Mac Pro s 12 jezgri

poruka: 93
|
čitano: 30.370
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mac Pro s 12 jezgri".
17 godina
odjavljen
Mac Pro s 12 jezgri

Gospode, koje cifre...

Freak Show Inc.

3 0 hvala 0
17 godina
RE: Mac Pro s 12 jezgri
Friday kaže...

Gospode, koje cifre...

30-ak tisuca kuna i nije mala cifra :(

A komponente i nisu bogznasto. Jos ne kuzim zasto ne stavljaju pro kartice tipa FireGL i slicno nego mainstream kartice

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Mac Pro s 12 jezgri

Lijepo kuciste samo ne kuzim sta radi ispusni ventilator na dnu kucista lol

btw ima li tko kakve slike/linkove kako to kuciste izgleda ko od majke rođeno?

(filmica na youtube gdje ljudi otvaraju samo bocnu stranica mac pro-a ima miljarda)

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Mac Pro s 12 jezgri

Pa i nije skupo. Jedan procesor samo dođe od ~3000 - 4000 kn, a dva su ih. Pa je tu disk, grafička + kučište+monitor. I još par tisuća za brend i kompatibilnost.

Tako da i nije skupo, a računalo je za koristiti dugo godina, pa kad se sve to izbroji, dobra cijena.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_strin
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac Pro s 12 jezgri

kako nevolim komentare naslijepo

Gospodo pogledajte koliko kosta jedan sam xeon x6 koji naj jaci model i7 jede za dorucak

a u ovoj konfi upiknuta dva plus grafa....a dalje da nepricamo.......ovakva masinerija obara s noguIznenađen

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+X5670+%40+2.93GHz

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Workstation kojem treba RAID adapter...? Ili sam ja nešto krivo skopčao...

Every hole is a goal!
17 godina

ako je samo 1,5 puta brži to znači da je brži za jadnih 50% Izlanuo se

malo cjepidlačenja....

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
15 godina
neaktivan
Mac Pro s 12 jezgri

Procesori zakon sasvim dobra konfa za pare hehe al jedna 5870 na duplog x6 xeona?Makar 3 jedna nikako!

Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
protjeran
pandza94 kaže...

Procesori zakon sasvim dobra konfa za pare hehe al jedna 5870 na duplog x6 xeona?Makar 3 jedna nikako!

Pa da možeš na tome igrat igrice, je l'?

Znaš li ti uopće čemu služi mac pro? Iako bi Nvidia quadro ili ATi FirePro svakako dobro sjele.

17 godina
AA-d00d kaže...

(filmica na youtube gdje ljudi otvaraju samo bocnu stranica mac pro-a ima miljarda)

Kućište je inače podijeljeno na odvojene zone za cirkulaciju zraka tako da ispušni ventilator (bio on gore, dolje ili u sredini) ispuhuje zrak za tu zonu. Tako je kod ovih macova već duži niz godina pa ne vidim što te tu sad čudi. 'Ko od majke rođeno' kućište vjerojatno nije toliko interesantno jer se nema ništa posebno za vidjeti, uklanjanjem komponenti ostanu odjeljci i to je to. 

17 godina
protjeran
Mac Pro s 12 jezgri

ako ima koja dobra duša da mi to pokloni, mali bi se igrao al smo siromašni.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
pandza94 kaže...

Pa da sad grafa neče iskoristit proc.

15 godina
neaktivan
lukavg kaže...
pandza94 kaže...

Pa da možeš na tome igrat igrice, je l'?

Znaš li ti uopće čemu služi mac pro? Iako bi Nvidia quadro ili ATi FirePro svakako dobro sjele.

Ma moja greška ja bih od svega napravio gajmerski PC!

Al bi 5870 bila dovoljna za takav mac pro?

I čini mi se da je malo prevište dati 30k kuna za x2 x6 xeona na 3.33

(Osim ako planiras server pravit heh)

15 godina
neaktivan
Promatrač kaže...
pandza94 kaže...

Ma goni ona ono čemu je namjenjena ali malo je meni jedna 5870 na takve procove

15 godina
protjeran
tnakir kaže...
Friday kaže...

Gospode, koje cifre...

30-ak tisuca kuna i nije mala cifra :(

A komponente i nisu bogznasto. Jos ne kuzim zasto ne stavljaju pro kartice tipa FireGL i slicno nego mainstream kartice

zato sto dobra pro kartica kosta 40 000 kn. dakle ova konfiguracija bi te izasla 65 000 kn i sta bi onda rekao na cijenu? (i to u americi)

17 godina
Buffer Overflow kaže...

Pa i nije skupo. Jedan procesor samo dođe od ~3000 - 4000 kn, a dva su ih. Pa je tu disk, grafička + kučište+monitor. I još par tisuća za brend i kompatibilnost.

Tako da i nije skupo, a računalo je za koristiti dugo godina, pa kad se sve to izbroji, dobra cijena.

Cijena je bez monitora i za US tržište....

go pirate bay go
17 godina
neaktivan
Jazzer kaže...

Kućište je inače podijeljeno na odvojene zone za cirkulaciju zraka tako da ispušni ventilator (bio on gore, dolje ili u sredini) ispuhuje zrak za tu zonu. Tako je kod ovih macova već duži niz godina pa ne vidim što te tu sad čudi. 'Ko od majke rođeno' kućište vjerojatno nije toliko interesantno jer se nema ništa posebno za vidjeti, uklanjanjem komponenti ostanu odjeljci i to je to. 

Te zone nisu hermeticki zatvorene i jednostavno topli zrak ide prema vrhu sistema.

Meni bi bilo zanimljivo da vidim HS i nacin na koji se on hladi, gdje su kabeli (ma kolko ih malo i ima) poskrivani ugl naslo bi se zanimljivih stvari.

15 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

jedan Xeon X5670 dodje oko 11000 kn a ne 3000-4000 kn tako da su samo 2 proca 22000 kn

“Let the future tell the truth, and evaluate each one according to his work and accomplishments. The present is theirs; the future, for which I have really worked, is mine.”
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

mozda ovdje mozes naci nesto korisno...

http://www.insanelymac.com/forum/lofiversion/index.php/t91502.html

“Let the future tell the truth, and evaluate each one according to his work and accomplishments. The present is theirs; the future, for which I have really worked, is mine.”
16 godina
neaktivan
Mac Pro s 12 jezgri
malo mi čudno na Apple.com su stavili početne cijene za četverojezgreni model, osmojezgreni model i dvanaestojezgreni model. A šestojezgreni model???????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Beeri kaže...
AA-d00d kaže...

mozda ovdje mozes naci nesto korisno...

http://www.insanelymac.com/forum/lofiversion/index.php/t91502.html

Nisam bas na to mislio ali svejedno dosta zanimljivo, hvala.

Mislio sam na oktriveno kuciste sa komponentama koje Apple stavlja, znaci poptuno originalan Mac Pro samo da unutrasnjost nije prekrivena.

16 godina
neaktivan
To bi bila dobra investicija,samo da se ima para :d
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Te zone nisu hermeticki zatvorene i jednostavno topli zrak ide prema vrhu sistema.

Meni bi bilo zanimljivo da vidim HS i nacin na koji se on hladi, gdje su kabeli (ma kolko ih malo i ima) poskrivani ugl naslo bi se zanimljivih stvari.

Citiram jedan tekst iz BUG časopisa broj:210.

Svaki element u unutrašnjosti kućišta(procesor,memorija,diskovi,napajanje,optički pogoni...) izveden je kao zaseban modul i bez korištenja alata se može izvaditi radi čišćenja ili nadogradnje, a sve to bez petljanja po žicama i kabelima-jer njih naprosto nema. Ovakvom impementacijom ujedno je osiguran neometan protok zraka i kvalitetno hlađenje komponenta bez potrebe za žustrim radom ventilatora, tako da Macove Pro također karakterizira grobna tišina.

I'll be back
17 godina
neaktivan
microman kaže...
AA-d00d kaže...

Citiram jedan tekst iz BUG časopisa broj:210.

Svaki element u unutrašnjosti kućišta(procesor,memorija,diskovi,napajanje,optički pogoni...) izveden je kao zaseban modul i bez korištenja alata se može izvaditi radi čišćenja ili nadogradnje, a sve to bez petljanja po žicama i kabelima-jer njih naprosto nema. Ovakvom impementacijom ujedno je osiguran neometan protok zraka i kvalitetno hlađenje komponenta bez potrebe za žustrim radom ventilatora, tako da Macove Pro također karakterizira grobna tišina.

Dobro, a sad neka mi netko to potkrijepi slikama.

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
microman kaže...

Koliko ja vidim na slici u BUG časopisu nema ni jednog jedinog kabela, a i nebi baš reko da bi dečki iz BUG-laba toliko lagali.

I'll be back
15 godina
Mac Pro s 12 jezgri

nema kablova, diskovi su na klik, zavidaju se u svoje ležište i samo se ugura u svoj dock,, jedino ima kabel za DVD pržilicu jer ona klizno bočno izlazi vani pa je treba spojiti nakon toga,  isto je sve na klik,,

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Mac Pro s 12 jezgri

Ima kablova

Bumbi i vjerojatno dvd rom su kablovima spojeni, a za diskove je dobro napravljeno  da se spajaju izravno na ploču.

Ploča i kučište te ostalo je dobro napravljeno i raspoređeno te kablova treba malo. Ake se nevaram u donjem dijelu su procesori i to je dobro napravljeno jer lijep propuh piri po hladnjacima.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...
AA-d00d kaže...
microman kaže...

Koliko ja vidim na slici u BUG časopisu nema ni jednog jedinog kabela, a i nebi baš reko da bi dečki iz BUG-laba toliko lagali.

Nemam taj broj izgleda pa cu te pitati da li skinuli sve te "pokrove" iz kucista ili su ono samo skinuli bocnu stranicu i tako slikali?

17 godina
neaktivan
Bože dragi ovo nije normalno...

Odmah cim sam otvorio forum... 4 apple vijesti na vrhu... WTF...
In Control
16 godina
neaktivan
pandza94 kaže...
Promatrač kaže...
pandza94 kaže...

Ma goni ona ono čemu je namjenjena ali malo je meni jedna 5870 na takve procove

Xeon kao prvo nije obican proc kao onaj u tvojoj masini,...nego je opremljen nekim dodatnim tehnologijama...tako da za neke komplexnije programe u kombinaciji sa snagom grafe itekako i sam procesor ce obradit svoj dio .....naspram kad bi bio obican proc dje bi onda sve visilo na grafu....

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice