Appleov novi feature ˝POP-SCREEN˝
Nije to greška, to je fičr.
Kaj bi trošili novce na testiranja kad ima šadapendtejkmajmani sheeple-a koji budu kupili iPhone 8 bez obzira na sve.
Uostalom kakof iPhone 8 - to je već passe, pa neš se valjda sramotil s tim ko neki bogec bistrički kad je već iPhone X vani...!
Samsung je povukao i vratio novce, a kod apple moze bit samo greska u rukovanju :)
Mislim da Apple osluškuje i prilagođuje proizvode svojim vjernim mušrerijama. 🤣

Apple uvjek ima neka takva izmenađenja.
Sjetimo se da su jednom korisnicima omogučili da im netko drugi resertira iphone samo slanjem sms poruke.
https://mob.hr/misteriozna-sms-poruka-resetira-iphone/
Nakon što je to otkriveno, krenula su prijateljska slanja sms-ova prijateljima koji imaju iphone.
Neizmjenjiva baterija je meni osobno razlog zbog kojeg više ne želim kupovati nove uređaje. Baterija na Noteu 4 mi je izdržala dvije godine prije nego je vidno oslabila i prije nego se počela blesirati. Koristit ću stare uređaje kojima se baterija može mijenjati dok god ih se može nabaviti na tržištu. Nadam se da će korisnici u nekoj doglednoj budućnosti skužiti kako ih proizvođači vuku za nos zalijepljenim baterijama i kućištima kad će svake dvije godine morati iznova iskeširati gomilu love za praktički istu stvar (ili čak okljaštrenu i fićerima kao što su aktualni flagshipovi naspram prethodnika).
Još uvijek se proizvode smartphoni sa izmjenjivom baterijom. Tražio sam malo po internetu i našao sam npr. Bluboo Maya, a vjerovatno ih ima još.
Vrijeme je da se svi redom uhvate baterija i to dovedu u red, od kapaciteta, izdrzljivosti, pouzdanosti :)
Vrijeme je da se svi redom uhvate baterija i to dovedu u red, od kapaciteta, izdrzljivosti, pouzdanosti :)
Eeeeeee...da to netko zna postao bi miljarder!!!
Baterije će još neko vrijeme biti usko grlo i kamen spoticanja na samo u svijetu mobilnih uređaja nego u svemu što koristi bilo kakve oblike baterija!
Tehnologija napreduje sve više i više te su zahtjevi za energijom sve veći a razvoj baterija stagnira desetlječima!!!!
Evo jedne mogućih budučih rješenja... 94-godišnji izumitelj litij-ionske baterije predstavio nove ultra-učinkovite staklene baterije
Ok, nije Apple kriv što u svoje mobitele stavlja govno od baterije. Kad ti se napuhne odnesi ga na Samsungov servis.
Kako da se cijena negleda.Za 7 tisuća ili koliko god vrijedi taj iPhone 8s...nebih se trebalo dešavati ovo.Ajd da se desi na mobitelu koji košta 700kn...baciš u kantu i teraj dalje.

Nije da stagnira...samo je problem implementirati nove i bolje tehnologije za bateriju i maknuti se od dosadašnje kemije.Nije istina da nema novijih i boljih od spojeva koji su se pokazali izdržljivije s manjom i tanjom dimenzijom od nimh i nicd...samo deri po raji

A požurili se na tržište da što prije počnu mlatit pare bez da su temeljno ispitali sve kaj su trebali, tak ti to ide...
Prva serija je probna serija, osluškivanje korisnika i ispravljanje bugova i problema a tek u drugoj seriji valjda više neće biti problema!
Koliko koraka provjera je Apple napravio?
Opet zanimljiv fenomen. Govori seo jednoj te istoj stvari no kada se spomene Apple onda je to samo "šest komada u milijun" a kada se govori o Samsungu onda su "mlatimudani".
Uvijek je kriv onaj tko nešto prodaje a ne onaj tko proizvodi. Isto vrijedi i u pozitivnom smislu. Nije TSMC zaslužan za najbolji mobilni procesor, nego Apple.
Primjetio sam vrlo zanimljiv fenomen. Mrzitelji Applea su uvijek nerealni da ne upotrijebim težu riječ obzirom da već imam karton.
Vražji Samsung je imao problem s baterijom. Ništa specijalno, svi su ih imali jednom ili više puta. Ono što razlikuje ozbiljnu firmu od neozbiljne je reakcija na problem. Samsung je krenuo u akciju a da pojma nije imao zašto se događa to što se događa. Pa su ubacili druge baterije i opet imali isti problem i tek onda zaglavili u medijima, dobili zabranu unošenja u avione itd. Kada su došli pred zid, odlučili su istražiti problem pa se poslije PR akrobacijom hvaliti kako su najjači na svijetu po kontroli a evo iduća serija iz njihove tvornice opet ima problem! Ne kažem da nije stvar možda i u Appleu, ali obzirom da se dizajn uređaja od šestice uopće nije promjenio, a dolaze napuhnuti već u dućanu, problem je očito u samoj bateriji a ne u elektronici punjača, nedovoljnom prostoru unutar uređaja itd
Primjetio sam vrlo zanimljiv fenomen. Mrzitelji Applea su uvijek nerealni da ne upotrijebim težu riječ obzirom da već imam karton.
Vražji Samsung je imao problem s baterijom. Ništa specijalno, svi su ih imali jednom ili više puta. Ono što razlikuje ozbiljnu firmu od neozbiljne je reakcija na problem. Samsung je krenuo u akciju a da pojma nije imao zašto se događa to što se događa. Pa su ubacili druge baterije i opet imali isti problem i tek onda zaglavili u medijima, dobili zabranu unošenja u avione itd. Kada su došli pred zid, odlučili su istražiti problem pa se poslije PR akrobacijom hvaliti kako su najjači na svijetu po kontroli a evo iduća serija iz njihove tvornice opet ima problem! Ne kažem da nije stvar možda i u Appleu, ali obzirom da se dizajn uređaja od šestice uopće nije promjenio, a dolaze napuhnuti već u dućanu, problem je očito u samoj bateriji a ne u elektronici punjača, nedovoljnom prostoru unutar uređaja itd
Super mi je kako su oni neozbiljni, a ti si vrsni stručnjak koji čak ni ne treba primjerak vidjeti uživo da mu bude potpuno očito u čemu je problem
Super mi je kako su oni neozbiljni, a ti si vrsni stručnjak koji čak ni ne treba primjerak vidjeti uživo da mu bude potpuno očito u čemu je problem
Kao što sam napisao u prvoj rečenici...
Ja ne znam zašto se napuhava niti sam to tvrdio. Samo da je iz činjenice da iz trgovine, dakle neupotrebljavani, dolaze napuhnuti uređaji, očito da je problem u samoj bateriji.
I mislim da je iz konteksta posve jasno da je Apple odgovoran nastalu situaciju riješiti što prije na zadovoljstvo kupaca. Ako se dobro sjećaš za vrijeme Note afere nikad nisam likovao nad njihovim problemima tako da me nemoj sad suditi kao da ne znam šta izvodim
U servis dolaze neispravni uredjaji i po tvojoj logici apsolutno svaki samsung se kvari. To je logika..... Ja niakd u svom zivotu nisam vidio nauhnutu bateriju osim malo na aukey bateriji. A ja promijneio desetak samsugna i oko sebe u ovhi godina vidio sigurno preko sto uredjaja i nikad vidio nista slicno....
Kao što sam napisao u prvoj rečenici...
Ja ne znam zašto se napuhava niti sam to tvrdio. Samo da je iz činjenice da iz trgovine, dakle neupotrebljavani, dolaze napuhnuti uređaji, očito da je problem u samoj bateriji.
I mislim da je iz konteksta posve jasno da je Apple odgovoran nastalu situaciju riješiti što prije na zadovoljstvo kupaca. Ako se dobro sjećaš za vrijeme Note afere nikad nisam likovao nad njihovim problemima tako da me nemoj sad suditi kao da ne znam šta izvodim
Nedjelja pa seruckam malo uz kafu
Samo je problem u riječi "očito". Kaže hjp da znači "bez sumnje, nesumnjivo", što znači da govoriš sa 100-postotnom sigurnošću da je tako. Da si rekao "vjerojatno" složio bih se i ne bismo sad bili u problemima.
Nope, pravi krivac je i dalje Apple. Oni odlučuju od koga će nabaviti baterije. Ako je već dokazano da je kod Note-a bila problem baterija iz SDI podružnice onda valjda ozbiljna firma ili traži dodatna jamstva ili mijenja proizvođača baterija, što je vjerojatno samo po sebi problem, ali svejedno si ne bi smjeli dopustiti ovakvo nešto. Samsung može raditi baterije kakve želi, pa čak i takve koje se napuhavaju, oni će sebi smanjiti dobit i izgubiti mušterije, ali ako ti preuzimaš rizik na sebe da koristiš njihove baterije onda si sam kriv.
Napuhavanje baterija nije ništa novo niti čudno. Zemljanin je napisao da je napuhavanje baterija ranije na Siemensu rekla kazala. Jesu, napuhavale su se. I meni se napuhnula ni 6 mjeseci od korištenja. Samo se u to doba vijesti nisu širile jer na C62 nisi imao kamericu i internet da sve lijepo dokumentiraš i objaviš. Otišao si u servis i riješio problem. Napuhnula mi se i Archosova ove godine taman nakon što je istekla garancija. Izbila poklopac, da nije bila odvojena vjerojatno bi uništila mobitel. Razila je samo u tome što se o Samsungu i Apple-u piše a o ostalima ne toliko. Ali ako već trtljaš da je tvoj mobitel iznad svih ostalih onda se valjda pobrineš da nabaviš kvalitetne dijelove, dovoljno provjerene koji neće grunuti nakon par punjenja jer cijenom koju držiš automatski sam sebi namećeš visoka očekivanja.Ili smanji cijenu na average pa onda i ako se napuhne možeš reći "koliko para toliko muzike".
Ne treba vise nikakvog komentara.

Produžiš jamstvo na 5 godina koje pokriva i bateriju i nemas brige :)
Kako da se cijena negleda.Za 7 tisuća ili koliko god vrijedi taj iPhone 8s...nebih se trebalo dešavati ovo.Ajd da se desi na mobitelu koji košta 700kn...baciš u kantu i teraj dalje.
Kakvo iskrivljeno razmišljanje. Znači, za ništa što nije skupo ne bi trebalo niti očekivati da bude kvalitetno? Jasno je da su proizvođači elektroničke stvorili takav način razmišljanja, ali da će se on toliko globalno proširiti, to se ipak nisam nadao.
Pa otuda i odgovor na jednu od poruke prije tvoje: ne, korisnici neće doći k sebi da ih proizvođači vuku za nos. Ako nisu do sada, neće ni u budućnosti. Na starim "glupim" mobitelima mijenjali smo baterije nakon godinu, dvije, tri, četiri (kako tko) i bili sretni kako i dalje imamo mobitel. A sada, ako ne košta 1000 EUR-a, tu se nema što ni očekivati. Jadan je to svijet.
A požurili se na tržište da što prije počnu mlatit pare bez da su temeljno ispitali sve kaj su trebali, tak ti to ide...
Prva serija je probna serija, osluškivanje korisnika i ispravljanje bugova i problema a tek u drugoj seriji valjda više neće biti problema!
Prva serija bilo čega se ionako ne kupuje. Koliko puta je to potrebno napisati. Tko je kupio iphone koji se napuhuje, sam je kriv.
edovoljnom prostoru unutar uređaja itd
Ovo je meni bilo nevjerojatno u slučaju Notea 7. Da im se može potkrasti takva pogreška...
Kakvo je to testiranje kvalitete kad im se baterija napuhne u nekorištenom mobitelu ili najkasnije nakon nekoliko punjenja? Tko je to uopće testirao?
Optimisti koji ocekuju da neko iz stada kaze nekakvu kritiku na racun applea? Kako ce opravdati cijenu od 1300 USD ako zele 256 GB bezicno i brzo punjenja..... Da svi izgore neko bi bio kriv.... Ali ne i Apple....
Koliko ja znam Apple nikada nije rekao da su kvalitetniji od drugih ili da se njima ne može dogoditi kvar. Dapače, imaju korisničku službu, servise, program osiguranja od kvarova i oštećenja itd što sve dokazuje da su itetkako svjesni nesavršenosti svojih proizvoda. Samsung također, osim što su nam obećavali da imaju najrigorozniju kontrolu baterija u industriji. IBM je izumitelj tvrdih diskova, firma koja je proizvodila legendardno kvalitetne i neuništive proizvode pa im se omaknula tako loša serija diskova da su bili prisiljeni prodati cijeli biznis. Svakom se može dogoditi, i događa se prije ili kasnije, greška. Bitna je samo reakcija na grešku, a za to ćemo se morati malo strpiti.
Optimisti koji ocekuju da neko iz stada kaze nekakvu kritiku na racun applea? Kako ce opravdati cijenu od 1300 USD ako zele 256 GB bezicno i brzo punjenja..... Da svi izgore neko bi bio kriv.... Ali ne i Apple....
U pitanju je 8plus koji košta manje od novog pixela i isto kao s8+ tako da smanji doživljaj.
a što se tiče reakcije na ovakve stvari - izvuci moje postove od prošle godine vezano za note fijasko pa ćeš vidjeti da sam imao jednako intonirane komentare.