

Ali nemora biti da su drugi operativni sustavi svi KISS.Npr. imaš Linux Slackware kojemu je cijela filozofija KISS,ali imaš i npr. distribucije posebne namjene i dok možeš argumentirati da su one dobre samo za tu jednu namjeru i da bi to bilo po KISS načelima dosta njih je isto dobro i za više drugih stvari ili na neki drugi način nisu 100% KISS.

Npr. Backtrack Linux 5,možeš ga koristiti za provjeru sigurnosti,ali ga možeš i instalirati na tvrdi disk i početi ga koristiti za surfanje netom,gledanje slika,pisanje txt fileova,gledanje videa iako tu nebude dobar kao recimo Ubuntu.KISS princip je dobar uglavnom za programere a ne za obične korisnike.A i dokazano je da se bloatani programi bolje prodaju.

Mislim,ono nije da mislim da je KISS loš princip sam po sebi ali nije to sve tako crno i bijelo da uzimaš u obzir samo svoje mišljenje.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
neaktivan

KISS je Unix filozofija. Nema tu puno filozofije oko toga. Najjednostavniji primjer:

Imaš posebno desktop environment, posebno window manager (ili compositing WM), posebno file manager, a nije sve nabijeno u jedan faking ogromni glomazni kod operacijskog sustava. Meni se recimo više ne radi s Compizom, okej, Compiz remove, instaliram si E17. Ne radi mi se više u nautilusu, okej, nautilus remove, stavim si thunar recimo. Ne radi mi se više u Aeru, okej, Aero remo... wait what? O tome govorim. Sve to je stopljeno u jednu cjelinu, pa ako nisi upoznat s time, niti ne znaš da je sve to zasebno.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

KISS je Unix filozofija. Nema tu puno filozofije oko toga. Najjednostavniji primjer:

Imaš posebno desktop environment, posebno window manager (ili compositing WM), posebno file manager, a nije sve nabijeno u jedan faking ogromni glomazni kod operacijskog sustava. Meni se recimo više ne radi s Compizom, okej, Compiz remove, instaliram si E17. Ne radi mi se više u nautilusu, okej, nautilus remove, stavim si thunar recimo. Ne radi mi se više u Aeru, okej, Aero remo... wait what? O tome govorim. Sve to je stopljeno u jednu cjelinu, pa ako nisi upoznat s time, niti ne znaš da je sve to zasebno.

A ja sam mislio da je KISS filozofija programiranja...ok.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

A ja sam mislio da je KISS filozofija programiranja...ok.

Pa gledajući u globalu KISS se može primjeniti praktički na bilo što. To je dizajnersko načelo: keep it simple, (stupid).

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 21:23 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan

vrpce u exploreru

{#}

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...

vrpce u exploreru

{#}

Sry, moj bed. ;)

A nema se što više puno reći.

tl;dr

Jednima se sviđa, drugima ne. Stavljeno je vjerojatno radi touchscreena. Većina bi tabove.

15 godina
neaktivan

Meni su vrpce u Wordu idealna stvar. U Windowsima bi isto mogle biti, ali ako ih dobro prilagode.

Na ovim slikama mi djeluju prenabacano i loše iskorišten prostor.

Ili da su postavili slike u vertikali ili da su za smanjili malo teksta za stvari koje su jasne vec iz slike (copy, cut, paste, delete)

Mogli su oni još uštedjeti i još dobiti prostor za preview npr.ovako: 

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 23:21 (alen-c).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja prvenstveno koristim kratice. 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice