Što je intuicija: supermoć ili misaoni placebo?

poruka: 8
|
čitano: 2.711
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Što je intuicija: supermoć ili misaoni placebo?".
12 godina

Jel zapravo intuicija rijec za predrasude koje nisu prostacke :)

1 0 hvala 0
6 godina

Neznam što je taj unutarnji glas, ali to me barem 5 puta spasilo u životu.

Zadnji put prije jedno dva tjedna izlazim sa parkinga, pogledam dva puta, ništa ne primjećujem  i spremam se brzo izaći na rikverc jer je prometna cesta.. Taj unutarnji glas mi kaže da pogledam i treći put, sam sebi govorim da sam glup što ga slušam ali ipak pogledam  i krajičkom oka uhvatim u retrovizoru neku staricu kako mi stoji u mrtvom kutu. Pregazio bih je sigurno.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2025 16:27 (BugLove).

4 0 hvala 0
13 godina

nece mi nitko vjerovat ali baš sam mislio prošli tjedan reći igoru u komentarima da napiše članak o tome i evo ga. otkad sam to počeo istraživat neobične stvari mi se dešavaju, osjetim energiju drugih ljudi, osjetim kad je nešto dobro za mene ili loše. imam masu primjera za to npr stvari mi se otkrivaju točno kada je vrijeme za njih, npr. sjedim na kavi i pomislim idem si dignut neku knjigu u knjižnici i u tom trenutku baš gospođa uzima tu knjigu prije mene, ili čitam o nekoj stvari i onda je vidiš svugdje , ili npr. bio sam na exitu i bio dj burak i drugi dan upalim mtv i prva pjesma burak, jednom sam izgubio karticu erste nakon izlasku i drugi dan sam rekao sam sebi naći ću je ne brini, u pon. sam išao u banku uđem u poslovnicu uzmem broj čekam red, u tom trenutku zvoni mobitel javlja se gospođa gospodin je našao vašu karticu i u isto vrijeme došao kao i ja, kaže gospođa na šalteru to još nisam doživjela, ima nešto da mi privlačimo i stvaramo svoju stvarnost ali nisam uspio dokučit zašto je to tako samo znam da funkcionira i nole je o tom pričao kod slavena u neuspjeh prvaka, kad naizgled izgubljene mečeve dobiješ  a ja sam to izbrusio meditacijom i prehranom, i puno rada sa emocijama, za takve stvari treba fokus bit na sadašnjost. svi smo mi međusobno povezani nevidljivim silama i svako od nas ima sposobnost barem malo utjecat na ovaj svijet u pozitivnom ili negativnom smislu. 

3 0 hvala 0
11 godina

Zanimljiv članak. Nema mistifikacije u onom što čovjeku "govori" intuicija.

dzg
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine

To je nešto što danas liječnicima nedostaje.

Nestali su (polako nestaju) liječnici, koji su te na osnovu vizualnog pregleda mogli poslati na potrebne dijagnostičke pretrage.

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Što je intuicija: supermoć ili misaoni placebo
goran022 kaže...

nece mi nitko vjerovat ali baš sam mislio prošli tjedan reći igoru u komentarima da napiše članak o tome i evo ga. otkad sam to počeo istraživat neobične stvari mi se dešavaju, osjetim energiju drugih ljudi, osjetim kad je nešto dobro za mene ili loše. imam masu primjera za to npr stvari mi se otkrivaju točno kada je vrijeme za njih, npr. sjedim na kavi i pomislim idem si dignut neku knjigu u knjižnici i u tom trenutku baš gospođa uzima tu knjigu prije mene, ili čitam o nekoj stvari i onda je vidiš svugdje , ili npr. bio sam na exitu i bio dj burak i drugi dan upalim mtv i prva pjesma burak, jednom sam izgubio karticu erste nakon izlasku i drugi dan sam rekao sam sebi naći ću je ne brini, u pon. sam išao u banku uđem u poslovnicu uzmem broj čekam red, u tom trenutku zvoni mobitel javlja se gospođa gospodin je našao vašu karticu i u isto vrijeme došao kao i ja, kaže gospođa na šalteru to još nisam doživjela, ima nešto da mi privlačimo i stvaramo svoju stvarnost ali nisam uspio dokučit zašto je to tako samo znam da funkcionira i nole je o tom pričao kod slavena u neuspjeh prvaka, kad naizgled izgubljene mečeve dobiješ  a ja sam to izbrusio meditacijom i prehranom, i puno rada sa emocijama, za takve stvari treba fokus bit na sadašnjost. svi smo mi međusobno povezani nevidljivim silama i svako od nas ima sposobnost barem malo utjecat na ovaj svijet u pozitivnom ili negativnom smislu. 

Ne samo da ti vjerujem, za mene je to normalno, godinama doživljavam takve stvari, ali većina toga što si opisao nije intuicija (barem ne kako se u članku definira), to je sinkronicitet, iako i on ima veze sa podsviješću.

Amenoum
17 godina

ChatGPT je moja intuicija, samo je dosta spora.

I`m silicon-based life-form
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 mjeseci
Re: Što je intuicija: supermoć ili misaoni placebo
Sinkronicitet, intuicija... Dejavu - greška pri pohrani memorije u mozgu ili greška u matrici ili sjećanje na prošli život 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2025 14:21 (Sirotanovic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice