IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 541.479
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: IPhone 7, rasprava!
ATJLučko kaže...
Gale92 kaže...

Polako se treba početi spremati za dolazak iOSa 11 , pošto je idući tjedan WWDC 

Ma kakvi polako, kada je WWDC za manje od cijelih 77 sati !!!!! 

Obzirom sam ja na "starom prastarom" iPhone 6 Pljus, ne očekujem previše od iOS11, ali koliko vi sa 7-icama očekujete, neka glasna razmišljanja, možda?!?! 

Meni prvo zanima kao novog iPhone "Apple" fana koliko će sati proći od  predstavljanja ka puštanju korisnika.... idemo hvaljeni Apple...

Druga stvar dal će iPhone 5s dobiti iOS 11 te što će moći s njime pošto jednog imam u kući....

14 godina
Gale92 kaže...
ATJLučko kaže...
Gale92 kaže...

Obzirom sam ja na "starom prastarom" iPhone 6 Pljus, ne očekujem previše od iOS11, ali koliko vi sa 7-icama očekujete, neka glasna razmišljanja, možda?!?! 

Meni prvo zanima kao novog iPhone "Apple" fana koliko će sati proći od  predstavljanja ka puštanju korisnika.... idemo hvaljeni Apple...

Druga stvar dal će iPhone 5s dobiti iOS 11 te što će moći s njime pošto jednog imam u kući....

U slučaju od puštanja u opticaj iOS11 koji bi "kao trebao" krenuti između 19.00 i 20.00 po našem vremenu, ja očekujem da bi bez problema do 20.00 sutradan trebao/mogao uredno skinuti na svoje gadgete! 

U slučaju pak iPhone 5S, i hoće li dobiti i on nadogradnju na iOS11, ja vjerujem da hoće. 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

U slučaju od puštanja u opticaj iOS11 koji bi "kao trebao" krenuti između 19.00 i 20.00 po našem vremenu, ja očekujem da bi bez problema do 20.00 sutradan trebao/mogao uredno skinuti na svoje gadgete! 

U slučaju pak iPhone 5S, i hoće li dobiti i on nadogradnju na iOS11, ja vjerujem da hoće. 

Sad sam vas pogubio... Šta nije da novi iOS-ovi izlaze uvijek po izlasku novog iPhonea? Znači, doći će tek polovicom 9. mjeseca, ne?

9 godina
odjavljen

Koji ce biti toliko ispoliran da ce "update" izlaziti svaki treci dan ;)

14 godina
Mirko935 kaže...

Sad sam vas pogubio... Šta nije da novi iOS-ovi izlaze uvijek po izlasku novog iPhonea? Znači, doći će tek polovicom 9. mjeseca, ne?

ne ne, baš naprotiv 

12 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
ATJLučko kaže...
Gale92 kaže...

Mislim da bi mogli "ubiti" 5 i 5c sa ovim updateom, ali 5s ce vjerojatno dobiti 11 kao zadnji update.

15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
Mirko935 kaže...

ne ne, baš naprotiv 

Kako naprotiv? s Wikipedije:

"iOS 10 was introduced at the Apple Worldwide Developers Conference keynote address on June 13, 2016.[3] The first beta release was made available to registered developers following the keynote.[7] Apple released the first public beta release on July 7, 2016.[8]

iOS 10 was officially released on September 13, 2016.[4]"

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 13:33 (Mirko935).
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Još bolje... Kako si onda tako nerazuman po ovom pitanju i daš tol'ke pare za najbrži telefon na svijetu da ga koristiš k'o baba neku Nou? Svašta i od tebe...

Da ostanem na analogiji s kamionom vs automobil - M3 još uvijek bolje posluži za odlazak do konzuma nego onaj kamion. To su tako elementarne stvari. Naprosto automobil nema dovoljno mjesta za natovariti dvije palete cigle, to mu nije namjena koliko god mogli natovariti po zadnjem sjedalu i gepeku. Pet inča nije za desktop iskustvo, točka.

Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...

Pet inča nije za desktop iskustvo, točka.

Tebi. Meni, i mnogima drugima, jest. Točka. 

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Pa već sam rekao da me i općenito taj "dumbing-down" i appova i svega živcira, a to je počelo otprilike onda kad su "prosječni" (mislim prvenstveno oni koji se ne razumiju baš u informatiku, tehniku...) počeli koristiti ove mudre telefone. Da se približe njima, sve počelo poglupljivati.

I protiv tih "službenih" appova sam bio oduvijek, ne svih, naravno, ali npr. zašto bi svaki božji novinski portal imao svoj app? Umjesto da posjetim 5 portala koji me zanimaju kroz tabove u browseru bih trebao instalirati 5 appova. Od kojih svaki lošiji nego da otvorim sajt. Niđe veze.

Ili radio appovi za svaku stanicu... Pa imaš npr. app otvorenog radija koji ne traži keep awake permission pa prestane svirati nakon 10-ak minuta što mob ode u sleep. Umjesto da samo ubaciš link u neki music app koji je sposoban streamati kako treba i uživaš.

Slažem se oko ovoga u potpunosti, ali desktop stranice osobno mrzim jer su već dugo sredstvo za iživljanje dizajnera i/ili marketing odjela. Ima tamo i pozitivnih primjera, NY Times ti ima desktop sr...e na kvadrat, po par vijesti u jednoj od 20 rubrika, sve u šest stupaca ili tako nešto dok je mobilna taman kako treba. Obično im se vijesti sastoje od 3-5 stranica, u Safariju otvorim prvu, stisnem "čitanje", on učita sve u jednu stranicu, izbaci apsolutno sve reklame, slike i slično, poveća font taman kako treba (koliko si stavio u postavkama) Jedan klik za pravi užitak, hebeš desktop.

Edit: skraćeno - protiv poglupljivanja svega, ali desktop web - yes please.

Ja rekoh
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 14:34 (Feudalac).
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
ATJLučko kaže...

Novi iOS se uvijek najavi ranije, a korisnicima dođe najavom novog telefona koji na tržište do prvih kupaca obično stigne mjesec ili dva kasnije. Tako da tehnički si u pravu, ali novi iOS se u stvarnosti ipak prvo pojavi na starim telefonima.

Ja rekoh
14 godina
IPhone 7, rasprava!

Ios 11 GM nemre izac sutra al ono nikako. Ono sto moze je bit predstavljen, da vidimo kak to zgleda itd... mozda prva beta samo za devove taj dan a tek kasnije za sve ostale putem onog public beta programa.

Inace ios 11 bi krenuo sa prvim danom prodaje novog ajfona u US, tak je ak sw sjecam uvijek bilo, i apdejti su uvijek startali tocno u 19h

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Da ponovimo gradivo....novi iOS dolazi kada i novi iPhone a sada u 6mj. je samo predstavljanje istoga.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Kako znat da li je puna baterija? Na prošlom mobitelu sam imao LED obavijest (iz crvenog u zeleno promijeni boju). To mi tako fali. Tako mala stvar a puno znači pogotovo za poruke i ostale stvari. 

0 0 hvala 0
12 godina
IPhone 7, rasprava!

Sad ce biti samo predstavljanje a ios 11 ce doc kad i novi iphone.  ja kad sam imao 5s do 12. mjeseca 2016 skroz sam bio na ios8.4.1. kad je bio izasao ios 9 skinuo sam ga i za dan,dva vratio ios 8 sa kojim je taj telefon letio. imaju mi dva frenda 5s i na ios 10 se vidi da su se fakat usporili, rade oni dobro al primjeti se da to nije to. ja nebi preporucio nikome sa 5s da skida ios kad ce doci. Moze se probati pa se vrati na ios 10 dok ga apple jos potpisuje.

Moram bas vidjeti na ipadu ak je dosla ios 11 beta. na njemu testiram svaku betu :) 

Evo naprimjer kad vec pricam o ipadu. Imam ipad mini 2 retina sa ios10 i primjeti se da je sporiji. 

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
14 godina
IPhone 7, rasprava!

da, imam i ja mini 2 i osjetno je sporiji na desetki 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

i6 je mrtav sa iOS 10, ove godine ce usporiti i6s a sljedece i7.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ja imam iPhone 5 i puno je brzi na 10, pogotovo otkada je dosao novi file system.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
tLeon kaže...

Ja imam iPhone 5 i puno je brzi na 10, pogotovo otkada je dosao novi file system.

Potpisujem

Ja rekoh
14 godina
IPhone 7, rasprava!

znaci nista od iOSa 11 prije rujna

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

znaci nista od iOSa 11 prije rujna

Ako se ne želiš zajebavati s betama, ne. Pričekaj pa vidi šta će reći ljudi koliko je stabilno to itd., ako ne bude problema istaliraš si i uživaš. 

10 godina
PlayMaker10 kaže...

Kako znat da li je puna baterija? Na prošlom mobitelu sam imao LED obavijest (iz crvenog u zeleno promijeni boju). To mi tako fali. Tako mala stvar a puno znači pogotovo za poruke i ostale stvari. 

a ti si uzeo mob ne znajuci za osovne prednosti i nedostatke naspram konkurencije...  ne ispituj gluposti i uzivaj u koristenju :) 

kako ti kazu tako ces ga koristiti

16 godina
neaktivan
digitall kaže...
PlayMaker10 kaže...

a ti si uzeo mob ne znajuci za osovne prednosti i nedostatke naspram konkurencije...  ne ispituj gluposti i uzivaj u koristenju :) 

kako ti kazu tako ces ga koristiti

Ma to su stvari na koje ne možeš znat kako ćeš se priviknut. Jedno je pročitat na internetu razliku a drugo je kako ćeš se u praksi naviknut, nekome ide lakše nekome teže.

Čitam sad malo komentare na iStyleu (sponzorirani članak na facebooku pa eto da ga otvorim) i postavlja mi se pitanje u glavi da li je moguće da su ljudi toliko opsjednuti iPhoneom i općenito Appleom, da li je to gluma ili je to jednostavno tako? Da li su oni stvarno toliko povezani sa tim brendom da ništa drugo ne vide? Tamo se ljudi ponašaju kao da im je netko poklonio mobitel (platili ga barem 4000 kn, a da ne spominjem MacBook koji košta i to 3000 eura) Ja koristim Android sad i iOs i niti sa jednim nisam povezan (osim nekakvih navika koje je u početku malo teže promijenit ali evo uspio sam i to), a tamo mi djeluju likovi da bi se potukli. Je li ovaj svijet toliko skrenuo ili ja nisam u toku s tim?

Npr. ne daj Bože napisat nešto protiv Safarija ili slično, čak i kad čitam one članke to su toliko subjektivni tekstovi (usmjereni u korist Applea da ispada da ništa drugo ne valja). Ili npr. ovaj moja boja iPhonea (matirana crna) navodno neki ljudi imaju problema sa skidanjem boje (ja hvala Bogu nemam) ali na kraju ispada kad se pročita članak da su ljudi krivi što im se to dešava iako ga nose u maskici, pa zar je moguće da neće priznat čak niti moguću tvorničku grešku, stvarno ljude prave budalom, to je kao da je Samsung za one nesretne baterije na Note 7 primjerice rekao da ljudi krivo pune uređaje. Mislim da nama ljudima treba jedan veliki reset čak i vraćanje na tvorničke postavke jer ovo više nije normalno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.6.2017 10:19 (PlayMaker10).
14 godina
IPhone 7, rasprava!

Evo i nekih navoda vezanih uz iOS 11

1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
PlayMaker10 kaže...
...

Ma to su stvari na koje ne možeš znat kako ćeš se priviknut. Jedno je pročitat na internetu razliku a drugo je kako ćeš se u praksi naviknut, nekome ide lakše nekome teže.

Čitam sad malo komentare na iStyleu (sponzorirani članak na facebooku pa eto da ga otvorim) i postavlja mi se pitanje u glavi da li je moguće da su ljudi toliko opsjednuti iPhoneom i općenito Appleom, da li je to gluma ili je to jednostavno tako? Da li su oni stvarno toliko povezani sa tim brendom da ništa drugo ne vide? Tamo se ljudi ponašaju kao da im je netko poklonio mobitel (platili ga barem 4000 kn, a da ne spominjem MacBook koji košta i to 3000 eura) Ja koristim Android sad i iOs i niti sa jednim nisam povezan (osim nekakvih navika koje je u početku malo teže promijenit ali evo uspio sam i to), a tamo mi djeluju likovi da bi se potukli. Je li ovaj svijet toliko skrenuo ili ja nisam u toku s tim?

Npr. ne daj Bože napisat nešto protiv Safarija ili slično, čak i kad čitam one članke to su toliko subjektivni tekstovi (usmjereni u korist Applea da ispada da ništa drugo ne valja). Ili npr. ovaj moja boja iPhonea (matirana crna) navodno neki ljudi imaju problema sa skidanjem boje (ja hvala Bogu nemam) ali na kraju ispada kad se pročita članak da su ljudi krivi što im se to dešava iako ga nose u maskici, pa zar je moguće da neće priznat čak niti moguću tvorničku grešku, stvarno ljude prave budalom, to je kao da je Samsung za one nesretne baterije na Note 7 primjerice rekao da ljudi krivo pune uređaje. Mislim da nama ljudima treba jedan veliki reset čak i vraćanje na tvorničke postavke jer ovo više nije normalno.

Tako je svagdje ukljucujuci i ovaj forum.... Meni je to isto fascinantno... Eto i w10m podforum. Ista prica. Njih nekoliko i dan danas zive u uvjerenju kako je to vrh i da ce to preuzeti trziste mobilnih i samo sto nije....

Sta reci kad covjek mrtav hladan izvali kako mobitel radi savrseno osim sto se povremeno ugasi sam od sebe.....Sitnica ;)

Izasao Galaxy S8 i kad je krenulo pljuvaje na otkljucavanje pomocu prepoznavanja lica. To je nesto najgore sto postoji ne bi ga kupili zbog toga i sl. Jebote pa ignorisi da postoji i ok.....

Mozda su i godine u pitanju ;) Meni u mojim godinama sve svejedno ;) 

9 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

Evo i nekih navoda vezanih uz iOS 11

Zar ovo sto je navedeneo zasluzuje novu verziju???? Zanimljivo vidjeti sta ce uplae uraditi a sta korisnici zele ;)( Zele ono sto ima andorid a apple nudi ono sto ima andorid vec godinama i nije vrijedno spoemna ;) Jos par emojia i novi wallpaper i prvo mjesto na antutu i raja sretna ;) Koga briga za bezicno i brzo punjenje, AO display amoled, manuelne kontrole kamere, widgete i sl sto olaksava rad ;) Bitno je prvo mjesto na antutu ;)

13 godina
IPhone 7, rasprava!

Planiram kupiti iphone 7 pa me zanima koliko vam traje baterija, dali izdrzi cijeli dan uz malo jacu upotrebu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Da.
9 godina
neaktivan
Za tu crnu boju Apple daje upozorenje unaprijed, stoji na njihovom webu. Ne otpada boja pa da bi govorili o lošoj izradi već se radi o tome da na takvom finišu se vidi svaka crtica, otisci prsta bla bla. Kupuješ na vlastiti rizik
Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Za tu crnu boju Apple daje upozorenje unaprijed, stoji na njihovom webu. Ne otpada boja pa da bi govorili o lošoj izradi već se radi o tome da na takvom finišu se vidi svaka crtica, otisci prsta bla bla. Kupuješ na vlastiti rizik

Zato drugom crnom otpada. http://www.zdnet.com/article/matte-black-iphone-7-paint-problems-if-its-finish-is-flaking-off-youre-not-alone/

Znači, možemo govoriti i o lošoj izradi iPhonea? wow, to nisam očekivao 😉

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice