eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.473
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
1BIT kaže...
Marko :D kaže...

To ti je normalna stvar kada ste ti ili seller novi na eBayu.

http://pages.ebay.com/help/sell/sellinglimits.html

U ovom slućaju sam ja novi na ebay-u

Kako sam kažeš, nov si. Za koliko si to ti pokušao odmah kupiti? Ili je više predmeta u igri? Probaj prvo kupovati za manje iznose pa kad prođu te transakcije onda ćeš moći kupovati za veću lovu.

17 godina
moderator
Franjo15 kaže...

I meni stvari koje su dobile carinu je carinjeno na cijeli iznos. Zadnja stvar su bile neke tenisice iz UK prije nego što smo ušli u EU. 

400kn plaćeno, plus 150kn dodatno morao sam platiti u pošti, došao mi papirić žuti u sandučiću.  

Cijela poanta je o promjena koje donosi ulazak u EU! Dakle, ako ti nije carinjeno kad smo već bili u EU, onda to nema veze s trenutnom nedoumicom, da li carine/PDV-juju cijeli iznos ili postoji neoporezivi dio do 22 eura.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Kako sam kažeš, nov si. Za koliko si to ti pokušao odmah kupiti? Ili je više predmeta u igri? Probaj prvo kupovati za manje iznose pa kad prođu te transakcije onda ćeš moći kupovati za veću lovu.

Aha, probat ću, mada nije velika lova u igri, imam bug na ekranu od nokie 5800 i trebao bi zamjenit ekran, pa sam htio naručit drugi, ekran košta 119Kn sa poštarinom.

17 godina
moderator
1BIT kaže...
Aha, probat ću, mada nije velika lova u igri, imam bug na ekranu od nokie 5800 i trebao bi zamjenit ekran, pa sam htio naručit drugi, ekran košta 119Kn sa poštarinom.

Čudno. S tim ne bi trebao imati problema. Jesi biddao za druge proizvode možda? Prema ovome onda skoro da ništa ni ne možeš kupiti. Ograničenje od 120 kuna bilo bi smiješno.

15 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Cijela poanta je o promjena koje donosi ulazak u EU! Dakle, ako ti nije carinjeno kad smo već bili u EU, onda to nema veze s trenutnom nedoumicom, da li carine/PDV-juju cijeli iznos ili postoji neoporezivi dio do 22 eura.

Meni su oporezili na punu cijenu nakon ulaska u EU. 

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
mbaksa kaže...

Meni su oporezili na punu cijenu nakon ulaska u EU. 

do 22 eur nemaš pdv, a kada si narućio po datumu ne računa se retroaktivno. npr naručio 30.06 i platio , a dobio 15.07.

Poželjno je stisnuti HVALA
15 godina
odjavljen
eBay - pitanja i odgovori

Naručio sam nakon 1.7.

Mislim totalno nema smisla da se oporezuje samo nakon 22 eura, to je netko u večernjem zabrijao.

Još se nije javio nitko kome su oporezovali samo nakon 22 eura.

Svi smo mi Mentalist.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Čudno. S tim ne bi trebao imati problema. Jesi biddao za druge proizvode možda? Prema ovome onda skoro da ništa ni ne možeš kupiti. Ograničenje od 120 kuna bilo bi smiješno.

Jel se u biddanje računa recimo da ja stisnem buy it now i poslje se vratim i gledam drugi proizvod, pa opet stisnem buy it now i vratim stranicu, tako sam napravio par puta jer me zanimalo nešto oko paypal-a ?

Inaće aukcije nisam opće gledao

13 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
Franjo15 kaže...

Nisi dobio jer prodavač nije te silio da kupiš. Ali neki zahtjevaju da kupiš ono što si uzeo, pa ako ne kupiš daju negativnu ocjenu. 

10 komada takvih i letiš s ebaya

Ovisno s kakvim prodavačima imaš posla.  

U nekih artikala imas opciju "add to cart" i to ako kliknes dodat ces u korpu artikal i ne moras platiti, ali neki to nemaju, vec samo "Buy It Now" eh te moras platiti ako kliknes, ja kako sam procitao 4 takva i ban, ne 10

Pukim stavljanjem u košaricu (Add to cart) ništa se ne kupuje. Kupuje se kad klikneš na Pay only this seller u košarici ili kad klikneš na Buy na stranici artikla. To ni onda zapravo nije kupljeno (ili bi možda mogli reći da je "kupljeno na dug"; prodavač ti čak može i ispostaviti račun iako nisi platio artikl), nego si se s tim obvezao platiti. Kad platiš, onda možeš reći da si to doista kupio.

Ovo ti je odgovor za tvoje buy it Now

Poželjno je stisnuti HVALA
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 23:25 (Fero).
15 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Možda da,a možda ne
Ali što te briga provjerava li ili ne kada ništa ne plaćaš

Stvar je u tome što sam našao webshop koji nije korigirao PDV nego i dalje ne naplačuje kao i prije ulaska Hrvatske u EU. Ako mi otvore paket i vide račun, opalit će mi 25% gore.

17 godina
moderator
1BIT kaže...
Jel se u biddanje računa recimo da ja stisnem buy it now i poslje se vratim i gledam drugi proizvod, pa opet stisnem buy it now i vratim stranicu, tako sam napravio par puta jer me zanimalo nešto oko paypal-a ?

Inaće aukcije nisam opće gledao

Biddanje su aukcije.

Mi ne možemo znati što ti jesi, a što ti nisi napravio. Koliko proizvoda i koje vrijednosti imaš u Purchase Historyju?

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Biddanje su aukcije.

Mi ne možemo znati što ti jesi, a što ti nisi napravio. Koliko proizvoda i koje vrijednosti imaš u Purchase Historyju?

Trenutno ništa, jel sad trebam čekati ili da probam kupit neki proizvod od 5/10Kn ?{#}

17 godina
moderator
1BIT kaže...
mbaksa kaže...

Biddanje su aukcije.

Trenutno ništa, jel sad trebam čekati ili da probam kupit neki proizvod od 5/10Kn ?{#}

To u osnovi znači da se nisi za ništa predbilježio za kupnju, nisi ništa "kupio". Možda je posrijedi neka greška ili što, možda PayPal nije prihvatio tvoju verifikaciju. Probaj kupiti nešto sitno za 5-10 dolara pa vidi. Ako ne prođe, onda mislim da ćeš morati kontaktirati eBay ili PayPal.

11 godina
neaktivan

Može li mi netko pomoći? Tražim već tri dana nešto slično ovome: http://www.ebay.com/itm/360488089445?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Znači to je metalna nerđajuća šuplja zakovica za tendu ili jedro s 9 mm rupom (unutarnji promjer).

Dobijam gomilu ostalih gluposti, ali ne i ono što tražim. Ako nađete, zanima me koji su vam kriteriji za pretraživanje, jer moji očito nisu dovoljno dobri.

Pozdrav,

0 0 hvala 0
16 godina

Probaj tražiti pod grommets

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
13 godina
neaktivan

Evo i ja sam danas novi korisnik ebay-a.Napravio sam racun u banci i narucio sat iz Kine za 4 dolara.Sad mi nije jasno da li je moguce posto mi pise free shiping da cu platiti sat 4 dolara koji ce doci iz Kine i da nece biti dodatnih troskova.Ja sam iz BiH.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, kupio bi ovaj proc, al mi nije jasno zasto je tako jeftin naprema drugim ponudama i zasto se uopce postavljaju ove ponude. Molio bi nekog da mi pojasni to malo :D

http://www.ebay.com/itm/Intel-Pentium-Dual-Core-E2200-SLA8X-2-20GHz-1M-800-Socket-775-CPU-Processor-/310734943969?pt=CPUs&hash=item48593ef6e1

BARCA - MES QUE UN CLUB
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 19:52 (i7 extreme).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
moderator
i7 extreme kaže...

Pozdrav, kupio bi ovaj proc, al mi nije jasno zasto je tako jeftin naprema drugim ponudama i zasto se uopce postavljaju ove ponude. Molio bi nekog da mi pojasni to malo :D

http://www.ebay.com/itm/Intel-Pentium-Dual-Core-E2200-SLA8X-2-20GHz-1M-800-Socket-775-CPU-Processor-/310734943969?pt=CPUs&hash=item48593ef6e1

Ovo je aukcija, zato je (trenutno) jeftin.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
14 godina
XXX-Man kaže...
i7 extreme kaže...

Ovo je aukcija, zato je (trenutno) jeftin.

Aha, znaci nakon 6 dana prestaje aukcija i prodaje se najboljoj ponudi

BARCA - MES QUE UN CLUB
15 godina
moderator
i7 extreme kaže...

Tako bi trebalo biti.

Postoji i mogućnost da seller poništi aukciju i navede neki bezvezni razlog kako nebi morao prodati po preniskoj cijeni.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
14 godina
XXX-Man kaže...
i7 extreme kaže...

Tako bi trebalo biti.

Postoji i mogućnost da seller poništi aukciju i navede neki bezvezni razlog kako nebi morao prodati po preniskoj cijeni.

Ok, hvala puno {#}

BARCA - MES QUE UN CLUB
15 godina
neaktivan
Pozzz ljudi. Poslao sam neki item za norvesku sa tracking numberom, i kad odem na ips.posta.hr daje mi samo informacije do zagreba. Zadnje je- insert item to bag! A kako mogu da vidim gdje je ona sada...jel stigla u norvesku ili
11 godina
neaktivan

pozdrav ljudi novi sam korisnik i nigdje nemogu nači precizno objašnjenje.... znači naručio bi sa ebay-a matičnu za laptop koja košta 62$ e sad dali plačam ikakve carine PDV ???

HVALA !!!!

0 6 hvala 0
15 godina
moderator
11 godina
neaktivan

hehe našao to i sam samo nekužim glup sam :)

17 godina

Polako čitaj pa ćeš skužiti, imaš vremena dok ti ne dođe.

A i nije da se o tome na svakoj stranici priča jedno 5x....

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
11 godina
neaktivan

dobro pokušati ču... to napisano prošle godine a mi sad u EU ima li ikakve razlike?

0 2 hvala 0
17 godina

Nema ybte {#}

Šta je napisano prošle godine? Ako misliš na prvi post, on se stalno uređuje i to ti piše na dnu posta i to je od ove godine.

Ali imaš vremena, čitaj pa ćeš skužiti... {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina

Imas cijeli podforum sa pitanjima i odgovorima. 

Od kuda narucujes, ako je iz SAD.a onda brijem da ces ako ti uhvate paket platit carinu i PDV. Ako ne, onda ce samo proc bez icega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Imas cijeli podforum sa pitanjima i odgovorima. 

Od kuda narucujes, ako je iz SAD.a onda brijem da ces ako ti uhvate paket platit carinu i PDV. Ako ne, onda ce samo proc bez icega.

a znam da ima no zašto smo ovdje nego da si pomažemo... hvala na odgovoru a naručujem iz Shanghai, China :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice