eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.399.594
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

da mi je kuna za svaki put dok to neko pita,hmm,dobit ces paket postom ako treba carine zvat ce te na carinu a pare ce ti skinut s kartice jer moras odma i platit preko paypala recimo,a carinu i pdv ako treba ces kod njih rijesit najvjerojatnije u gotovini.

Heroes get remembered, but legends never dies.
17 godina
neaktivan
domac5 kaže...

planiram narucit tenesice za 230 kn...s pdv-om bi trebale ispast oko 300...dal ja trebam ic na carinu po njih ili cu ih dobit postom a pare ce mi uzet iz banke?

Čuj može na dva načina meni su za ženu došle direktno iz Vijetnama bez carine na kučnu adresu ,akolegi sa posla udarili carinu 800 kuna  za tene koje su koštale 66 eura pa si ti misli !Lutrija je to kod nas!

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2012 11:18 (petric1).
17 godina
petric1 kaže...
domac5 kaže...

planiram narucit tenesice za 230 kn...s pdv-om bi trebale ispast oko 300...dal ja trebam ic na carinu po njih ili cu ih dobit postom a pare ce mi uzet iz banke?

Čuj može na dva načina meni su za ženu došle direktno iz Vijetnama bez carine na kučnu adresu ,akolegi sa posla udarili carinu 800 kuna  za tene koje su koštale 66 eura pa si ti misli !Lutrija je to kod nas!

nemoguće. Jedino da su ukupno koštale sa svim troškovima 800 kn, mada mi se i to čini malo previše

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
15 godina
petric1 kaže...
domac5 kaže...

Valjaš bombe.

Riba pliva, ptica leti, konj trči...ja igram.
17 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Moguce.... njemu nije jasno ni šta ni kako; ali tako mu je došlo mada nema veze sa pameti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
petric1 kaže...
domac5 kaže...

Postovani kolega ajde ako moze taj link iz vijetnama da poricim i ja nesto sebi unapred hvala!

16 godina

ebay mi traži da platim neki fees i account mi je stavjen na ćekanje i to 23$ kako da ubuduce uzbjegnem ovo placanje i kako sam uopce i dobio toliki iznost , stavljao sam samo free oglase

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 2:13 (Soniccro).

0 0 hvala 0
15 godina
Soniccro kaže...

ebay mi traži da platim neki fees i account mi je stavjen na ćekanje i to 23$ kako da ubuduce uzbjegnem ovo placanje i kako sam uopce i dobio toliki iznost , stavljao sam samo free oglase

Da li si išta prodao? Da li si oglas stavio da određeni postotak ide u donaciju za neku organizaciju?

I jesi li siguran da si stavljao samo potpuno Free oglase? Pogledaj si invoice i točno ti piše što ti je naplaćeno.

Uglavnom što bilo da bilo kod ebaya je VRLO vrlo jasno naznačeno kada se za nešto treba platit fee i nikako mi nije jasno kako ti se moglo dogodit da baš ništa nisi gledao i čitao.

Plus da bi ti acc stavili na čekanje moralo je proć dosta vremena od kad si dužan to platit, i dobio si sigurno barem nekoliko mailova upozorenja. Zašto prije nisi na njih reagirao?

Svaki mjesec oni šalju invoice sa specifikacijom troškova.

Meni u ovih 5-6-7-8 godina, ne znam više ni točno koliko, nikad, ali baš NIKAD nisu ni centa krivo zaračunali. Isto tako ako bi ikad zaboravio platit nikad mi nisu samo stavili račun na čekanje. Baš uvijek mi je došao mail podsjetnik na plaćanje. Sad ne znam koliko puta dolazi jer bi ja platio čim dobijem prvi mail, ali siguran sam da nisu baš laki na zaleđivanju računa, nego da ima barem 2-3 upozorenja.

16 godina

evo gledam Insertion fee i Picture fee 5 puta po nekih pola dolara , ovo ostalo do 23$ ne vidim odakle ...koliko je fotografija dozvoljeno gratis imati u oglasu , kad mi je account na čekanju dali mi mogu odgovarati useri sa kojima pregovaram oko prodaje vec par dana

ps

kliknem na fees u accountu i imam samo 5 komada oglasa sa po 0.5 dolara , nisam nista prodao na ebayu još ali kupovao jesam

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 11:59 (Soniccro).
15 godina
Soniccro kaže...

evo gledam Insertion fee i Pciture fee 5 puta po nekih pola dolara , ovo ostalo ne vidim odakle ...koliko je fotografija dozvoljeno gratis imati u oglasu , kad mi je account na čekanju dali mi mogu odgovarati useri sa kojima pregovaram oko prodaje vec par dana

ps

kliknem na fees u accountu i imam samo 5 komada oglasa sa po 0.5 dolara , nisam nista prodao na ebayu još ali kupovao jesam

Ne znam da li možeš odgovarati, nikad mi nije bio račun u tom stanju. Zašto ne probaš?!

Što se tiče fee-sa, ili pitaj njih nek ti objasne, ili pošalji SS invoice-a. možda ti zadnji invoice sadrži samo detalje od zadnjem mjeseca, a ovo prije ti je očito dug, pa su ti možda napisali ostalo kao ukupnu stavku.

Pregledaj si invoice od prošlih mjeseci.

EDIT: da li si išta stavio commit to buy, ali nisi platio?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 12:00 (miki1981).
16 godina
miki1981 kaže...
Soniccro kaže...

evo gledam Insertion fee i Pciture fee 5 puta po nekih pola dolara , ovo ostalo ne vidim odakle ...koliko je fotografija dozvoljeno gratis imati u oglasu , kad mi je account na čekanju dali mi mogu odgovarati useri sa kojima pregovaram oko prodaje vec par dana

ps

Ne znam da li možeš odgovarati, nikad mi nije bio račun u tom stanju. Zašto ne probaš?!

Što se tiče fee-sa, ili pitaj njih nek ti objasne, ili pošalji SS invoice-a. možda ti zadnji invoice sadrži samo detalje od zadnjem mjeseca, a ovo prije ti je očito dug, pa su ti možda napisali ostalo kao ukupnu stavku.

Pregledaj si invoice od prošlih mjeseci.

EDIT: da li si išta stavio commit to buy, ali nisi platio?

reci mi koji je njihov email da ih kontaktiram jer gledao po ebayu imaju samo telefon za kontakt

15 godina

Kontaktiraj ih direkt preko njihovog resolutionm centera.

16 godina
miki1981 kaže...

Kontaktiraj ih direkt preko njihovog resolutionm centera.

našao sam problem , ja sam stavljao aukcije koje su isticale svakih 7 dana i kad bi obnovio aukciju oni bi zaračunali po skoro 1 dolar kad bi obnovio oglas , kakva glupost .... kasnije sam shvatio kako staviti oglas dok ga ne otkažem tj dok ne prodam i tako se skupilo 20 dolara , neiskusan sam pa mi se desilo inače da sam znao da ovako računaju nebi ni prodavao pa neke moje stvari prodajem az 20 dolara ))) ne ispalti se kod njih tako oglašavat da ne kažem da mi niko nije bidao 20 aukcija a prodavao sam ispod cijene )))) smeće ... koliko je slika u oglasu gratis da se opet ne zeznem jedna dvi tri #?? neznam šta da radim, da pustim da blokiraju account pa otvorim novi na istu karticu i paypal adressu vjerojatno nije moguće?

ps

dali će mi oni sad svaki mjesec ovako zaračunavat , jer ako oće brišem sve oglase

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 16:43 (Soniccro).
16 godina
neaktivan

Cekam posiljku iz SAD vec 26 dan{#} vec pocinjem gubiti nerve a ni novci nisu mali 80-90$, kud je jos poklon{#}. Za koliko vama obicno dodje iz SAD onom obicnom postom?

Meni je stizalo za 18-22 dana otprilike.

Razmisljam da odem na postu da vidim da nije gdje zapelo na carini ili da mozda nisam bio kuci kad su mi htjeli dostavit onaj "papiric". Njeg uvijek dobijem na ruke nikad u sanducic

0 0 hvala 0
16 godina

upravo dobio iz kalifornije točno 28 dana mi je išlo , prije sam naručio iz kalifornije još nešto isto oko mjesec dana, engleska 5 dana , azija cca 15etak amerika je najgora

13 godina
Quilombo23 kaže...

Cekam posiljku iz SAD vec 26 dan{#} vec pocinjem gubiti nerve a ni novci nisu mali 80-90$, kud je jos poklon{#}. Za koliko vama obicno dodje iz SAD onom obicnom postom?

Meni je stizalo za 18-22 dana otprilike.

Razmisljam da odem na postu da vidim da nije gdje zapelo na carini ili da mozda nisam bio kuci kad su mi htjeli dostavit onaj "papiric". Njeg uvijek dobijem na ruke nikad u sanducic

Naručio slušalice u vrijednosti od 25$ i došle su mi na kućnu adresu u roku od 9 dana.

Beatus non est,qui habet,quae cupit,sed qui non cupit,quae non habet.
14 godina
neaktivan

Ja još čekam iz amerike laptop poslan prije 7 dana USPS priority i miš poslan prije 15 dana običnom poštom.

Inače iz SAD-a su mi pošiljke dolazile za nekih 10-20 dana i expresna za 4 dana.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
H4X0R_Bug kaže...

Ja još čekam iz amerike laptop poslan prije 7 dana USPS priority i miš poslan prije 15 dana običnom poštom.

Inače iz SAD-a su mi pošiljke dolazile za nekih 10-20 dana i expresna za 4 dana.

Kolko kosta ta expresna koja stize za 4 dana?
16 godina
neaktivan

Evo danas mi stiglo i to na adresu postar donio{#} Kupljeno 9.2 doslo 7.3, vrijednost paketa 87$ i ono najbolje nisam platio carinu niti porez{#} (sat je u pitanju).

Sad smo carina i porez vs. ja 1:1 , prosli puta su me isto za sat oderali

0 0 hvala 0
16 godina

Miki platio sam danas ebayu ta dugovanja i sad me zanima dali će mi svaki mjesec zaračunavat za oglase ili se to zaračunava samo kad se oglas stavlja=?

0 0 hvala 0
15 godina
Soniccro kaže...

Miki platio sam danas ebayu ta dugovanja i sad me zanima dali će mi svaki mjesec zaračunavat za oglase ili se to zaračunava samo kad se oglas stavlja=?

Zaračunava se samo ako se ima šta zaračunat. Dakle ako nisi koristio nijednu pay uslugu naravno da ti neće niš in zaračunat.

16 godina

pa nisam ni sad koristio paypal, zaračunali su mi šta sam obnavljao oglas tj. aukciju na koju niko nije bidao, pazi imao sam 5 aukcija nisam dobio nijedan bid ni na jednoj a cijene su bile ispod cijene i kad istekne oglas oni mi jave da je istekao ja ga obnovim oni naplate, druga stvar koju su naplaćivali jeste ubacivanje slika neki oglasi su mi umjesto jedne free slike imali 2-3 i to su naplaćivali.... nisam kako vidiš nigdje koristio paypal , već su mi sad najavili da ovaj mjesec imam 3 dolara , na kraju mjeseca ću odjaviti sve oglase ionako me pitalo 2 ljudi u 2-3 mjeseca pa ću samo kupovat na ebayu

14 godina
neaktivan

Bok! Jel mi može netko ko je malo iskusniji što se tiče ebaya što misli o ovom oglasu?Jel u redu?Dal da uzmem?

http://www.ebay.com/itm/NEW-HTC-Wildfire-Google-G8-Android-GPS-BLACK-SMARTPHONE-/280765058960?pt=Cell_Phones&hash=item415ee6cf90

Sharing Is NOT Stealing!

0 0 hvala 0
17 godina
Mamic kaže...

Bok! Jel mi može netko ko je malo iskusniji što se tiče ebaya što misli o ovom oglasu?Jel u redu?Dal da uzmem?

http://www.ebay.com/itm/NEW-HTC-Wildfire-Google-G8-Android-GPS-BLACK-SMARTPHONE-/280765058960?pt=Cell_Phones&hash=item415ee6cf90

oglas izgleda ok,neznam da li bi kupovao osobno to preko ebaya ali izgleda ok,salje u hr placanje paypal.

Heroes get remembered, but legends never dies.
14 godina
neaktivan
ljubo2mad kaže...
Mamic kaže...

oglas izgleda ok,neznam da li bi kupovao osobno to preko ebaya ali izgleda ok,salje u hr placanje paypal.

Bolje ti se isplati uzeti kod nas, evo npr. ovaj:http://www.njuskalo.hr/htc-ostali/htc-wildfire-oglas-3748569Ima garanciju, novo, zapakiran, nađeš se sa čovjekom sve provjeriš i to je to. 

Ako ti se ovaj s ebaya pokvari, onda moraš slati selleru da ide na reklamaciju, a to ti se ne isplati. 

14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
ljubo2mad kaže...

Bolje ti se isplati uzeti kod nas, evo npr. ovaj:http://www.njuskalo.hr/htc-ostali/htc-wildfire-oglas-3748569Ima garanciju, novo, zapakiran, nađeš se sa čovjekom sve provjeriš i to je to. 

Ako ti se ovaj s ebaya pokvari, onda moraš slati selleru da ide na reklamaciju, a to ti se ne isplati. 

Jel radi za područje Splita? I kako to ide poštom? Još itko za savjet,iskustvo?

Sharing Is NOT Stealing!
15 godina
Soniccro kaže...

pa nisam ni sad koristio paypal, zaračunali su mi šta sam obnavljao oglas tj. aukciju na koju niko nije bidao, pazi imao sam 5 aukcija nisam dobio nijedan bid ni na jednoj a cijene su bile ispod cijene i kad istekne oglas oni mi jave da je istekao ja ga obnovim oni naplate, druga stvar koju su naplaćivali jeste ubacivanje slika neki oglasi su mi umjesto jedne free slike imali 2-3 i to su naplaćivali.... nisam kako vidiš nigdje koristio paypal , već su mi sad najavili da ovaj mjesec imam 3 dolara , na kraju mjeseca ću odjaviti sve oglase ionako me pitalo 2 ljudi u 2-3 mjeseca pa ću samo kupovat na ebayu

Kada kažem pay uslugu, ne mislim na PayPal, nego na uslugu na ebayu koja se plaća - pay usluga.

Dakle ovo obnavljanje oglasa te naravno koštalo, kao što koštaju i neke slike, kao što su i neke kategorije besplatne a neke nisu, neka trajanja oglasa su besplatna neka nisu itd...

13 godina
neaktivan

imam pitanje u vezi bidanja na e bay-u,ne znam da li već postoji to pitanje i odgovor ...da li si naplačuje bidanje ,znaći kad se natječeš za konačnu cijenu? 

napoleon

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne. Plaća samo onaj koji ima najviši bid na kraju aukcije.

17 godina
napoleon123 kaže...

imam pitanje u vezi bidanja na e bay-u,ne znam da li već postoji to pitanje i odgovor ...da li si naplačuje bidanje ,znaći kad se natječeš za konačnu cijenu? 

ne

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice