ja taman gleda bičve na stranicama decathlon...kad ono ode internet u mp3
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gemini 3 je krivac 
Danas je praznik pa nitko nije paničario zbog pada, ali da se to dogodi usred radnog dana.. bilo bi veselo.. 
Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf.
-- Sam Ewing
Sami su sebi zabili gol: https://blog.cloudflare.com/18-november-2025-outage/
Mijenjali su prava na pristup podacima u bazi iz koje se generira datoteka u kojoj su smjernice za njihovu mrežu servera koji se bore protiv botova. Datoteka se generira svakih 5 minuta i propagira u tu mrežu. Ta promjena prava je iz nekog razloga izazvala da se u datoteku počnu ubacivati dupli zapisi, a kako je veličina dodijeljenog mjesta na serverima za tu datoteku unaprijed određena, program za borbu protiv botova je počeo javljati grešku. Međutim, kako se radi o ogromnom sustavu, ta "pokvarena" datoteka prvo je došla samo na neke servere i trebalo je vremena da se ubaci u sve. To je pak zaposlenike u početku dovelo u zabludu da se radi o DDoSu, umjesto o internoj grešci.
Svaka čast, pošteno su priznali...
samo mi se ne sviđa da su postavili ikakav prikaz kod i dijagrame toka/procesa jer to olakšava hackerima buduće provale, jesu to mali komadi koda, ali se vidi "korporativna kultura" kodiranja...
znači za srušit cijeli internet treba onesposobiti AWS (amazon web) i cloudflare.
veselim se tom danu.
Nikad nisam volio taj Cloudflare, a danas još manje. Čini mi se da ako koristiš Firefox po defaultu te smatra botom pa moraš captcha-u rješavat. Jasno mi je da botovi mogu napraviti štetu ali ovaj Cloudflare je toliko loš a toliko rasprostranjen da praktički čini dodatni sloj na internetu koji čini svu komunikaciju manje efikasnom.
Meni nešto šteka i danas.
Nikad nisam volio taj Cloudflare, a danas još manje. Čini mi se da ako koristiš Firefox po defaultu te smatra botom pa moraš captcha-u rješavat. Jasno mi je da botovi mogu napraviti štetu ali ovaj Cloudflare je toliko loš a toliko rasprostranjen da praktički čini dodatni sloj na internetu koji čini svu komunikaciju manje efikasnom.
Cloudflare je nuzno zlo. Al kako god ja ga volim i koristim njihove free tier stvari :D
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
I što se dogodi kada je nešto preveliko, sve automatizirano i kompleksno 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS