eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.399.627
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

Svoje kupnje možeš vidit kad klikneš na My eBay>Purchase history.

Tamo možeš vidit jel ti item poslan, jesi li i je li tebi prodavač ostavio feedback, i je li item plačen. Ako si dobio tracking number onda možeš pratiti i gdje je.

16 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Nije vezano direktno za ebay ali je za kupovinu preko interneta - gdje mogu naći knjige (može i rabljene) osim na amazonu i ebayu? Konkretno, zanima me knjiga "Head First - Java".

Bump'd

Jel zna netko?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan

Planiram kupiti ovo http://www.ebay.com/itm/6-in-1-Dock-EU-Wall-Car-Charger-1-2-3M-Cable-For-iPod-iPhone-3Gs-4-4S-BC4-/180870044816?pt=PDA_Accessories&hash=item2a1cb1dc90

Zanima me pošto cijena ne prelazi 160 kuna ,znaci nema carine i pdv, hoce li konacna cijena biti ovih US $5.98   + $4.89 - Standard Int'l Shipping   i hoće li biti još nekih dodatnih izdataka?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 10:04 (Matej13).
15 godina
neaktivan

nece, to je jeftino.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

E ljudi, treba mi hitan odgovor, stara mi ima debitnu visa electron, koja ističe tek za nekoliko godina, e sad, kad nakon registracije ide ono ID confirmation preko kartice, ukucam te njene podatke i kaže da kartica nije validna? Ona nema onaj potpis pozadi na kartici, kao nije u banci potpisana, da li je to problem? Također kako da opet dođem do te tačke kod registracije, tj do konfirmacije identiteta, jer sam ukinuo tab tu, i kad se probam opet registrovati na novi mail, registrovan je, ali se ne mogu ulogovati nikako, da li je došla i neka vrsta confirmation maila pored onog 3 kilometarskog?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Debitna kartica po kakvom računu i iz koje banke?

Potpis nema veze s PayPalom.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Debitna kartica po kakvom računu i iz koje banke?

Potpis nema veze s PayPalom.

Visa electron iz Hippo Alpe

17 godina
neaktivan
Po kojem računu? Tekućem il deviznom?
Tekuće račune ne možeš povezivati, bar većinu ne možeš. Mislim da je netko rekao da od jedne banke radi, samo ne znam koje.
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Po kojem računu? Tekućem il deviznom?
Tekuće račune ne možeš povezivati, bar većinu ne možeš. Mislim da je netko rekao da od jedne banke radi, samo ne znam koje.

Ovako, zahebi to, ispostavilo se da je zapravo nemoguće tom karticom išta poduzeti, stara je bila u banci i sebi je uzela kreditnu koju će čekati 1 mjesec, a uzela je sada onaj prepaid gift card (visa), e sad, pri registraciji na ebayu, da li na kraju, kao ono to prove your identity, mogu kucati tu karticu? prepaid, uglavnom, možeš li mi dati detaljne upute za to verify ID i kako kupiti, prvi put kupujem preko ebaya, pa detaljno objašnjenje bih cijenio, hvala :)

13 godina
neaktivan
opet problem...narucio 12.5. biciklisticke hlace i posto je u cet bio 44. dan otvorim case ( prije toga obavijestio prodavaca, on mi rekao da cekam jos 10 dana pa ce mi vratiti lovu ili poslati nove, reko nema problema ja cu otvoriti case da se zastitim u slucaju da item dodje ja zatvorim case i sve 5 ) i sad ti meni on danas preko paypala posalje tracking number koji kad ukucam izbaci mi da je item dosao u daruvar (ja iz nasica) kod nekog lika jos 8.6. sad on krenio kao sta ja izvodim, pa item je odavno stigao blabla...a nekidan kad smo se culi nije uopce spomenio tracking number.....poslo sam mu da je item otisao u krivi grad (iako mislim da mi je dao mozda od nekog drugog itema TC kako bi me pokusao zavaljati) i da zelim refund!!! jel imao tko slicnu situaciju ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem: nakon uspješnog prolaza do zadnjeg koraka, to jest unošenja podataka kartice za plaćanje, izbaci mi ovo? Radi se o prepaid gift kartici uzetoj prije 10 sati sa 100 KM na njoj, a ukupna svota je $68, tako da nema dovoljno, e sad, kad pokušam da ponovno odradim kupovinu piše mi da je 120 dolara, tj duplo više, kako da sklonim ono jedno "bought"?

Key je napokon uzet, došao mi je mail za potvrdu da sam kupio cdkey, e sad trebam čekati da mi dođe na mail ili?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 16:02 (BannedOnThisForum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
stris kaže...
opet problem...narucio 12.5. biciklisticke hlace i posto je u cet bio 44. dan otvorim case ( prije toga obavijestio prodavaca, on mi rekao da cekam jos 10 dana pa ce mi vratiti lovu ili poslati nove, reko nema problema ja cu otvoriti case da se zastitim u slucaju da item dodje ja zatvorim case i sve 5 ) i sad ti meni on danas preko paypala posalje tracking number koji kad ukucam izbaci mi da je item dosao u daruvar (ja iz nasica) kod nekog lika jos 8.6. sad on krenio kao sta ja izvodim, pa item je odavno stigao blabla...a nekidan kad smo se culi nije uopce spomenio tracking number.....poslo sam mu da je item otisao u krivi grad (iako mislim da mi je dao mozda od nekog drugog itema TC kako bi me pokusao zavaljati) i da zelim refund!!! jel imao tko slicnu situaciju ?

Pošalji mu poruku da ne pravi budalu od tebe, da ne laže i da ti vrati pare natrag. Pokušava te prevariti s tim tracking numberom, tako da si dobro napravio što si otvorio dispute. Nemoj se brinuti, kada dođe red na tebe da opišeš slučaj, sve detaljno napiši i kako ti je poslao lažan tr. number, dobit ćeš svoj novac natrag, ne brini. Moraju se adresa vlasnika paypal računa slagati s adresom na koju je poslan item, inače nema šanse da će mu povjerovati paypalova služba. Također, zaprijeti mu s negativnim feedbackom da se malo osvijesti, ako se i dalje nastavi praviti blesav, ostavi mu negativan opis i feedback, napiši da je scammer i slično.

Ne može item tek tako otići u drugi grad, tako da te 100% pokušava preveslati.

Ja sam sličnu situaciju imao kada je item zadržana na carini i uništen, te mi je kazna naplaćena (fake Louis Vuitton naočale-nije bio ebay,ali je paypal dispute što dođe na isto). Uglavnom, bez ikakvih problema sam dobio novac natrag, nakon malo dužeg čekanja.

14 godina
neaktivan

Jel ima neko iz zagreba da moze narucit jedan predmet? Cijena je 2$, trebam osobu iz zagreba da kad predmet dode da ga dobijem sto prije jer je malo hitno xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne treba ti osoba iz Zagreba jer se kod naručivanja može promijeniti adresa.

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
ja,vrba kaže...

Ne treba ti osoba iz Zagreba jer se kod naručivanja može promijeniti adresa.

To nisam znao, jel mi moze onda neko narucit, dogovrimo se sve prek PPa

13 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
stris kaže...

Pošalji mu poruku da ne pravi budalu od tebe, da ne laže i da ti vrati pare natrag. Pokušava te prevariti s tim tracking numberom, tako da si dobro napravio što si otvorio dispute. Nemoj se brinuti, kada dođe red na tebe da opišeš slučaj, sve detaljno napiši i kako ti je poslao lažan tr. number, dobit ćeš svoj novac natrag, ne brini. Moraju se adresa vlasnika paypal računa slagati s adresom na koju je poslan item, inače nema šanse da će mu povjerovati paypalova služba. Također, zaprijeti mu s negativnim feedbackom da se malo osvijesti, ako se i dalje nastavi praviti blesav, ostavi mu negativan opis i feedback, napiši da je scammer i slično.

Ne može item tek tako otići u drugi grad, tako da te 100% pokušava preveslati.

Ja sam sličnu situaciju imao kada je item zadržana na carini i uništen, te mi je kazna naplaćena (fake Louis Vuitton naočale-nije bio ebay,ali je paypal dispute što dođe na isto). Uglavnom, bez ikakvih problema sam dobio novac natrag, nakon malo dužeg čekanja.

ma prvi put mi se ovo dogadja, odmah mi je bilo sumnjiv taj TN...cekam sad njegov odgovor,  pa cu vidjeti sta i kako dalje....nije to neka astronomska cifra (oko 15$) al svijedno sam se sad zainatio ili cu dobiti pare nazad ili cu mu ostaviti neg feedback i malo opisati situaciju u kojoj me pokusao preveslati!!!! p.s. meni su tako starke zadrzane na carini sto sam narucio sestri, na svu srecu izbjego sam carinu tako da cu morati platiti samo 40 kn javnog biljeznika da se kao slazem sa unistavanjem robe, al uspio sam dobiti lovu nazad od prodavaca tako da i nije nesto strasno :)

17 godina
moderator
stris kaže...
ma prvi put mi se ovo dogadja, odmah mi je bilo sumnjiv taj TN...cekam sad njegov odgovor,  pa cu vidjeti sta i kako dalje....nije to neka astronomska cifra (oko 15$) al svijedno sam se sad zainatio ili cu dobiti pare nazad ili cu mu ostaviti neg feedback i malo opisati situaciju u kojoj me pokusao preveslati!!!! p.s. meni su tako starke zadrzane na carini sto sam narucio sestri, na svu srecu izbjego sam carinu tako da cu morati platiti samo 40 kn javnog biljeznika da se kao slazem sa unistavanjem robe, al uspio sam dobiti lovu nazad od prodavaca tako da i nije nesto strasno :)

A sâmo uništavanje robe nisi morao platiti?

13 godina
neaktivan
nisam...zvao sam odvjetnicki ured koji zastupa convers i rekli su mi da se unistavanje do prije nekih mjesec i pol naplacivalo 300 kn, al kao sad se vise ne naplacuje...samo tih 40 kn :)
13 godina
stris kaže...
nisam...zvao sam odvjetnicki ured koji zastupa convers i rekli su mi da se unistavanje do prije nekih mjesec i pol naplacivalo 300 kn, al kao sad se vise ne naplacuje...samo tih 40 kn :)

Može li netko potvrditi ovu informaciju nekakvim linkom? Ako je ovo istina, odmah idem na ioffer kupiti naočale{#}

@stris   A zbog čega ti taj odvjetnički ured nije zaprijetio tužbom i natjerao te da im uplatiš koju kunu? Što su ti točno rekli?

15 godina

sta vi mislite jel ovo original? http://www.ebay.com/itm/New-EP500-Battery-For-Sony-Ericsson-E15i-U5i-U8i-X8-Free-Shipping-/110896697806?pt=PDA_Accessories&hash=item19d1f551ce

cudno mi je zbog toga sto je baterija u originalnom pakiranju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
domac5 kaže...

To što je na slici u takvom pakiranju ne znači da bi je i dobio u takvom pakiranju. Ne vjerujem da je to originalna baterija (nigdje to ni ne piše), pogotovo što se čini da su originalne (tj. prodavači se kunu da su originalne i piše svugdje u opisu genuine, original) od nekih 15 dolara nadalje.

15 godina

a kad pise OEM to isto znaci da nije original jel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
domac5 kaže...

a kad pise OEM to isto znaci da nije original jel?

OEM znači Original equipment manufacturer i označavao bi originalnu komponentu za tvorničku ugradnju u uređaj. Takva baterije ne bi nužno trebala biti brendirana (dakle, ne mora nužno imati oznaku marke, tj. često nema ime firme koja ju proizvodi), ne mora dolaziti u pakiranju i sl.

U slučaju baterije OEM bi valjda predstavljao baterije bez pakiranja i vjerojatno neoriginalne. Ako zbilja hoćeš originalnu bateriju, onda je kupi kod nas u dućanu. Ako si spreman riskirati, onda gledaj one prodavače koji eksplicitno navode da je njihova baterija genuine i/ili original.

13 godina
neaktivan

Jel kupovao netko od vas Ice-watch preko ebaya i kakva su iskustva ? Jel bilo problema na carini ili se to ne provjerava toliko ako se kupuje samo jedan sat ?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Matej13 kaže...

Jel kupovao netko od vas Ice-watch preko ebaya i kakva su iskustva ? Jel bilo problema na carini ili se to ne provjerava toliko ako se kupuje samo jedan sat ?

Svi znamo što je to. {#}

13 godina
Matej13 kaže...

Ja sam ih kupio sigurno 30-40 komada. Jednom ih je u paketu bilo čak 7. Nikad nije bilo nikakvih problema, i niti jedan put nisam platio carinu na njih.

Prijatelj mi je čak imao jedno iskustvo s carinicima, kada je carinik govorio da to nije nikakav brend (splitska carina).

Evo slika chrono modela(sivi s kalendarom,4.5cm) i običnog velikog (bijeli, 5.5cm)

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 13:05 (assassin.st).
13 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
stris kaže...

Može li netko potvrditi ovu informaciju nekakvim linkom? Ako je ovo istina, odmah idem na ioffer kupiti naočale{#}

@stris   A zbog čega ti taj odvjetnički ured nije zaprijetio tužbom i natjerao te da im uplatiš koju kunu? Što su ti točno rekli?

e ovako os carina ti je zaplijenila oko 300tinjak pari starki u zadnjih 2-3 mjeseca , uglavnom svi smo dobili na kucnu adresu rješenje o privremenom zadrzavanju robe zbog utvrdjivanja jesu li orginal ili ne... oni to poslikaju pa posalju odvjetnickom uredu koji zastupa convers ( Jurin & Vogrinc ) kasnije oni to salju conversu u massachusetts na utvrdjivanje!!! ispocetka su naplacivali nekih 300 ako se slazes sa time da uniste patike bez tuzbe , prije 3 tjedna kad sam zvao odvjetnicki ured rekli su mi ako se slazem sa time da oni uniste patike moram samo platiti 40 kn javnog biljeznika koji ce mi potpisati papir koji ce nam oni svima poslati na kucnu adresu, uglavnom nisu jos nikome nista poslali :) To je moje iskustvo sa kupovinom laznjaka :) 

17 godina

Ovak buduci da cu za jedno dva mjeseca bit punoljetan zanima me dal ja mogu promjenit ime,prezime i datum rodenja na accounta jel bi htio dobivati stvari na svoje ime,sada je to sve na starog(kartica,paypal,ebay)

You got to lose to know how to win
17 godina
R4zOR229 kaže...

Ovak buduci da cu za jedno dva mjeseca bit punoljetan zanima me dal ja mogu promjenit ime,prezime i datum rodenja na accounta jel bi htio dobivati stvari na svoje ime,sada je to sve na starog(kartica,paypal,ebay)

Kod ebay računa možeš (tako sam i ja napravio prije par godina). Za paypal nisam siguran, jer sam napravio novi račun, pa nisam istraživao da li se može ili ne.

17 godina

a dobro sto se paypla tice nije ni toliko bitno,jel postoji na payplu nesto tipa feedback na ebayu po cemu bi biou nekom "minusu"koristeci novi acc?

You got to lose to know how to win
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice