Ja sam sada mjerio brzinu kad je maxtv upaljen 2.70 mbit
ja imam i max tv i internet,4 mbit bi trebalo biti ali su mi smanjili brzinu na 2 mbita da bi max radio kako treba,a sve je radilo super skoro godinu dana i zvao sam i prijavljivao kvar svaki tjedan skoro 2 mj i sad imam 2 mbita jer vele gospoda iz t-coma da od sad vise nemogu imat 4 mbita,eto izgubo sam snage i volje za borbu s tim je dok ih nazoves na taj broj za podrsku samo znaju reci da restartam router,toliko.
To je ono što pokušavam objasnii. Jednostavno imaš lošu liniju i prevarili su te kod potpisa ugovora jer su ti to morali reći a nisu.
sve to stima,ali linija je bila ok sve do zadnjih 2 mj i od onda je to tako,od kad je stigao max tv radilo je bez frke i to me zivcira,cak je i brzina isla i vise od 4 mbita,a zanimljivo je da sad vise nemogu imat vise od 2,ko to moze objasnit?
jeli imaš možda 2 telefona u kući,a da su na istom broju? npr. jedan na donjem,a drugi na gornjem katu? tako je meni bilo,i to mi je ustari blokiralo brzinu,i kad bi podignuo slušalicu na jednom telefonu,maksimalna propusnost linije mi se povećala za duplo. I onda su mi to riješili nekako i od tad imam normalne brzine i sa MaxTV-om.
Ja imam dva telefona (jedan je ukopcan) drugi je ulaz slobodan mozda zato.
ne samo jedan telefon je u stanu u gradu Koprivnici ako je to bitno.
Provjerite dal na vašem mjestu stanovanja postoji drugi operater, pa pogledajte iskustva drugih s tim.
Toliko o rješenju, svi govorite da ne dobivate brzinu koju plaćate - nažalost dobivate jer u ugovorima postoji jedna riječ - do 4Mbps, ili koliko već. I poslijednje, IPTV dijeli propusnost s računalom, kao što i da su spojena 2 računala na isti modem dijelili bi brzinu. Kao što PC treba neki download ovisi što radite treba i TV.
ma znam, bio je vec neki lik tu par puta, isao je nesto mjenjat i na krov i na banderu vani, al opet sve isto...
Ja imam dva telfona (jedan je ukpcan) drugi je ulaz slobodan mozda zato.
ne vjerujem kad ti je slobodna ta druga linija.
Meni je to bio problem,taj drugi telefon mi je gušio vezu i maksimalnu propusnost brzine,i onda su ga prebacili na drugu paricu. Prije mi je bila maksimalna propusnost 6 mbit,a sad je 19.
To su mi riješili baš kad sam prijavio ovo sa MaxTV-om i brzinom i zbog toga mi je internet bio sporiji kad je MaxTV uključen.
Mozda je problem u routeru jer mi frend ima onog stg782 tak nes(neda mi se trazit) i nemju ne pada brzinu stalno mu je 4 mbps ovaj router je starv vec 2 godine i izgorio mu je jedan Lan ulaz.
Mozda je problem u routeru jer mi frend ima onog stg782 tak nes(neda mi se trazit) i nemju ne pada brzinu stalno mu je 4 mbps ovaj router je starv vec 2 godine i izgorio mu je jedan Lan ulaz.
nema ti to veze,ako ti normalno radi sa ugašenim MaxTV-om,znači da nije problem u routeru.
Bas i ne radi nekad padne da moram restart router inace nemogu surfat.
Zna li tko kako mogu promijeniti lozinku za moj internet jer mislim da se netko prikopčao? U nekim momentima uopće neće vrtiti neke stranice. Uglavnom navečer.
Zna li tko kako mogu promijeniti lozinku za moj internet jer mislim da se netko prikopčao? U nekim momentima uopće neće vrtiti neke stranice. Uglavnom navečer.
- na sva pitanja bi ti morao znati odgovor jer svaki korisnik (vlasnik opreme) to trebaznati, ako nisi siguran: piše u svim uputama, poziv SZK (koji postoji za pitanja, plaćen za to).
- dsl pass mijenjaš na korisničkim stranicama (povezan je i s mailom...). U slučaju kad zaboraviš-izgubiš pass pozivom SZK tražiš resetiranje itd.
- ako sumnjaš da je netko na tvojoj liniji, vrlo jednostavno riješenje, vidi podatke u routeru, svako spojeno računalo je vidljivo i osnovni podatci, ako postoji neko koje nije tvoje to bi potvrdilo sumnju, ako je spojeno (na tvoj internet) tad i to vidiš..
Ako je tako, nema potrebe mijenjati dsl-pass, nego wlan-pass (razmisli o razlici), jer ti se sigurno ne spaja kablom nego bežićno. dsl-pass nema veze s tim (i dalje bi bila ista stvar).
- Obavezno za wlan postaviti WPA2-PSK i neki ključ (šifru) jer ako je spojen tad zna postojeću (tvorničku). Reset routera, obično promjeni te postavke (na tvorničke) povremeno provjeri pa i baci pogled na diode (zeleno=OK, crveno-narančasto=loše). Ako se wlan ne koristi, može se isključiti.
- to što neće otvoriti neke stranice nebi trebalo imati veze dali je još netko spojen, može biti samo sporo. Tako da je vjerojatnije problem negdje drugdje.
E kolega ti si spojen na staru centralu, recimo kolega naruči maxtv, ok oni ga uključe spoji STB ali ga još nije uključil i ide testirat brzinu kad ono u speedtestu 8mb/s, a kad je uključil STB i ponovil test brzina je bila 4mb/s i tada je to sve bilo ok. I radilo to tako 1 godinu i tako isto počelo zaje...., on zvao podršku i ništa se tu nije moglo, poslije vratil maxtv i gotovo.
Kad starije centrale adsl i maxtv signal idu zajedno, dok kod novije centrale su odvojeni, najgore je ako se nešto poje.... kao tebi sada.
Meni je isto brzina 4mb/s neovisno jel maxtv uključen ili isključen i to je tako super.
Može malo jednostavnije? Kako da vidim tko je na mom wirelesu? I opet kako da promijenim lozinku? Ako može par slika?
Nisam kriv što ne znam...
Može malo jednostavnije? Kako da vidim tko je na mom wirelesu? I opet kako da promijenim lozinku? Ako može par slika?
Nisam kriv što ne znam...
- 'uđi' u router (adsl-modem). Tu je sve, ovisno o modelu-firmwareu, listaj menije i vidi pod wlan opcijama. (i podesi nabrojeno iz prošlog posta).
-router je na tcomu na 192.168.1.1 ako nije iz nekog razloga promjenjeno. Pročitaj RTFM (teh. knjižica koju si dobio s opremom, ugovor) s detaljnim uputama kao user name i pass za ulaz u router (npr admin-admin, admin-0000 itd..) ili za novije routere, pročitaj s doljnje strane routera sve šifre...
btw, uvjek je bolje pitati nego bezglavo lutati. Problem je samo što su ovo teh.podatci koje si kao korisnik već od prvog dana morao znati (kao vožnja automobila), ponjaviše recimo podešavanje wlana zbog mogućih zlouporaba itd..
.. jer ako ti netko nabije račun ili napravi nešto (kažnjivo) ti si odgovoran kao vlasnik linije, tebi će stići kazna ili račun. To moraš znati i to je ISP dužan objasniti ti - omogućiti.
meni je brzina dl ok.tj normalna, jedino je ping veci..
Kako nema ja sam tamo zvao rekli su da je to tako jer max tv uzme pola brzine zovi i pitaj tamo što mislis zasto ovi koji imaju Max TV HD imaju 8mbit .
Otkud ti samo takve dezinformacije? znam barem 10 ljudi koji imaju max tv/max adsl i nikomu od njih se brzina nije povecala otkada imaju max tv (moze samo pasti), pa tako i meni..... a to sto tamo jedan od njih 100k ima nesto vecu brzinu nije sigurno zelja ni volja providera, vec samo slucajnost....
brzina ti NE SMIJE padati ako si uključio max-tv.
Krivo, jer ako je max bandwidth na nekoj liniji (kao kod mene) 4 Mbita, ukljucivanjem MaxTVa, brzina ADSLa pada na oko 2.5 Mbita.
Ocito neki misle da svi imaju savrsene veze tipa 16 Mbita i vise, pa ako placaju osnovnu brzinu 4 Mbita, tada onih 12 Mbita rezerve podnosi MaxTV bez da se dira ADSL.
zato ja nisam htio maxTV :) znao sam sto ce biti...
Daj ne pricaj gluposti. MaxTV je isto tako internet promet kao i sve drugo. Ako ti je linija losija, na granici paketa koji imas, naravno da ce ukljucenje maxa spustiti brzinu neta.
Daj ne pricaj gluposti. MaxTV je isto tako internet promet kao i sve drugo. Ako ti je linija losija, na granici paketa koji imas, naravno da ce ukljucenje maxa spustiti brzinu neta.
Ja sam rekao generalno da ne smije padati ako se uključi max tv,ako pada nek nazove 0800 9000 jer to nije ono što je uzeo i plaća.
i radio sam na održavanju mreže za t-com tako da nisam potpuni noob
Ja sam rekao generalno da ne smije padati ako se uključi max tv,ako pada nek nazove 0800 9000 jer to nije ono što je uzeo i plaća.
i radio sam na održavanju mreže za t-com tako da nisam potpuni noob
Naravno da smije padati. Zato si i potpisao ugovor u kojem pise npr do 4 Mbps, ili koja vec druga brojkica. Koliko ima kvartova u Zagrebu gdje uopce ne mozes dobit MaxTV jer ne linija ne podrzava tih par megabita koji su potrebni. Kod cure je brzina pola megabita, jer linija ne podrzava vise. Skida do 50 kBps.
Upravo odvrtio speedtest. 4.04/0.25, maxtv upaljen. 5km od centrale.
Nađite u postavkama rutera informacije o liniji pa ćete vidjeti jel problem u ruteru ili liniji. Morate imati 8mbit na raspolaganju da bi maxtv i adsl radili normalno zajedno. Ja imam 14mbit
[edit] - na siemensu sx763 vidite pod Status - Internet
Tebi je linija u qrcu. Mala propusnost i puno šuma.
Što bi oni napravili kad bi ih nazvao ? Je samo meni ili svima na mojoj banderi ? Ali što će mi reći otac: "Meni ne treba brzo jer ja ionak samo čitam vijesti, a zašto bi tebi ubrzo da možeš igrati igrice i gledati filmove ?"...
Što bi oni napravili kad bi ih nazvao ? Je samo meni ili svima na mojoj banderi ? Ali što će mi reći otac: "Meni ne treba brzo jer ja ionak samo čitam vijesti, a zašto bi tebi ubrzo da možeš igrati igrice i gledati filmove ?"...
pa reci mu da on to brzinu ionako plaća, zašto ju onda nebi i dobio...
ko da iznajmiš auto u rent-a-caru a oni ti ga daju bez 2 kotača...imaš auto al koja korist od toga...
Dali to varira pri koristenju interneta ili kako?
Meni? Da kad skidam nesto brznia je izme 190kb i 300kb.Sto bi ja trebao napravit da mi povecaju propusnost