Taman smo migrirali na 2016 :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nope, na privatnom računalu još 2013. :) Poslovni komp je druga priča, nisam imao pravo glasa kod toga koju ću licencu dobiti, ali pošto mi posao nije previše orijentiran na office pakete, ne moram ih previše koristiti
mislim da samo ultra napredni korisnici Office-a imaju neke koristi od nove verzije, svi mi ostali možemo glatko koristiti i Office 2003 :)
ko FIFA.. i dalje trogodišnji ciklus, ali već od prošlog su godinu u minusu, brzi su, ispred svog vremena? :)
pošto MS ide na promjenu modela, bilo bi kranje vrijeme da prekine s tom nebulozom (godina+ u nazivu ili neka pomakne izlazak MSOa).. i da se logično prihvati oznake/godine kao nečeg relevantnog, kao broja koji ima smisao (tekuća godina).. ili nek ga nazove MSO 2025.. ali nek onda ne kenjka o nazivu buildu godini.. renumbering. Next big thing..
Koristiš staru verziju dok ne pošalješ klijentu Word file koji se raspadne kad ga klijent otvori (pretplatnik je na Office 365 uslugu), ne u potpunosti ali dovoljno da te isti nazove i pita što si mu to poslao. Žalosna činjenica je da libre office otvara taj file i tamo izgleda sasvim OK. Nakon toga, ako želiš poslovati s tim klijentom, slijedi nabavka Office 365 usluge.
Pitam se koliko će gigabjta imati instalacija. Gdje su ona davna vremena kad si cijeli Office imao na 6 disketa?
od tog je spajalica bila jedan floppy? :) .. veličina paketa poslejdnjih godina ne oscilira, više zauzimaju templatei-dodatci nego sami program(i) koji su ionako integrirani u koostur OSa kao dllovi (uključuje i ikone).
-nevažan je kriterij veličina parsto MB .. a problemi s 365 su onak, kozmetičke prirode, fičer by cloud.. jer tako će biti.
Osobno mi se čini da od verzije 2010 nema nikakvih razloga za upgrade osim Excela koji uglavnom dobiva smislena poboljšanja. Outlook je postao katastrofalan, osim što je ružan i nepregledan (u odnosu na 2010) stalno neki problemi u radu s njime (indexing i search ponajviše). Kako je 2016 ispravila dio problema sa verzije 2013 nadam se da će tako i 2019 isto napraviti u odnosu na 2016, posebice jer nema nekih novih killer featurea pa će možda više pažnje posvetiti stabilnosti u radu
Ja se (vjerojatno uzalud) nadam da ce malo posloziti codebase da bude OS agnostican tako da na macOS-u ne dobivamo nove feature na kapaljku.