Odlazak DirectXa?

poruka: 155
|
čitano: 36.647
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Odlazak DirectXa?".
17 godina
neaktivan
Re: Odlazak DirectXa?
Cognitor kaže...
Stjepanj kaže...
napokon je dosao kraj tlacenju s dx!hvala AMD:-) ova je vijest zamaglila i nove gpu-e, barem meni!lp

Kada to zaživi ti ćeš biti 5-6 godina stariji, oženjen sa dvoje djece i nećeš se smjeti više igrati. Onda ćeš vidjeti što je tlačenje {#}....

čovjek je u pravu. kući sam na amd-ovom otvorenom driveru, toliko mi je igranje bitno. al bar se ventilator ne čuje. laptop ženi i djeci koristi za par flash igara. ako ga ja uzmem tu se već nađe nekoliko pari ruku koji mi pokušavaju isključiti žicu, stisnit esc ili izbiti stroj iz ruku. nema igranja više :)

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
17 godina
Odlazak DirectXa?

Dok to sve ne zaživi Windowsi če još uvjek dominirati. No bilo je već i vrjeme da stvari krenu na ruku Linuxu. Osim toga mislim da ni Microsoft neće čekati prekrštenih ruku i čekati da izgubi korisnike. 

4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...
Cognitor kaže...
Stjepanj kaže...
napokon je dosao kraj tlacenju s dx!hvala AMD:-) ova je vijest zamaglila i nove gpu-e, barem meni!lp

Kada to zaživi ti ćeš biti 5-6 godina stariji, oženjen sa dvoje djece i nećeš se smjeti više igrati. Onda ćeš vidjeti što je tlačenje {#}....

čovjek je u pravu. kući sam na amd-ovom otvorenom driveru, toliko mi je igranje bitno. al bar se ventilator ne čuje. laptop ženi i djeci koristi za par flash igara. ako ga ja uzmem tu se već nađe nekoliko pari ruku koji mi pokušavaju isključiti žicu, stisnit esc ili izbiti stroj iz ruku. nema igranja više :)

Ne znam kakve vi žene i djecu imate ali ja imam troje djece i igram se ko čovjek kad god poželim... Ja njima ne sjedim na glavi kad piju iz bočice/pišu zadaću, ne sjede ni oni meni na glavi kad se igram ili nešto radim na kompu.

To je stereotip i zato je ljude strah ženit se jer misle da im je život gotov.

Freak Show Inc.
17 godina
protjeran
Odlazak DirectXa?

Sad tek izlazi na vidjelo zašto je kupljen ATI.

MS je po meni najveći gubitnik u cijeloj priči, jer gubi kontrolu nad još jednim važnim tržištem.

Glory Glory Man United
Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
mirkoj kaže...

i OpenCL je totalno otvoren u teoriji i sve i samo AMD ga je gurao ina kraju par godine poslije skoro niko ne koristi OpenCL a nesto prakticno primjera GPU rendering, apsolutno sve je na CUDA-i.

Sto se kaze zivi bili pa vidjeli kuda to sve ide ali realno ne osvrcem se vise ni za kakve bombasticne najave sobzirom da je u zadnje vrjme sve marketing show ha bum i to  i uglavnom se svede na tresla se gora rodio se mis. 

ah gle ima i openCL svoje mjesto 

npr. h264 cuda podrska je tu ,ali je osjetno losija od x264 sa openCL iako se od tek nedavno x264 sa openCL poceo ozbiljnije razvijati 

15 godina
neaktivan
Odlazak DirectXa?

Microsoft bi mogao vrlo lako kupiti AMD i onda omogućiti API samo putem Windowsa i konzola. Ipak je mala tržišna kapitalizacija AMD-a......

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 13:37 (jobi123).
Moj PC  
2 11 hvala 0
13 godina
protjeran
Friday kaže...

Ne znam kakve vi žene i djecu imate ali ja imam troje djece i igram se ko čovjek kad god poželim... Ja njima ne sjedim na glavi kad piju iz bočice/pišu zadaću, ne sjede ni oni meni na glavi kad se igram ili nešto radim na kompu.

Ista stvar. Imam dvoje (male) djece, uredno svaku vecer surfam/radim/gejmam/gledam film na svom kompu. Bez nekih vecih problema. Jedina je razlika sto to vise ne mogu, ali ni ne zelim raditi do 4h ujutro kao u studentske dane. Posao ipak ceka, no to bi me cekalo i da se nisam ozenio.

Opcenito ta pretjerivanja da nema vise izlazaka vanka, gejminga i sl. nakon sto se ozenis su glupa. Vjerujem da postoje i takvi parovi, no onda samo ne shvacam tko te natjerao da se ozenis za takvu? {#}

17 godina
neaktivan
Friday kaže...
hrvooje kaže...
Cognitor kaže...
Stjepanj kaže...

moja još nekoliko godina neće pisati zadaću i normalno je da su znatiželjna i da žele sve vidjet i dirat. objasniti djetetu od godinu-dvije da ne smije dirati tatu dok se igra bi bilo malo teže niti bih to želio. evo njima pola ekrana traktor tom, a meni pola ekrana bug.hr ;)

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
12 godina
neaktivan
Makavelii kaže...
Linux je buducnost a u toj buducnosti nema mjesta za Microsoft i njegove Windowse.

A vama fanboysima Microsofta samo preostaje trollanje po netu i kmecanje u tamnom kutku sobe...

Ti to govoriš u smislu nekog paralelnog alternativnog Linux univerzuma??? {#}

16 godina
odjavljen
Odlazak DirectXa?

Inače, neki smatraju da postoji velika šansa da je Mantle i rezultat rada na XB1 SoC-u. Dakle, Microsoft baš i nije nužno nesvjestan što se događa niti to sve nužno ugrožava Windowse. No, ako je situacija kakvom se čini s trenutno šturim informacijama, DirectX bi brzo mogao brzo gubiti tlo. 

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
jumboY kaže...
Friday kaže...

Ista stvar. Imam dvoje (male) djece, uredno svaku vecer surfam/radim/gejmam/gledam film na svom kompu. Bez nekih vecih problema. Jedina je razlika sto to vise ne mogu, ali ni ne zelim raditi do 4h ujutro kao u studentske dane. Posao ipak ceka, no to bi me cekalo i da se nisam ozenio.

Opcenito ta pretjerivanja da nema vise izlazaka vanka, gejminga i sl. nakon sto se ozenis su glupa. Vjerujem da postoje i takvi parovi, no onda samo ne shvacam tko te natjerao da se ozenis za takvu? {#}

Pa ti prije svega cijeli dan ili dobri dio dana radiš, a onda navečer malo igraš. Ovi kojima ja to govorim se vjerojatno igraju po cijeli dan i moguće u timovima. Dakle nemaju neke druge obveze. Teško da će to biti izvedivo u promijenjenim okolnostima. Uostalom netko kome je DX "tlačenje" taj ustvari i ne zna što je to tlačenje. Ne mora te direktno žena tlačiti ako imaš brdo obveza koje prije nisi imao.

17 godina
neaktivan
Odlazak DirectXa?

sve je to krasno na papiru i u powerpointu

kad to zaživi onda ćemo vidjeti koliko vrijedi

ako je tehnologija koju sad gura AMD toliko napredna u odnosu na DX nVidia će to prihvatiti

nemojte zaboraviti da rat ATI vs nVidia traje skoro 20 godina

i dok ATI, danas AMD caruje čistom brute force metodom - čitaj imaju naprednije i bolje čipove

nVidia im parira boljim driverima koji i iz smeća izvuku fantastične rezultate

i nakon 20 godina borbe situacija se nije prmijenila

ATI/AMD je najbolja all-round VGA kartica, idealna za mutimediju i igranje

nVidia i dalje gazi AMD/ATI u samom igranju

ono što će biti zanimiljvo je otvaranje nove fronte na linux platformi

zašto?

pa recimo to ovako....

win su zatvoreni OS i AMD i nVidia su dobili samo mrvice i moraju koristiti DX jer inače nisu u stanju iskoristiti mogućnosti HW

linux kernel je pak otvoren, obje kompanije će vidjeti cijeli cod

ako treba raditi će i svoje podvarijante kernela 

jednako tako vjerujem da će i najveći igrači u linux svijetu Ubuntu i RedHat dati podršku ovom projektu

Moj PC  
17 0 hvala 2
14 godina
Almin94 kaže...

I opet ce Nvidia "otresti" AMD kao sto je uradila i u ostalim AMD igrama (Crysis 3, Far Cry 3 i sl)

Kakve veze imaju perfomanse trenutnih GPU-ova sa promjenom API-a?

Mlatiš bezveze.

iclock2much
12 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
Cognitor kaže...
Makavelii kaže...
Linux je buducnost a u toj buducnosti nema mjesta za Microsoft i njegove Windowse.

A vama fanboysima Microsofta samo preostaje trollanje po netu i kmecanje u tamnom kutku sobe...

Ti to govoriš u smislu nekog paralelnog alternativnog Linux univerzuma??? {#}

a u kojem si ti "univerzumu"

samo pracovjeci vjeruju u buducu dominaciju MS-a 

Ja sam u Microsoft univezumu, možda si čuo za nas - mi smo Borg.

2 7 hvala 0
14 godina
neaktivan
Makavelii kaže...

Argumentacija ti je na razini.

Linux je buducnost a u toj buducnosti nema mjesta za Microsoft i njegove Windowse. Glavni razlozi koji su drzali Win ovako visoko po zastupljenosti su losi driveri za graficke na Linuxu, nemogucnost kvalitetnog igranja na Linuxu i nepostajanje podrske za neke od profesionalnih alata. No sve se to polako ali sigurno mjenja.

nazalost, ne primjecujem da se na ovom podrucju situacija popravlja.

16 godina
odjavljen
Darky kaže...

sve je to krasno na papiru i u powerpointu

kad to zaživi onda ćemo vidjeti koliko vrijedi

Papiru? Battlefield 4 je vrlo stvarna igra, kao i što je stvaran PlayStation 4 i Xbox One (koji navodno ima optimiziranu verziju DirectXa).

Darky kaže...

dok ATI, danas AMD caruje čistom brute force metodom - čitaj imaju naprednije i bolje čipove

Zapravo, Nvidija je ta koja gura arhaičnu arhitekturu i ogromne čipove (brute force).

Darky kaže...

nVidia i dalje gazi AMD/ATI u samom igranju

Baš i ne, osim ako izradu čipa od 1000 eura kao konkurenciju jednome od 200 smatraš gaženjem.

Darky kaže...

linux kernel je pak otvoren, obje kompanije će vidjeti cijeli cod

Kakve veze Call of Duty ima s tim?

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Makavelii kaže...

Argumentacija ti je na razini.

Linux je buducnost a u toj buducnosti nema mjesta za Microsoft i njegove Windowse. Glavni razlozi koji su drzali Win ovako visoko po zastupljenosti su losi driveri za graficke na Linuxu, nemogucnost kvalitetnog igranja na Linuxu i nepostajanje podrske za neke od profesionalnih alata. No sve se to polako ali sigurno mjenja.

nazalost, ne primjecujem da se na ovom podrucju situacija popravlja.

driveri & igre su pocetak, nakon njih sigurno dolaze na red i profi alati, od nekuda se mora poceti, a pocelo se od boljih, kvalitetnijih drivera i igri..

14 godina
Odlazak DirectXa?

Gdje su proroci koji su prorekli propast AMD-a?Gdje su oni koji AMD smatraju neinovativnim...

iclock2much

2 5 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hummer kaže...

Dok to sve ne zaživi Windowsi če još uvjek dominirati. No bilo je već i vrjeme da stvari krenu na ruku Linuxu. Osim toga mislim da ni Microsoft neće čekati prekrštenih ruku i čekati da izgubi korisnike. 

Poznavajući M$, uradiće nešto po tom pitanju, ali malo prekasno. Isto kao i sa tabletima i WP. Tek kada ih konkurencija rasturi počeće da se bore i kupiti mrvice tržišta.

Dakle za nekih dvije-tri godine ne bi me čudilo da udio Linux distribucija na tržištu poraste negdje na 20-30% (iovako je u konstantnom, ali minimalnom rastu) a Windows ostaje najbolje rješenje samo za poslovnu primjenu. Dvije-tri godine nakon toga možda i tu izgubi primat.

13 godina
Odlazak DirectXa?

O bože, kako ću ovo nabit nekim frendovima na nos kad sam im rekao prije godinu i pol cca da će M$ propast u vezi Gaming-a... Sad su svi redom dali M$-u srednji prst! {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !

1 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Darky kaže...

Pls reci da se šališ, pls..

16 godina
Odlazak DirectXa?

Ovako na papiru sve to izgleda lijepo, sad samo treba to vidjeti u praksi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 14:28 (Jack Sparrow).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Odlazak DirectXa?

Naravno da se zeza, jer se piše code a ne cod.

iclock2much

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ramzocro-HCR kaže...

O bože, kako ću ovo nabit nekim frendovima na nos kad sam im rekao prije godinu i pol cca da će M$ propast u vezi Gaming-a... Sad su svi redom dali M$-u srednji prst! {#}

Čekaj, neki od vas ovdje stvarno misle da će MS propasti zato jer je ATI napravio svoj api? Pričamo o firmi koja doslovce leži na brdu love...

Penryn kaže...
Tonči kaže...
Darky kaže...

Pls reci da se šališ, pls..

Tonči navija za ukidanje foruma pa namjerno trola!

Freak Show Inc.
14 godina
Odlazak DirectXa?

MS neće propasti ali će ostati bez dobrog dijela kolača kroz naredno vrijeme, ukoliko se ne pokrene(ne bi bilo prvi put da se ne pokrene).

iclock2much

1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Odlazak DirectXa?

iMik je dao jedan dobar link gore; svakako, autor zaboravlja par stvari:

- da je Mantle otvoreni API (navodno) i ne bi trebalo biti vendor lock-ina ako to ne želi Nvidija

- da konzole i AMD sada zauzimaju dobar dio tržišta zahvaljujući znatno boljim APU rješenjima od Intela

- da će konzole diktirati igre, kao i do sada, a ne PC

- da "draw callsi" 9x više znače mnogo za dinamičko osvijetljenje scena (i da, važno je "napumpati geometriju")

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Odlazak DirectXa?

r4azlog zasto su win drzali primat nad linuxom je sot ti za linux i za najosnovnije stvari treba linux guru da nastima ili da se maltretiras satim ai danima zavisno od skila. 

druga stvar ogroman broj profesionalnih aplikacija je win only, portovanje za linux je realno neizvodljivo, aplikacija koja je razvijana 10 i vose god nece se samo takoo ortovati na linux taki da,...

ne sikirajte se do promjene trzista nece bas tako brzo...

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
Odlazak DirectXa?

Kaj to znaci da vise necu imat 15 fps na Armi 3 jer graficka nemora cekat procesor?

6 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bome ne sijecam se kad sam zadnji put čitao ovak zanimljivu raspravu!kamo srece da su sve takve:-)lp
||| Core™ inside |||
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice