eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.399.594
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
bjede kaže...

Može li m i tko reći kako funkcionira ovaj EMS kojim šalju pojedini Kinezi? Je li to ista šema kao DHL, FedEx, UPS, TNT i ostale špediterske tvrtke?

Sudeći prema članku, to je samo brža usluga koju i dalje vrši lokalna pošta - i za Hrvatsku piše da to obavlja HP, a ne neke dostavne službe: http://en.wikipedia.org/wiki/Express_Mail_Service

17 godina

Hvala! {#}

Prodajem NBA dresove! http://www.forum.hr/showthread.php?t=742955
13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

E ovako ljudi, molio bih nekoga tko je u mogućnosti da mi prodaje na ebayu iteme koje mu ja kažem i od svakog prodanog itema dobiva proviziju, mjesečno bi moglo biti i više od 500-1000kn.Zainteresirani PP

Pozdrav

https://www.facebook.com/sunsetips
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

zanima me dali cu morat ista platit ako narucim ovo?

http://www.ebay.com/itm/6-SETS-Ernie-Ball-Regular-Slinky-10-46-Guitar-Strings-2221-FREE-PEG-WINDER-/310470200477?pt=Guitar_Accessories&hash=item4849774c9d

naci sve ukupno dode s postarnom 195 a bez 150!

hvala unapred!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
pas101 kaže...

Kratko i jasno - ne znamo. Ovisi o tome kako carinici tumače pravilnik, koji nije posve jasan u tom pogledu. Ja smatram da ne, neki drugi smatraju da da. Različito tumačimo carinski pravilnik - pitanje je traže li na carini da dostava bude na zasebnom računu ili je dovoljno da bude odvojeno napisana na postojećem računu (što je praktički uvijek slučaj). U pravilniku je faktor izdvojenost dostave, no nije jasno na koji točno slučaj se to odnosi.

Međutim, kako mi se čini, to bi bio relativno malen paket, na kojem će još pisati vrijednost koja je manja od 160 kuna, a i kad ga otvore, vidjet će samo "neke žice", tako da sumnjam da će ti to cariniti, čak i ako bi iznos dostave bio razlog za carinjenje.

14 godina
neaktivan

a da skuže koliko bi morao platit?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
pas101 kaže...

a da skuže koliko bi morao platit?

Upravo za takva pitanja je otvorana povezana tema: eBay - Često postavljana pitanja (FAQ) - http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

14 godina
neaktivan

nači 25% pdv-a?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
pas101 kaže...

nači 25% pdv-a?

Carina na glazbene instrumente je - koliko? 0%. Dakle, stvari su jasne.

Da, plaćaš PDV (25%) ako zaista trebaš eksplicitnu potvrdu. Plus dvadesetak kuna za troškove vezane uz carinjenje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 22:51 (mbaksa).
14 godina
neaktivan

A koga bi se moglo pitat dali se postarina ukljucuje u cjenu?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pas101 kaže...

Svetog Petra

16 godina
odjavljen
pas101 kaže...

Pitao sam ja i oni ukratko ne žele ništa konkretno reći. Ovisi o tome koliko je carinik dobro raspoložen. Nigdje nije točno definirano da li se i poštarina uračunava do onih 160kn ali zna se da poštarina ide u obračun carinskog duga ako je vrijednost preko 160kn... I to ako nije naznačena odvojeno.

Ukratko, nemamo pojma. Sve oko 160kn je sumnjivo područje i pripremi dovoljno love da platiš PDV i carinu.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan

Šta radit sa slučajevima koji ne dolaze 45 dana?

Don't forget to leave feedback! If there was a problem, please go to the Resolution Center by 10/25/12.

Dal da šaljem poruku prodavaču i tražim refund ili preko Resolution Centra?

Prošli put kad mi nije stiglo sam otvorio case pa se prodavač malo rastužio :-)

0 0 hvala 0
17 godina

Pa nemoj odmah ići na otvaranje casea. Nekoliko dana prije zadnjeg roka kontaktiraš prodavača i u velikoj većini slučajeva će ti ponuditi refund ili ponovno poslati isti proizvod. Isto tako bi bilo pošteno od tebe da ako ti dođu 2 ista proizvoda platiti mu taj drugi koji je poslao naknadno. I naravno uvijek ostavljaš pozitivan feedback ako ti pošalje naknadno jer teško da prodavač ima kakve veze sa poštom.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
neaktivan

Ja se nebi složio s tim.Treba otvoriti case.Ja sam imao istu situaciju , nisu mi došli proizvodi koje sam naručio.Prije isteka 45 dana kontaktirao selera i dogovorio resend.Međutim ni to nije došlo i sad nemogu više ništa napraviti.Seler nije ni poslao ni vratio novce vjerojatno zbog toga što nisam otvorio case.Bilo je dogovoreno da platim i ove druge ako dođu i oni prvi , ali nije došlo ništa.Tako da ja mislim da treba otvoriti case.

15 godina
neaktivan

Da, ako ovaj kaze da ce mi resendat to mi ne ulijeva nadu baš. Mozda jedino da ga trazim refund sada pa ako ne uplati onda na dan istjeka otvorim case pa nek se onda šljivi. Da baš nisam bezobrazan. Ovak ak mi on posalje taj rok kada ja mogu otvorit case se neće produžit.

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam već nekoliko puta tako dogovorio da mi opet pošalje proizvod i nikad problema. On te sigurno neće zeznuti jer mu ostaviš negativan feedback tako da mu to utječe na poslovanje. Također opet gledaš da kupuješ od prodavača koji imaju visok pozivitan feedback i da su prodali dosta tog proizvoda koji ti kupuješ.

Za refund ne znam kako djeluje, ali mislim da treba proći neko vrijeme prije nego uopće možeš vidjeti da ti je ta lova sjela na račun, ali nisam siguran u to.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina
neaktivan

kako se ovo zove na ebayu 

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTAmDFsdBUXEcFzGFXZaa-mvL3TeR8MFjqnaL3xMpAL02i1NXAf

ta preklopna futrola za mobitel

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
13 godina
neaktivan

Hvala,,, piso sam tako nesto slicno,,,

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Naručio sam multimetar 11.10 i dobio tracking number i kada kliknem na njega piše da još u poštu u kini, jel nevalja tracking number ili je neki drugi problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Taj tracking number zalijepi na ips.posta.hr

13 godina
neaktivan

kada stavim na tu stranicu piše No information, please check your item identifier

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Onda još nije poslano.

17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

Onda još nije poslano.

Vjerojatno je to. Ili to možda nit nije međunarodni tracking broj? Baš sam sad pogledao - jedan moj tracking broj iz Kine je imao jednu znamenku više.

14 godina
neaktivan

Ima i prodavača koji ti daju lažni tracking, da ispadne da su oni dobri i poslali sa njime, a zapravo nisu. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tak niti meni nije pisalo, pričekaj par dana i bude se pojavilo

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zanima me probao bih nagovorit oca da mi nesto kupi preko interneta priko e baya tocnije. Sad on je totalno sumlnjicav u tu online kupovinu al to je jedno pa 100 puta jeftinije nego ode kod nas. Sta vi mislite jel ga mogu nekako nagovorit objasnit mu kupio bi neke gadgete tako da recite mi nesto ukratko nemojte davat linkove pls. hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
buterino kaže...

Zanima me probao bih nagovorit oca da mi nesto kupi preko interneta priko e baya tocnije. Sad on je totalno sumlnjicav u tu online kupovinu al to je jedno pa 100 puta jeftinije nego ode kod nas. Sta vi mislite jel ga mogu nekako nagovorit objasnit mu kupio bi neke gadgete tako da recite mi nesto ukratko nemojte davat linkove pls. hvala unaprijed.

pogledaj rejting od pojedinog prodavača koji te zanima, pogledaj šta drugi kažu o njemu,koliko je proizvoda prodao i kakva su mišljenja o kvaliteti njegovih predmeta koje prodaje, kakav je u kontaktu s kupcem i brzinom isporuke, rješavanju problema..svakako se registriraj na ebay i počni lagano istraživat..moj savjet ti je neobavezno na kupnju kontaktiraj prodavača u vezi nekog proizvoda (uvijet znati engleski) i iz komunikacije, brzine njegovog odgovora i konkretnosti zaključi kakav je (ozbiljan, neozbiljan) kao i svugdje prevaranata ima, međutim ebay je napravljen tako da se rješava ološi (jedna neozbiljnost može dovest do bananja računa, a ako je čovijek prodao 3000 predmeta ipak to govori nešto o njemu)..ja imam dosad pozitivna iskutva, konkretno iz Kine najviše..jest da čekam 20 dana al dođe uredno kako piše i kako je na slici..

što se tiče cijena imaš dvije stvari, buy ili place bid, prva je kupiš odmah druga je licitiranje tko da više do određenog roka...e sad npr neka neki predmet košta 20 dolara...jedan kupac će navesti npr 11 dolara ali ti je 9 dolara dostava, drugi će navest 20 dolara ali je poštarina besplatna (ubiti uključena je u cijenu) ako govorimo o istom predmetu, takvih slučajeva ćeš vidjeti mnoštvo...

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 21:48 (oly570).
13 godina
neaktivan

Mislio sam uzeti ovaj tablet, koliko sam vidio na stranici od carine nebi trebao plaćati carinu. jel mi treba ona neka potvrda od hakoma. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice