Gospode, koje cifre...
Gospode, koje cifre...
30-ak tisuca kuna i nije mala cifra :(
A komponente i nisu bogznasto. Jos ne kuzim zasto ne stavljaju pro kartice tipa FireGL i slicno nego mainstream kartice
Lijepo kuciste samo ne kuzim sta radi ispusni ventilator na dnu kucista lol
btw ima li tko kakve slike/linkove kako to kuciste izgleda ko od majke rođeno?
(filmica na youtube gdje ljudi otvaraju samo bocnu stranica mac pro-a ima miljarda)
Pa i nije skupo. Jedan procesor samo dođe od ~3000 - 4000 kn, a dva su ih. Pa je tu disk, grafička + kučište+monitor. I još par tisuća za brend i kompatibilnost.
Tako da i nije skupo, a računalo je za koristiti dugo godina, pa kad se sve to izbroji, dobra cijena.
kako nevolim komentare naslijepo
Gospodo pogledajte koliko kosta jedan sam xeon x6 koji naj jaci model i7 jede za dorucak
a u ovoj konfi upiknuta dva plus grafa....a dalje da nepricamo.......ovakva masinerija obara s nogu
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+X5670+%40+2.93GHz
Workstation kojem treba RAID adapter...? Ili sam ja nešto krivo skopčao...
ako je samo 1,5 puta brži to znači da je brži za jadnih 50%
malo cjepidlačenja....
Procesori zakon sasvim dobra konfa za pare hehe al jedna 5870 na duplog x6 xeona?Makar 3 jedna nikako!
Procesori zakon sasvim dobra konfa za pare hehe al jedna 5870 na duplog x6 xeona?Makar 3 jedna nikako!
Pa da možeš na tome igrat igrice, je l'?
Znaš li ti uopće čemu služi mac pro? Iako bi Nvidia quadro ili ATi FirePro svakako dobro sjele.
(filmica na youtube gdje ljudi otvaraju samo bocnu stranica mac pro-a ima miljarda)
Kućište je inače podijeljeno na odvojene zone za cirkulaciju zraka tako da ispušni ventilator (bio on gore, dolje ili u sredini) ispuhuje zrak za tu zonu. Tako je kod ovih macova već duži niz godina pa ne vidim što te tu sad čudi. 'Ko od majke rođeno' kućište vjerojatno nije toliko interesantno jer se nema ništa posebno za vidjeti, uklanjanjem komponenti ostanu odjeljci i to je to.
ako ima koja dobra duša da mi to pokloni, mali bi se igrao al smo siromašni.
Pa da sad grafa neče iskoristit proc.
Pa da možeš na tome igrat igrice, je l'?
Znaš li ti uopće čemu služi mac pro? Iako bi Nvidia quadro ili ATi FirePro svakako dobro sjele.
Ma moja greška ja bih od svega napravio gajmerski PC!
Al bi 5870 bila dovoljna za takav mac pro?
I čini mi se da je malo prevište dati 30k kuna za x2 x6 xeona na 3.33
(Osim ako planiras server pravit heh)
Ma goni ona ono čemu je namjenjena ali malo je meni jedna 5870 na takve procove
Gospode, koje cifre...
30-ak tisuca kuna i nije mala cifra :(
A komponente i nisu bogznasto. Jos ne kuzim zasto ne stavljaju pro kartice tipa FireGL i slicno nego mainstream kartice
zato sto dobra pro kartica kosta 40 000 kn. dakle ova konfiguracija bi te izasla 65 000 kn i sta bi onda rekao na cijenu? (i to u americi)
Pa i nije skupo. Jedan procesor samo dođe od ~3000 - 4000 kn, a dva su ih. Pa je tu disk, grafička + kučište+monitor. I još par tisuća za brend i kompatibilnost.
Tako da i nije skupo, a računalo je za koristiti dugo godina, pa kad se sve to izbroji, dobra cijena.
Cijena je bez monitora i za US tržište....
Kućište je inače podijeljeno na odvojene zone za cirkulaciju zraka tako da ispušni ventilator (bio on gore, dolje ili u sredini) ispuhuje zrak za tu zonu. Tako je kod ovih macova već duži niz godina pa ne vidim što te tu sad čudi. 'Ko od majke rođeno' kućište vjerojatno nije toliko interesantno jer se nema ništa posebno za vidjeti, uklanjanjem komponenti ostanu odjeljci i to je to.
Te zone nisu hermeticki zatvorene i jednostavno topli zrak ide prema vrhu sistema.
Meni bi bilo zanimljivo da vidim HS i nacin na koji se on hladi, gdje su kabeli (ma kolko ih malo i ima) poskrivani ugl naslo bi se zanimljivih stvari.
jedan Xeon X5670 dodje oko 11000 kn a ne 3000-4000 kn tako da su samo 2 proca 22000 kn
mozda ovdje mozes naci nesto korisno...
http://www.insanelymac.com/forum/lofiversion/index.php/t91502.html
mozda ovdje mozes naci nesto korisno...
http://www.insanelymac.com/forum/lofiversion/index.php/t91502.html
Nisam bas na to mislio ali svejedno dosta zanimljivo, hvala.
Mislio sam na oktriveno kuciste sa komponentama koje Apple stavlja, znaci poptuno originalan Mac Pro samo da unutrasnjost nije prekrivena.
Te zone nisu hermeticki zatvorene i jednostavno topli zrak ide prema vrhu sistema.
Meni bi bilo zanimljivo da vidim HS i nacin na koji se on hladi, gdje su kabeli (ma kolko ih malo i ima) poskrivani ugl naslo bi se zanimljivih stvari.
Citiram jedan tekst iz BUG časopisa broj:210.
Svaki element u unutrašnjosti kućišta(procesor,memorija,diskovi,napajanje,optički pogoni...) izveden je kao zaseban modul i bez korištenja alata se može izvaditi radi čišćenja ili nadogradnje, a sve to bez petljanja po žicama i kabelima-jer njih naprosto nema. Ovakvom impementacijom ujedno je osiguran neometan protok zraka i kvalitetno hlađenje komponenta bez potrebe za žustrim radom ventilatora, tako da Macove Pro također karakterizira grobna tišina.
Citiram jedan tekst iz BUG časopisa broj:210.
Svaki element u unutrašnjosti kućišta(procesor,memorija,diskovi,napajanje,optički pogoni...) izveden je kao zaseban modul i bez korištenja alata se može izvaditi radi čišćenja ili nadogradnje, a sve to bez petljanja po žicama i kabelima-jer njih naprosto nema. Ovakvom impementacijom ujedno je osiguran neometan protok zraka i kvalitetno hlađenje komponenta bez potrebe za žustrim radom ventilatora, tako da Macove Pro također karakterizira grobna tišina.
Dobro, a sad neka mi netko to potkrijepi slikama.
Koliko ja vidim na slici u BUG časopisu nema ni jednog jedinog kabela, a i nebi baš reko da bi dečki iz BUG-laba toliko lagali.
nema kablova, diskovi su na klik, zavidaju se u svoje ležište i samo se ugura u svoj dock,, jedino ima kabel za DVD pržilicu jer ona klizno bočno izlazi vani pa je treba spojiti nakon toga, isto je sve na klik,,
Ima kablova
Bumbi i vjerojatno dvd rom su kablovima spojeni, a za diskove je dobro napravljeno da se spajaju izravno na ploču.
Ploča i kučište te ostalo je dobro napravljeno i raspoređeno te kablova treba malo. Ake se nevaram u donjem dijelu su procesori i to je dobro napravljeno jer lijep propuh piri po hladnjacima.
Koliko ja vidim na slici u BUG časopisu nema ni jednog jedinog kabela, a i nebi baš reko da bi dečki iz BUG-laba toliko lagali.
Nemam taj broj izgleda pa cu te pitati da li skinuli sve te "pokrove" iz kucista ili su ono samo skinuli bocnu stranicu i tako slikali?
Odmah cim sam otvorio forum... 4 apple vijesti na vrhu... WTF...
Ma goni ona ono čemu je namjenjena ali malo je meni jedna 5870 na takve procove
Xeon kao prvo nije obican proc kao onaj u tvojoj masini,...nego je opremljen nekim dodatnim tehnologijama...tako da za neke komplexnije programe u kombinaciji sa snagom grafe itekako i sam procesor ce obradit svoj dio .....naspram kad bi bio obican proc dje bi onda sve visilo na grafu....