Mac Pro s 12 jezgri

poruka: 93
|
čitano: 30.369
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mac Pro s 12 jezgri".
16 godina
neaktivan
RE: Mac Pro s 12 jezgri
tnakir kaže...
Friday kaže...

Gospode, koje cifre...

30-ak tisuca kuna i nije mala cifra :(

A komponente i nisu bogznasto. Jos ne kuzim zasto ne stavljaju pro kartice tipa FireGL i slicno nego mainstream kartice

Offtopic: Sta nismo vec zakljucili da je 5870 High End Grafulja....iako kuzim ono sto si htio rec....

Iako je istina da je "mogla i bolja", mislim da maaalcice podcjenjujemo   snagu navedene.......iako po meni (a ja sam n00b sta se profesinalnog rada tice, cemu ovaj MAC i sluzi, ne igranju) FirePro i Quadra se kupuju zato sto procesor ne moze ono sta moze grafulja, bar ne tolikom brzinom (kad se nekih stvari tice), vjerujem da je to razlog serverskih procesora....ovaj WorkingStation mi sigurno ne bi smetao doma :D

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
16 godina
neaktivan
matoliki kaže...
malo mi čudno na Apple.com su stavili početne cijene za četverojezgreni model, osmojezgreni model i dvanaestojezgreni model. A šestojezgreni model???????

To je zato sta procesori dolaze (koliko ja znam i ISKLJUCIVO istog tipa -> s istim brojem jezgri, a jezgre se zbrajaju ako ima vise procova) u parovima:

Dva Dvojezgrena         = 4 jezgri

Dva Četverojezgrena   = 8 jezgri

i

Dva Šetojezgrena       = 12 jezgri

Iako je teoretski moguce dobiti sestojezgreni, trebalo bi sa dva TROJEZGRENA procesora, koje Intel (bar koliko ja znam) ne proizvodi, samo AMD, a u uvom slucaju nema AMD konfiguracije, samo intel

Kuzis   :D ?

17 godina
neaktivan
Mac Pro s 12 jezgri

i ovaj Mac Pro koji je trenutno vani je jako dobar i za profesionalne poslove...

a ovo neznam za sta bi mu bila namjena :D

da sam montiras i izradis avatara

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mejt kaže...
pandza94 kaže...
Promatrač kaže...
pandza94 kaže...

Procesori zakon sasvim dobra konfa za pare hehe al jedna 5870 na duplog x6 xeona?Makar 3 jedna nikako!

Pa da sad grafa neče iskoristit proc.

Ma goni ona ono čemu je namjenjena ali malo je meni jedna 5870 na takve procove

Xeon kao prvo nije obican proc kao onaj u tvojoj masini,...nego je opremljen nekim dodatnim tehnologijama...tako da za neke komplexnije programe u kombinaciji sa snagom grafe itekako i sam procesor ce obradit svoj dio .....naspram kad bi bio obican proc dje bi onda sve visilo na grafu....

Xeon za tvoju informaciju jest običan procesor, sa jednakim tehnologijama kao i standardni procesori (i7, i5). Jedina je razlika da je svaki Xeon prošao razna testiranja i oni su u mogućnosti podnijeti relativno velike i relativno male napone i temperature, dugo traju... Dakle oni su proizvodi sa istog wafera kao i i7 samo što su to najbolji primjerci s wafera (uglavnom sa sredine wafera).

Ono najbitnije je da imaju jednake performanse kao obični procesori, samo što su vrlo pouzdani.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 19:20 (lukavg).
15 godina
protjeran
Mojpismonosa kaže...
matoliki kaže...
malo mi čudno na Apple.com su stavili početne cijene za četverojezgreni model, osmojezgreni model i dvanaestojezgreni model. A šestojezgreni model???????

To je zato sta procesori dolaze (koliko ja znam i ISKLJUCIVO istog tipa -> s istim brojem jezgri, a jezgre se zbrajaju ako ima vise procova) u parovima:

Dva Dvojezgrena      = 4 jezgri

i

Dva Šetojezgrena     = 12 jezgri

Iako je teoretski moguce dobiti sestojezgreni, trebalo bi sa dva TROJEZGRENA procesora, koje Intel (bar koliko ja znam) ne proizvodi, samo AMD, a u uvom slucaju nema AMD konfiguracije, samo intel

Krivo.

Mac Proovi imaju dvije varijante matične ploče, s jednim utorom za procesor i s dva utora za procesor.

Imaju 4 konfiguracijske varijante:

• 1 četverojezgreni procesor;
  • 2 četverojezgrena procesora;
  • 1 šestojezgreni procesor;
  • 2 šestojezgrena procesora.

Njega zanima zašto nema cijene ovog modela s 1 šestojezgrenim procesorom.

16 godina
neaktivan
lukavg kaže...
Mojpismonosa kaže...
matoliki kaže...

Dva Dvojezgrena         = 4 jezgri

i

Dva Šetojezgrena       = 12 jezgri

Krivo.

Mac Proovi imaju dvije varijante matične ploče, s jednim utorom za procesor i s dva utora za procesor.

Imaju 4 konfiguracijske varijante:

• 1 četverojezgreni procesor;
  • 2 četverojezgrena procesora;
  • 1 šestojezgreni procesor;
  • 2 šestojezgrena procesora.

Njega zanima zašto nema cijene ovog modela s 1 šestojezgrenim procesorom.

Evo priznajem da sam bio u krivu, srry, mislio sam samo najbolje-> pomoci...... i hvala na ispravci Lukavg ;)

16 godina
neaktivan
Mac Pro s 12 jezgri

Evo bas su mogli staviti ovu Quadru sa 12GB memorije...hahaha salim se, iako mozda nije losa (ne i jeftina) ideja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...

Evo bas su mogli staviti ovu Quadru sa 12GB memorije...hahaha salim se, iako mozda nije losa (ne i jeftina) ideja?

To su ti 2 Quadro 6000 (svaka po 6GB)

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
Mac Pro s 12 jezgri

Ovo kućište Maca pro mi predobro izgleda... da se bar može zasebno kupiti...pa da u njega stavim svoje ghetto komponente Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac Pro s 12 jezgri
dobar dizajn kucista ne stari. ovaj je star preko 7 godina sa manjim modifikacijama još od G5 power pc serije. očigledno nema potrebe za icim revolucionarnim
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac Pro s 12 jezgri

realno tesko ista mijenjat vezano za dizajn, cudan mi je izostanak usb 3.0 porta ili barem kartice.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
dobar dizajn kucista ne stari. ovaj je star preko 7 godina sa manjim modifikacijama još od G5 power pc serije. očigledno nema potrebe za icim revolucionarnim

Dizajn i performanse kucista su ispred svog vremena. Nazalost mainstream kucista napraviti na ovoj bazi je tesko i nikako jer sve ovisi o komponentama koje ce korisnik gurati u komp.

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Mojpismonosa kaže...

To su ti 2 Quadro 6000 (svaka po 6GB)

Ah srry, n00b sam.....opet ja kriv.....sljedeci put cu malo razmislit kad budem opet iso pisat neku gljupost....samo u ovoj temi sam napiso njih 3 -.-

Hvala  AA-d00d ;)

16 godina
tnakir kaže...
artfull kaže...

Dizajn i performanse kucista su ispred svog vremena. Nazalost mainstream kucista napraviti na ovoj bazi je tesko i nikako jer sve ovisi o komponentama koje ce korisnik gurati u komp.

Pogledaj malo pnudu lian-li i slicnih pa ces vidjeti da ima i boljih kucista ali su u nas nedobavljiva ili ako jesu kostaju sama kao kompletna dobra konfiguracija.

15 godina
neaktivan
konjRR kaže...
tnakir kaže...
artfull kaže...

Pogledaj malo pnudu lian-li i slicnih pa ces vidjeti da ima i boljih kucista ali su u nas nedobavljiva ili ako jesu kostaju sama kao kompletna dobra konfiguracija.

Lian-li je proizvodjac mac pro kucista, a i ono samo dodje oko 4-5k kuna... a ta ostala su jos uvjek nedovoljno debela i nedoradjena

“Let the future tell the truth, and evaluate each one according to his work and accomplishments. The present is theirs; the future, for which I have really worked, is mine.”
17 godina
konjRR kaže...
tnakir kaže...
artfull kaže...

Evo pogledao... boze koja ruzna kucista. 

I'm going woo woo
15 godina
tnakir kaže...
konjRR kaže...

Sve je to stvar osobnog ukusa, ali po meni Apple ima godinama daleko najljepsa kucista....nikakav Lian Li mi nije ni blizu ovim kucistima.

Uz to vidim da neki kazu da je konfiguracija skupa!? Ni pod razno...cijena je ok sa obzirom na ono sta je u samome kompu + nemojmo zaboravit da namjena toga kompa nije igranje ili surfanje netom (osim kada nema posla Namigiva).

Graficka je sasvim ok.....ne treba nista bolje.

P.S.

Svaki Mac ima minimalni broj zica tj. gotovo ih ne vidis....nema brige oko spajanja hardova, prtljanja sa napajanjem, grafickom i sl.....tu je jos jedan plus odlicno napravljenog kucista koji je milijun svjetlosnih godina ispred bilo kojeg Corsaira, Lian Li-a i ostalih.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 10:40 (win32).
17 godina
win32 kaže...
tnakir kaže...
konjRR kaže...

Sve je to stvar osobnog ukusa, ali po meni Apple ima godinama daleko najljepsa kucista....nikakav Lian Li mi nije ni blizu ovim kucistima.

Uz to vidim da neki kazu da je konfiguracija skupa!? Ni pod razno...cijena je ok sa obzirom na ono sta je u samome kompu + nemojmo zaboravit da namjena toga kompa nije igranje ili surfanje netom (osim kada nema posla Namigiva).

Graficka je sasvim ok.....ne treba nista bolje.

Pa bas to. Osobno nevolim svemirska kucista. A LianLi ima ili svemirska ili neka kvadratna nikakva. Uzas. Nisam jos nigdje vidio kuciste nalik MacPro kucistu.

I'm going woo woo
15 godina
tnakir kaže...

Pa bas to. Osobno nevolim svemirska kucista. A LianLi ima ili svemirska ili neka kvadratna nikakva. Uzas. Nisam jos nigdje vidio kuciste nalik MacPro kucistu.

Bilo je nekih pokusaja kopiranja, ali naravno samo vanjskoga djela i to ne bas uspjesno.

Na PCE forumu prije par god. je jedan lik sam radio kuciste da izgledao kao od Mac-a i poprilicno je uspio uz naravno male greskice kod busenja rupa posto je sve busio sam sa busilicom. No sve ostalo iz vana je ok napravio, samo naravno unutrasnjost nije ni pokusavao tako rijesit.

LianLi mi je prije imao odlicna kucista i sada ima neke lijepe modele.....da nemam Obsidiana, sigurno bih imao jedan LianLi tj. znam i koji. Imaju ok kucitsa...ciste linije i totalno jednostavna + unutrasnjost je odlicno izvedena.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
protjeran
Buffer Overflow kaže...

Pa i nije skupo. Jedan procesor samo dođe od ~3000 - 4000 kn, a dva su ih. Pa je tu disk, grafička + kučište+monitor. I još par tisuća za brend i kompatibilnost.

Tako da i nije skupo, a računalo je za koristiti dugo godina, pa kad se sve to izbroji, dobra cijena.

da, u americi, a kod nas? :)

15 godina
Mac Pro s 12 jezgri

Ovakva moć znaći samo jedno - Fak at will!

CTF Junky™ ︻┳═一 ᶠᶸᶜᵏᵧₒᵤ ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ ▄▀▄▀▄▀ http://www.bug.hr/forum/userposts/kiki30o0/8389.aspx?sort=desc ▄▀▄▀▄▀
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 13:30 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
17 godina
Mac Pro s 12 jezgri

PC

2.66GHz Quad-Core Intel® Xeon® Processor W3520 - 2.233,71 kn

DDR3 6GB (3x2GB) Apacer, 2000MHz 9-9-9-27, Giant II Triple Channel, 1.65V - 1.763,99Kn

HDD WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black, 7200 rpm - 684,99Kn

NVIDIA GeForce GT 120 512MB - 1.159,00 kn

Apple Magic Mouse - 589,00 kn

Apple Keyboard CR - 419,00 kn

Asus RAMPAGE III EXTREME, 1366, Intel X58, ICH10R, BUS 6400MHz, - 3.189,99Kn

2x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R - 300,00Kn

Napajanje CORSAIR 1000W, HX Series CMPSU-1000HX , modularno - 1.680,01Kn

SILVERSTONE Fortess FT02 Tower, 1x ATX, 7 slots, 2xUSB2.0 - 1.850,00Kn

13869,69 kn - (ovdje sam dodao veći disk i duplo više memorije)

------------------------------

Mac Pro 2.66 - 19.329,00 kn - (15.714,63 kn bez pdv-a)

http://store.apcom.hr/macproone266ghzquadcoreintelxeon3gb640gbgeforcegt12-p-60.html

Ispada da Apple košta oko 20% do 30% više.

Rade svoja kučišta i imaju 1 model 5 godina, naručuju pun kufer procesora

i ne rade sa AMD-om tako da vjerojatno imaju posebnu nabavnu cijenu od intela.

Tipkovnica i miš su im preskupi.

Volio bi znati koji je Applu proizvodni trošak...

go pirate bay go
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
branimir kaže...

PC

DDR3 6GB (3x2GB) Apacer, 2000MHz 9-9-9-27, Giant II Triple Channel, 1.65V - 1.763,99Kn

HDD WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black, 7200 rpm - 684,99Kn

Mac Pro 2.66 -  19.329,00 kn - (15.714,63 kn bez pdv-a)

http://store.apcom.hr/macproone266ghzquadcoreintelxeon3gb640gbgeforcegt12-p-60.html

A nije li taj PC potpuno prazan, bez softwarea, bez os-a?

16 godina
artfull kaže...

-slažem se, to je jedno od najkvalitetnijih kućišta, šteta što ga nema u normalnoj prodaji (komponenata).

Inače, starija verzija je za mrvicu bolja, robustnija, kvalitetnija... recimo da je na novom vidljiva recesija.

btw. nije to tako revolucionarno, oslanja se na BTX standard koji je intel bezupješno pokušao gurati... 'šuma standarda' i raznih priključaka koji pokazuju kretenizam u planiranju ili računaju upravo s tim da korisnik mora svakih par godina kupiti i kućište (uz ostatak novog PCa).

back on topic?

Malo cjepidlačenje, zašto naslov ili tekst, nije precizniji, to je 2x xeon-i7, koliko znam 6-jezgreni, uz HT to je 12 po CPU ili u dual=24.

Na Macu/OSXu nema HTa? Stvar BIOSa/EFIja? ...?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

back on topic?

Malo cjepidlačenje, zašto naslov ili tekst, nije precizniji, to je 2x xeon-i7, koliko znam 6-jezgreni, uz HT to je 12 po CPU ili u dual=24.

Ima HT-a,al nemožeš logičke jezgre(HT) dodati pod fizičke. Procesor ima šest fizičkih jezgra i kao takav se deklarira.

I'll be back
16 godina
microman kaže...
ihush kaže...

back on topic?

Ima HT-a,al nemožeš logičke jezgre(HT) dodati pod fizičke. Procesor ima šest fizičkih jezgra i kao takav se deklarira.

-da, ali ... OS vidi HT jezgre i tako ih koristi. bla, bla.. nevažno, no zašto kao podatak nije navedeno? Zar je to nebitan teh. podatak, ili je količina keša važnija itd...

Mišljenja, sam, da je kod tehničkih stvari, preciznost važnija od pisčeve slobode.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
artfull kaže...

-slažem se, to je jedno od najkvalitetnijih kućišta, šteta što ga nema u normalnoj prodaji (komponenata).

Inače, starija verzija je za mrvicu bolja, robustnija, kvalitetnija... recimo da je na novom vidljiva recesija.

Mene je recimo novi iMac 27 malo razočarao u nekim elementima završne obrade kučišta u odnosu na stare 24 orke. Aluminij mi se čini pinkicu tanji i slabije obrađen. Nadam se da nije takav slučaj sa G5 kučištima koje su bile od debelog masivnog aluminija i ovi novi xeoni mac pro ?

A.
15 godina
neaktivan
zombiitrol kaže...
branimir kaže...

PC

Mac Pro 2.66 -  19.329,00 kn - (15.714,63 kn bez pdv-a)

A nije li taj PC potpuno prazan, bez softwarea, bez os-a?

Stavis linux ili skines s torrenta windows 7 i stavis njih!Ma ovdje da ides kupovat bilo kakav apple proizvod stvarno moras bit debil za to!

15 godina
neaktivan
Mac Pro s 12 jezgri

Mene sam zanima kolko bude ovaj Mac pro s 12 jezgri dosao kod nas..U americi bude bio oko 5000$ a kod nas bude bio 50 000 kn haha katastrofa dam se kladit da ce nasi nabit neku ogromnu cifru.

0 0 hvala 0
16 godina

- cijena proa je uvijek 20-30.ooo kao i ostale radne stanice, uz razliku da je Mac kompletan, dok se WS uzimaju posebno računalo, periferija i software.

Bitne razlike u cijeni nema. Vani je čak MAC povoljnija kupnja u toj klasi kad se uzmu razni popusti.

S druge strane, nevidim zašto te zabrinjava cijena. Dali te isto tako zabrinjava cijena Ferrarija? Ponavljam, u toj kategoriji, Mac je jeftin.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice