Dap, AI je neposotjeć, a ne zbuggan... Ako misle napraviti funkcionalan AI za promet/policiju iz 0 za mjesec dana svaka čast, al nekako sumnjam
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ljudi, koliko je dugacka igrica otprilike? ja inace samo igram open world do 100h, a po pricama ovo ima dosta manje. s time da bi igrao bas sve, main, side, skupljanja
Vjerovatno nitko to još ne zna, ali mislim da će ti trebati preko 100h da sve završiš, ja sam na 19h a tek sam zagrebao površinu...main quest je navodno kratak, ali postoji more drugih questova i aktivnosti, grad je ogroman i već je prepun ikonica, a novi poslovi se stalno otključavaju kako napreduješ. Pričekaj bar još 20-ak dana da veća količina ljudi odradi "completionist" na HLTB stranici, jer trenutno nema podataka. Ono što piše 60h je samo nekakva procjena, ali mislim da će biti daleko više..
danas cu ju probat jer mi se jucer skidao update od 45gb. za play 4 slim mi je to. ali toliko sam procitao svakakvih komentara da uopce ne znam dali da dam igricu priliku ili da uzmem nesto drugo. a opet stvarno me zanima. ta duzina igranja mi je najveci problem
bez obzira šta su consolaši žao mi je ljudi, 400-500kn nije mali novac
ljudi, koliko je dugacka igrica otprilike? ja inace samo igram open world do 100h, a po pricama ovo ima dosta manje. s time da bi igrao bas sve, main, side, skupljanja
Vjerovatno nitko to još ne zna, ali mislim da će ti trebati preko 100h da sve završiš, ja sam na 19h a tek sam zagrebao površinu...main quest je navodno kratak, ali postoji more drugih questova i aktivnosti, grad je ogroman i već je prepun ikonica, a novi poslovi se stalno otključavaju kako napreduješ. Pričekaj bar još 20-ak dana da veća količina ljudi odradi "completionist" na HLTB stranici, jer trenutno nema podataka. Ono što piše 60h je samo nekakva procjena, ali mislim da će biti daleko više..
danas cu ju probat jer mi se jucer skidao update od 45gb. za play 4 slim mi je to. ali toliko sam procitao svakakvih komentara da uopce ne znam dali da dam igricu priliku ili da uzmem nesto drugo. a opet stvarno me zanima. ta duzina igranja mi je najveci problem
Igranje Cyberpunka na Play Stationu je kažnjavanje samog sebe. Ako voliš 15 fpsa i teksture iz 2010 samo rokaj.
-An investor specifically asks about the NPC and AI behavior, citing the backlash it's received online by customers. CDPR's answer is that the AI and NPC behavior is part of the bugs, and the patches that come in January and February will address those issues/bugs. Nothing** more in depth was said about the AI.
LOL, ja to ne pušim...Pa bug je greška koja se događa ponekad, tu i tamo itd itd...AI i NPC behaviour je konstantan u CP-u, sve radi 'po špagi' i nema nekakvih odstupanja od standardnog sranja.
Jedino ako oni pod bug smatraju cijeli sistem.
možda nešto sprječava NPCeve da iskoriste svoj AI?
Ne znam, ali pretpostavljam po viđenom da se radi o cijelom sustavu, a ne o bugu. Samo ovo s policijom je komično, gdje uopće nema policijskih auta na cesti i oni ne voze za tobom...
A priča sa despawnanjem NPC-eva je isto bug? Kad se okreneš nestanu ljudi...
Niti nije samo despawnanje ljudi, evo recimo jučer sam otvorio da probam one fixeve s interneta...Vozim se u autu i kamera s boka, odem u setting da malo prodrkam po postavkama, i kad sam se vratio in-game skužim da su se felge na autu promijenile...wtf?
Ne znam, ali pretpostavljam po viđenom da se radi o cijelom sustavu, a ne o bugu. Samo ovo s policijom je komično, gdje uopće nema policijskih auta na cesti i oni ne voze za tobom...
A priča sa despawnanjem NPC-eva je isto bug? Kad se okreneš nestanu ljudi...
Niti nije samo despawnanje ljudi, evo recimo jučer sam otvorio da probam one fixeve s interneta...Vozim se u autu i kamera s boka, odem u setting da malo prodrkam po postavkama, i kad sam se vratio in-game skužim da su se felge na autu promijenile...wtf?
ma da više izgleda kao da jednostavno nisu napravili AI, jer i ovo s policijom je baš jeftin trik i lazy način da se kazni igrača. Zapravo previše se kažnjava igrača za razliku od drugih igri.
Al tko zna. Možda je neki bug pa blokira da AI i spawn policije radi kak spada. Pa nam ždere performanse bez da pokazuje pravi AI haha. Kao ovo za Aliene što je modder napravio, dovoljo je jedno slovo krivog koda da blokira sve
Pozdrav ekipa..evo da se pridružim temi..
Ovako,kupio igru day 1 i naravno odmah se bacio u igru.Da se zna,isčekivao sam jako ovu igru zbog njih kao developera i prijašnjih uspjeha.I iskreno nisam imao nikakakva prevelika očekivanja jer nemam više 15 god i nepušim te fore da će biti ovo ili ono.
Ovo pišem iz meni osobnog dojma i kakva je igra isključivo meni.
Prvo-ovo je trebalo biti u izdradi još minimum godinu dana jer ovo je presmješno i nemogu vjerovati da su oni ovakvu igru izbacili van.Svi koji traže refund imaju potpuno pravo.
Igrao sam nekih pet sati i nemam više želju ni ikonicu gledat,a kamoli igrat.Igra izgleda jadno(imam rtx 2060),hrpa bugova,glup Ai,katastrofalna vožnja,dosadan grad napucan svjetlećim neboderima i reklamama...Meni osobno teški flop.RPG nije to ni vidjelo,zato i jesu promjenili naziv sami.Vi koji branite ovaj flop od igre ste ili odigrali dvije igre u životu ili imate 15 god pa vam je sve dobro.Ja nemam više 15 i nemam više toliko vremena za igre,pa kad želim nešto igrati hoću da bude dobra igra.Neželim čekati 5 mjeseci da oni poprave igru da bi bila igriva i neću sigurno,i sad u budoćnosti i da je ispoliraju do savršenstva neću je igrati.Ostali aspekti igre su jednostavno loši.Početak gdje birate od kud kao krećete nema nikakvu vrijednost,svejedno što izaberete jer je samo uvodnih 20 min drugačije,dalje ide sve isto..Po tom pitanju replay value 0.A sad će neki reći...je je ali dialozi se mjenjaju nije isto..Boli me tuki jer i ti dialozi su smijurija teška,ne utječu na ništa osim da ti produlje gamplay..Uvijek završiš kako moraš završit.Sama igra u prvih dva sata mi je pokazala da je jednostavno loša i da nije vrijedna mog vremena jer ništa u njoj nije senzacionalno niti revolucionarno da bih imao neku želju igrati.Takvih igara je more vani i sve su iste,samo biraš drugi setting.Uglavnom,nisam ništa očekivao previše i opet me uspjela razočarati tako da od mene 3/10 zbog muzike i jer možeš mačku podragat
Dap, AI je neposotjeć, a ne zbuggan... Ako misle napraviti funkcionalan AI za promet/policiju iz 0 za mjesec dana svaka čast, al nekako sumnjam
Pa nije to neka mudrost.. Samo trebaju napraviti iluziju da policija stiže do tebe, npr. prvo neki dron doleti pa onda panduri iz ugla ili ako si u zgradi dolete iz lifta ili stepeništa ali nakon nekog delaya... prvo da te igra obavijesti da panduri stižu, bilo sirenama ili što ti ga ja znam. Nije neki poduhvat.
Pa nije to neka mudrost.. Samo trebaju napraviti iluziju da policija stiže do tebe, npr. prvo neki dron doleti pa onda panduri iz ugla ili ako si u zgradi dolete iz lifta ili stepeništa ali nakon nekog delaya... prvo da te igra obavijesti da panduri stižu, bilo sirenama ili što ti ga ja znam. Nije neki poduhvat.
A negdje 6-8 god rada na igri pa će to ličit na nešt 
ma da više izgleda kao da jednostavno nisu napravili AI, jer i ovo s policijom je baš jeftin trik i lazy način da se kazni igrača. Zapravo previše se kažnjava igrača za razliku od drugih igri.
Al tko zna. Možda je neki bug pa blokira da AI i spawn policije radi kak spada. Pa nam ždere performanse bez da pokazuje pravi AI haha. Kao ovo za Aliene što je modder napravio, dovoljo je jedno slovo krivog koda da blokira sve
Kad vidim da će do Veljače dati devovima odmor, nisam baš uvjeren kako će brzo i efektivno oni to popraviti...
Ali zanimaju me još dvije stvari.
Koliko se vremena i resursa potrošilo na impelmentaciju RT-a, i koliko je to krivo za manjkavost ostalih segmenata igre? Jer se kurčilo s tim RT do amena...
i
Kako su pobogu recenzenti dali 91/100 za PC verziju, van performansi i bugova (a i to moraš uvrstiti u recenziju i uzeti u obzir kod ocjene)? Toliko stvari nije na razini te ocjene.
Pa nije to neka mudrost..Samo trebaju napraviti iluziju da policija stiže do tebe, npr. prvo neki dron doleti pa onda panduri iz ugla ili ako si u zgradi dolete iz lifta ili stepeništa ali nakon nekog delaya... prvo da te igra obavijesti da panduri stižu, bilo sirenama ili što ti ga ja znam. Nije neki poduhvat.
Haha, ovo boldano su omiljene riječi svakog developera.
Pitanje je zaš to nije implementirano od početka? Pa to su osnove bilo koje igre s wanted sistemom, gta 3 je to imao
Da ne ponavljamo 10000 puta isto; pitanje za one koji ekšli igraju igru, koja vam je najbolja side-misija za sad?
Panam i Judy questlineovi su okej, al zasad mi je storyline od ono dvoje koji te unajme da istražiš gradonačelnikovu smrt najzanimljiviji, poslije se razgrana na 2 dodatna sidequesta, nisam ih još dovršio, al je bilo već "wtf, wow" momenata.
Meni se cini da je ovo jednostavno bio prevelik zalogaj za CDPR.
Rockstar svoj kompletan AI moze samo nadograđivat i tu se vidi 20 godina rada na tome.
Inace meni je igra odlicna. Igram ju misiju za misijom malo main, malo side , malo gig... ne zamaram se nit sa policijom niti sa open world-om.
Bugova ima, al niti jedan mi jos nije zeznuo misiju, al mislim da sam vec poprilicno daleko dosao.
Al mora se rec da je CDPR postao šljam ove industrije. Znali su da konzolaska verzija ne valja, ali nisu dopustili nikome da to pokaze dok igra vec nije bila vani i sad se kao ispricavaju.
To je kao da te bubnem šakom u lice i onda se ispricam i boli me kifla, bit ce ti nos ko nov za 2 mjeseca.
pod obavezno pokupite par tih legendary itema mono wire, par pištolja i dvije dobre puške, kod izzy u podrumu imate brutalan pištolj i obavezno caliburna pokupite jer je mislim najbrži auto u igri.
Pa da. Suštinski, samo da se spawnaju iza najbližeg ugla, a ne negde odakle postoji line of sight ka igraču i već ima mnogo više smisla.
E sad, ovo što je rekao Unforgiven je istina. Možda postoji razlog što to nije tako. Možda je razlog to što pathfinding AI ne postoji i ako se policija stvori iza ugla, postoji jedno 50% šanse da ostane tamo zaglavljena u saobraćaju. A opet, možda je pathfinding AI "samo" bugovit, pa je ovo što vidimo u igri neki rudimentarni fall back, te kad/ako njega reše (a valjda će, tolikim dev timovima je uspevalo koliko toliko bolje nego u CP), onda i saobraćaj i NPC-jevi pešaci počnu bolje da se ponašaju i onda ne bude potrebe da se policija spawna direkt iza igrača da bismo bili sigurni da će ga pronaći.
Ispričali su se pa je kao u redu.
Ispričao se Mario valentić jer je bildao u crkvi, isto sve 5, oprošteno, kao da se nije desilo
pod obavezno pokupite par tih legendary itema mono wire, par pištolja i dvije dobre puške, kod izzy u podrumu imate brutalan pištolj i obavezno caliburna pokupite jer je mislim najbrži auto u igri.
A di je Legendary katana :))
Pa napravili su zamjenu. Reputaciju za novce. Cist jednostavno.
Gle, vezano za upgrade, to je bilo relativno ok: rečeno je da igra na PS5 i novom Xboxu tek treba da dobije next gen patch, a do tada radi slično kao na last gen kozolama, uz višu rezoluciju, viši framerate i sa više NPC-jeva, pa kome je to ok, može da kupi, a ko neće sad da igra nešto što će jednom izgledati osetno bolje, može da čeka. Takođe, besplatni upgrade za sve koji sada kupe last gen verzije, a u budućnosti nabave next gen konzole, je korektna ponuda koju drugi ne prave.
Vezano za nedavanje verzije za konzolu testerima, to jeste daleko "najsumnjiviji" potez. Očigledno da su bili svesni da nije kako treba, ali hoću da verujem da su verovali da će igru isporučiti u znatno boljem stanju (i da je jesu isporučili u boljem stanju) od verzije koja bi bila recenzirana i koja bi o igri stvorila još goru sliku od realne. Takođe, koliko sam video u par klipova koji su se bavili performansama na PS4 i Xbone, nakon patcha koji je izašao dva dana nakon launcha, ni performanse ni izgled mi uopšte ne deluju toliko loše koliko se digla frka. Da bi bilo bolje da su launch za last gen konzole odložili makar za ta dva dana do prvog patcha ili 10 do narednog, bilo bi (samo, poslednji put kad su odlagali, počeli su dobijati pretnje smrću, tako da...).
Evo da i ja dodam nesto. Nisam planirao igrati CP dok ne kupim novi HW, ali nije mi se dalo. Igram na i7 2600, 8GB RAM, GeForce 970, instalacija na HDD, full HD i sve low, FPS je od 30-40 i igrivo je, a igra i nije toliko ruzna na tim postavkama. Ovi neki screenshoti sa PS4 sto sam vidio su katastrofa, i nisu ni priblizno onome sto ja imam.
Nabrojao bih neke stvari koje mi smetaju:
- Uzimanje objekata sa zemlje je grozno, dosta sam predmeta ostavio jer se ne pojavi opcija da je pokupis. Jos gora stvar je kada ubijes lika, pa moras potrefiti na predmet ispod njega. Ne znam da li to ima veze sto igram full HD na 1440p monitoru.
- Voznja sa vecinom auta je grozna. Uspio sam 3-4 puta zaglavit sa autom iznad predmeta. Prva voznja, kao Nomad, izlazim iz garaze, skrecem desno, auto se zabija u PVC stolicu i ostaje se klackat na njoj, gume se okrecu, ali ne mozes ni napred ni nazad. Jedino auto koje se malo normalnije vozilo je ono slicno Fordu GT40. Za auto koje imas na pocetku igre samo se mozes pitati: jesu li ti developeri ikad provozali i testirali to, ili im je cilj bio da ti nerve dignu.
- Pucanje kroz ogradu je nemoguce, kamena ograda sa rupom kroz koju motor moze proci, ali metak ne.
- Ima misija sa Panam, gdje imas laptop desno od benzinske i mozes kontrolisati sve na benzinskoj. Odes tamo, ubijes onog lika stealthy i hakiras laptop, preuzmes kontrolu nad turretom koji je na drugoj strani benzinske, one sekunde kad pocnes pucati, svi se okrenu i krenu pucati prema tvojoj lokaciji, znaci zalosno.
- Inventory je nepregledan, narocito sa dosadnim prozorom kad hover-as preko nekog item-a i onda ti on prekrije sve ispod.
- Malo jaci likovi kad ti dodju, sjednes u auto, oni pucaju ali health ti ne oduzimaju, nabijes lika autom, ali onda moras jedno 20 puta napred-nazad da bi ga ubio.
- Ne vidim nikakvu promjenu vremena, jednom sam vidio da je zapadala kisa, i to je bilo dok sam se vozio u autu od nekog main quest-a. W3 je puno bolji po tom pitanju, a imao je i onaj neki add-on za extremen weather, i to je bilo extra: noc, kisa, grmljavina, stabla se savijaju, ...
Ono sto mi najvise smeta je da ekipa nije naucila na greskama iz Witcher-a:
- Item picking je i tamo imao isti problema, i sad ima iste probleme, zar je to toliko tesko napravit. Vise ti treba preciznosti da pokupis neki item ispred nosa, nego da pogodis covjeka u glavu pistoljom.
- Ono zvizdjanje da ti dodje Roach, pa zaglavi iza kuce je isti idiotluk koji je napravljen sa pozivanjem auta u CP-u. Sta mi kojeg klinca hoces pribliziti igru nekoj realnosti, kad sve ostalo nema veze sa realnoscu, kad ne znas isprogramirati da radi kako treba. Kad pozoves auto, prvo moras skontat sa koje strane dolazi, pa onda ti njemu pritrcat, lakse je nego cekat ga da dodje, jer obicno stane 50-ak metara od tebe, ono kao blizu ti je hajd ti dodji.
Ja mogu razumjeti da te administracija kao developer-a tjera da zavrsis nesto na brzinu, ali bez obzira na to, neke stvari se u par IF-ova mogu rjesiti. Ovaj citav AI i mnoge greske su cisto idiotluk programera koji nema veze sa time sto se pozurilo sa izbacivanjem igre. Ako programiras, moras to i testirati vise puta. Ja ne mogu zamisliti nekoga da starta igru i udje u auto u prvih par minuta igre, i kaze OK je voznja. A da ne spominjem idiota kojem je pala ideja da spawn-a policiju iza ledja.
Igranje Cyberpunka na Play Stationu je kažnjavanje samog sebe. Ako voliš 15 fpsa i teksture iz 2010 samo rokaj.
ma kaznio sam se sa bacenih 430kn
alo, jel teško napraviti ovo? odite na format i to je to
ne pišite "spoiler" nego to napravite kako treba
Samo sam navratio da vam kažem da sam postao legenda u NC. LEGENDA loše vožnje. ako ynate neko vozilo kojem hume nisu od vazelina i maslaca zavalio bi vam se na preporuci.
Samo sam navratio da vam kažem da sam postao legenda u NC. LEGENDA loše vožnje. ako ynate neko vozilo kojem hume nisu od vazelina i maslaca zavalio bi vam se na preporuci.
Mislim da igru onda moras promijenit, a ne vozilo 
Cyberpunk mi se konstantno crasha u character creationu, da li ima netko ima isti problem?
GOG verzija, Flatline error
Windows 10 x64
AMD Ryzen 5 2600
1080 ti
16GB 2666Mhz RAM
Instalirano na HDD-u
Meni se crashalo tako dok ju nisam prebacio na SSD. Iako ne znam da li je zbog toga, gl
Meni je voižnja top topova.Auto se barem ponaša kao auto....
Ovo je ili sarkazam ili nemaš pojma kako se auto ponaša. Koji auto se okreće iz sredine kao auti u Cyberpunku? Čak ni auti sa skretanjem svih kotača (4WS) ne skreću kao da se rotiraju iz sredine. Prednji kraj treba voditi stražnji pri skretanju, u Cyberpunku se cijeli auto odjednom rotira što je skroz neprirodno.
motori su mi full cudni al s autom nikakvog problema skrenut,bit precizan itd...Jako brzo se naviko i vjerujem da nebi na novi sistem (sto se auta tice)
rucna i vozi bajo. i kontra motaj kad udjes u zavoj
rucna i vozi bajo. i kontra motaj kad udjes u zavoj
Znaci otprilike kak i u stvarnom zivotu vozim?