IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 541.508
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
Feudalac kaže...

Meni nije jasno čemu osobni automobil kad imam kamion od 300 ks. Imam ga zato što se mogu parkirati ispred vrtića, dućana itd, manje troši i brži je za prijevoz osoba. Jasno? Tako i mobilni web. pet inča je premalo koliko god se vadili van iz toga nekakvim preslagivanjem, peterostrukim multitačom i ne znam čime. Čekić za čavle, akica za vijke. Svaki alat za točno određeni posao. Prosto ko' pasulj što bi rekli u torentovom kraju.

Svaka čast za tvoje osobne preference, ali kad izvališ da je nešto retardirano za (mobilno) surfanje, onda si umišljaš da si najpametniji na svijetu. Meni baš odgovaraju mobilne stranice jer su prilagođene za ovih pet inča. za pogledati vijesti i brzo naći informacije u pokretu - savršeno. Za nešto više, desktopa u svakoj sobi, kod prijatelja, na poslu, gdje god hoćeš. Nema problema osim ako ne odlučiš popraviti kamion sa švicarskim nožićem. Ne bi baš išlo, zar ne.

Ne ide ti s metaforama.

Realno, ti si kupio šlepera s V8 motorom od 680 KS da bi prevozio jednu paletu stiropora. Normalno je za to kupiti kombi, ovako je očito da si uzeo V8 kamion čisto da selo vidi da se ima. 😉

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Ne ide ti s metaforama.

Realno, ti si kupio šlepera s V8 motorom od 680 KS da bi prevozio jednu paletu stiropora. Normalno je za to kupiti kombi, ovako je očito da si uzeo V8 kamion čisto da selo vidi da se ima. 😉

Realno, nemam uopće kamion već transporter od 77 ks, ali smijem pretjerivati radi argumenta. Tako da moraš poraditi na ozbiljnosti s kojom pristupaš ovoj neobaveznoj razbibrizi... ccc

Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Mirko935 kaže...

Ne ide ti s metaforama.

Realno, nemam uopće kamion već transporter od 77 ks, ali smijem pretjerivati radi argumenta. Tako da moraš poraditi na ozbiljnosti s kojom pristupaš ovoj neobaveznoj razbibrizi... ccc

Još bolje... Kako si onda tako nerazuman po ovom pitanju i daš tol'ke pare za najbrži telefon na svijetu da ga koristiš k'o baba neku Nou? Svašta i od tebe...

9 godina
Ti koliko shvacam browsanje na mobu desktop stranicama smatraš top feature? Pridaješ mu velik značaj, dok je to nekome najmanje bitna stavka.
Ljudi kupuju top modele prvenstveno jer mogu, tu je i kamera, kvalitetan display, te posto smo u iPhone temi i pitanje koliko se danas isplati kupiti novi 6s a ne 7?
12 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ima li ikakvih novosti o dolasku aplikacija sa zlonamjernim sadržajem na appstore? Vidim da su se takve aplikacije proširile androidom kao divlja vatra pa bih htio to isprobati na iphoneu jer trenutno nemam nijedan android uređaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.5.2017 11:37 (Predator003).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Feudalac kaže...
Mirko935 kaže...

Ne ide ti s metaforama.

Još bolje... Kako si onda tako nerazuman po ovom pitanju i daš tol'ke pare za najbrži telefon na svijetu da ga koristiš k'o baba neku Nou? Svašta i od tebe...

Opet? Ko stara baba Nou? Čovječe što te briga kako ljudi surfaju? Nek skrolaju stopalima ako tako žele. Otkači više. Otkači čovječe. 

jaska jaska jaskaja
10 godina
IPhone 7, rasprava!

ja ne podnosim te mobilne verzije stranica.. na bilo kojem mobu u browseru odmah postavljam (nakon adblocka) da bude desktop client default i to je to.. to je jedan od razloga zasto ne koristim chrome (na androidu) jer moram svaki puta zatraziti desktop verziju..

ne govorim da bi drugi trebali "nepodnositi" kao ja, govorim samo ono sto mene osobno zivcira, a to su te "polu stranice", na kojima imam pola informacije, pola funkcija, i umorim se skrolajuci da bi procitao 3 reda teksta, i to na 5.5, 5.7 ili 5.9 raskosnom ekranu na kojem nemoram nista ni zoomirat da bi vidio fino cijelu desktop stranicu, pogotovo u landscape modu, na uredaju jacem od prosjecnog pc-a od prije par godina.. znaci jednim pogledom bez zumiranja ili pomicanja stranice vidim ima li sto novo na stranici, a ne skrolajuci pola sata da bi vidio da sam vec to sve skrolao nedavno.. uzas totalni.. da se mene pita ja bi zakonom zabranio te polu stranice.

po meni, to je vise napravljeno za slabije uredaje, sporiji internet, manje ekrane od danasnjih smartphonea.. i sl.

eto sad se mozete prepucavat dalje :D

i ne, ne kurcim se da imam jak mob sa velikim ekranom visoke rezolucije, i da tako sufram da pokazem da mogu i sl. sranja, jer me nitko ne vidi dok surfam na mob-u.. ne znam kome bi se trebao "dokazivati" i koga boli kurac kako ja surfam..

edit: nisam takav samo po pitanju browsera, kompletan ui uvijek stavljam na skaliranje koji mi prikazuje najvise sadrzaja na ekranu

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.5.2017 12:08 (digitall).
Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Umbel kaže...
Ti koliko shvacam browsanje na mobu desktop stranicama smatraš top feature? Pridaješ mu velik značaj, dok je to nekome najmanje bitna stavka.
Ljudi kupuju top modele prvenstveno jer mogu, tu je i kamera, kvalitetan display, te posto smo u iPhone temi i pitanje koliko se danas isplati kupiti novi 6s a ne 7?

Za flagship pare kupiš već entry-level DSLR i ostane ti za vrlo solidan mob. Možda plus i kakav monitorčić pa da gledaš te slike kako treba, a ne na 4.7" 750p displayu.

Ja jedva čekao mogućnost da se maknem od WAP stranica od prije 15 godina i koristim pravi internet, ali ako vas takve i u 2017. zadovoljavaju, samo vi uživajte... Šta da vam kažem?

Predator003 kaže...

Ima li ikakvih novosti o dolasku aplikacija sa zlonamjernim sadržajem na appstore? Vidim da su se takve aplikacije proširile androidom kao divlja vatra pa bih htio to isprobati na iphoneu jer trenutno nemam nijedan android uređaj.

Bješe nedavno nešto...

https://blog.lookout.com/mobile-safari-scareware

A malo davnije, čini mi se nešto vrlo slično ovoj današnjoj vijesti za Android.

https://www.macrumors.com/2015/10/19/apple-to-remove-hundreds-apps-youmi-sdk/

Realno, sve je to totalni nonsens. Nikad u životu nisam na Androidu nikakav malware imao niti čuo za njega osim preko ovih zastrašujućih vijesti, isto kao što ti nisi za takve stvari na iOS-u.

15 godina
neaktivan
digitall kaže...

ja ne podnosim te mobilne verzije stranica.. na bilo kojem mobu u browseru odmah postavljam (nakon adblocka) da bude desktop client default i to je to.. to je jedan od razloga zasto ne koristim chrome (na androidu) jer moram svaki puta zatraziti desktop verziju..

ne govorim da bi drugi trebali "nepodnositi" kao ja, govorim samo ono sto mene osobno zivcira, a to su te "polu stranice", na kojima imam pola informacije, pola funkcija, i umorim se skrolajuci da bi procitao 3 reda teksta, i to na 5.5, 5.7 ili 5.9 raskosnom ekranu na kojem nemoram nista ni zoomirat da bi vidio fino cijelu desktop stranicu, pogotovo u landscape modu, na uredaju jacem od prosjecnog pc-a od prije par godina.. znaci jednim pogledom bez zumiranja ili pomicanja stranice vidim ima li sto novo na stranici, a ne skrolajuci pola sata da bi vidio da sam vec to sve skrolao nedavno.. uzas totalni.. da se mene pita ja bi zakonom zabranio te polu stranice.

po meni, to je vise napravljeno za slabije uredaje, sporiji internet, manje ekrane od danasnjih smartphonea.. i sl.

eto sad se mozete prepucavat dalje :D

i ne, ne kurcim se da imam jak mob sa velikim ekranom visoke rezolucije, i da tako sufram da pokazem da mogu i sl. sranja, jer me nitko ne vidi dok surfam na mob-u.. ne znam kome bi se trebao "dokazivati" i koga boli kurac kako ja surfam..

Upravo tako.

8 godina

Kćer mi ima iphone7. Par zadnjih dana joj je stajala obavijest da se nemoze napraviti backup uredjaja jer je premalo mjesta u icloudu. U postavkama uredjaja i icluda sam vidio da je popunjenost svih 5gb iclouda. Poklikao sam da se to pobrise, no jedina solucija je bila delete i off zajedno. Kliknuo sam to, sada je icloud opet slobodan i prazan, svih 5 gb, pa me zanima gdje opet aktivirati taj auto backup jer nigdje u postavkama nemogu naći tu opciju ? Pretpostavljam da je taj backup bitan ( kontakti iz imenika i sl ) ....?

.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bunker kaže...

Kćer mi ima iphone7. Par zadnjih dana joj je stajala obavijest da se nemoze napraviti backup uredjaja jer je premalo mjesta u icloudu. U postavkama uredjaja i icluda sam vidio da je popunjenost svih 5gb iclouda. Poklikao sam da se to pobrise, no jedina solucija je bila delete i off zajedno. Kliknuo sam to, sada je icloud opet slobodan i prazan, svih 5 gb, pa me zanima gdje opet aktivirati taj auto backup jer nigdje u postavkama nemogu naći tu opciju ? Pretpostavljam da je taj backup bitan ( kontakti iz imenika i sl ) ....?

.

Preptpostavljam da vam je kčerka popunila memoriju s fotografijama.

Predlažem da instalira Gooogle Photos i da joj se automatski slike spremaju (neograničeno). Znaći uvijek može pobrisat slike iz galeriju mobitela ali joj ostaju na Google Photos., a kad briše na Google Photos automatski joj se brišu i u galeriji.

Nema smisla imat backup na Icloudu jer ga brišete kada se napuni 5gb.

8 godina

Za backup slika smo prebacili onaj kliznik u off polozaj, no mene sada zanima gdje u postavkama uredjaja aktivirati da se u icloud ( ili di već ) vrsi automatiziran backup kontakata iz imenika, postavki uredjaja, favorita i sl ?

.
13 godina
neaktivan
bunker kaže...

Za backup slika smo prebacili onaj kliznik u off polozaj, no mene sada zanima gdje u postavkama uredjaja aktivirati da se u icloud ( ili di već ) vrsi automatiziran backup kontakata iz imenika, postavki uredjaja, favorita i sl ?

.

To sve je meni složeno na gmailu...

Supruga mi ima Iphone i ja sam taj Icloud ugasio...jel nićem ne služi...5GB nije za niš. Svi ti backupovi su meni a i njoj preko gmaila...

8 godina

Ako imas volje, i kad budes pri vremenu, moze neki step by step tutorijal kako to sve napraviti na iphonu 7 ?

.
13 godina
neaktivan
bunker kaže...

Ako imas volje, i kad budes pri vremenu, moze neki step by step tutorijal kako to sve napraviti na iphonu 7 ?

.

Aj danas navećer se poigram s njezinim Iphoneom pa ti javim. Koliko sam skužio bitno ti je backup kontakata??

8 godina

Da, backup kontakata iz imenika, a moze i backup slika na gdrive ( ili di već ), te da se onda i gmail moze koristiti i sinhronizirati na iphoneu.
Hvala unaprijed.

😊

.
15 godina
neaktivan
bunker kaže...

Da, backup kontakata iz imenika, a moze i backup slika na gdrive ( ili di već ), te da se onda i gmail moze koristiti i sinhronizirati na iphoneu.
Hvala unaprijed.

😊

Gmail se može koristiti neovisno o Driveu itd., bilo preko Mail, bilo preko Gmail appa.

13 godina
IPhone 7, rasprava!

Za sinkronizaciju kontakata preko gmaila jednostavno se u nativni mail client (kroz settingse) doda gmail account i onda se sva sinkronizacija isključi (ako se ne koristi) te se ostave samo kontakti.

Ako je u isto vrijeme isključena sinkronizacija kontakata na icloud, onda će se po defaultu spremat na gmail. Što je po meni puno bolje nego na icloud jer u slučaju prelaska na android nema potrebe za ikakvim tranferima. Tako ja radim zadnje 3g. i uvijek imam up to date kontakte bez obzira na kojoj sam platformi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
Većina službenih App nalikuje na verzije stranica za mobitele. Znaci ipak većina ljudi preferira tu vrstu prikaza, praktičnije.

Ako je korištenje punih sajtova prednost, stvarno ne vidim razlog zašto koristite onda bilo koju aplikaciju web servisa, bilo da je riječ o dropboxu, 9gagu, Google translate ili eBay.
Sve redom nabrojane aplikacije koriste prilagođeno sučelje, upravo onakvo kakvo vam se ne sviđa u browseru.
15 godina
neaktivan
Umbel kaže...
Većina službenih App nalikuje na verzije stranica za mobitele. Znaci ipak većina ljudi preferira tu vrstu prikaza, praktičnije.

Ako je korištenje punih sajtova prednost, stvarno ne vidim razlog zašto koristite onda bilo koju aplikaciju web servisa, bilo da je riječ o dropboxu, 9gagu, Google translate ili eBay.
Sve redom nabrojane aplikacije koriste prilagođeno sučelje, upravo onakvo kakvo vam se ne sviđa u browseru.

Pa već sam rekao da me i općenito taj "dumbing-down" i appova i svega živcira, a to je počelo otprilike onda kad su "prosječni" (mislim prvenstveno oni koji se ne razumiju baš u informatiku, tehniku...) počeli koristiti ove mudre telefone. Da se približe njima, sve počelo poglupljivati.

I protiv tih "službenih" appova sam bio oduvijek, ne svih, naravno, ali npr. zašto bi svaki božji novinski portal imao svoj app? Umjesto da posjetim 5 portala koji me zanimaju kroz tabove u browseru bih trebao instalirati 5 appova. Od kojih svaki lošiji nego da otvorim sajt. Niđe veze.

Ili radio appovi za svaku stanicu... Pa imaš npr. app otvorenog radija koji ne traži keep awake permission pa prestane svirati nakon 10-ak minuta što mob ode u sleep. Umjesto da samo ubaciš link u neki music app koji je sposoban streamati kako treba i uživaš.

Kakve veze Dropbox ima? To je file manager, nemam potrebu sad nešto mnogo na njemu čitati i w/e. U tom slučaju app ima prednost što možeš direktno u njega shareati nešto itd. Mislim da vi baš i ne kužite što neke od nas muči vezano za ove desktop-nedesktop sajtove.

9gag, kao i FB, ima uski feed i nije neka razlika kako ga koristiš. Hrpa skrolanja i u jednom i u drugom slučaju. S tim da sam i deinstalirao app jer ga mogu jednako vidjeti preko browsera, a ne gledam ga bogznakako često.

Google Translate ima jedan input i jedan output field, također isti vrag koristio ga preko sajta ili appa. Također, nemam app, svaki put kad mi zatreba pomislim da bih ga mogao skinuti, no brže mi otvoriti browser i napraviti što trebam nego ići ga instalirati. Htjedoh dodati da na desktop sajtu dobiješ i definiciju i alternativne prijevode itd. što je falilo prije na appu, ali baš ga odoh instalirati da ga popljujem i iznenadilo me da su to očito tokom zadnjih godinu dana uveli. I eto traljavaca, taman se poveselio da si mogu staviti keyboard shortcut za app i odmah tipkati što želim prevest, ali naravno da ne... Iako ono izgleda kao aktivni input field, čak i blinka, moraš prvo kliknuti na njega da počneš pisati. Traljo traljavi, pa gdje oni nađu takve programere...

eBay... na njega sam po*izdio nekom prilikom jer ima sakatiji prikaz nego preko desktop sajta (mislim da me neki filter je*ao kojeg nije bilo u appu) pa bješe deinstaliran.

Koliko brbljanja ni za šta... Nit' će tebe išta što ja kažem motivirati da probaš koristiti internet preko desktop sajtova, nit' će se moje stajalište promijeniti najednom nakon 15 godina korištenja internetova na mobitelima u ovom ili onom obliku. Ali dobro, ionako zamrla tema pa neka bude.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 11:05 (Mirko935).
16 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Evo nakon sad već dosta dana korištenja iPhonea 7 moj zaključak bi bio da je ovo odlična kupovina s moje strane, s baterijom sam prezadovoljan, ima ono što sam tražio a to je da u standbyu kada ne koristim mobitel ne troši bateriju kao što mi je to radio Android. Sve je super za sad samo me kamera razočarala, nije uopće dobra kako neki hvale na internetu, čak mi je od Samsunga i bolja nego ova pogotovo u noćnim slikama, flash je puno bolji na Samsungu pa može bit zbog toga )na Phoneu je blic jako loš, jednostavno prebrzo blicne i ne osvijetli kako treba) , s te strane sam razočaran, očekivao sam više, nije loša ali očekivao sam više s obzirom na cijenu mobitela. Na slici se nalazi moja statistika rada na mobitelu, dakle ne koristim mobitel po cijele dane, nisam ta vrsta korisnika i punim ga gotovo svaki treći dan, to je top. Na display sam se naviknuo, čak na suncu bolje vidim nego na Samsungu. 60 sati stadby-a i 6 on-screena, u pozadini rade Whatsapp, Viber, Messenger, Facebook, 2 mail accounta itd., nisam još takav mobitel imao do sad, a onaj 7 Plus ubija s te strane još više, samo je ko cigla pa sam odustao od njega a imao sam neku kombinaciju za zamjenu i stinu nadoplatu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 21:23 (PlayMaker10).

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Evo nakon sad već dosta dana korištenja iPhonea 7 moj zaključak bi bio da je ovo odlična kupovina s moje strane, s baterijom sam prezadovoljan, ima ono što sam tražio a to je da u standbyu kada ne koristim mobitel ne troši bateriju kao što mi je to radio Android. Sve je super za sad samo me kamera razočarala, nije uopće dobra kako neki hvale na internetu, čak mi je od Samsunga i bolja nego ova pogotovo u noćnim slikama, flash je puno bolji na Samsungu pa može bit zbog toga )na Phoneu je blic jako loš, jednostavno prebrzo blicne i ne osvijetli kako treba) , s te strane sam razočaran, očekivao sam više, nije loša ali očekivao sam više s obzirom na cijenu mobitela. Na slici se nalazi moja statistika rada na mobitelu, dakle ne koristim mobitel po cijele dane, nisam ta vrsta korisnika i punim ga gotovo svaki treći dan, to je top. Na display sam se naviknuo, čak na suncu bolje vidim nego na Samsungu. 60 sati stadby-a i 6 on-screena, u pozadini rade Whatsapp, Viber, Messenger, Facebook, 2 mail accounta itd., nisam još takav mobitel imao do sad, a onaj 7 Plus ubija s te strane još više, samo je ko cigla pa sam odustao od njega a imao sam neku kombinaciju za zamjenu i stinu nadoplatu.

Usage time kod iPhonea ti nije isto što i screen on time kod Androida, iOS tu računa i pozive i kad ti muzika svira ili GPS radi s ugašenim ekranom i možebitno još štogod, nisam siguran.

No, svejedno, vrlo lijepe brojke, pogotovo standby... A je li to uglavnom na Wi-Fiju onako pola metra od routera ili ima tu i 3G/4G-a s lošim signalom i ostalih muka modernog doba?

16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
PlayMaker10 kaže...

Usage time kod iPhonea ti nije isto što i screen on time kod Androida, iOS tu računa i pozive i kad ti muzika svira ili GPS radi s ugašenim ekranom i možebitno još štogod, nisam siguran.

No, svejedno, vrlo lijepe brojke, pogotovo standby... A je li to uglavnom na Wi-Fiju onako pola metra od routera ili ima tu i 3G/4G-a s lošim signalom i ostalih muka modernog doba?

Wifi kad sam doma, vani je mobilni internet (većinom sam vani). Što se tiče udaljenosti od routera ono ovisi u kojoj sam sobi ili gdje se na poslu nalazim u tom trenutku, kada je u pitanju signal za 3g, tu je VIP odličan, signal je odličan, osim kada sam u nedjelju bio na Učkoj gdje je signal bio 1,2 crtice i internet onaj najsporiji, cijeli dan sam proveo gore tako da bi možda brojke bile još bolje.

Osvjetljenje ekrana je na auto i radi vrhunski. Za sad zadovoljan sa mobitelom, dobio ga za dobru cijenu cca 3000 kn u kešu tako za sad super kupovina, ta kamera me malo razočarala kao i postavke unutar same ali naviknut ću se i na to s obzirom da sam se uspio na display. Moram naglasit da onaj low power mode ne koristim nikako, kao što nisam niti na Androidu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 22:09 (PlayMaker10).
13 godina
PlayMaker10 kaže...
Mirko935 kaže...
PlayMaker10 kaže...

Moram naglasit da onaj low power mode ne koristim nikako, kao što nisam niti na Androidu.

koristi ga, ne gubiš ništa, mrvicu potamni ekran i gasi ga nakon 0:30 neaktivnosti, drugo ti sve normalno funkcionira..

15 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Wifi kad sam doma, vani je mobilni internet (većinom sam vani). Što se tiče udaljenosti od routera ono ovisi u kojoj sam sobi ili gdje se na poslu nalazim u tom trenutku, kada je u pitanju signal za 3g, tu je VIP odličan, signal je odličan, osim kada sam u nedjelju bio na Učkoj gdje je signal bio 1,2 crtice i internet onaj najsporiji, cijeli dan sam proveo gore tako da bi možda brojke bile još bolje.

Osvjetljenje ekrana je na auto i radi vrhunski. Za sad zadovoljan sa mobitelom, dobio ga za dobru cijenu cca 3000 kn u kešu tako za sad super kupovina, ta kamera me malo razočarala kao i postavke unutar same ali naviknut ću se i na to s obzirom da sam se uspio na display. Moram naglasit da onaj low power mode ne koristim nikako, kao što nisam niti na Androidu.

Ma ok, nisam mislio doslovno da mjeriš udaljenost od routera. A dobro, sad bi ti na planini signal... Kad planinarim mi bitno da imam GPS za tracking ili ako se izgubim (ili, kao kad bijah na Učkoj prije par tjedana, za naći izvor u blizini jer mi ekipa skoro pomrla od žeđi ), a tog sigurno ima kako god okreneš; mobilne mreže i bolje da nema da me nitko ne uznemiruje.

Pa šta si ne skineš drugi neki app za kameru? Imaš ih i sa ručnim kontrolama, koje mogu snimati i RAW itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 22:44 (Mirko935).
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
PlayMaker10 kaže...

Ma ok, nisam mislio doslovno da mjeriš udaljenost od routera. A dobro, sad bi ti na planini signal... Kad planinarim mi bitno da imam GPS za tracking ili ako se izgubim (ili, kao kad bijah na Učkoj prije par tjedana, za naći izvor u blizini jer mi ekipa skoro pomrla od žeđi ), a tog sigurno ima kako god okreneš; mobilne mreže i bolje da nema da me nitko ne uznemiruje.

Pa šta si ne skineš drugi neki app za kameru? Imaš ih i sa ručnim kontrolama, koje mogu snimati i RAW itd.

To nisam znao, probat ću. Jedino ne znam da li postoje postavke za taj blic, na Samsungu nabaci veliki blic koji osvijetli stvarno masu toga pa slike i objekt koji slikam budu odlično osvjetljeni, dok na iPhoneu nekako kratko blicne i ne osvjetli previše pa slike nisu najbolje, nisu loše, ali su definitnivno lošije nego na prethodnom mobitelu, na recenzijama su nahvalili kameru a na kraju ispada da je bolja kamera na mobitelu koji je izašao prije skoro 3 godine na S6 nego od ove godine na iPhoneu 7. E sad, ili je Samsung podigao taj standard kamere koji drugi ne mogu pratit ili jednostavno iPhone nema tako dobru kameru :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 23:14 (PlayMaker10).
9 godina
Kako koristim iP7 i S7 moram te razočarati da je iPhone daleko od Samsunga u low light fotografiji.
Po danu s7 napuca boje pa se čini bolje, ali noću se bas primjeti razlika. I blic je bolji, da.
15 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

To nisam znao, probat ću. Jedino ne znam da li postoje postavke za taj blic, na Samsungu nabaci veliki blic koji osvijetli stvarno masu toga pa slike i objekt koji slikam budu odlično osvjetljeni, dok na iPhoneu nekako kratko blicne i ne osvjetli previše pa slike nisu najbolje, nisu loše, ali su definitnivno lošije nego na prethodnom mobitelu, na recenzijama su nahvalili kameru a na kraju ispada da je bolja kamera na mobitelu koji je izašao prije skoro 3 godine na S6 nego od ove godine na iPhoneu 7. E sad, ili je Samsung podigao taj standard kamere koji drugi ne mogu pratit ili jednostavno iPhone nema tako dobru kameru :D

Pa znaš da danas za sve postoje appovi.

https://iphonephotographyschool.com/best-camera-app-for-iphone/

Nije mi baš jasan Apple zašto ne uvrste kakvu opciju, nešto ručno, ovo ono, u default aplikaciju za kameru... Rekao bih da je to onaj iritantni dumbing-down o kojem brbljam već par dana. K'o da su ljudi retardirane ovce pa će se izgubiti ako vide dvije opcije više u sučelju...

Za blic fakat ne znam, mislim da nisam nikad okinuo sliku s iPhoneovim blicom Možda ovi appovi imaju i za to opciju...

14 godina
IPhone 7, rasprava!

Polako se treba početi spremati za dolazak iOSa 11 , pošto je idući tjedan WWDC 

1 0 hvala 0
14 godina
Gale92 kaže...

Polako se treba početi spremati za dolazak iOSa 11 , pošto je idući tjedan WWDC 

Ma kakvi polako, kada je WWDC za manje od cijelih 77 sati !!!!! 

Obzirom sam ja na "starom prastarom" iPhone 6 Pljus, ne očekujem previše od iOS11, ali koliko vi sa 7-icama očekujete, neka glasna razmišljanja, možda?!?! 

ATJ Lučko
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice