A sada koliko tocno ide... ja bi rekao po svojim iskustvima ne više od 30ak posto...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A sada koliko tocno ide... ja bi rekao po svojim iskustvima ne više od 30ak posto...
Da li se racun moze poslati mejlom carini?!
nazovi prvo i pitaj da li znaju citati i otvarati mailove...
mene je teta uputila na fax, pa kad sam joj to spomenuo onako iz zaj... rekla je DA NARAVNO,BOZE, KAKO DA NE... i onda sam tako i napravio :D
nazovi prvo i pitaj da li znaju citati i otvarati mailove...
mene je teta uputila na fax, pa kad sam joj to spomenuo onako iz zaj... rekla je DA NARAVNO,BOZE, KAKO DA NE... i onda sam tako i napravio :D
Sad zvao i lik reko da nemoze da moram faksirati OMG
Kakvi idioti neznaju se ni mailom koristiti >.<
Sad zvao i lik reko da nemoze da moram faksirati OMG
Kakvi idioti neznaju se ni mailom koristiti >.<
ne, nego moraju imati u PAPIRNATOM obliku... :p
meni je gospoda to rekla, ali kad sam ja rekao da nisam u gradu i da nemam fax, rekla je da ce mi napravit uslugu za kavu (mito i korupcija) i da joj posaljem pa ce ona isprintat...
smjesno, u drzavi gdje se bore za ISO certifikate, tako bacat papire bezveze...
da ne pricam o tonerima i dalje
znam da ima web servisa, kolege ce ti pomoci bolje...
znači invoice s paypala lijepo njima pošalješ u pdfu... nazoves, vidis jel doslo... i gotovo...
Htjela bih kupiti knjigu:
http://cgi.ebay.com/Angelina-Jolies-Notes-My-Travels-Angelina-Jolie-/330535245317?pt=US_Fiction_Books&hash=item4cf56f9605
Buduci da nemam paypal niti visa karticu bila bih zahvalna ako bi netko htio kupiti ju, a ja mu uplatim novce na tekuci racun.
Hvala
Htjela bih kupiti knjigu:
http://cgi.ebay.com/Angelina-Jolies-Notes-My-Travels-Angelina-Jolie-/330535245317?pt=US_Fiction_Books&hash=item4cf56f9605
Buduci da nemam paypal niti visa karticu bila bih zahvalna ako bi netko htio kupiti ju, a ja mu uplatim novce na tekuci racun.
Hvala
nije problem, samo je pitanje od kuda si, mozda moze i brze doc do tebe
sta mislite jel ima kakve veze ako puno stvari narucujem, niko od frendova nema svoj ebay pa im narucujem, trenutno cekam 40 stvari da dođu, sve su po par dolara, hoce na to gledati na carini
Tj. dok carina vidi da nije za prodaju vec za licnu upotrebu.
Na koju email adresu mogu kontaktirati carinu u rijeci da vidim da li su dobili fax?!
Na koju email adresu mogu kontaktirati carinu u rijeci da vidim da li su dobili fax?!
Najbolje ih nazovi
jel se kak moze otkzat kupnja?nisam jos platio i nije bila aukcije nego ono buy now
jel se kak moze otkzat kupnja?nisam jos platio i nije bila aukcije nego ono buy now
vidi sa sellerom, ako ne, imat ces negativni feedback sto je dosta lose ako si tek u pocetku kupovine, i narocito to sta si napravio
Jeste sigurni da ono za slanje faxa radi?!Sad ih zvao i kazu nisu dobili nikakav fax!
Da jesam.Sad sam napravio drugi account i opet poslao te je onda doslo.Sto je najbolje prvi put je prosao samo jedan papir a ne oba dva xD
Da jesam.Sad sam napravio drugi account i opet poslao te je onda doslo.Sto je najbolje prvi put je prosao samo jedan papir a ne oba dva xD
Važno da je poslalo! Sad što je tu krenilo krivo se samo može nagađat
Važno da je poslalo! Sad što je tu krenilo krivo se samo može nagađat
Hehe da.Vise neidem u postu nesto faksirati :)
BTW jel se moze jos sta sa tim OKAMA uraditi?!
Imaš i ovo ali kako to sad točno ide dalje ne znam jer nisam probao.
EDIT: www.posaljisms.com također možeš slati sms poruke trošeći OKE
Ja saljem stalno poruke tako. Dobivas neke reklamne poruke koje kad procitas dobijes te OKE. odlicno je, jer kad saljes nekome pise mu da je sa tvojeg broja moba poslano. Isto sve kao s moba :)
Dosao mi mis :)
Sve je u redu osim sto sam morao platiti 100+ kn carine >.<
Eto seller nije iamo ni 20 feedbacka a ipak je posten.Kutija je ko da sam je u trgovini kupio :)
Stavim neke slike veceras!
e bok...čitam ovu temu, ali ne nalazim ono što mi treba. Imam samo jedno pitanje. Da li pri kupovini preko eBaya moram imati neke novce na PayPal računu ili će mi PayPal automatski skinuti novce sa kartice? Imam račun na Paypalu, kartica je već potvrđena, regan na eBayu, i mislim da je to sve. Puno hvala!!!
e bok...čitam ovu temu, ali ne nalazim ono što mi treba. Imam samo jedno pitanje. Da li pri kupovini preko eBaya moram imati neke novce na PayPal računu ili će mi PayPal automatski skinuti novce sa kartice? Imam račun na Paypalu, kartica je već potvrđena, regan na eBayu, i mislim da je to sve. Puno hvala!!!
Automatski ti skine sa kartice.
moras imati novce NA KARTICI, na nikakvom paypalu :p
pozz
Mislim da sam manje-više provalila shemu po kojoj ekipa na ZG carini sortira pošiljke na one otvaraju i carine i one koje puštaju bez da ih uopće pogledaju.
Fora je u cijeni shippinga - one pošiljke koje su slane preporučeno i nekom skupljom shipping metodom obavezno otvaraju,
dok one koje su slane običnom poštom u velikom broju slučajeva ni ne gledaju, bez obzira na vrijednost stvari koje sadrže.
Konkretno, kad je u pitanju slanje iz USA tj. USPS (United States Postal Service) provjereno prolaze slijedeće shipping metode:
http://www.usps.com/prices/first-class-mail-international-prices.htm (dokle god masa pošiljke tj. iznos slanja ne premašuje kojih 20 $)
http://www.usps.com/prices/priority-mail-international-prices.htm (ali isključivo ove Flat Rate koverte/kutije koje koštaju max. 13.95 $)
Shipping metode koje u najvećem broju slučajeva NE prolaze carinu bez da budu otvorene:
http://www.usps.com/prices/priority-mail-international-prices.htm (treća tabela, znači Priority Mail koji se računa po masi i ima tracking number)
http://www.usps.com/prices/global-express-guaranteed-prices.htm
http://www.usps.com/prices/express-mail-international-prices.htm
Ova gore procjena je temeljena na 200+ pošiljaka koje sam primila u zadnjih 2 godine, a slane su svim gore nabrojanim shipping metodama.
Prednost eBaya i sličnih servisa je to što se u većini slučajeva sa sellerom može dogovoriti opcija kojom se šalje, dok kod dućana to nije slučaj.
Također se može zamoliti sellera da za svaki slučaj napiše manji iznos na omotu pošiljke (tipa 20-30 $) kako bi se dodatno osigurali od carine.
Moj naijskreniji savjet je da kad god je to moguće nastojite dogovoriti da vam se pošiljke iz USA šalju sa USPS First Class Airmail International.
Evo official price calculator koji vam može pomoći u izračunu okvirne cijene slanja ukoliko znate približnu masu pošiljke: http://ircalc.usps.gov/
samo ti fotosopiraj ljepo ces zavrsiti
Pa jel mogu kako skuziti?!
Kako to ide?!
Prvi mi je put da me zovu da im moram dostaviti racun!
Ako je item kupljen preko eBaya, onda ti na računu koji isprintaš odmah pored naziva stvari i cijene obavezno piše i item number.
Onda službenik na carini ukuca taj broj u search od eBaya da nađe to što si kupio i iz prve ruke vidi koliko si platio za taj predmet.
Nakon toga ti stisne PDV i carinu na UKUPNU CIJENU (dakle, item + shipping) i na to još doda nekih 40 kuna za otvaranje pošiljke.
Da ti odgovorim na pitanje: shema sa photoshopiranjem ne prolazi upravo zbog tog item numbera na računu pomoću kojeg preko
eBaya direktno provjere i cijenu i lokaciju odakle je predmet poslan. Također ne prolazi ni shema sa stricom iz Amerike koji ti je to
poslao kao poklon za rođendan jer u tom slučaju ukucaju ime predmeta na internet, nađu okvirnu cijenu i opet ti stisnu dadžbine.