eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.582
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Diesel986 kaže...

Pozdrav. Imam par pitanja, pa ako ima koja dobra duša da odgovori :)

Naručio bih preko ebaya jedan onaj jeftini tablet (google android...), cijena mu je 70-80$.

tablet

Zanima me ima li tko iskustva u naručivanju tih jeftinjara,

kako će se na to gledati od strane HAKOM-a s obzirom da ide pod RiTT, a CPU je - IMAPx210 1GMHz.

Hoće li se moći uopće uvesti, ako ne, koja je onda procedura, je l' treba plaćati nešto da oni to odobre ili se vraća pošiljatelju?

Ako vrate, mogu li dobiti onda lovu natrag od pošiljatelja, koji je pak tu postupak? :)

Koja je procedura oko carine, je l' bi išla carina na njega pošto ne ide na inf. opremu ili bi samo platio PDV?

Do sada sam kupovao neke sitnice, a sada sam novi sa pitanjem HAKOMA i carine i svih ostalih zezancija :)

Znam da puno pitam, ali unaprijed hvala :)

Imam ja taj tablet. Prodat ću ti ga ja. Kupio sam samo da ga isprobam(na ebay-u). Imam još i 2 folije i 2 zaštitne torbice(crnu i sivu). javi se na pp ako te zanima :)

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav

Prvi puta kupujem na ebayu. Nakon uplate preko paypala sam dobio email sa ebaya od sellera kako moram potvrditi adresu dostave. Sad mi nije jasno kako da potvrdim tu adresu. Moram li negdje kliknuti na nekakav gumb "confirm" ili poslati mail selleru sa svojom adresom ili nešto treće ???

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dombak1608 kaže...
Diesel986 kaže...

Naručio bih preko ebaya jedan onaj jeftini tablet (google android...), cijena mu je 70-80$.

tablet

kako će se na to gledati od strane HAKOM-a s obzirom da ide pod RiTT, a CPU je - IMAPx210 1GMHz.

Hoće li se moći uopće uvesti, ako ne, koja je onda procedura, je l' treba plaćati nešto da oni to odobre ili se vraća pošiljatelju?

Ako vrate, mogu li dobiti onda lovu natrag od pošiljatelja, koji je pak tu postupak? :)

Koja je procedura oko carine, je l' bi išla carina na njega pošto ne ide na inf. opremu ili bi samo platio PDV?

Do sada sam kupovao neke sitnice, a sada sam novi sa pitanjem HAKOMA i carine i svih ostalih zezancija :)

Imam ja taj tablet. Prodat ću ti ga ja. Kupio sam samo da ga isprobam(na ebay-u). Imam još i 2 folije i 2 zaštitne torbice(crnu i sivu). javi se na pp ako te zanima :)

Kakav je touch ? Mislim dali reagira da jako treba pritisnut ili nesto tipa iPhone? Htio bih si tablet kupit samo radi bug-a, fejsa i YT-a da se mogu u krevet izvalit i to je to.

Nothing lasts forever
17 godina
skyrider kaže...

Pozdrav

Prvi puta kupujem na ebayu. Nakon uplate preko paypala sam dobio email sa ebaya od sellera kako moram potvrditi adresu dostave. Sad mi nije jasno kako da potvrdim tu adresu. Moram li negdje kliknuti na nekakav gumb "confirm" ili poslati mail selleru sa svojom adresom ili nešto treće ???

Hvala

vrati mu email i u njemu napisi svoju adresu dostave i to je to.

Heroes get remembered, but legends never dies.
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
dombak1608 kaže...
Diesel986 kaže...

tablet

Kakav je touch ? Mislim dali reagira da jako treba pritisnut ili nesto tipa iPhone? Htio bih si tablet kupit samo radi bug-a, fejsa i YT-a da se mogu u krevet izvalit i to je to.

touch nije baš bajan, ipak je to kinez. iphone ima najbolji touch na svijetu, tako da necemo nista usporedivat njime. meni je jos najbolje islo kad sam uzo nekakvu olovku za gumom gore :)

13 godina
odjavljen
Jel neko kupio onaj mali remote helikopter?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

registrovao sam jos jedan account na ebayu i vec 8 dana cekam potvrdni kod da dodje postom...koliko to inace traje?

i nece li biti problem posto na svoje podatke imam registrovan jos jedan?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 21:06 (adis1103).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
e-bay

pozz!

znam da ću garant ljudima koji su tu non stop i maheri u ovom svem bit dosadna, al ono, trebam pomoć.

otkrila sam e-bay(bravo ja! XD) i odlučila se kupit torbu za 1 dolar i veli da je poštarina besplatna.

jel to fakat tak, jel ima ko kakvih iskustava, jel bi trebala imat bilo kakvih problema na carini?

puno fala unaprijed na odg!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: e-bay
Chokolinas92 kaže...

pozz!

znam da ću garant ljudima koji su tu non stop i maheri u ovom svem bit dosadna, al ono, trebam pomoć.

otkrila sam e-bay(bravo ja! XD) i odlučila se kupit torbu za 1 dolar i veli da je poštarina besplatna.

jel to fakat tak, jel ima ko kakvih iskustava, jel bi trebala imat bilo kakvih problema na carini?

puno fala unaprijed na odg!

Možda je besplatna poštarina, ali ovisi u koje zemlje šalje.

Može pisat da je besplatna, a npr. šalje samo u SAD, tak da treba provjeriti da li uopće šalje prodavač k nama predmet.

Provjeri pod shipping and payments da li se može odabrati Croatia, Republic of. Ako je nema tamo, ne šalje k nama.

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 22:05 (denix).
14 godina
Planiram kupiti za par dana kontroler za Nintendo Wii.Normalno Motion plus sa Nunchakom.Pa me zanima koji bi mi vi preporučili sa ebaya.Znači da nije neko smeće koje krepa nakon para dana
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan

je,je, ima da šaljeu hrvatsku. pišeda šalje worldwide, piše da u europu slanje traje oko 2-3- tjedna. znači, platit ću fkt samo ta 2 dolara? bez ičeg drugog? naravno, prepračunat će mi kune u dolare kad ću plaćat(jer na kartici imam kune), ću tu puno izgubit?

13 godina
odjavljen
Chokolinas92 kaže...

je,je, ima da šaljeu hrvatsku. pišeda šalje worldwide, piše da u europu slanje traje oko 2-3- tjedna. znači, platit ću fkt samo ta 2 dolara? bez ičeg drugog? naravno, prepračunat će mi kune u dolare kad ću plaćat(jer na kartici imam kune), ću tu puno izgubit?

Jel piše dolje pod shipping -> Croatia Republic of?

17 godina
moderator
Chokolinas92 kaže...

Zašto se sad moramo igrati pokvarenog telefona? Zašto jednostavno ne daš link za tu torbu?

14 godina
Koliko vremena treba da se verificira American Express kartica na paypalu
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Koliko vremena treba da se verificira American Express kartica na paypalu

dan-dva :)

15 godina
neaktivan

Evo ljudi što se tiče vječnog pitanja hoče li mi carinit, našao sam na netu ovo.

"Potpuno je različit carinski tretman robe koja se unosi u putničkom prometu s inozemstvom, od robe koju fizičke osobe primaju u poštanskim pošiljkama. U putničkom prometu je roba do vrijednosti ukupno 300 kuna, oslobođena obračuna uvoznih davanja, neovisno o načinu stjecanja robe (kupljena roba ili roba dobivena kao poklon). U poštanskom prometu je roba do vrijednosti ukupno 300 kuna oslobođena obračuna uvoznih davanja samo kada se radi o poklonu – dakle besplatnoj pošiljci, koju fizička osoba iz inozemstva šalje drugoj fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj. Roba koja prispijeva od pravnih osoba, kao i sva roba koja je rezultat narudžbi – kupoprodaje, neovisno o svojoj vrijednosti podliježe carinjenju, odnosno obračunu carine i PDV-a."

pero_HR
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
peroko kaže...

Evo ljudi što se tiče vječnog pitanja hoče li mi carinit, našao sam na netu ovo.

"Potpuno je različit carinski tretman robe koja se unosi u putničkom prometu s inozemstvom, od robe koju fizičke osobe primaju u poštanskim pošiljkama. U putničkom prometu je roba do vrijednosti ukupno 300 kuna, oslobođena obračuna uvoznih davanja, neovisno o načinu stjecanja robe (kupljena roba ili roba dobivena kao poklon). U poštanskom prometu je roba do vrijednosti ukupno 300 kuna oslobođena obračuna uvoznih davanja samo kada se radi o poklonu – dakle besplatnoj pošiljci, koju fizička osoba iz inozemstva šalje drugoj fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj. Roba koja prispijeva od pravnih osoba, kao i sva roba koja je rezultat narudžbi – kupoprodaje, neovisno o svojoj vrijednosti podliježe carinjenju, odnosno obračunu carine i PDV-a."

Zastarjelo ti je to.Do 1000kn u putničkom prometu i 160kn u poštanskom nemaš nikakve namete

robimarko@gmail.com
14 godina

Neznam jesam li dobro dodao AMEX.Upisao sam broj kartice i valjanost i sigurnosni kod sa 4 znamenkesa prednje strane kao što i piše na Paypalu za AMEX.No na PBZ-ovi stranicama vidim da piše da oni taj kod za ništa ne koriste nego neki sa 3 znamenke na poleđini.

Sad nisam siguran jesam li sve dobro napravio

robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

Čini mi se da nisi jer treba onaj kod iza, probaj kupiti nešto što si htio, pa ako ti odbiju onda promijeni taj kod i pokušaj ponovno.

Ovdje može biti VAŠA reklama!
14 godina
xhopeon kaže...

Čini mi se da nisi jer treba onaj kod iza, probaj kupiti nešto što si htio, pa ako ti odbiju onda promijeni taj kod i pokušaj ponovno.

Stvar je u tome što treba tek verificirati karticu.trebam onaj Paypal kod,koji se vidi kod transakcije

robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

ipak sam bio u krivu, izgleda da je sve u redu, 

ovako piše kad se dodaje kartica:

Last 3-digits on the back of your card. For AmEx, 4 digits on the front of your card.

to što u PBZ-u to ništa ne koristi je jer se taj broj koristi za takve servise

14 godina
xhopeon kaže...

ipak sam bio u krivu, izgleda da je sve u redu, 

ovako piše kad se dodaje kartica:

Last 3-digits on the back of your card. For AmEx, 4 digits on the front of your card.

to što u PBZ-u to ništa ne koristi je jer se taj broj koristi za takve servise

Ok jer sam i ja gledo za AMEX.I na slici za AMEX JE ISTO TAJ BROJ SA 4 ZNAMENKE

robimarko@gmail.com
16 godina

Jel ima ikakve razlike ako trazim neke stvari na ebay-u USA  i recimo ebay-u DE? :)

http://www.skittlescrew.tk
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

Jel ima ikakve razlike ako trazim neke stvari na ebay-u USA  i recimo ebay-u DE? :)

osim jezika ne {#}

14 godina
neaktivan

cisto info

kad vam jave iz carine, da treba priloziti racun, da li je uvijek bio dovoljan onaj koji vam dođe na mail od paypala?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
16OR kaže...

cisto info

kad vam jave iz carine, da treba priloziti racun, da li je uvijek bio dovoljan onaj koji vam dođe na mail od paypala?

Da ja im uvijek taj mail isprintam i uvijek ga prihvate.

14 godina
neaktivan
H4X0R_Bug kaže...
16OR kaže...

cisto info

Da ja im uvijek taj mail isprintam i uvijek ga prihvate.

odlicno {#}

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da, kučišta se oduvijek prodaju po 2.86$ + Free Shipping.

Lega moj, veoma mnogo ti znanja fali, uči se.

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
14 godina
neaktivan
pbandov kaže...

da, kučišta se oduvijek prodaju po 2.86$ + Free Shipping.

Lega moj, veoma mnogo ti znanja fali, uči se.

Znam ja dosta dobro Engleski, samo na tako banalnim stvarima griješim {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice