eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.296
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori

Plaćaš u pošti prilikom podizanja paketa. 

14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Mozes i postaru kad ti donese.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam problemcic jedan naime, jucer sam kupio OVE slusalice od selera koji nema ni rejting niti nista u storu,

nazalost kak sam bio brzoplet to sam skuzio tek kasnije kad je uplata vec izvrsena.

Sad je problem kaj seler nije potvrdio transakciju na paypalu i tamo pod Paymant status stoji Unclaimed.

Saljem mu mejlove ali ne odgovara.

Zanima me pod kaj da prijavim problem na paypalu da dobim povrat novaca, na dispute ili nesto drugo? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 11:12 (Kule_zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa pričekaj koji dan, čovjek možda ne radi svaki dan. Kakve veze ima što nema rejtinga? Mora ga nekako zaraditi, ne misliš?

Nemoj još ništa prijavljivati koji dan, a onda ako ne odg ništa prijavi.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Pa pričekaj koji dan, čovjek možda ne radi svaki dan. Kakve veze ima što nema rejtinga? Mora ga nekako zaraditi, ne misliš?

Nemoj još ništa prijavljivati koji dan, a onda ako ne odg ništa prijavi.

Da ali cudno mi je da mu pored imena stoji 0 kod one zvjezdice i ako se ne varam rok za shippanje je 2-3dana.

Ovo mi se prvi puta dogodilo tako da mi je cudno, a pod sta prijavljujem na paypalu?

16 godina

Samo da vas upozorim, nemojte naručivati nikad preko fedex-a, dhl-a i ostalih kurirskih službi. Kada paket dođe na carinu, tražit će vas punomoć i naplatiti hrpu stvari

Više o tome ovdje http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/39028-carina-za-robu-sa-ebay-a

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

može mi neko odgovorit na pitanje vec sam par puta pitao???naci imam tracking number item je poslan  26.7 danas je 7.8 piše da je još uvijek tamo na pošti!kako je to moguće?gledam na usps jer mi na ips ne radi!

0 0 hvala 0
17 godina

Možda je gužva na pošti, ili ne osvježavaju tako redovito. Također je moguće da je već poslan pa kada dođe u neku drugu poštu tamo će ti "osvježiti" lokaciju pošiljke.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
15 godina
pas101 kaže...

može mi neko odgovorit na pitanje vec sam par puta pitao???naci imam tracking number item je poslan  26.7 danas je 7.8 piše da je još uvijek tamo na pošti!kako je to moguće?gledam na usps jer mi na ips ne radi!

Od kuda ti je poslano? Većinom ti tracking radi samo za državu iz koje je poslano, znači inozemstvo ti ne pokazuje gdje se nalazi. Samo skuplji shippingi ti to pokazuju.

14 godina
neaktivan

iz tuscalose!ali je shiping skup!i prva klasa je!dali ga sljedeći put mogu pitat da mi posalje u drugoj ili trećoj klasi!

0 0 hvala 0
15 godina
pas101 kaže...

iz tuscalose!ali je shiping skup!i prva klasa je!dali ga sljedeći put mogu pitat da mi posalje u drugoj ili trećoj klasi!

Pitaš, ali ti je ovaj brži.

15 godina
neaktivan

Zanimaju me vaša iskustva sa kupnjom PC igara preko Ebay-a. Listajući vidim vrlo niske cijene nasparam kod nas, uglavnom se radi o igrama koje dolaze iz Indije. Kolega jedan je kupio Max Payne 3 iz Indije, razlika koju sam ja uočio je kutija koja je kartonska, a ne plastični DVD-box kao kod nas(jesu li sve igre za Indijsko tržište takve)

Dostavlja li se paket na kućna vrata ili na carinu pa špediter?

Možete li preporučit prodavača.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 19:07 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
@ Wuk19

Zar bi forumaši sad trebali pogađati o kojim konkretno igrama i prodavačima govoriš! Daj linkove!
16 godina

Sto je to sad s ebayom, uopce vise nemogu nac replike satova, naocala ma nicega, sve orginali. Pa prije je toga bilo kolko oces.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Sto je to sad s ebayom, uopce vise nemogu nac replike satova, naocala ma nicega, sve orginali. Pa prije je toga bilo kolko oces.

Evo, ima koliko god hoćeš:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=mens+watches&rt=nc&LH_BIN=1  

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
@ Wuk19

Zar bi forumaši sad trebali pogađati o kojim konkretno igrama i prodavačima govoriš! Daj linkove
Nisam niti mislio posebno na jednu igru, već općenito(ponuda, cijena itd.) 

Što mi je zaokupilo pažnju:

Prodavač:
Igra:
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 21:00 (Wuk19).
14 godina
neaktivan
Wuk19 kaže...
mbaksa kaže...
@ Wuk19

Zar bi forumaši sad trebali pogađati o kojim konkretno igrama i prodavačima govoriš! Daj linkove
Nisam niti mislio posebno na jednu igru, već općenito(ponuda, cijena itd.) 

Što mi je zaokupilo pažnju:

Prodavač:
Igra:

U opisu ti piše jel u orginal kutiji ili ne, ako ne piše onda kontaktiraš sellera i pitaš ga.
Ja sam naručivo za xbox igrice, original, zapakirane u normalnim plastičnim kutijama kao i svi orginali i još zaštitni žig da se vidi da nije otvarano. 

17 godina
moderator
@Wuk19: Nisam niti mislio posebno na jednu igru, već općenito(ponuda, cijena itd.)

Na eBayu je malo toga općenitog - s obzirom na ponudu ne možeš očekivati da drugi forumaši gledaju iste artikle kao i ti. ;-) Zato u pravilu treba stavljati linkove da je svima jasno o čemu se govori.
16 godina
Liverpool1892 kaže...
mar123 kaže...

Evo, ima koliko god hoćeš:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=mens+watches&rt=nc&LH_BIN=1  

pokoji casio i ostalo sve nesto sto nikad cuo nisam, nisu to neke marke, o tom govorim, prije je bilo breitling, omega, nautica itd sve dobre kopije za malo para a sad nista. isto s naocalama, prije si za 20 dolara mogo kupit ray ban aviator dobru repliku, a sad samo orginal ima.

15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne možeš tako generalno govorit. Kao prvo, preko dhl ili fedex-a ti paket iz amerike stiže za tri do četri dana (provjereno) i neki artikli (posebno oni na akcijama) opet koštaju manje nego kod nas uz sve naknadne troškove koje ti oni naplate (opet provjereno).Dakle, prije kupnje je potrebno dobro pogledat i ukalkulirat sve troškove a ne samo klikat "buy".  Također, oni ne naplaćuju nikakvu "hrpu stvari" nego isto ono što ti naplati i carina ako je paket ocarinjen (dakle PDV i carinska taksa). Oni su ovdje samo posrednici. Jedina je razlika u tome što oni dodatno naplate zadržavanje paketa kod njih pa ako sve papire mailom pošalješ isti dan kad ti jave ni to nije neki značajan iznos. Dakle, da zaključim, nemojmo generalizirat stvari, naručivao sam i  preko fedex-a i  dhl i nikad nikakvih problema nije bilo pa ni plaćanja "hrpe stvari".  

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 0:27 (navi_84).
17 godina
moderator
@navi_84

Ako se ne varam, naknada koju uzmu dostave službe za špediciju je oko 150 kuna. Ako je riječ o artiklu koji košta par tisuća kuna, to nije strašno. Ako je riječ o šlapama za 130 kuna, to je takoreći kriminalno. Za neskupe artikle špedicija je jako skup "porez".
13 godina
neaktivan
Slažem se
16 godina
neaktivan
***Ako sam ti ikako pomogao samo pritisni HVALA!***
15 godina

pomnozi sa 3

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hahah daj nemoj zezat? Moram čekati 1 mjesec dok dođe??

14 godina
neaktivan

Zavisi kak te potrefi kad narucis, nekad ti dodje u istom tjednu, vecinom izmedju 15 do 30 dana, nekad vise od mjesec..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel ima koji brži shipping od tog standard int'l shipping? Treba mi to hitno, a kod nas u Hrvatskoj nema nigdje naručiti :/

13 godina
odjavljen
dooma kaže...

jel ima koji brži shipping od tog standard int'l shipping? Treba mi to hitno, a kod nas u Hrvatskoj nema nigdje naručiti :/

Pa ako seller zeli moze poslati brzom postom 3-4 dana.

16 godina
neaktivan

već je davno poslano :/ pa tko će sad to čekati....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice