Pred mjesec dana sam na češkom oglasniku pronašao zvučnike za 1/2 cijene rabljenih. Lik je napisao da je iz Funchala, Madeira a da je oglasio zvučnike na više EU oglasnika jer ih tamo nema kome prodati. Pitam ga kak bi realizirali kupnju i dostavu, dao mi je link na neku shipping kompaniju sa Escrow uslugom, čak mi je poslao video iz dnevnog boravka sa mojim nickom i datumom napisanom na papiru.
Uglavnom, website koji mi je dao je fake, https://transnate-transportes.com/ uplatio sam im novce na IBAN, kasnije skužio da sam popušio jebiga. Prije same transakcije kontaktirao sam tu banku i zamolio da mi samo potvrde dal taj IBAN pripada toj shipping kompaniji, odgovor je bio da mi zbog zaštite podataka ne mogu davati privatne podatke. Jebiga, samo da su mi rekli "taj IBAN pripada privatnoj osobi a ne nekoj shipping kompaniji, prekinuo bih sve i gotova priča. Napravio sam transakciju putem internet bankarstva sa svog tekućeg na IBAN te fejk stranice, znači autorizacija putem appli 2, mac i pitaj boga čega.
Prijavio sam na policiju, dobio zapisnik, poslao to u portugalsku banku i u zabu i sad čekam jbg.
Ono kaj me zanima, dal je moguće otkriti sve detalje o tom IBANu, imam broj mobitela s kojeg me kontaktirao putem whatsappa. Dal (hipotetski) neka hakerčina vična tom poslu može pronaći tog lika čiji je IBAN? Nije problem niti platiti koliko treba.
Nisam jedini, još jedan lik je popušio al on je dobio druge podatke za uplatu, drugi IBAN, druga banka al isti video sa njegovim nickom.
1000€ iskeširam odmah za neki definitivni info o šupku i 1000€ kad ga zagrlim.