Cloudflare „srušio pola Interneta“

poruka: 12
|
čitano: 3.765
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cloudflare „srušio pola Interneta“".
7 godina

ja taman gleda bičve na stranicama decathlon...kad ono ode internet u mp3

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
21 mjesec

Gemini 3 je krivac 

1 0 hvala 0
17 godina

Danas je praznik pa nitko nije paničario zbog pada, ali da se to dogodi usred radnog dana.. bilo bi veselo.. 

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Cloudflare „srušio pola Interneta“
Možda su Srbi..?
Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing

2 1 hvala 0
12 godina

Sami su sebi zabili gol: https://blog.cloudflare.com/18-november-2025-outage/

Mijenjali su prava na pristup podacima u bazi iz koje se generira datoteka u kojoj su smjernice za njihovu mrežu servera koji se bore protiv botova. Datoteka se generira svakih 5 minuta i propagira u tu mrežu. Ta promjena prava je iz nekog razloga izazvala da se u datoteku počnu ubacivati dupli zapisi, a kako je veličina dodijeljenog mjesta na serverima za tu datoteku unaprijed određena, program za borbu protiv botova je počeo javljati grešku. Međutim, kako se radi o ogromnom sustavu, ta "pokvarena" datoteka prvo je došla samo na neke servere i trebalo je vremena da se ubaci u sve. To je pak zaposlenike u početku dovelo u zabludu da se radi o DDoSu, umjesto o internoj grešci. 

2 0 hvala 1
16 godina

Svaka čast, pošteno su priznali...

samo mi se ne sviđa da su postavili ikakav prikaz kod i dijagrame toka/procesa jer to olakšava hackerima buduće provale, jesu to mali komadi koda, ali se vidi "korporativna kultura" kodiranja...

Ju je je? Je ju je!
9 godina

znači za srušit cijeli internet treba onesposobiti AWS (amazon web) i cloudflare.

veselim se tom danu.

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Nikad nisam volio taj Cloudflare, a danas još manje. Čini mi se da ako koristiš Firefox po defaultu te smatra botom pa moraš captcha-u rješavat. Jasno mi je da botovi mogu napraviti štetu ali ovaj Cloudflare je toliko loš a toliko rasprostranjen da praktički čini dodatni sloj na internetu koji čini svu komunikaciju manje efikasnom.

Amenoum

0 0 hvala 1
7 godina

Meni nešto šteka i danas.

0 0 hvala 0
5 godina
PaleRider kaže...

Nikad nisam volio taj Cloudflare, a danas još manje. Čini mi se da ako koristiš Firefox po defaultu te smatra botom pa moraš captcha-u rješavat. Jasno mi je da botovi mogu napraviti štetu ali ovaj Cloudflare je toliko loš a toliko rasprostranjen da praktički čini dodatni sloj na internetu koji čini svu komunikaciju manje efikasnom.

Cloudflare je nuzno zlo. Al kako god ja ga volim i koristim njihove free tier stvari :D 

17 godina
Jucer Cloudflare, sutra AWS pa nakon toga Google. Nije prvi puta, događalo se i opet će se dogoditi...
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2025 21:29 (Pero Dinamit).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 mjeseci
Meščini da će što dalje biti sve više problema s internetom , problem je očito u okrupnjavanju, u zadnja dva primjera to vidimo, jedna greškica ode pola interneta , u budućnosti možda bude još gore ako samo jedna korporacija bude imala monopol, jedna greškica cijeli Internet pada.

I što se dogodi kada je nešto preveliko, sve automatizirano i kompleksno 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice