Bilo je (i još je) samo pitanje vremena.
tocno.. ja sam oduvijek fann firefox-a i nadam se da ce tako i ostat
Mislim da ce se mnogi prebaciti sa Firefoxa na IE 8. Vec znam dosta takvih. Medjutim, probao sam IE 8, al ni priblizne performanse Firefoxu. Ono sto mogu priznati jeste, da je IE 8 sigurniji od Firefoxa.
Svaka čast i MSIE-u i Firefoxu ali dok je Opera ovakva kakva je ona mi je još na prvom mjestu!
"Prošle je subote na europskom tržištu zabilježen 36,16-postotni udio Firefoxa, dok je taj broj kod Internet Explorera iznosio 35,1%. Dan kasnije Firefox je dodatno uvećao prednost s udjelom od 37,15%.
Ovog tjedna Firefox je počeo gubiti prednost – trenutno stanje pokazuje 36-postotni udio Internet Explorera i 33% za Firefox. Sveukupno gledajući, Internet Explorer je i dalje najpopularniji preglednik."
U prijevodu, u subotu i nedjelju ljudi su išli na Internet sa svojih privatnih računala na kojima imaju instaliran Firefox, a u ponedjeljak su se vratili na posao i za Internet koristili računala na poslu na kojima je Internet Explorer.
Jednako tako vikendom skoči i udio IE8, a IE7 padne, a radnim danom je obrnuta situacija.
IE8 mi znatno brže otvara većinu stranica za razliku od firefoxa.
No koristim i dalje firefox jer mi je nužan "web developer" add-on. Inače bi koristio IE8.
YEAH!
Napokon, Firefox je nadmašio IE!
Iako sam ja pred nekih 2 mjeseca prešao na Chrome :)
Napokon su se ljudi opametili i koriste ono sta je vec dugo najbolje! Firefox For The Win!
Firefox je ispred Opere samo radi boljeg marketinga. IE-u naravno necu ni da spominjem.
I ja sam se tek nedavno opametio :) Preporodio sam se s mozzilom
Svaka čast i MSIE-u i Firefoxu ali dok je Opera ovakva kakva je ona mi je još na prvom mjestu!
Firefox je ispred Opere samo radi boljeg marketinga. IE-u naravno necu ni da spominjem.
Da koristis Add-one, skuzio bi da marketing nema puno veze s tim....
Ja koristim: Adblock Plus, ColorZilla, Firebug, Flagfox, Highlighter, HttpFox, MeasureIt, Web Developer i YSlow...
zbog tih add-ona cu koristiti Firefox, pa makar bio 5 puta sporiji i ruzniji od svih ostalih browsera ...
a ubrzo ce sve pomesti arora
web preglednik baziran na webkit i qt okruzenju prolazi sve acid testove iako je u ranom stupnju razvoja, sa ovim web preglednikom necete imati potrebu za vanjskim multimedijalnim playerom, jer podrzava audio i video tagove, html5,...
Radi i microsoft, nedavno su izdali IE8.
a ubrzo ce sve pomesti arora
web preglednik baziran na webkit i qt okruzenju prolazi sve acid testove iako je u ranom stupnju razvoja, sa ovim web preglednikom necete imati potrebu za vanjskim multimedijalnim playerom, jer podrzava audio i video tagove, html5,...
hehehe, fora :)
Inace, sve vise moram pokretati IE8 jer je FF dosta sporiji, pogotovo u izvrsavanju (renderiranju) Flasha.
Ja sam fan Google Chromea.
i chrome je na webkit-u
Znate sto me ubi kod Bug-a.
Totalno imaju fora clanke.
Recimo, ja cu napisati "LCD televizori rade bolje ako imate sobu okrecenu u plavo". I naravno nema nigdje link ili izvor odakle sam dobio te informacije.
Ali je tocna. Jer sam je napisao na netu.
Trebas se satavti izvor, nije tesko... Recimo nesto kao ovo:
http://www.vestisrbija.com/pronadjen-na-keju-sa-rekordnom-dozom-alkohola/?id=338802
Znate sto me ubi kod Bug-a.
Totalno imaju fora clanke.
Recimo, ja cu napisati "LCD televizori rade bolje ako imate sobu okrecenu u plavo". I naravno nema nigdje link ili izvor odakle sam dobio te informacije.
Ali je tocna. Jer sam je napisao na netu.
Trebas se satavti izvor, nije tesko... Recimo nesto kao ovo:
http://www.vestisrbija.com/pronadjen-na-keju-sa-rekordnom-dozom-alkohola/?id=338802
IE8 je ok, no mislim da Chrome ima dobru budućnost, samo ga treba još "srediti" oni tabovi su fenomenalni, brz je i ok radi. Obzirom da koristim google apps-e Chrome je za njih najbolje rješenje zbog integriranog google gears-a. Ali opet, fale mi addoni, što je u firefoxu prava stvar i nažalost nema trenutno boljeg browsera od njega.
Mislim, jel postoji IE8 portable? Jel ima IE8 addone? IE8 je samo sredio svoj kod i to je sve + malo šminke. Ali bolje iE8 nego svi ostali IE, ako već želite/morate, barem trošite IE8.
Googleovci sa prvim cromeom nisu imali dobre rezutate i skužili su zašto firefox popularan, upravo zbog tih dodataka. Kažu da rade oni na tome i očekuju više korisnika.
Lijepo je da je google crome opensource i također očekujem ovih mjeseci verziju za linux :)
Ne želim da ispadne svađa, ali ja mislim da ih pola koji su ovdje koristi firefox radi toga jer je sad u modi ili im to imaju frendovi, a na kraju ni neznaju po čemu se razlikuje od drugih browsera. Inače ja koristim ie8, koristio sam i ie7 , te firefox, te opera. Na kraju sam ipak ostao na ie8, jer ne želim beskorisno opterečivti sistem sa drugim browserima, a i da nema ie-a, koristio bih operu samo zato jer je vizualno ljepša.
A što se tiče ove statistike, nemam što za reči osim dobro za firefox.
Ne želim da ispadne svađa, ali ja mislim da ih pola koji su ovdje koristi firefox radi toga jer je sad u modi ili im to imaju frendovi, a na kraju ni neznaju po čemu se razlikuje od drugih browsera. Inače ja koristim ie8, koristio sam i ie7 , te firefox, te opera. Na kraju sam ipak ostao na ie8, jer ne želim beskorisno opterečivti sistem sa drugim browserima, a i da nema ie-a, koristio bih operu samo zato jer je vizualno ljepša.
Jednostavno nemogu vjerovat kako Opera dere ovaj forum od svih browsera, nisam primjetio da ima brži. Mislio sam da je Chrome brz, ali nije ni do koljena Operi. E sad ću još i Safari probat da ih imam sve. Za razvoj je tu uvijek FF!
"Prošle je subote na europskom tržištu zabilježen 36,16-postotni udio Firefoxa, dok je taj broj kod Internet Explorera iznosio 35,1%. Dan kasnije Firefox je dodatno uvećao prednost s udjelom od 37,15%.
Ovog tjedna Firefox je počeo gubiti prednost – trenutno stanje pokazuje 36-postotni udio Internet Explorera i 33% za Firefox. Sveukupno gledajući, Internet Explorer je i dalje najpopularniji preglednik."
U prijevodu, u subotu i nedjelju ljudi su išli na Internet sa svojih privatnih računala na kojima imaju instaliran Firefox, a u ponedjeljak su se vratili na posao i za Internet koristili računala na poslu na kojima je Internet Explorer.
Jednako tako vikendom skoči i udio IE8, a IE7 padne, a radnim danom je obrnuta situacija.
Mislim da korištenje Firefox-a nije moda, pogotovo ne za mene kada sam koristio Windows XP bez Service Packa 2 (nije još bio izdan) i "smrdljivog" MSIE6, koji je prilikom surfanja usisavao razne viruse, activexe i ostala sr*nja. Tada je Firefox došao kao melem na ranu. Vremenom je Firefox dobio na hiljade i hiljade dodataka i tako se izdigao i postao ne dostižan svim ostalim brauzerima.
Poenata je: ukoliko koristite Firefox bez dodatak, vama je i više-manje svjedno i lako preći na drugi brauzer, a ukoliko koristite Firefoxovu tešku artiljeriju u velikoj mjeri (razni dodaci) tada jedostavno imate osjećaj da vas ostali brauzeri sputavaju i da imaju niz manjkavosti i jednostavno se morate vratiti svom Firefoxu.