eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.483
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Može li mi netko ovo objasniti? Seller mi nije poslao nikakvu poruku niti išta.

Na eBayu piše da je shippano Na eBayu piše da je shippano
Na PayPalu piše cancelled? Na PayPalu piše cancelled?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Wicked_Sick87 kaže...

Može li mi netko ovo objasniti? Seller mi nije poslao nikakvu poruku niti išta.

Da si dao više informacija, onda bi ti se možda nešto i moglo objasniti. Ovako ne može. Vratio ti je lovu (ili ti ju je eBay vratio u njegovo ime). Hoćeš li dobiti naručen ili ne - vidjet ćeš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 17:00 (mbaksa).
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Da si dao više informacija, onda bi ti se možda nešto i moglo objasniti. Ovako ne može. Vratio ti je lovu (ili ti ju je eBay vratio u njegovo ime). Hoćeš li dobiti naručen ili ne - vidjet ćeš.

Ma što je vratio? Nije ništa vratio, pričaš gluposti.

Koje informacije te zanimaju? Kupio sam predmet sa eBaya, na eBayu piše da je shipano i čovjek je još ostavio feedback, nije mi poslao nikakvu poruku niti ništa, a sad pogledam na PayPal i piše da je cancelled, novci nisu vraćeni.

17 godina
moderator
Wicked_Sick87 kaže...
Ma što je vratio? Nije ništa vratio, pričaš gluposti.

Koje informacije te zanimaju? Kupio sam predmet sa eBaya, na eBayu piše da je shipano i čovjek je još ostavio feedback, nije mi poslao nikakvu poruku niti ništa, a sad pogledam na PayPal i piše da je cancelled, novci nisu vraćeni.

Zašto mi šalješ sliku PayPal Balancea? S čim ti je PayPal povezan? S kreditnom karticom, Visa Electron? Jel imaš na popisu transakcija kod kartičarske kuće ili kod banke uplatu od 18,98?

14 godina
neaktivan
Šaljem ti sliku od PayPal balancea jer obično kad mi napravi refund tu piše, a i u popisu transakcija, što ne piše.
Imam Visu, i nema uplata na popisu nažalost.
17 godina
moderator
Wicked_Sick87 kaže...
Šaljem ti sliku od PayPal balancea jer obično kad mi napravi refund tu piše, a i u popisu transakcija, što ne piše.
Imam Visu, i nema uplata na popisu nažalost.

Pričekaj. Nekad treba više od tjedan dana - primjer. Lako je moguće da će ti paket stići na kućnu adresu osim ako nije u pitanju neka prevara.

PS I ne govori ljudima da pišu bedastoće, kad sam pišeš bedastoće i dižeš paniku za bezveze. {#}

14 godina
neaktivan
Zapravo ne, nisam napisao bedastoću. Poslao sam upit PayPalu i selleru, i izgleda da je neki bug samo u pitanju. PayPal je rekao, ako je napravio refund da će se pokazati u listama transakcija odmah, a seller je rekao da je već poslao.
14 godina
neaktivan

eBay je oko 20:00h objavio kako imaju malih problema sa radovima na stranici te kako rade na riješavanju istih.

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 23:04 (Marko :D).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zanima me jel netko prodavao nešto sa ebay jer ja želim prodati a ne znam koji shipping da stavim

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Postovani,

tema ima 292 stranice, mozda ima pitanje slicno mojem, ali razumjet cete ako ga ipak postavim.

Naime, stavio sam 8 paketa razlicitih led dioda u 'kolica' i pri gledanju tih artikala u 'kolicima', gore pri vrhu je bila neka kao opcija koja je znacila otprilike 'zatrazi popust od prodavaca'

To sam stisnuo, trazilo me da se commitam da cu kupit iteme i kao mogao sam poruku poslat.

Poslao sam poruku tipa 'buduci da kupujem 8 prozivoda od ukupno ~74 dolara, mogu li dobiti popust?' i commitao se da cu kupit

sada, 2 dana nakon samo imam poruku 'The seller sent an invoice for these items.' , znaci oce da mu platim a od popusta niti 'p'

jel se moze stogod uciniti, buduci da sam se obvezao da cu platiti?

edit: svi paketi su od istog sellera, naravno

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 12:39 (lukica123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lukica123 kaže...

Postovani,

tema ima 292 stranice, mozda ima pitanje slicno mojem, ali razumjet cete ako ga ipak postavim.

Naime, stavio sam 8 paketa razlicitih led dioda u 'kolica' i pri gledanju tih artikala u 'kolicima', gore pri vrhu je bila neka kao opcija koja je znacila otprilike 'zatrazi popust od prodavaca'

To sam stisnuo, trazilo me da se commitam da cu kupit iteme i kao mogao sam poruku poslat.

Poslao sam poruku tipa 'buduci da kupujem 8 prozivoda od ukupno ~74 dolara, mogu li dobiti popust?' i commitao se da cu kupit

sada, 2 dana nakon samo imam poruku 'The seller sent an invoice for these items.' , znaci oce da mu platim a od popusta niti 'p'

jel se moze stogod uciniti, buduci da sam se obvezao da cu platiti?

edit: svi paketi su od istog sellera, naravno

možeš platiti, ili probati se dogovoriti sa sellerom da ti da popust, ali od toga vjerojatno ništa.

Ili poslati da ipak si zabunom uzeo i da ne možeš platiti. 

Čim si stavio u "košaricu" obvezan si platiti to što si uzeo. 

Đuro#2155
15 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Nije to tacno, ja imam 7 itema u kosarici, od toga su 2 stara vise od mjesec dana, i nisam dobio upozorenje za neplacene iteme, ti npr ako si stavio nesto u korpu u supermarketu, ti se nisi obavezao da ces to platiti, ti to mozes vratiti na policu odakle si i uzeo, isto tako mozes izbrisati iteme koje si samo dodao u kosaricu

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
16 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
Franjo15 kaže...

Nije to tacno, ja imam 7 itema u kosarici, od toga su 2 stara vise od mjesec dana, i nisam dobio upozorenje za neplacene iteme, ti npr ako si stavio nesto u korpu u supermarketu, ti se nisi obavezao da ces to platiti, ti to mozes vratiti na policu odakle si i uzeo, isto tako mozes izbrisati iteme koje si samo dodao u kosaricu

Nisi dobio jer prodavač nije te silio da kupiš. Ali neki zahtjevaju da kupiš ono što si uzeo, pa ako ne kupiš daju negativnu ocjenu. 

10 komada takvih i letiš s ebaya

Ovisno s kakvim prodavačima imaš posla.  

Đuro#2155
15 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Nisi dobio jer prodavač nije te silio da kupiš. Ali neki zahtjevaju da kupiš ono što si uzeo, pa ako ne kupiš daju negativnu ocjenu. 

10 komada takvih i letiš s ebaya

Ovisno s kakvim prodavačima imaš posla.  

U nekih artikala imas opciju "add to cart" i to ako kliknes dodat ces u korpu artikal i ne moras platiti, ali neki to nemaju, vec samo "Buy It Now" eh te moras platiti ako kliknes, ja kako sam procitao 4 takva i ban, ne 10

17 godina
moderator

Franjo15 i Haker_x - nadam se da ste skužili da izraz "staviti u košaricu" tumačite na različite načine, tj. da govorite o različitim stvarima.

Pukim stavljanjem u košaricu (Add to cart) ništa se ne kupuje. Kupuje se kad klikneš na Pay only this seller u košarici ili kad klikneš na Buy na stranici artikla. To ni onda zapravo nije kupljeno (ili bi možda mogli reći da je "kupljeno na dug"; prodavač ti čak može i ispostaviti račun iako nisi platio artikl), nego si se s tim obvezao platiti. Kad platiš, onda možeš reći da si to doista kupio.

16 godina
neaktivan
Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 21:40 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
acmilan0083 kaže...

zanima me jel netko prodavao nešto sa ebay jer ja želim prodati a ne znam koji shipping da stavim

jel zna netko

13 godina
neaktivan
acmilan0083 kaže...
acmilan0083 kaže...

jel zna netko

Ne možemo to mi znati, sve ovisi kako šalješ HP, DHL, UPS,Western Union, a možeš i free ali tvoj trošak za slanje. Moraš se raspitati za cijenu kada šalješ na odredište i težinu ili kolićinu paketa i tražiš plaćanje posebno navedeš cijenu slanja uz cijenu robe.

Sve ovisi tko je dostavljać paketa i cijene su drugaćije tako da to moraš unaprijed znati prije nego staviš na prodaju.

Poželjno je stisnuti HVALA
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 23:48 (Fero).
15 godina
neaktivan

Je li iko narucivao ovaj wattmeter, hocu da narucim da vidim koliko mi komp sa modemom i zvucnicima trosi struje i pod opterecenjem i pod idle, ali me kopka nesto sto sam vidio nekoliko neutralnih i negativnih dojmova za ovaj artikal, pa me zanima je li iko narucivao, da li daje reffund ako dodje pokvaren

http://www.ebay.com/itm/260979013824

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
acmilan0083 kaže...
acmilan0083 kaže...

jel zna netko

Za kinu ako šalješ avionom tracking i kao paket će ti u pošti reći da je 180kn, do pola kile. 

A to ti piše i na stranici HP-a kad ideš gledati cijene.

Ali iako si prvi puta im rekao što jeftinije, ne znam zašto ali uvijek ti prvo kažu to i ko da namjerno hoće ti reći krivo sve. 

I onda lijepo pitaš zar nema ništa jeftinije, i onda ona će ti pogledati i reći da imaš do kine i za 80kn, ide kao pismo do pola kile :D

Kad šalješ do brtanije ti je isto oko 70-80kn kao paket, tako da stavi poštarinu 15$ i podmiri se, ali bolje odi u poštu pa pitaj koliko bi te izašla poštarina, ne znam što šalješ.

A i u pošte gdje ja idem rijekto tko dobro odrađuje svoj posao. Šaljem često pakete, i uvijek stavim plus, 90% slučajeva, nitko to ne stavi onda ja moram napomenuti da sam stavio plus, pa da oni stave prioritetno, meni skuplje kunu i sitno, em prije dođe, a i lova pošto šaljem pouzećem odmah drugi dan nakon slanja je na računu.

Uglavnom, samo pitaj i traži što hoćeš, nemoj se stiditi pitati više puta. Jer ne govre uvijek sve kako treba.  

Đuro#2155
14 godina
pozdrav!
može li mi neko reći dal ću morat platit carinu ako naručujem neku stvar za 300 dolara, i ako hoću koliko bi me izešla carina?
Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
moderator
zaki23 kaže...
pozdrav!
može li mi neko reći dal ću morat platit carinu ako naručujem neku stvar za 300 dolara, i ako hoću koliko bi me izešla carina?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
16 godina
neaktivan

Ovo sam dobio u mailu od engleske tvrtke gdje sam kupio tipkovnicu.

Keyboard @ £95.00

Sub Total £95.00

Carriage £13.27

VAT @ 20% £21.65

Total £129.92 = 1141.7110 HRK

129,92 Funte 

https://www.google.com/finance/converter?a=129.92&from=GBP&to=HRK&meta=ei%3DgywaUsC0LamtwAPMKQ

Pošto sam čitao da se plaća carina za cijene preko 150 eura, izgleda da bi trebao platiti carinu.

150 Eura = 1132.6350 HRK

https://www.google.com/finance/converter?a=150&from=EUR&to=HRK&meta=ei%3D4SwaUrCQH8eWwQP8xgE

Sada me zanima dali ću platiti carinu na ovu robu, i dali ću platiti porez sa obzirom da je porez već plaćen u engleskoj?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 18:25 (Sicily).

0 5 hvala 0
14 godina
neaktivan

Do koliko eura se ne plaća carina? 

Moj PC  
0 8 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ti i ovaj prije tebe - read the f*cking FAQ!

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
Sicily kaže...

Pa zar ovdje nitko ne čita niti jedan post u temama, prošetaj se samo malo par stranica, uštedjeti ćeš tipkanje po tipkovnici, pa nećeš morati skoro mijenjati drugu. 

Na ovo pitanje već ima 69 odgovora. 

I svaki puta je isti odgovor.

Đuro#2155
16 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...
Sicily kaže...

Pa zar ovdje nitko ne čita niti jedan post u temama, prošetaj se samo malo par stranica, uštedjeti ćeš tipkanje po tipkovnici, pa nećeš morati skoro mijenjati drugu. 

Na ovo pitanje već ima 69 odgovora. 

I svaki puta je isti odgovor.

Koji datum se uzima za izračun vrijednosti valute?

A) datum kupnje robe

B) neki drugi

C) datum preuzimanja robe

D) datum dolaska robe

E) nešto sasvim drugo 

Di to piše u čestim pitanjima?

16 godina
neaktivan
Sicily kaže...

Koji datum se uzima za izračun vrijednosti valute?

A) datum kupnje robe

B) neki drugi

C) datum preuzimanja robe

D) datum dolaska robe

E) nešto sasvim drugo 

Di to piše u čestim pitanjima?

Vrijednost valtue ti ne skače eksponencijalno, sve je to okvirno, i male razlike. 

A što se tiče carinjenja. Može ti se svašta dogoditi. Da ti carine robu koja je i ispod praga, a i da ti ne carine robu koju trebaju.

Ja sam tako naručivao mašinicu za blinker koja je bila oko 1200kn iz USA, niti sam platio carinu niti pdv na to.

Dok neke stvari koje su bile do 150kn, neke gluposti su znali ocariniti.

Npr. jedne patike iz UK platio sam 300kn, plus sam dobio još 150kn dodatno platiti na to.  

A vrijenost valute carinik vjerojatno uzima onaj dan kad je primio u ruke. 

Đuro#2155
16 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru.

15 godina
neaktivan
Pozz ljudi
Cesto porodajem na ebayu pa su mi par puta rekli da nisu dobili paket...ili je prazan paket...bla bla bla...sve samo da im vratim novac...pa da pitam...prodao bih mob u vrijedmosti oko 150$ pa jel postoji neka vrsta osiguranja u posti...da ja znam da je on dobio mobitel...ovo-ono...ili ak ga vrati da negdje u posti nogu napisati imei telefona...pa da se podudara u slucaju da mi vrati telefon...hvala
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice