Mark Cuban protiv Applea i patenata

poruka: 34
|
čitano: 2.705
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mark Cuban protiv Applea i patenata".
14 godina
neaktivan

Prva asocijacija na fotografiju

Say hello to my little friend!

1 2 hvala 0
15 godina
protjeran

tko mu je kriv. nije trebao prebacivati dionice s applea na samsung.

i ja bi bio živcan.

1 9 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mark Cuban protiv Applea i patenata
zatojeto kaže...

tko mu je kriv. nije trebao prebacivati dionice s applea na samsung.

i ja bi bio živcan.

???  {#}

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 11:07 (DwightSchrute).
14 godina
neaktivan

Jos jedan ljubomorni balkanac koji si nikad nije mogao priustiti Apple jer ko jednom proba Apple drugo nista vise nije vrijedno.

5 25 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kako me iritiraju ovo majmuni iz javnog zivota koji jedva docekju neku temu da je iskomentiraju na Twiteru ili na Fceboooku...

0 1 hvala 0
15 godina

ja sam mislio da sam jedini multimilijarder koji se glupira po socijalnim mrežama

Moj PC  
8 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sramota za sudove i za Apple.

Pa kakve oni stvari patentiraju!?! Kockasti oblik sa zaobljenim rubovima i način postavljanja staklenog pokrova na ekran WTF!?!?

To može dovesti samo do negativnih efekata poput rasta cijena, dominacije Applea na tržištu i usporavanje napretka gadgeta.

Gdje je tu fer tržišna utakmica? Gdje su antimonopolistički zakoni?

Nema kraja njihovoj korporativnoj pohlepi.

Trebalo bi im da ih korisnici masovno bojkotiraju i da namjerno počnu kupovati samo konkurentske proizvode pa nek im istruli ta jabuka {#}{#}{#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
14 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iz bliske proslosti imamo slucaj firme koja je sve tuzakala i propala. Apple je puno jaci, ali postoje i drugi koje je Apple kopirao. Ovo lako moze biti pandorina kutija, ali mozda i pokrene promjenu suludog americkog pljackanja putem patenata. Apple ce ovdje dobit novac ali koliko ide odvjetnicima i sudstvu (drzavi).
Nego, moj WP7 takodje se unlocka da se skrola prema gore, a gasi skrolanjem prema dole. Stranice kod skrolanja takodjer skacu. Dal je Microsoft to platio, a ako nije zasto jos nije tuzen?

2 0 hvala 0
17 godina
Drazen kaže...
Iz bliske proslosti imamo slucaj firme koja je sve tuzakala i propala. Apple je puno jaci, ali postoje i drugi koje je Apple kopirao. Ovo lako moze biti pandorina kutija, ali mozda i pokrene promjenu suludog americkog pljackanja putem patenata. Apple ce ovdje dobit novac ali koliko ide odvjetnicima i sudstvu (drzavi).
Nego, moj WP7 takodje se unlocka da se skrola prema gore, a gasi skrolanjem prema dole. Stranice kod skrolanja takodjer skacu. Dal je Microsoft to platio, a ako nije zasto jos nije tuzen?

Možda zato jer Microsoft nije iz Koreje, ko zna kako bi američka porota glasala kontra Microsofta {#}

17 godina
neaktivan

Pa dobro je čovjek napisao, da je IBM patentirao sve što je izmislio ne bi bilo ni applea ni microsofta. Barem ne ovakvih kakve danas poznajemo. To sa patentima danas je ludost. Zaštitili su pomicanje ekrana prsitma na jedan način... ono, zamislite da dođe Ford ili netko sličan i kaže zaštitili smo okretanje volana u automobilu nitko ga ne smije okretati, mjenjač sa 5 brzina je isto naš, vi ste napravili sa 6 ali radi isto kao naš pa ste nas kopirali. PUF! Zabrana prodaje svih automobila u SAD-u!

http://www.rabbits-clan.com
15 godina
protjeran
Andeo kaže...

Pa dobro je čovjek napisao, da je IBM patentirao sve što je izmislio ne bi bilo ni applea ni microsofta. Barem ne ovakvih kakve danas poznajemo. To sa patentima danas je ludost. Zaštitili su pomicanje ekrana prsitma na jedan način... ono, zamislite da dođe Ford ili netko sličan i kaže zaštitili smo okretanje volana u automobilu nitko ga ne smije okretati, mjenjač sa 5 brzina je isto naš, vi ste napravili sa 6 ali radi isto kao naš pa ste nas kopirali. PUF! Zabrana prodaje svih automobila u SAD-u!

samo usput, ibm i jeste patentirao baš sve što je izmislio. probaj kopirati bilo što njihovo pa i onu prastaru pisacu mašinu s kuglom pa ces vidjeti kako ceš završiti.

15 godina
neaktivan

ajde da je netko javno počeo kritizirat apple ali šta mi na forumu značimo iovako vidim puno ljudi koji nebi znali ovakve stvari nebi znali ni komentirat a imaju iphone ljudima ništa neznači vrijednost tvrtke njima je važno samo da lijepo izgleda i ima face 

16 godina
neaktivan
Virty kaže...
Drazen kaže...

Možda zato jer Microsoft nije iz Koreje, ko zna kako bi američka porota glasala kontra Microsofta {#}

misli se na SCO ne na microsoft

17 godina

ovo bi mogla biti i dobra reklama za Samsung, sada su ljudi u Americi vidjeli da su to ustvari isti proizvodi samo sto je ovaj sa jabukom puno puta skuplji... ali bit ce problem ako im jabuka zabrani prodaju svega i svacega...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 13:40 (Dementor).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

možda bi za strucnjake na forumu bili interesantni još neki podaci za plodnu diskusiju iako ne baš najfriškiji

Prema podacima tvrtke IFI Patent Intelligence, tijekom 2009. lideri u broju izdanih patenata u Sjedinjenim Državama bili su:
1. IBM 4.914
2. Samsung 3.611
3. Microsoft 2.906
4. Canon 2.206
5. Panasonic 1.829
6. Toshiba 1.696
7. Sony 1.680
8. Intel 1.537
9. Seiko Epson 1.330
10. HP 1.273
kao i podatak da je ovdje cesto spominjani ibm vec više od dvadeset godina svjetski prvak u broju zašticenih patenata

http://www.tportal.hr/scitech/tehno/53218/IBM-ponovo-svjetski-prvak-u-broju-patenata.html

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran

Jel' iko od vas citao ista detaljnije o presudi? Meni se cini da ni vi, a ni Mark Cuban niste provjerili zasto je tako presudjeno. Nije Samsung kaznjen sto je napravio telefon sa touchscreen-om nego zato sto se potrudio da kopira iPhone koliko god moze, a da ne bude preslikan. Problem je u tom sto Azijske firme, ocigledno koliko god velike bile, smatraju da mogu napraviti kopiju nekog prozivoda i prodavati to. Ako niko ne tuzi one male kineske firmice koje prave iPhnoe telefone ili Puuma patike, e jbg Samsung je prevelik da se provuce sa tim

PS:

Odlican clanak http://peanutbuttereggdirt.com/e/2011/05/03/apple-vs-samsung-a-visual-guide-to-apples-ip-claims-hardware-icons-packaging/

0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
zatojeto kaže...

možda bi za strucnjake na forumu bili interesantni još neki podaci za plodnu diskusiju iako ne baš najfriškiji

Prema podacima tvrtke IFI Patent Intelligence, tijekom 2009. lideri u broju izdanih patenata u Sjedinjenim Državama bili su:
1. IBM 4.914
2. Samsung 3.611
3. Microsoft 2.906
4. Canon 2.206
5. Panasonic 1.829
6. Toshiba 1.696
7. Sony 1.680
8. Intel 1.537
9. Seiko Epson 1.330
10. HP 1.273
kao i podatak da je ovdje cesto spominjani ibm vec više od dvadeset godina svjetski prvak u broju zašticenih patenata

http://www.tportal.hr/scitech/tehno/53218/IBM-ponovo-svjetski-prvak-u-broju-patenata.html

jbg bio bi i apple pri vrhu da im uređaji nisu minialistično dizajnirani {#} da su nakinđureni bome bi imali šta patentirati.. vjerojatno više od IBM-a i samsunga zajedno {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
17 godina
neaktivan

Da ali postoji mala razlika između applea i ibm-a:

Uz gotovo pet tisuća patenata IBM je 2009. godine objavio gotovo četiri tisuće raznih tehničkih izuma za koje nije zatražio zaštitu te ih je time učinio besplatno dostupnima i tako pokazao vlastitu predanost razvoju kvalitete patenata.

Ne napadam ja ovdje apple, meni su oni odlična kompanija i simpatiziram ih godinama. Nego sustav i ono što će biti posljedica ove, po meni, skandalozne odluke.

Evo dva primjera:

Zamisli da su John Von Neumann i svi poslije njega patentirali sve što su izmislili, radili, nadograđivali itd. Pa ono, ti lijepo plati 2000000000 patenata da bi napravio bilo što u informatici od hardvera do softvera. To sa patentima je glupost. Počiva na tome kako jednom nešto izmisliti i onda od toga živjeti. To nije dobro, to je katastrofalno. To vodi ka uništavanju konkurencije a znamo ćemu to vodi. 

Po meni je ovdje veliki problem što zaštite oblike, sučelje i sl. iako ni oni nisu to izmislili nego su kopirali.

Ovo bi bilo kao da ja kad vidim avion i kažem: Napravit ću ga i ja! Onda godinama projektiram i radim na tome sa svojim ljudima i svojim znanjem i napravim ga! Sva tehnologija i svo znanje je moje osobno ili od moga tima, godine rada i sl. Međutim ima krila i leti zrakom kao i Boeingov i onda me oni tuže i kažu kopirao si nas, tvoj avion ima krila i leti zrakom kao naš!!! Zabrana prodaje i još nam plati cca 1milijardu USD, razbojniče!

http://www.rabbits-clan.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 14:16 (Andeo).

4 0 hvala 0
14 godina
Shagmans kaže...

Jel' iko od vas citao ista detaljnije o presudi? Meni se cini da ni vi, a ni Mark Cuban niste provjerili zasto je tako presudjeno. Nije Samsung kaznjen sto je napravio telefon sa touchscreen-om nego zato sto se potrudio da kopira iPhone koliko god moze, a da ne bude preslikan. Problem je u tom sto Azijske firme, ocigledno koliko god velike bile, smatraju da mogu napraviti kopiju nekog prozivoda i prodavati to. Ako niko ne tuzi one male kineske firmice koje prave iPhnoe telefone ili Puuma patike, e jbg Samsung je prevelik da se provuce sa tim

PS:

Odlican clanak http://peanutbuttereggdirt.com/e/2011/05/03/apple-vs-samsung-a-visual-guide-to-apples-ip-claims-hardware-icons-packaging/

Ma da, baš je kopija. Nisam znao da Samsung proizvoid iPhone.

14 godina
neaktivan

Zbilja treba pogledati da li je patentiran smještaj slušalice na sredinu uređaja (bilo gdje na uređaju), pa da vidiš tužbe. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
natko kaže...
Shagmans kaže...

PS:

Ma da, baš je kopija. Nisam znao da Samsung proizvoid iPhone.

Samsung je kažnjen jer je netko izmislio sustav u kojem je povečanje slike nakon dva uzastopna pritiska prstom po ekranu - patent. To je kao da se je IBM dosjeto da brisanje nepotrebne datoteke patentira i sad svi moraju plačati licencu za korištenje tog "patenta". Nadam se da je Google kupnjom Motorole došao u posjed stanovite količine patenata iz područja telekomunikacije pa da će tužiti Apple. 

16 godina
neaktivan
Dementor kaže...

ovo bi mogla biti i dobra reklama za Samsung, sada su ljudi u Americi vidjeli da su to ustvari isti proizvodi samo sto je ovaj sa jabukom puno puta skuplji... ali bit ce problem ako im jabuka zabrani prodaju svega i svacega...

Uvijek se zabranjena roba prodavala ko alva...;)

13 godina
BlueMax kaže...

Jos jedan ljubomorni balkanac koji si nikad nije mogao priustiti Apple jer ko jednom proba Apple drugo nista vise nije vrijedno.

bas jer sam apple probao vise puta mogu rec, jednom apple nikada vise apple....

13 godina
zatojeto kaže...

1. IBM 4.914
2. Samsung 3.611
3. Microsoft 2.906
4. Canon 2.206
5. Panasonic 1.829
6. Toshiba 1.696
7. Sony 1.680
8. Intel 1.537
9. Seiko Epson 1.330
10. HP 1.273

glupost, laz, obmana.... di je Apple na listi?

dobro znamo daj e APPLE najveca tvrtka.... a tu neki internejšnal biznis.....

15 godina
protjeran
Dementor kaže...

u pravu si.

dokaz tome je i to što je po dokumentima koje su obadvije firme morale dostaviti sudu da je inace uz više nego bijednu prodaju od 600000komada samsungovih pedova kvartalno, gotovo polovica vracena jer su kupci mislili da su kupili ipad.

također se otkrilo još sramotnih stvari o samsungu, kao na primjer prikazivanje puno boljih rezultata prodaje od stvarnih ili interna dokumentacija o kopranju iphone-a. to ujedno dokazuje kako su pametni i inovativni kada to nisu uspjeli uništiti ili barem sakriti od suda i još gore, od svijeta.

13 godina
Shagmans kaže...

PS:

ja bih rekao samo ovo:

lako je procitati nesto, problem nastaje kad nesto treba interpretisrati, razumijeti, dati nekakav smisleni zakljucak :)

14 godina
neaktivan
LudaRajcica kaže...
BlueMax kaže...

bas jer sam apple probao vise puta mogu rec, jednom apple nikada vise apple....

Ono je bio cisti sarkazam. Lik niti je balkanac, niti netko ko si ne moze priustiti sta mu padne na pamet. Ali to je klasicna retorika iOvaca kad kazes kako nesto kod Applea ne valja odmah ide ona "ko ti je kriv sto si ga ne mozes priustiti" ili "nije zvaka na seljaka".

A sad malo o tvom postu. Kako mozes jeci jednom Apple, nikad vise Apple ako si ga probao vise puta? To si mogao reci jedino nakon prvog isprobavanja.

17 godina
BlueMax kaže...

A sad malo o tvom postu. Kako mozes jeci jednom Apple, nikad vise Apple ako si ga probao vise puta? To si mogao reci jedino nakon prvog isprobavanja.

Možda se tija uvjerit da ga stvarno više nikad ne želi imati, pa ga je proba više puta... {#}

14 godina
zatojeto kaže...

dokaz tome je i to što je po dokumentima koje su obadvije firme morale dostaviti sudu da je inace uz više nego bijednu prodaju od 600000komada samsungovih pedova kvartalno, gotovo polovica vracena jer su kupci mislili da su kupili ipad.

Kaj su nepismeni?

16 godina
natko kaže...
zatojeto kaže...

Kaj su nepismeni?

Amerikanci.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012 R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice