Firefox sporiji pod Linuxom

poruka: 15
|
čitano: 2.392
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox sporiji pod Linuxom".
17 godina
neaktivan

Osobno mogu potvrditi da je to istina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Firefox sporiji pod Linuxom
hm...kako redakcija Bug-a ne spominje operu....od prog broja kojeg sam kupio skontao sam da niste naklonjeni operi....diskriminacija!!! :)
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan

Ja imam problema sa Javom i na vindozama. Sporo, smrzava, ruši se. Da nije toliko dobar u ostalim mogućnostima već bi ga odbacio.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Misionar kaže...

Ja imam problema sa Javom i na vindozama. Sporo, smrzava, ruši se. Da nije toliko dobar u ostalim mogućnostima već bi ga odbacio.

Ovo nema veze sa Javom nego sa JavaSciptom, potpuno različite stvari.
17 godina
neaktivan

a ja mislio da je problem u forumu. u ff za linux ono kad je animacija dok se povecava slika -  šteka, a pod windozama ide glatko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kao prvo fedora nije jednako linux... kao drugo, fedora je inače previše "bleeding edge" pa obično pola stvari ne radi kako treba. kao treće, linux se tek zadnjih par godina probija na desktop segment sa svojim desktop environmentima i po meni je manje ugodan i sporiji za korištenje od windowsa u tom pogledu.

btw, firefox win, firefox fedora, firefox mozilla? na čemu je taj mozilla testiran? na firefoxu? :D

...I put on my robe and a wizard hat...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma ko je uopće radio ta testiranja.

17 godina

Prije par mjeseci sam i ja malo uspoređivao brzine, ali u SunSpideru...

Na tapeti su bili ovi browseri (sve zadnje stabilne verzije, osim Chromea i IE8 koji su očito još u beti):
- IE8 Beta2 (Win)
- Firefox 3.0.4 (Win i Lin)
- Opera 9.62 (Win i Lin)
- Chrome 0.3.154.9 (Win)
- Konqueror 4.1.2 (Lin)
- Safari 3.2 (Win)

Test masina:
Intel E8400@3.0Ghz; 4GB RAM; MBO DFI (Intel X38 chipset);
HDD 160GB SATA Seagate Barracuda; ADSL 2Mbit
- Linux: Fedora 9 KDE 64bit
- Windows: Windows 2003 Server 32bit SP2 u VirtualBoxu

Rezultati su priloženi na slici.

Uspredni test browsera u SunSpideru Uspredni test browsera u SunSpideru
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'

0 0 hvala 0
17 godina
4ndY kaže...

Prije par mjeseci sam i ja malo uspoređivao brzine, ali u SunSpideru...

....
Test masina:
Intel E8400@3.0Ghz; 4GB RAM; MBO DFI (Intel X38 chipset);
HDD 160GB SATA Seagate Barracuda; ADSL 2Mbit
- Linux: Fedora 9 KDE 64bit
- Windows: Windows 2003 Server 32bit SP2 u VirtualBoxu

A bas si nasao koje windowse ces testirat. Daj to testiraj na  WinXP ili na Visti 64bit.
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan

istina nisu baš trebali test pod Fedorom baciti, ali da je malo sporija, je. Ja iskreno ne primjećujem razliku, ali kad moja sestra dođe na moj komp i otvori MySpace, sa malom miljom gluposti na stranici, kaže da joj je sve nekako malo sporije dela....

baš ću probat stavit ff pod wine...

If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SupremeCommander kaže...

A bas si nasao koje windowse ces testirat. Daj to testiraj na  WinXP ili na Visti 64bit.
  Što fali 2003-ci?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan

ništa ne fali 2003.

samo me smeta virtualbox , ipak je to virtualna mašina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nadimak888 kaže...

samo me smeta virtualbox , ipak je to virtualna mašina.

Probao sam poslije i obično, bez VM (rezultati su ~isti) -> kako browseri nisu hardware intensive aplikacije, mislim da se to može zanemariti (iako dobra primjedba  Cool).
17 godina
neaktivan
pootzko kaže...

btw, firefox win, firefox fedora, firefox mozilla? na čemu je taj mozilla testiran? na firefoxu? :D

i ja bas sad to gledam.. sta im to znaci firefox mozilla... stvarno ne kontam :S:S:S
Sve što možeš sad ostavi za kasnije
17 godina
neaktivan
Alen kaže...
pootzko kaže...

i ja bas sad to gledam.. sta im to znaci firefox mozilla... stvarno ne kontam :S:S:S

mislim da je Firefox Mozilla znači da su ga skinuli baš s mozilline stranice, a Firefox Fedora da su ga preuzeli iz fedorinih repozitorija... iako neznam baš da ima razlike, nebi reko da Fedora drastično mijenja Fireofoxov source prije no što ga stave u repozitorije...
If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice