Zaprešić zabranio vožnju električnim romobilima u

poruka: 61
|
čitano: 10.701
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zaprešić zabranio vožnju električnim romobilima u ".
15 godina
Re: Zaprešić zabranio vožnju električnim romobilim

A mislim, u tom primjeru je vozacica djeci na romobilu oduzela prednost. Skretala je u lijevo, a oni su iz suprotnog smjera isli ravno i sudar. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2025 17:46 (captain_soap_McTawish).
16 godina

Ne slažem se, jer u 99% slučajeva ne ide po cesti. Vozač ništa manje ni više ne mora znati o propisima od pješaka.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
9 godina
Bitanga kaže...

Ne slažem se, jer u 99% slučajeva ne ide po cesti. Vozač ništa manje ni više ne mora znati o propisima od pješaka.

Trenutno samo nejde po zraku i po moru. Ja bi ga ogranicio na iskljucivo cestu na kojoj su mopedi dozvoljeni.
To nije za klince. Ne znam nit kaj ce im.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2025 22:19 (Santana).
16 godina
Santana kaže...

Trenutno samo nejde po zraku i po moru. Ja bi ga ogranicio na iskljucivo cestu na kojoj su mopedi dozvoljeni.

Dobro pa ti ne određuješ gdje će se tko voziti.

Osim toga ne voze to samo djeca. Niti s biciklom ne idem na cestu, pa neću niti s romobilom. Ima prostora za sve ako su ljudi normalni.

Stvar je ograničena i regulirana. No problem je prometne kulture. I što nitko ne kontrolira snagu i brzinu vozila.

Isto kao i pijani vozači i ljubitelji brzine. Znaju da ne smiju to, ali svejedno to rade. 

Bez kontrole ne bi bilo ni pijanaca ni prekoračenja brzine.

Pa isto tako netko treba kontrolirati i promet romobilima i romobile.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2025 23:15 (Bitanga).
8 mjeseci
Par vas je komentiralo nešto za bicikl po pješačkoj zoni , ako se misli na nogostup iliti pločnik onda po zakonu bilo kakav bicikl ne smije tamo prometovat. Bicikl se vozi po cesti iliti kolniku ako nema biciklističke staze.

A kad vidim dijete na nekakvom el. kurcicu, bio to romobil, bicikl, traktor ili hover board vrtim očima , i ovako se ne kreću i pretili su. Te umjesto da im se kupi bicikl ili romobil na guranje da se malo kreću i razvijaju motoriku i mišiće ... 🙄
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina

To sam bio ja nekoc davno. Dobra vremena. Batina sam se nadobivao i opet bismo ukrali vina, rakije, piva... Ajme, kad se sjetim. Fale mi ti dani. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
3 godine
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect - Mark Twain
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2025 6:09 (Svakakav).

0 0 hvala 0
9 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Osim toga ne voze to samo djeca. Niti s biciklom ne idem na cestu, pa neću niti s romobilom. Ima prostora za sve ako su ljudi normalni.

Stvar je ograničena i regulirana. No problem je prometne kulture. I što nitko ne kontrolira snagu i brzinu vozila.

Isto kao i pijani vozači i ljubitelji brzine. Znaju da ne smiju to, ali svejedno to rade. 

S biciklom moras vozit po cesti ili po biciklistickoj stazi ako je ona jasno oznacena ( ne nekakvim crtama nego plavim znakom) 

Plocnik je za pješake. 

Kao odrasla osoba valjda kuzis neku logiku prometa pa mozes kao i biciklisti na cestu. 

U mojoj okolini ja se toga drzim i nije problem. Problem je ZG, ak treba doc u centar. Onda se vozim tak kak mislim da je za mene sigurno. To je problem infrastrukture. 

Na par mjesta imamo napravljene odlicne odvojene biciklisticke staze, ali ih ljudi koriste kao šetnice pa idu s klincima, pesima, a babe hodaju ko šerifi po njima iako ima plocnik sa strane

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2025 6:26 (Santana).
9 godina
forumaš kaže...

I eto, dobar si roditelj i odbiješ kupovinu svom djetetu ali on stane na tuđi i opet strada.

Zabrana prodaje i upotrebe, točka. To su motorna vozila i nemaju što tražiti na nogostupu i biciklističkoj stazi.

ako si dobar roditelj djete ce postovat tvoju zabranu tog smeca

kao sta su meni zabranivali cigare pa ih nikad nisam zapalio iz poštovanja prema njima

9 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

nikad u zivotu se kao pješak necu maknut biciklistu koji mi zvoni. 

Niti ne bi trebao voziti po plocniku i onda mi jos zvoni da se maknem.

A ako se slucajno nades na biciklističkoj stazi, popizde kao da si neznam što napravio

Nema mi iritantnije skupine od biciklista, ljudi svojataju sve.

9 godina
sporttest kaže...
Bitanga kaže...
Santana kaže...

A ako se slucajno nades na biciklističkoj stazi, popizde kao da si neznam što napravio

Probaj vozit bicikl po cesti malo više pa ćes vidjet tko je najgora skupina.
Vozim oko 300km tjedno trenutno biciklom po cesti i svega se čovjek nagleda.
Ne tražim nekakvo poštovanje nego da se ljudi drže propisa.
Oduzimanje prednosti je svakodnevna pojava na koju moram računat. Pretjecanje preko pune crte u slijepim zavojima isto. Pa onda fino 3 vozila jedan uz drugog moraju izmanevrirat zavoj na uskoj cesti da se netko ne razbije.
Konstantna potreba za pretjecanjem biciklista isto iritira. Spust je voziš se preko ograničenja brzine i naravno iza tebe će se često nać specijalac u autu koji te baš mora ic pretjecat.
Pretjecanje bicikla da bi odma nakon toga skrenuo desno da ti moras kočit ko manijak da se ne zabiješ u njega.
Pretjecanje sa razmakom je isto nepoznat pojam za pola vozača.

Zato se sad većinom vozim po Sloveniji gdje je kultura na cesti ipak jednu razinu viša iako se voze brže barem poštuju propise.

Zna se tko puni rubrike crne kronike kod nas.

Vozačima kamiona kapa dolje. U 99% slučajeva su profesionalni.

Ima i puno debila biciklista kao i u svakoj skupini samo jedni su manje opasni od drugih.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2025 8:27 (Santana).
16 godina
Santana kaže...

S biciklom moras vozit po cesti ili po biciklistickoj stazi ako je ona jasno oznacena ( ne nekakvim crtama nego plavim znakom) 

Plocnik je za pješake. 

Kao odrasla osoba valjda kuzis neku logiku prometa pa mozes kao i biciklisti na cestu. 

U mojoj okolini ja se toga drzim i nije problem. Problem je ZG, ak treba doc u centar. Onda se vozim tak kak mislim da je za mene sigurno. To je problem infrastrukture. 

Na par mjesta imamo napravljene odlicne odvojene biciklisticke staze, ali ih ljudi koriste kao šetnice pa idu s klincima, pesima, a babe hodaju ko šerifi po njima iako ima plocnik sa strane

Ma nema se šta voziti romobil po cesti. Ograničenje brzine mu je 25kmh, znači ne smije po sredini jer je prespor. A uz rub ceste su šahtovi, kamenčići (pogotovo preko zime) i rupe, non stop su neki radovi pa šleperi prolaze kroz grad... Romobil na cesti je smrt.

Ne mogu se zakoni krojiti samo po Zagrebu. Neka si grad Zagreb donese svoja pravila. U mom mjestu je pješačka i biciklistička infrastruktura poprilično dobra, u gradu nisam vozio bicikl po cesti zadnjih 20 godina minimalno, niti itko to radi. Čak i kad sam sa speckom trenirao, uvijek sam mogao izaći van grada bez da moram na cestu. Tek van grada sam prešao na cestu, a i dan danas imam traume i par situacija na gopro snimkama kako sam za dlaku izbjegao da me pregaze ili zakače. A promet na cesti je sve veći i veći, dok na biciklističkoj do posla ne sretnem ni živu dušu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2025 8:07 (Bitanga).
9 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Plocnik je za pješake. 

Ma nema se šta voziti romobil po cesti. Ograničenje brzine mu je 25kmh, znači ne smije po sredini jer je prespor. A uz rub ceste su šahtovi, kamenčići (pogotovo preko zime) i rupe. Romobil na cesti je smrt.

Ne mogu se zakoni krojiti samo po Zagrebu. Neka si grad Zagreb donese svoja pravila. U mom mjestu je pješačka i biciklistička infrastruktura poprilično dobra, u gradu nisam vozio bicikl po cesti zadnjih 20 godina minimalno, niti itko to radi. Čak i kad sam sa speckom trenirao, uvijek sam mogao izaći van grada bez da moram na cestu. Tek van grada sam prešao na cestu, a i dan danas imam traume i par situacija na gopro snimkama kako sam za dlaku izbjegao da me pregaze ili zakače. A promet na cesti je sve veći i veći, dok na biciklističkoj do posla ne sretnem ni živu dušu.

Ja pricam za ove romobile koji se voze preko 50km/h. Kod mene izgleda da je to vecina.

Nije to zakon krojen po ZG. Da je onda nebi bio takav.
Jasno je da ak imas biciklisticku stazu da po njoj vozis tj. moraš po njoj vozit.

16 godina
Santana kaže...

Ja pricam za ove romobile koji se voze preko 50km/h. Kod mene izgleda da je to vecina.

Nije to zakon krojen po ZG. Da je onda nebi bio takav.
Jasno je da ak imas biciklisticku stazu da po njoj vozis tj. moraš po njoj vozit.

Da, njima očito život nije mio :-)

Problem je samo što se oni ne bi smjeli nigdje voziti, isto kao i pijanci... ali što je tu je.

16 godina
sporttest kaže...

Da, iritantno je kad ti netko zvonca, ja to nikad ne radim iako je potpuno legalno jer je zvonce obavezni dio opreme bicikla.

Čisto i da te upozori da dolazi pa da ne skreneš pred njega nenadano.

Ali ne treba baš mrziti cijelu skupinu ljudi radi toga što ti netko pozvoni na pješačkoj stazi.

Zna biti i glupih situacija u prometu. Kod mene ima jedna ulica s biciklističkom stazom kraj koje su posađena patuljasta stabla koja imaju niske grane, pa je vožnja po biciklističkoj stazi slalom izbjegavanja krošnji i konstantno prelaženje na pješačku. Gdje i kako da se biciklist onda vozi?

Ali nikad nije puno pješaka jer je manji gradić pa se može lijepo pristojno proći.

Što onda reći o šetačima pasa koji redovito moraju pišati i šnjofati pokraj biciklističke staze i onda još rastegnu uzicu preko svega. Nekad ih zaobiđem i po pješačkoj stazi ako se ne maknu jer gospođina princezica mora šnjofati u miru.

Gdje čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna. 

Samo treba malo više prometne i opće kulture, a ne gledati samo na sebe i misliti da su svi ostali tu da tebe maltretiraju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2025 9:30 (Bitanga).
4 godine

Zabraniti uopće ta smeća od vozila i vratiti se starom dobrom skiri. (romobil na nožni pogon)

Jednom nogom se zalaufaš i onda skočiš na skiru.

Jačaš mišiće, a ne ovo.

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
Zaporožac kaže...

Zabraniti uopće ta smeća od vozila i vratiti se starom dobrom skiri. (romobil na nožni pogon)

Jednom nogom se zalaufaš i onda skočiš na skiru.

Jačaš mišiće, a ne ovo.

Tako i aute zabraniti... hodaj :-)

4 godine

Tako je, kroz svaku ulicu gdje je moguće progurati tramvaj.

Automobile parkirati izvan grada.

Cipelcug ili električni tramvaj.

Taxi isključivo na el. iil plinski pogon. Uvesti jaftine gradske taksije. 

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Robotax ? :,P

16 godina
Zaporožac kaže...

Tako je, kroz svaku ulicu gdje je moguće progurati tramvaj.

Automobile parkirati izvan grada.

Cipelcug ili električni tramvaj.

Taxi isključivo na el. iil plinski pogon. Uvesti jaftine gradske taksije. 

Ma ni taksije... hodaj, vježbaj mišiće :-)

Ako ćemo tako sve pojednostaviti: "tko vozi romobil nema mišiće".

12 godina

kaj se tiče bicikla i nogostupa...

ne pada mi napamet da se vozim po cesti ako nemam ucrtanu stazu po kojoj smijem - ne, dok se svijest i kultura vozača automobila ne popravi...

ako već idem na nogostup bez staze - prilagodim brzinu, ne divljam ko kreten - zvonce koristim, ne da mi se netko makne nego da ga upozorim da dolazim, da me bude svjestan kao i ja njega...

i sam popizdim na neke "bicikliste" (namjerno u navodnicima) kad vidim kaj izvode po gradu, kak prelaze cestu kroz crveno, voze u suprotnom smjeru pa pizde ak im se ti koji voziš u pravom - ne makneš, divljaju među pješacima i slično...

my 2 cents...

ps: za zabranu sam romobila u pješačkim zonama - ili bar za bolju regulaciju istih (ograničavanje brzine i slično, uz bolju/češću kontrolu nadležnih)

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
60nine kaže...

ps: za zabranu sam romobila u pješačkim zonama - ili bar za bolju regulaciju istih (ograničavanje brzine i slično, uz bolju/češću kontrolu nadležnih)

Sve je regulirano zakonom, u pješačkoj zoni ili na stazi moraš voziti brzinom pješaka...

12 godina
Bitanga kaže...
60nine kaže...

Sve je regulirano zakonom, u pješačkoj zoni ili na stazi moraš voziti brzinom pješaka...

lako za zakon, treba ga bolje provoditi...

12 godina

jučer se vozim u četvorci, tam na križanju Draškovićeve i Jurišićeve lik (srednjih godina) na romobilu je doslovno na moje oči podletio pod tramvaj - nije ni pogledao da li nešto ide dolje iz smjera Traume, vozač je u zadnji čas zakočio ispred njega s tim da mu je prije toga davao zvučni signal - ovaj ga nije ni čuo (vjerojatno sluške u ušima, nagađam)

ajde kad su klinci bez empatije i osjećaja za okolinu, ali mene još više iznenade odrasli...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
60nine kaže...

lako za zakon, treba ga bolje provoditi...

A da, o tome cijelo vrijeme i pričamo. Da je sve propisano, samo nitko ne kontrolira.

A ako nitko ne kontrolira ne može se niti očekivati da će se poštivati. Jer ljudi su takvi, odmah nanjuše slabost i iskorištavaju.

8 mjeseci
Santana ne spominji mi kamione 🙄
Kod nas na glavnoj cesti kamiondžije i biciklisti se mrze , nebrojeno puta sam imao gadna iskustva i sreća uvijek je dobro prošlo .
Kad te obiđe s dvije prikolice pa loše procijeni i uleti u škarice a tebe stisne drugom prikolicom uz bankinu, ili na spustu u zavoju te obilazi pa uđeš u totalno krivu putanju za krivinu te moraš kočiti i jedva izvučeš okuku da ne izletiš na suprotnu traku ili pod taj kamion.
A da ne spominjem udar vjetra kad te obiđe kamion sa 100 na sat i ne poštuje zakon od 2m pri obilasku bicikliste.
Baš izbjegavam glavne ceste, ali neizbježno je ponekad i uvijek doživim neugodnosti.
Psujem, klimam glavom , mašem rukama , dođem ljut kući a trebala bi biti rekreacijska vožnja.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
4 godine
Bitanga kaže...
A da, o tome cijelo vrijeme i pričamo. Da je sve propisano, samo nitko ne kontrolira.

A ako nitko ne kontrolira ne može se niti očekivati da će se poštivati. Jer ljudi su takvi, odmah nanjuše slabost i iskorištavaju.

Uvijek sam mislio da su ljudi generalno dobri, a sad ti kažeš da su ljudi pokvarena đubrad, u suštini..

Heh  

合気道 五段 Me, myself and I
16 godina
Zaporožac kaže...

Uvijek sam mislio da su ljudi generalno dobri, a sad ti kažeš da su ljudi pokvarena đubrad, u suštini..

Heh  

You live and you learn!

Nisam to rekao, nego da idu linijom manjeg otpora.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2025 10:23 (Bitanga).
4 godine

To ti je isto, samo uljepšano. 

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Romobil nemaju što raditi na cestama. Nestabilni su. S tim malim kotačima imaju muku sa bilo kakvim rupama po cesti. Ne treba mi još taj stres da mi svako toliko netko može završiti pod autom.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice