eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.237
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
eBay - pitanja i odgovori

Posto se nema para, narucujem sateve prek eBaya i tako poklanjam na rođendanima.

Inače narućim sve od drugačijih prodavača, pa mi ne stavi u isti paket i ne naplate mi carinu. Ali nesto sam cuo da kao ako naručujem puno, da mi mogu nabit carinu i porez jer kao misle da ja preporodajem. 'El to istina?

There is a troll in all of us!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ne...ja narucujem ko kreten ,cak i tri sata sam narucio od istog prodavaca sve mi je stavio u isti zuti paketic i nista mi nisu naplatili...nikakvu carinu,pdv i ostala sranja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
nul-3 kaže...

Posto se nema para, narucujem sateve prek eBaya i tako poklanjam na rođendanima.

Inače narućim sve od drugačijih prodavača, pa mi ne stavi u isti paket i ne naplate mi carinu. Ali nesto sam cuo da kao ako naručujem puno, da mi mogu nabit carinu i porez jer kao misle da ja preporodajem. 'El to istina?

To je istina. Ali obrati pažnju na MOGU...rijetkima se to do sad dogodilo, ali znaju tu i tamo.

Ne znam točno kako je formulirano u zakonu, ali znam da ako im dodđe imaju ovlasti da češće uzastopne pakete za istu osobu bez problema carine i oporezuju bez obzira na vrijednost.

13 godina
odjavljen
Jel fejk? Ne znam, ja sam svoje platio 1600 kn u Zagrebu! xD
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Diplomat kaže...
Jel fejk? Ne znam, ja sam svoje platio 1600 kn u Zagrebu! xD

Znam ja da dodu papreno, ali ovo, em izgledaju ok, al cijena je ono, kupim 3 kruha za to!. {#}

PS: Di si kupio? Se vise isplati prek ebay-a uzet?

Nothing lasts forever
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 15:53 (Fake_Alert).
17 godina
moderator
Fake_Alert kaže...
Sve 5, ali malo si me zbunio, meni pise za Croatia 30€ shipping, ali jos uvijek cijena ne pije vodu, kod nas su suze po 1500-2000 kuna, ovo bi me ispalo 300-400 kn.

Nisam znao da je to neka marka, mislio sam da pitaš je li oglas fejk. Ako je to neka marka s tak skupim proizvodima, odnosno ako takvi proizvodi i u Italiji koštaju više od 100-150 kuna, onda je jasno da je riječ o krivotvorenoj robi ili robi s greškom ili o robi koja je "spala s kamiona".

1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Ta marka je cirkus skupa. Tog ducana vise nema bio je na pocetku Frankopanske. Mislim da se zvao Cavallino tako nesto.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Takve cijene baš i nisu za Hrvate...:)

Watercooled CPU. KUPUJEM 120mm VENTOVE-PROZIRNI, PLAVE LED, 3-pin PRIKLJUČAK, 3 KOMADA, ISTE MARKE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zanima me dali ako narucim 5 satova po cijeni od 6 dolara placam carinu?Kako carinik moze znati da su tako jeftini...?

0 0 hvala 0
15 godina
deno100 kaže...
Zanima me dali ako narucim 5 satova po cijeni od 6 dolara placam carinu?Kako carinik moze znati da su tako jeftini...?

Ako su u istom paketu onda je to cijena od preko 160 kn pa ćeš vjerojatno platiti carinu i porez, da. Ako će doći svaki odvojeno onda možda i nećeš. Samo moraš pazit da to ne budu falsifikati neke poznate marke. I naravno ne zaboravi da se i poštarina uračunava u bazu za naplatu carine i poreza.

A kako on može znati...pa nisi ti prvi koji kupuje satove sa ebaya...a nisu ni oni nepismeni.

17 godina
mbaksa kaže...
Fake_Alert kaže...
Sve 5, ali malo si me zbunio, meni pise za Croatia 30€ shipping, ali jos uvijek cijena ne pije vodu, kod nas su suze po 1500-2000 kuna, ovo bi me ispalo 300-400 kn.

Nisam znao da je to neka marka, mislio sam da pitaš je li oglas fejk. Ako je to neka marka s tak skupim proizvodima, odnosno ako takvi proizvodi i u Italiji koštaju više od 100-150 kuna, onda je jasno da je riječ o krivotvorenoj robi ili robi s greškom ili o robi koja je "spala s kamiona".

USATE na talijanski znaci koristene :)

Dakle kupujes cipele koje smrde na noge nekog talijana. Samo daj.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
tnakir kaže...

USATE na talijanski znaci koristene :)

Dakle kupujes cipele koje smrde na noge nekog talijana. Samo daj.

Nothing lasts forever
17 godina
Fake_Alert kaže...

Oprosti, ali meni je nepojmljivo kupovat koristene cipele preko ebaya :) Pa koja god to marka bila. Opcenito nebi nikada kupio polovne cipele.

Jel kupujes i polovne gace (aka mudante u Dalmaciji) samo zato sto na njima pise Hugo Boss?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
tnakir kaže...
Fake_Alert kaže...

Oprosti, ali meni je nepojmljivo kupovat koristene cipele preko ebaya :) Pa koja god to marka bila. Opcenito nebi nikada kupio polovne cipele.

Jel kupujes i polovne gace (aka mudante u Dalmaciji) samo zato sto na njima pise Hugo Boss?

Tko je rekao da kupujem? Gdje si to iz mog kontexta izvukao? Mene je samo zanimalo dali je to fejk ili nije jer mi je ful cudno + je bilo na talijanskom pa nisam neke dijelove shvacao.

EDIT: Dobro mozda sam negdje natuknuo tj zanimalo me zasto je tako pa si valjda zato zakljucio da bi si ih htio uzet, al nisam nigdje konkretno to rekao {#}

Nothing lasts forever
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 9:45 (Fake_Alert).
17 godina
Fake_Alert kaže...

Tko je rekao da kupujem? Gdje si to iz mog kontexta izvukao? Mene je samo zanimalo dali je to fejk ili nije jer mi je ful cudno + je bilo na talijanskom pa nisam neke dijelove shvacao.

EDIT: Dobro mozda sam negdje natuknuo tj zanimalo me zasto je tako pa si valjda zato zakljucio da bi si ih htio uzet, al nisam nigdje konkretno to rekao {#}

Sve 5. Ali sam si si dao odgovor. Jeftine su jer su polovne plus, kao sto ti je to Baksa napisao, covjek je iskompenzirao cijenu cipela sa postarinom.

16 godina
neaktivan
Ima jedno pitanje... naime danas sam prilikom pregledavanja slucajno kliknuo na buy it now i sad mi stoji tamo da platim to!!! Kako da ja to ponistim??
čvengi

0 4 hvala 0
17 godina
čvengi8 kaže...
Ima jedno pitanje... naime danas sam prilikom pregledavanja slucajno kliknuo na buy it now i sad mi stoji tamo da platim to!!! Kako da ja to ponistim??

Slucajno si 2x kliknuo na buy now? Cudna neka slucajnost.

Zamoli sellera da ti cancela narudzbu.

14 godina
neaktivan

ovako kupio bih ovu stvar s ebay-a KLIK...free shiping je...koliko bi me izasla carina,pdv i sta god jos ima(ako ima)?? i da...imam paypal na erste ziro kunski racun...sad sam ovo "kupio" KLIK za 15 $ a uzelo mi je 26$ dok izracunam -.- kako je to moguce???

Moj mail: grgaveliki7@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...
čvengi8 kaže...

Slucajno si 2x kliknuo na buy now? Cudna neka slucajnost.

Zamoli sellera da ti cancela narudzbu.

@ tnakir ja nigdje nevidim da je napisao da je dva puta kliknuo na "buy now"

@ čvengi8 Pošalji selleru poruku i objasni mu, ako je dobar poništit će kupovinu, ako nije, dat će ti negativni feedback.

17 godina
Grga123 kaže...

ovako kupio bih ovu stvar s ebay-a KLIK...free shiping je...koliko bi me izasla carina,pdv i sta god jos ima(ako ima)?? i da...imam paypal na erste ziro kunski racun...sad sam ovo "kupio" KLIK za 15 $ a uzelo mi je 26$ dok izracunam -.- kako je to moguce???

Za ovu prvu stvar te nebi carina ni PDV nit išta ni kune izašlo jer mu je cijan manja od 160kn.

A ovo drugo, neznam šta je, al očito je da su to posjetitelji za nekakvu web-stranicu. Kako si platio? Preko PayPala ili? Nevidim na koji princip ti može uzeti 11$ više.

14 godina
neaktivan

da preko paypala sam platio...i na paypalu dok idem na history uopce mi ne kaze da sam to "kupio" a uzelo mi je novce o.O evo slike : 

a da ja najbolje sutra otiđem u banku i pitam? :D

EDIT: za koliko bi mi otprilike dosao taj predmet s ebay-a??? a od koliko kn se placa pdv???

Moj mail: grgaveliki7@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 16:28 (Grga123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Grga123 kaže...

da preko paypala sam platio...i na paypalu dok idem na history uopce mi ne kaze da sam to "kupio" a uzelo mi je novce o.O evo slike : 

a da ja najbolje sutra otiđem u banku i pitam? :D

EDIT: za koliko bi mi otprilike dosao taj predmet s ebay-a??? a od koliko kn se placa pdv???

1. potraje ti malo dok ti se kupnja pojavi na PayPal računu, iako je meni u 9 kupnji pojavilo se u roku 2-3 minute.

2. neznam šta da ti kažem, vidi sa bankom ili pošalji njima i PayPalu mail sa objašnjenjem.

3. od 160kn pa nadalje ti imaju pravo cariniti paket (znači carina i/ili PDV).

4. neznam za kolko bi ti došo, nisam prorok. Može ti doći za tjedan dana a može za 5 tjedana..sve ovisi o načinu slanja, brzini pošte..

15 godina
Hacker002 kaže...

@ tnakir ja nigdje nevidim da je napisao da je dva puta kliknuo na "buy now"

Ne pitaš mene, znam, ali odgovor je taj da nije mogao samo slučajno stisnut na buy now, nego j morao prvi put stisnut na buy now, pa ga nakon toga pita ebay dalje siguran u kupnju i mora potvrdit dal stvarno želi to kupit ili želi otkazat. Tako da je jednom slučajno stisnuo buy now i onda odmah zatim slučajno potvrdio da to stvarno želi kupit...

17 godina
miki1981 kaže...

Ne pitaš mene, znam, ali odgovor je taj da nije mogao samo slučajno stisnut na buy now, nego j morao prvi put stisnut na buy now, pa ga nakon toga pita ebay dalje siguran u kupnju i mora potvrdit dal stvarno želi to kupit ili želi otkazat. Tako da je jednom slučajno stisnuo buy now i onda odmah zatim slučajno potvrdio da to stvarno želi kupit...

U pravu si, nisam se toga sjetio uopće. E sad tek nemam ideja.

15 godina

Riješenje mu je isto, tj jedino što može probat je zamolit sellera da poništi kupnju.

Stvar je u tome, a to sad govorim njemu ne tebi, da kad potvrdi kupnju onda je to obvezujuće i sam je odgovoran jer nije čitao što potvrđuje. I seller ima pravo tražiti da se to plati.

Većina će ih bez problema napraviti cancel kupnje ako ih zamoliš, pogotovo ako ih odmah zamoliš, ali može se dogoditi i da odbije.

13 godina

previse ovdje poruka pa da sad netrazim -.- uglavnom krenula sam se prijaviti na ebay i naravno nisam dovrsila, cak sam dobila na kucni email i potvrdni kod, medutim kad to unesem kao nevalja, pa me zanima gdje je probleM???

NPR. unesem svoj email da mi posalji moje korisnicko ime, sto i naprave, medutim kad na ebay trazim lozinku da mi opet datu traze da unesem korisnicko ime, medutim kad upisem korisnicko ime kazu da mi nemogu dati novu lozinku dok nezavrsim do kraja registraciju, medutim neznam kako da je zavrsim kad kad utipkjam lozinku staru i korisnicko ime koji su mi oni na email poslali nejde :( a njih pitat je na loto dobtit help ako me itko kuzi i zna rijesenje ;)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa

Narucio sam nesto od tipa sa ebaya koji ima dobar rejting, iz Sad-a je, posiljke odatle sam dobijao od drugih istom standardnom internacionalnom metodom za 9 dana, a ova traje vec skoro mjesec i po. Covjeku sam pisao na mail ali kaze da inace duze putuje posiljka na taj nacin. Zadnji put sam mu poslao copy-paste posiljke iz Sad-a koja je stigla istim nacinom za 9 dana, i jos sam dodao da sam za istu manje platio postarinu nego za njegovu koja jos uvijek nije stigla.

Sto ciniti, tipus vise ne odgovara na mail?! Cijena artikla zajedno sa postarinom je bila oko 50 eura.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 1:38 (weber).

0 0 hvala 0
16 godina
25.1. mi je iz SAD-a poslana Baby Bjorn nosiljka za bebu, 55$ + 27$ shipping. paket je bio barem 2 kg, vecih dimenzija i dobrano skuplji od 160 kn. u sanducicu nasao potvrdu da pokupim paket u posti. meni super.
13 godina
neaktivan
danijel0000 kaže...
25.1. mi je iz SAD-a poslana Baby Bjorn nosiljka za bebu, 55$ + 27$ shipping. paket je bio barem 2 kg, vecih dimenzija i dobrano skuplji od 160 kn. u sanducicu nasao potvrdu da pokupim paket u posti. meni super.

Dal' si podigao u pošti?

Watercooled CPU. KUPUJEM 120mm VENTOVE-PROZIRNI, PLAVE LED, 3-pin PRIKLJUČAK, 3 KOMADA, ISTE MARKE
16 godina
jesam, jucer sam podigao. pardon, zaboravio napisat.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice