Steam - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 6.621
|
čitano: 1.342.627
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Steam - pitanja i odgovori
Hexfire kaže...
grgaRi kaže...

šta je to google ?

Ovo

Uvijek se nađe jedan pametan kojem smeta kad se nekome drugome nešto pojašnjava jer eto, mogao je 5 sati guglati i možda opet ne bi saznao što je htio. 

hvala tebi na odgovorima,a forumi su puni likova koji umjesto šta pomažu,ili ako več ne pomažu,baren šute,ali eto ima se vremena nekog kao mene popljuvat,i ka šta je kolega Hexfire lipo napisa,ja bi moga guglat i opet ne doći do ispravne situacije ili rješenja.zato valjda i postoje forumi da ti netko pomogne.ja osobno uvijek sam pomogao drugom(naravno u okviru svojih mogučnosti) i nikad nisan nekog baš popljuvao jer je nešto pita...i lipo san napisa da san tek jučer upalio taj Steam,i do tad ništa nisam ima pojma,a čuo jesan i znan otprilike šta je,ali evo ovakve sitnice ipak ne znan...iman 38 godina i nije me sramota pitat,ako te baš zanima,do prije 4 mjeseca,nisan ima pojma koje komponente uopće idu u komp generalno i uopce...JEL TEBI TREBA SLOŽIT KONFU??samo reci cifru i ja ću ti rado pomoći...ili kakav film,jer san pogleda more i brda toga...stoga,tko pita,taj ne skita...a ovo mi je nekakav hobby ili zanimacija,a iman drugih stvari koje radin u životu,osim šta gogglam,danas nisan cili dan bio na kompu do sada...hvala,Hexfire,još jednom,lp {#}

12 godina
neaktivan
Steam - pitanja i odgovori

https://www.g2a.com/nba-2k14-steam-cd-key-global.html

jel može ovako nešto ili ima neki RETAIL,ali kaže da mi triba disc,pa šta če mi onda taj ključ,ako iman disc,ali taj je po 3$,čemu tako nešto??

i na onaj ALLKEYS nešto me pita na početku,pa ne znan šta i kako s time dalje,choose your preffered interface,mislin znan šta je interface,ali ne znan koji da odaberen i kakva je uopče razlika između toga?

i ima bi još pitanje za xbox controler,jer se želim igrat s time,ne s mišem i ne znan čime,ne znan ja to tako koristit,zanima me samo taj xbox controller,pa sad  jel dovoljno kupit samo onaj dodatak meki koji se ušteka u PC i tada se može igrat s običnim controllerom(ne triba bit ka taj neki za windows ili ipak mora),pa da uzmem baren tu nba2k14,ako je 11$,a taj dodatk je isto do 10$ na ebayu,pa da naručin to,ili moram ipak uzimat novi joystick(volio/želio bi da je wirelles,jer sve je osim G15 wirelles kod mene),a ako netko zna/ima link gdje da nabavin to,netko je spominja da ih ima po 130kn,ima tih žičanih po 20+ $,ali ja bi ipak bežični...ovo su linkovi za prvo taj dodatak,a drugo je link za žićni xbox controller,pa ako netko zna di ima povoljno bežićni,bio bi zahvalan,kod nas su najjeftiniji od 325kn +...

http://www.ebay.com/itm/130957922698?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

http://www.ebay.com/itm/111065095873?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
johnyaces777 kaže...

https://www.g2a.com/nba-2k14-steam-cd-key-global.html

jel može ovako nešto ili ima neki RETAIL,ali kaže da mi triba disc,pa šta če mi onda taj ključ,ako iman disc,ali taj je po 3$,čemu tako nešto??

i na onaj ALLKEYS nešto me pita na početku,pa ne znan šta i kako s time dalje,choose your preffered interface,mislin znan šta je interface,ali ne znan koji da odaberen i kakva je uopče razlika između toga?

i ima bi još pitanje za xbox controler,jer se želim igrat s time,ne s mišem i ne znan čime,ne znan ja to tako koristit,zanima me samo taj xbox controller,pa sad  jel dovoljno kupit samo onaj dodatak meki koji se ušteka u PC i tada se može igrat s običnim controllerom(ne triba bit ka taj neki za windows ili ipak mora),pa da uzmem baren tu nba2k14,ako je 11$,a taj dodatk je isto do 10$ na ebayu,pa da naručin to,ili moram ipak uzimat novi joystick(volio/želio bi da je wirelles,jer sve je osim G15 wirelles kod mene),a ako netko zna/ima link gdje da nabavin to,netko je spominja da ih ima po 130kn,ima tih žičanih po 20+ $,ali ja bi ipak bežični...ovo su linkovi za prvo taj dodatak,a drugo je link za žićni xbox controller,pa ako netko zna di ima povoljno bežićni,bio bi zahvalan,kod nas su najjeftiniji od 325kn +...

1. Između redaka to znači da si moraš sam nabaviti instalaciju igre (piratska verzija ili neki drugi način), a oni ti daju ključ da možeš igrati online. Kod verzije za Steam dobiješ ključ kojim aktiviraš igru na svoj račun i u svakom trenutku ju možeš skinuti. Za tih 50-ak kuna mislim da se ne isplati gnjaviti sa tim "retail" verzijama.

2. Nisam siguran za ovo jer već duže koristim tu stranicu. Pretpostavljam da te ili pita za jezik koji želiš koristiti ili platformu koju koristiš pa da ti izlista igre prvo za nju. Ako ne skužiš što treba pošalji mi screenshot na pp pa ću možda moći reći nešto više.

3. Mislim da se može koristiti baš od Xboxa gamepad, samo trebaš kupiti dodatak kojim ga uštekaš u USB port na računalu, ako to već nemaš. Valjda ima toga i po lokalnim PC shopovima. Wireless nisam, ali mislim da je dugoročno najisplativije uzeti taj za 325kn i znaš da je original i odličan nego naručivati nešto sa ebaya za 150kn pa ispadne da ništa ne valja. U pravilu ti koji koštaju 10-20$ su samo jeftine kopije originalnog gamepada.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
neaktivan

ok,ne vjerujem da cu se gnjaviti s takvim retail verzijama,vec uzet tu global i to je to...

ima više nekih opcija,microsoft exchagne 2010 i 2013,te neki roundcube,te neka 4 verzija,koja se kao spoji nekako,šta li...traže email i pasword,a ja tu ništa ne kontan,jer ne koristim te neke app outlook i to??iskreno,ne znan napraviti SS i poslati ti ga,eto ,jbg...

isto bi htio da se bežično spajam(vecinu vremena ležim),pa cu probat naručit tu wirelless verziju,nije skuplja od 10$,jer več imam controller od xbox360,pa ce valjda s njime radit,ako i ne bude,onda ostaje ta opcija da uzmem kod nas za 325kn i da sam miran,valjda ima garancija 2-3 godine...hvala jođ jednom {#}

14 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
johnyaces777 kaže...

šta je to G2A??a šta je VPN,a šta je CIS??zapamtite da san se jučer rega tamo,i jesan čuo za STEAM,ali do sad nikad ništa osim toga,tako da nemam pojma o čemu se priča..jel taj G2A na steamu ili je to neki slična stvar??VPN,proxy,dakle kupiš nešto jeftino,a može nestat?ne zvuči kao dobra pogodba...hvala vam obojici na odgovorima...ali ništa još nisan skužio {#}

G2A je jedna u nizu stranica koje prodaju ključeve igara koje aktiviraš na Steamu. Imaš stranicu allkeyshop.net i tamo ti je navedena hrpa takvih prodavača. Imaš i neke poznate prodavače tipa Amazon na kojem isto možeš kupiti Steam ključ. Taj ključ samo ubaciš u Steam klijent i igra se doda na tvoj račun. To je sve legalno i sigurno. U pravilu ne bi smjelo biti nikakvih problema, osim ako se sam ne odlučiš na rizik aktivacije putem VPN-a kako bi uštedio još više.

Pošto su neke igre zaključane na određenu regiju, događa se da neku igru ne možeš aktivirati kod nas. VPN zavara Steam da si npr. iz Rusije i aktiviraš si igru. To može dovesti kasnije do problema i osobno se ne bih sa time igrao kad se tiče Steama. Primjera radi, verzija NBA2K14 za koju treba VPN je na takvim stranicama oko 4 eura, a ova klasična je 10 eura. Po meni baš se i ne isplati rizik.

Postoji i način da se RU/cis oznaka makne sa igre isto, meni je tako jedan rus maknuo RU CIS oznaku sa Batman originsa, tako da se može bez rizika nabaviti igra sa RU storea, odnosno rizik je samo na prodavatelju.

Steam: Dalthor85 Xfire: Dalthor85 Raptr: Dalthor
13 godina

Pozdrav ekipa,

imam jedan problem sa steam-om, naime odlucio sam prestati da trgujem sa itemima, skupio sam dovoljno kljuceva i odlucio sam da ih prodam. (CS:GO)
Juce krenem s prodajom, prodam cca 50 kljuceva (ispod market cijene preko skrilla) sve uredno zavrsi, sad se logam na steam i imam sta da vidim

CURRENTLY TRADE BANNED

Jel moguce dobiti trade ban zato sto su me ljudi prijavili jedno 100 puta sigurno jer nisam htio trgovati preko paypala gdje je scam u 99% situacija (Inace koristim Skrill) ili sta?!

Napisao sam ticket steamu

imgur.com/xtVAWV2.jpg

i ono jave mi da ce mi odgovoriti preko maila, ali ovo je lose -.-'

Nikad nikoga nisam scamao, imam preko 4k trejdova na csgolounge, preko 3k trejdova na dota2lounge, a da ljudi su me sigurno prijavljivali kad odbijes njihov retardirani trade offer -.-

{#}

halp

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Objasni sve STEAM Supportu jer od nas nečeš dobit nikakvu konkretnu pomoč.Mene su tražili da ispunim još neke podatke kako bih mogao prodavat i kupovat više od 200 itema godišnje na Marketu jer sam se približio tome broju.
12 godina
chaselol kaže...

Pozdrav ekipa,

imam jedan problem sa steam-om, naime odlucio sam prestati da trgujem sa itemima, skupio sam dovoljno kljuceva i odlucio sam da ih prodam. (CS:GO)
Juce krenem s prodajom, prodam cca 50 kljuceva (ispod market cijene preko skrilla) sve uredno zavrsi, sad se logam na steam i imam sta da vidim

CURRENTLY TRADE BANNED

Jel moguce dobiti trade ban zato sto su me ljudi prijavili jedno 100 puta sigurno jer nisam htio trgovati preko paypala gdje je scam u 99% situacija (Inace koristim Skrill) ili sta?!

Napisao sam ticket steamu

imgur.com/xtVAWV2.jpg

i ono jave mi da ce mi odgovoriti preko maila, ali ovo je lose -.-'

Nikad nikoga nisam scamao, imam preko 4k trejdova na csgolounge, preko 3k trejdova na dota2lounge, a da ljudi su me sigurno prijavljivali kad odbijes njihov retardirani trade offer -.-

{#}

halp

n brini se,makniti ce ti taj trade ban,jer je taj trade ban sustav automatski ti dodijelio zobg previse reportova.. oni ce ti ga maknuti i i staviti trade probation koji ti nista ne znaci ako ne scammas ljude. samo im sve objasni i biti ce sve u redu.

Amber Heard <3
13 godina

Dodao sam na PayPal svoju Visa karticu žiro računa u ZABA-i te sam ju verificirao sa onim četveroznamenkastim kodom. To je prošlo u redu i bilo je gotovo kroz svega pet minuta.

Kroz Steam desktop aplikaciju sam probao kupiti CS:GO putem PayPala odnosno putem prije spomenute kartice, ali poslije klika na "Agree and Continue" se ugasi prozor te se ništa ne dogodi odnosno igra i dalje ostane u košarici.

Sredstva se također ne povuku niti se igra pojavi u libraryju. Ako probam ponovno mi javi da je "Transaction pending" te da postoji rizik od višestruke naplate.

U čemu bi mogao biti problem? Imam više sredstava na kartici nego je to potrebno - 11€ je CS trenutno.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 1:22 (pr0n_addict).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
pr0n_addict kaže...

Dodao sam na PayPal svoju Visa karticu žiro računa u ZABA-i te sam ju verificirao sa onim četveroznamenkastim kodom. To je prošlo u redu i bilo je gotovo kroz svega pet minuta.

Kroz Steam desktop aplikaciju sam probao kupiti CS:GO putem PayPala odnosno putem prije spomenute kartice, ali poslije klika na "Agree and Continue" se ugasi prozor te se ništa ne dogodi odnosno igra i dalje ostane u košarici.

Sredstva se također ne povuku niti se igra pojavi u libraryju. Ako probam ponovno mi javi da je "Transaction pending" te da postoji rizik od višestruke naplate.

U čemu bi mogao biti problem? Imam više sredstava na kartici nego je to potrebno - 11€ je CS trenutno.

Svaka transakcija se pojavi u paypalu kao i mail koji dobiješ kao obavijest. Ja lično imam 3 kartice na paypalu i samo je za prvu bila potrebna verifikacija (ono da odeš u banku i pročitaš kod sa izvoda), ostale dvije sam dodao na isti način kao i ti i sve je prošlo ok. Nisam imao sličan problem, obično pending bude ako nemaš novca dovoljno, ili zbog preopterećenja servera. ako je steam u pitanju onda zna i on blokirati bilo kakav oblik transakcije kad se "loguješ sa drugog računara" tj. i ako promjeniš IP adresu i sl., tj. djeluje kao zaštita za account.

13 godina

Srećom, imam Skrill account (kojeg Steam i dalje neshvatljivo naziva Moneybookers) na kojeg sam putem kartice dignuo sredstva sa žira odnosno taman koliko mi treba te platio.

Sve je prošlo u redu.

Valjda se neće Steam "sjetiti" i te neuspjele PayPal transakcije pa mi dvaput naplatiti. Vidjet ćemo.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Postoji mogučnost da ti još jednom naplati kad ti banka odobri transakciju.
13 godina
L3gioNAR00 kaže...
Postoji mogučnost da ti još jednom naplati kad ti banka odobri transakciju.

Ali se ništa nije pojavilo u PayPal accountu, tako da mi je to čudno.

Sreća u nesreći je da se ne radi o nekim velikim novcima.

12 godina
neaktivan

mislim si uzet Contrast Collector's Edition koji košta 5 € no toga u ponudi pare meni nema već samo Contrast...jel to do mene ili?

EDIT: pojavilo se

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 12:05 (9090).

0 0 hvala 0
15 godina

Ja imam acc na steamu i buraz i koristimo isti internet dal možemo pobrat kakve banove ako igramo istu igru multi (narvno ja ju kupi i buraz ju kupi)?

npr. coh2 (sada kad je free) i igramo protiv nekoga ili jedan protiv drugog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rokonja kaže...

Ja imam acc na steamu i buraz i koristimo isti internet dal možemo pobrat kakve banove ako igramo istu igru multi (narvno ja ju kupi i buraz ju kupi)?

npr. coh2 (sada kad je free) i igramo protiv nekoga ili jedan protiv drugog?

kažu ljudi ovdje da nemate brige

15 godina

još jedno pitanje. kako se kupuje s paysafecardom na steamu? znam da se da čitao, al ja bi volio kada bi mi neko napisao u postupak i još k tome da si stignem kupit za vikend par ovih dobrih igri na akciji!

nemojte samo uzmi ovu karticu ili onu, nejde to kod mene (nema tu ljubavi banka i ja). jedino mi je ova metoda preostala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 17:34 (rokonja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

odes na steam preko ovog linka http://store.steampowered.com/?cc=si

dodas u kosaricu neku igru i pod opciju placanja izaberes paysafecard

potvrdis da zivis u slo. i dobijes neki error..to uslikas i posaljes steam supportu

kroz dan-dva ces dobit poruku da ti se ne podudara ip adresa bla bla...i poslat ce ti isti taj link s kojim ce morat kupovat da bi iamo opciju paysafecard.

izvolis.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 18:04 (SuperDox).
14 godina
neaktivan

2x. posto, slucajno

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 18:04 (SuperDox).
15 godina
SuperDox kaže...
SuperDox kaže...

odes na steam preko ovog linka http://store.steampowered.com/?cc=si

dodas u kosaricu neku igru i pod opciju placanja izaberes paysafecard

potvrdis da zivis u slo. i dobijes neki error..to uslikas i posaljes steam supportu

kroz dan-dva ces dobit poruku da ti se ne podudara ip adresa bla bla...i poslat ce ti isti taj link s kojim ce morat kupovat da bi iamo opciju paysafecard.

izvolis.

sve je to možda ok, al ja bi ovaj vikend kupio dvije igre. a pitanje je kad će ovi poslat i dali će poslt link. pa dal možda postoji neki drugi način.?

14 godina
neaktivan
rokonja kaže...

sve je to možda ok, al ja bi ovaj vikend kupio dvije igre. a pitanje je kad će ovi poslat i dali će poslt link. pa dal možda postoji neki drugi način.?

poslat ce ti isti taj link i budu se ispricavali zbog problema. a odgovor bi trebo dobit u roku 2 dana.

drugog nacina nema

11 godina
neaktivan

kod nekih igara pise cijena kod nekih free to play a kod nekih free,e sad mene zanima koja je razlika između free i free to play...i jos me zanima dali se moze skinut neka igra koje je besplatna a nije trial,znaci da ju imas za stalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

igre koje su free to play, su kompletne igre koje nije potrebno kupovati i možeš igrati bilo kada...

igre koje su free, također besplatne al' igrati možeš samo određeni period, najčešće bude 2 ili 3 možda 4 dana.

i svaka igra koja je free to play je kompletna igra? (99% siguran)

weedafuqyee
Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina
neaktivan

Moze mi netko dati link stranice iz ove teme za onaj PSC kako se dodava preko slovenske stranice steama, dobio sam dana taj bon pa da ga probam staviti na Steam :P

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2014 0:08 (Rodić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
18.10
SuperDox kaže...
rokonja kaže...

poslat ce ti isti taj link i budu se ispricavali zbog problema. a odgovor bi trebo dobit u roku 2 dana.

drugog nacina nema

eto dobio tek danas link i funkcionira. zanči osam dana čekao odgovor.

12 godina
neaktivan

jel još netko ima problem sa arma 3 igrom, naime jedno vrijeme mogu igrati pa se odjednom moj lik zakoči u mjestu i nemogu se više micati, nekada mi se pojavi crni ekran pa moram resetirat pc, a nekad izbaci iz igre i da ovu poruku koju vidite na slici...uglavnom nemogu igrati

0 0 hvala 0
13 godina
9090 kaže...

jel još netko ima problem sa arma 3 igrom, naime jedno vrijeme mogu igrati pa se odjednom moj lik zakoči u mjestu i nemogu se više micati, nekada mi se pojavi crni ekran pa moram resetirat pc, a nekad izbaci iz igre i da ovu poruku koju vidite na slici...uglavnom nemogu igrati

Da nemas mozda AMD graficku?
Instaliraj starije drajvere 13.3 pa probaj :)

Vidis u dnu ekrana da ti izbacuje error 

12 godina
neaktivan

imam i vidim/znam, ali opet mi nije jasno zašto mi to odma nekaže u startu kad počnem igrat, već nekad igram bez frke i onda se to desi (sva 3 gore navedena slučaja)

0 0 hvala 0
13 godina

znaci yebeni steam, nakon 20 dana mi odgovaraju da mi je account dobio "vise" reporta za scam i da mi je zbog toga acc zakljucan na 10 godina i da su mi oduzeli igre/iteme koje sam scamao.

inventar identican, nista se nije promjenilo............ kakvi retardi rade za steam danas.......... tacno se ne isplati, jer mozes dobiti ban kad te prijavi odredjen broj ljudi za scam, a kad vidis na sta lici CSGO community, kakvi retardi od ljudi to igraju danas, jednostavno se ne isplati.

Izgleda da ce mi propasti ~preko 300 evra vrijednih skinova, samo zbog idiota iz bugarske, madjarske i rusije, jer ti idioti reportaju najvise jer ofc ne razumiju engleski a hoce muda za bubrege u trejdu gg{#}

Moj PC  
3 3 hvala 0
12 godina
protjeran
Nebi bezveze dobio samo tako ban.Imaju oni algoritme na temelju kojih lako provjere svaki report jel opravdan ili ne,te šta se,koliko i na koji način trejda.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice