Horizon: Forbidden West

poruka: 341
|
čitano: 171.085
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina

Također, natukao sam 22 sata preko vikenda, stao samo zbog neispavanosti, glavobolje i upaljenog oka. I igra ide sve bolja. Ozbiljno se pribojavam za svoj brak, jer bi me, kad još stigne Elden Ring na stolu mogao narednih dana dočekati wedding ring.

9 0 hvala 0
5 godina
Re: Horizon: Forbidden West
NathanDrek kaže...

Također, natukao sam 22 sata preko vikenda, stao samo zbog neispavanosti, glavobolje i upaljenog oka. I igra ide sve bolja. Ozbiljno se pribojavam za svoj brak, jer bi me, kad još stigne Elden Ring na stolu mogao narednih dana dočekati wedding ring.

Sve isto potpisujem.Najbolje vrijeme za igranje mi je bio kad mi se sin rodio pa je morao biti uz ženu...e to su bile noći.A ovo danas je reklo bi se previše za mene a zapravo još uvijek sam "gladan" ovakvih igara.Još k tome morao sam po novi OLED jer sa "starim" nisam mogao jer nema 2.1 HDMI.Najgore kad sam neki dan ženi rekao da je nešto skupo što si je kupila....skoro sam iz stana letio :)

8 godina
neaktivan

ajmeee kakava igricaaaaa, ja sam odusevljen. znaci jos istrazujem barren gates, rijesavam sve side questove pa onda idem dalje. nisam neki gamer, ne mogu dugo igrat ali ovo mi je tako gust da bas tucem. znaci mogu samo ic po mapi i istrazivat i uvijek nesto novo vidim. mogu mislit kako ce bit bas kad udem u forbidden west, predivno nesto, nisam ni na pocetku a mogu mislit kako ce bit kasnije. ovo je definitivno najbolja stvar uz zero dawn koju sam igrao

4 0 hvala 0
11 godina
suspendiran
Blackcastle kaže...

...Najgore kad sam neki dan ženi rekao da je nešto skupo što si je kupila....skoro sam iz stana letio :)

kad ne znaš ili si još neiskusan 

umjesto da iskoristiš priliku da sebi kupiš novu grafu (ili štoveć) bez puno rasprave s boljom polovicom u ovo hudo doba preskupih cijena, ti usereš stvar i prigovaraš joj na prvu, iako znaš i sam da nemereš tako upisat bod u gostima nego samo najebat jer ona već ima spremni histerični ispad u slučaju da se ti zajebeš i prigovoriš (naletio si na zamku za medvjede)

za takve situacije treba biti spreman, prvo psihički da se ne zajebeš i ne prigovaraš, nego da imaš na listi spremno nešto što već duže planiraš uzet i onda (što prije, dok je svježe) kad ona napravi taj potez ulećeš sa svojom kupovinom i olfo usputnom primjedbom kako si krenuo njezinim primjerom da se nekad treba i počastit

ili ne čekaš i pomiriš se s tim da tvoja kupovina košta koliko košta + par skupih cipela za nju (obavezno moraju biti bar mrvu skuplje od tvojeg artikla)

13 godina
neaktivan

I ja meni je izletilo ženi "od kud tolki troškovi za život prošli mjesec" kad mi je izdala fakturu. Na kraju sam morao kupiti iste štikle u dvije različite boje :) jer kad je krenula nabrajati PS5, Xbox novi, novi TV(HDMI 2.1), sva sreća da ne primjećuje igre kako se pune na polici.

BTW igra je predivna, čak se i sin prebacio sa Fortnite na HZD, cijeli vikend je bila borba tko će na PS5, a tko na PS4. Dobro da ovaj tjedan nema škole pa je on 8-16h, a ja poslje posla.

Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina
Grga1984 kaže...

I ja meni je izletilo ženi "od kud tolki troškovi za život prošli mjesec" kad mi je izdala fakturu. Na kraju sam morao kupiti iste štikle u dvije različite boje :) jer kad je krenula nabrajati PS5, Xbox novi, novi TV(HDMI 2.1), sva sreća da ne primjećuje igre kako se pune na polici.

BTW igra je predivna, čak se i sin prebacio sa Fortnite na HZD, cijeli vikend je bila borba tko će na PS5, a tko na PS4. Dobro da ovaj tjedan nema škole pa je on 8-16h, a ja poslje posla.

Ista situacija je kod mene doma PS5 u dnevnoj a PS4 PRO u njegovoj , ali ja sam mu rekao da odigra igru kad je ja zavšim....nekako jedva sam našao kompromis.Moram se osvrnuti na post od Picajzle.....sva sreća pa ja imam puno veća primanja od žene ali desi se mjesec u kojem ja moram utrpati sve jer jedino što me nije u 40-ima prošlo a to je da mora biti odmah i sad.......to me košta jer znam poneki mjesec previše toga utrpati....al ok žene moraju nešto prigovarati bez toga nebi bile zanimljive...

9 godina

ON TOPIC: 

jos uvijek nisam odigrao vise od 30 sekundi, neda sin pristup konzoli, a i kad se prebaci na roblox na kompu ulijece stariji i roka apex i cod... al neka, slobodan sam u srijedu pa ce doc i moj red dok su u skoli :)

tako da za sada samo uzivam u grafici i interesantnim novim strojevima koje klinac otkriva

OFF  TOPIC:

zena generalno ne kuka na tehniku, jedino je neki dan slucajno vidjela racun americkog amazona i pocela zbrajat iznose psn bonova dok nisam na brzinu ugasio taj tab 

vjerojatno cinjenica da jednom godisnje dobijem zadatak "otic" po torbicu u L. Vuitton igra ulogu da tolerira ps4/5, switch/ds/2 gaming kompa, prenarudzbu za steam deck i tak to 

2 0 hvala 0
6 godina

Sto ste vi bas toliki papucari i namjeravate do kraja svog kratkog zivota tako ?!?! Kriti svoje troskove, opravdavati svoje hobije, etc, etc... Stvarno, ali stvarno moram postaviti takvo pitanje. Takva iza ledja moze raditi svasta dok se vi igrate igrice. Tako sam se i ja jedno vrijeme ponasao sa prvom (zenom jel'te, veze sluze sa "vezu". Zato sam nabavio ovu drugu. Doduse s ovom drugom nemam vremena za igrice . I to ne samo zbog toga sto je vjerojatno prvo svima palo na pamet vec sto se bas nadopunjujemo. Cak i po pitanju igrica, a da ne spominjem biciklizam, planinaranje pa cak i kuhanje. Ako vam nesto smeta onda to promjenite dok jos mozete (nakon 60te je gotova stvar), a ne kao zadnje babe tu na forumu o tome...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2022 0:07 (SamoPitam3).

1 0 hvala 0
13 godina

Ma ti si drkađija, vidi ti se iz napisanog

8 godina

Jel i vi imate problema s Firegleam ikonicama na mapi? Vidim da su mi se opet pojavile one koje sam počistio.

0 0 hvala 0
9 godina

Ljudi koji set skilova ste najprije poceli dizat, ja sam dosta toga u hunter ulupao

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
NathanDrek kaže...

Jel i vi imate problema s Firegleam ikonicama na mapi? Vidim da su mi se opet pojavile one koje sam počistio.

Nije mi se desavalo ali na jednom mjestu ima obicni kameni zid koji se sa R2 razvali a tu greskom stoji fireglam ikona, iako nije fireglam, te se ne moze ocistiti.

8 godina
duxx369 kaže...

ON TOPIC: 

jos uvijek nisam odigrao vise od 30 sekundi, neda sin pristup konzoli, a i kad se prebaci na roblox na kompu ulijece stariji i roka apex i cod... al neka, slobodan sam u srijedu pa ce doc i moj red dok su u skoli :)

tako da za sada samo uzivam u grafici i interesantnim novim strojevima koje klinac otkriva

OFF  TOPIC:

zena generalno ne kuka na tehniku, jedino je neki dan slucajno vidjela racun americkog amazona i pocela zbrajat iznose psn bonova dok nisam na brzinu ugasio taj tab 

vjerojatno cinjenica da jednom godisnje dobijem zadatak "otic" po torbicu u L. Vuitton igra ulogu da tolerira ps4/5, switch/ds/2 gaming kompa, prenarudzbu za steam deck i tak to 

Veću glupost nisam čuja u životu. Jednom godišnje kupi ženi L. Vuitton i ona kuka na psn bonove. Pa taj L. Vuitton košta više nego ćeš cijeli život potrošiti na psn bonove. Možda jedino ako je to ''L. Vuitton'' iz Bosne onda mi ima smisla.

8 godina
gamex1423 kaže...
NathanDrek kaže...

Nije mi se desavalo ali na jednom mjestu ima obicni kameni zid koji se sa R2 razvali a tu greskom stoji fireglam ikona, iako nije fireglam, te se ne moze ocistiti.

Nadam se da će riješiti taj bug, da se ne moram vraćati provjeravati cijelu mapu

13 godina

Došao patch 1.005, donosi hrpu ispravki:

https://updatecrazy.com/horizon-forbidden-west-patch-1-05-notes-1-005-000-february-22-2022/

EDIT: shimmering je još uvijek prisutan u performance modu, čini mi se da je još gori. Dođe mi da igru parkiram dok ovo ne ispatchiraju do kraja. Stvarno je jako uočljivo, pogotovo na drveću.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2022 12:17 (greysaint0).

0 0 hvala 0
8 godina
greysaint0 kaže...

Došao patch 1.005, donosi hrpu ispravki:

https://updatecrazy.com/horizon-forbidden-west-patch-1-05-notes-1-005-000-february-22-2022/

EDIT: shimmering je još uvijek prisutan u performance modu, čini mi se da je još gori. Dođe mi da igru parkiram dok ovo ne ispatchiraju do kraja. Stvarno je jako uočljivo, pogotovo na drveću.

jebemu, ovo moje se ne spominje da su sredili, tak mi je u witcheru ostao jedan uskličnik za side quest u Skelige-u, a dođem do lika i on uopće ne reagira, a cijela mapa počišćena do temelja

4 godine
neaktivan

Prije zadnjeg update nisam imao skoro nikakvih bugova, osim nekih sitnica koje nisu vrijedne spomena.

Jucer uradim update i sad mi igra u groznom stanju, trepere boje, ljudi u zraku, alloy prolijece kroz stvari (odjednom je baci u borbi), blokira mi penjanje, negdje gdje se moze penjati sada nece nikako i sad mi se cak pojavio ovaj bug sa fireglam gdje su se svi vratili na mapi iako su zavrseni....

0 0 hvala 0
12 godina

Meni osobno release izgleda enormno enormno bolje iz jednog meni izuzetno bitnog razloga...

U state of play verziji vegetacija je podosta staticna dok se u realease verziji sve njise na vjetru i to ovisno o snagi vjetra,bas sam jucer snimao mali video vjetra i vegetacije i poslao frendu koliko mi je to bilo impresivno.

Ali generalno je i osvijetljenje realnije nego prije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
gamex1423 kaže...

Prije zadnjeg update nisam imao skoro nikakvih bugova, osim nekih sitnica koje nisu vrijedne spomena.

Jucer uradim update i sad mi igra u groznom stanju, trepere boje, ljudi u zraku, alloy prolijece kroz stvari (odjednom je baci u borbi), blokira mi penjanje, negdje gdje se moze penjati sada nece nikako i sad mi se cak pojavio ovaj bug sa fireglam gdje su se svi vratili na mapi iako su zavrseni....

I meni se sinoc desilo da me odgurnulo u jednoj borbi,kao da se detekcija kolizije zblesirala.

13 godina
gamex1423 kaže...

Meni je s druge strane "shimmering" još više izražen. Ne mogu reći da sam oduševljen u kojem stanju su izbacili igru. Nikada nisam doživio da je Sony 1st party ekskluziva izašla s tolikom količinom bugova. Već razmišljam da pređem na Elden Ring i to igram neko vrijeme dok Guerilla ne riješi Horizon.

Nisam vidio ružniji performance mod (sa aspekta oštrine slike) od ovoga u Horizon FW - 1800p checkerboarding je promašaj, bilo bi bolje da koriste dinamičnu rezoluciju. S druge strane resolution mod je zaključan na 30 FPS-a koji očajno izgledaju na OLED-u, a 40 FPS mod vjerojatno nije niti u planu.

Moram priznati da mi je splasnulo oduševljenje igrom konto svih ovih problema.

8 godina
neaktivan

ja igram koliko mogu, jos nisam ocistio bristleback na ovom podrucju, tj. jos nisam ocistio pocetak mape. nazalost nemam vremena za vise ali gustam. ali zasad nisam primjetio nikakav bug, sve radi super

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
greysaint0 kaže...
gamex1423 kaže...

Meni je s druge strane "shimmering" još više izražen. Ne mogu reći da sam oduševljen u kojem stanju su izbacili igru. Nikada nisam doživio da je Sony 1st party ekskluziva izašla s tolikom količinom bugova. Već razmišljam da pređem na Elden Ring i to igram neko vrijeme dok Guerilla ne riješi Horizon.

Nisam vidio ružniji performance mod (sa aspekta oštrine slike) od ovoga u Horizon FW - 1800p checkerboarding je promašaj, bilo bi bolje da koriste dinamičnu rezoluciju. S druge strane resolution mod je zaključan na 30 FPS-a koji očajno izgledaju na OLED-u, a 40 FPS mod vjerojatno nije niti u planu.

Da, ovo je rijetka igra gdje ne koristim performance mode bas jer mi sve treperi zbog te 1800c. Bolje da su stavili nativnu neku dinamicnu bez upscaling ili cak spustili neke druge efekte da bi rezolucija bila stabilnija.

Na 30fps mi izgleda super, tu nemam nekih zamjerki i naviknem se brzo na 30 pa mi i ne smeta, ali eto od zadnje verzije mi je puno bugova dok ih prije updatea nije bilo.

12 godina
greysaint0 kaže...
gamex1423 kaže...

Meni na 30fps izgleda vise nego dobro,u rangu Spidermana,GOW itd u 30fps...ta vrsta prikaza.

Ali opet gledao sam na YT prikaz na 30fps i ekipa ima izrazen judder tako da uistinu ne kuzim zasto netko ima judder a netko ne.

Mozda ljudi promjene neke postavke,mozda nisu kalibrirali HGIG pa i to utjece na procesiranje HDRa...mozda ovo mozda ono,svasta moze bit.

16 godina
greysaint0 kaže...

Told you so :-)

Ja sam danas izgubio 20 minuta na retardirani bug na prvom Tallnecku. Nikako nisam mogao skočiti dropnuti platformu, jer sam promijenio samo dvije tipke (custom controls) dodge u crouch i obrnuto jer se ne mogu naviknuti na to pošto je u AC igrama drugačije. Kad vratim controls na default onda se quest može riješiti. Ah, budu ispravili.

I u nekim custscenesima je bio vidljiv FPS drop na kratko.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.2.2022 18:27 (Bitanga).
16 godina

Da se priključim ovom vlaku. U 3 dana natukao skoro 20 sati (s tim da radim full time). Peku me oči, upalile se malo... Uglavnom vidim da ekipa ne vjeruje koliko je igra dobra sudeći po reakciji foruma na BUG recenziju. Ok, sigurno nije "96" (glitchevi kod pentranja pa nekad radi toga ponavljati sekciju, melee combat iako bolji i dalje je dosta šlampav, neki bugići...) no nije ni za review bomb ko klinci na metacriticu i vrijeđa me dok se uspoređuje sa zadnjim Assassins Creed igrama jer ovo je toliko bolje i daleko od Ubisoftovog dosega da mi se neda pisati. Uglavnom, mnogo quality of life poboljšanja (fast travel i nema micro management inventorya su mi naj). Sve je nekako brže, fluidnije (kontekstualne akcije), haptic feedback i adaptivni trigeri dodaju još malo šlaga na tortu itd. Igram u performance modu (HZD sam odigrao tek na PC-u jer na žalost ovakav tip igre ne mogu na 30fps-a) i jako sam zadovoljan viđenim. Kihne tu i tamo, no uglavnom je za otvoriti usta.

Open world sadržaj jako je dobro odmjeren i većina je ipak zanimljiva (volim što su napravili s ruins lokacijama, malo easy mozganja), a nema ni grinda, odnosno bez beda bi se moglo kroz story misije uz koji level usput rješavanjem strojeva. No gdje igra sjaji je atmosfera/priča. Jako lijepi blend tribal/praznovjerja i SF-a iz jedinice dignut je na sasvim novi nivo i baš me zanima što će biti dalje... Odigrat preko vikenda i idući tjedan pa peglat lagano Gran Turismo 7. Da nema situacije na istoku, rekao bih life is good. 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

ma meni je igrica zakon, krenuo sam igrati proslu subotu, nisam natukao puno sati ali ja jos uvijek rijesavam misije oko chainscrapea. znaci toliko mi je gust da sam svaki komadic mape prosao. e to je sta trazim od igrice, da sam zantizeljan, da sve istrazim a ne samo da prodem

2 0 hvala 0
12 godina

Tako i ja igram i apsolutna preporuka da rijesavate sporedne zadatke jer su cesto u rangu glavnih i jos dobijete dobar loot i dublji uvid u pricu.Sinoc rijesavam jedan opcionalni zadatak i dobijem na kraju epic bow ❤❤❤

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Igrao sinoć/jutros do sitnih sati. Igra je sa aspekta priče i općenite atmosfere zaista odlična. Ali količina bugova mi ostavlja dojam da će proći barem 4-5 mjeseci dok ovo ne popeglaju. Jučer sam na jednoj glavnoj misiji nekoliko puta pao pri penjanju zbog bugova. Pop-in zna biti gadan, do te mjere da mi je pop-inala cijela nastamba u jednom dijelu igre. Shimmering i 1800p checkerboarding ostavljaju očajan dojam na 65" TV-u.

Iskreno, ono što je apsolutno rasturilo ovu igru u svim pogledima je kompletni fokus na razvoj za PS4. Vidi se to po "sporim" loading screenovima (makar traju par sekundi, u većini crossgen igara koje su dobile dediciranu PS5 verziju ih uopće nema), korištenju checkerboarding 1800p rezolucije (100% sam siguran da se išlo sa ovime zbog PS4 Pro podrške na kojem se vrti na istoj rezoluciji, samo u 30 FPS-a). Da se razumijemo, sasvim mi je jasno da su razvijali za PS4 kad je razvoj krenuo 2017. godine (ako se dobro sjećam), ali zaista nema isprike da su igru izdali u ovom stanju na PS5. Kad se sjetim da je igra originalno trebala izaći još prošle godine, ne znam kako bi tek tada stvari izgledale.

Smiješno je da se Horizon ZD vrtio u višoj rezoluciji od nastavka - ZD je koristio 4K checkerboarding i izgledao je daleko bolje od nastavka, barem sa tog aspekta (razlika između 4K i 1800p je 2,5 milijuna pixela - makar se kod checkerboardinga ne može baš tako "zdravo seljački" to gledati, ali taj podatak je velik faktor čak i u ovom slučaju). Tužno je i to da igra uopće ne koristi ray tracing (čija bi prisutnost bila opravdanje za rušenje rezolucije) a ozbiljno su degradirali rezoluciju slika koja je najvažniji faktor za opći dojam. Implementacija HDR-a mi je ostavljala odličan dojam u početnom dijelu igre (oko Chainscrapea) ali u nekim drugim djelovima izgleda totalno promašeno i isprano, pogotovo u pustinjskim dijelovima. Nebitno da li se koristi HGiG ili ne (ionako ga igra ne podržava), rezultat je isti.

Sve u svemu, veliki plus za priču koju su zaista nastavili na fantastičan način, isto tako veliki plusevi za dizajn svijeta, nove mašine, fantastično detaljno napravljene likove i njihove facijalne animacije koje vjerno prenose osjećaje, kao i za općeniti gameplay. No sa tehničkog aspekta igra ima velikih problema kako u prezentaciji, tako i u količini bugova i finalni dojam nije bajan. Da sam profi recenzent rekao bi da je ovo 8/10 igra. Da se popegla sve sa tehničkog aspekta (makar 1800p checkerboarding ostaje, to se sigurno neće mijenjati), rekao bi da je 9.5/10 igra.

2 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Tako i ja igram i apsolutna preporuka da rijesavate sporedne zadatke jer su cesto u rangu glavnih i jos dobijete dobar loot i dublji uvid u pricu.Sinoc rijesavam jedan opcionalni zadatak i dobijem na kraju epic bow ❤❤❤

da da, sve detaljno. ja sam u chainscrapeu kupio sharpshot bow i upgredao ga. jedino mi samo 6 strelica stane u pouche, moram cim prije sve otkljucat. mislim da na zero dawnu stalo 20 maks, koristim njega jer mi je obican preslab

12 godina
Zec04 kaže...
MEGATAMA kaže...

da da, sve detaljno. ja sam u chainscrapeu kupio sharpshot bow i upgredao ga. jedino mi samo 6 strelica stane u pouche, moram cim prije sve otkljucat. mislim da na zero dawnu stalo 20 maks, koristim njega jer mi je obican preslab

Ja koristim sharpshot bow konstantno,sada imam treci,stane mi 10 strijelica plus 6 ili 7 onih za skidanje oklopa.

Taj je plavi dok mi je epic onaj za kiselinu i jos nesto.

Naisao sam na par bugova i glicheva i iritiralo me to jer je u pitanju Sony igra ali kada se sjetim da je Witcher 3 imao nemogucu kolicinu bugova i glicheva u usporedbi pa mi je to svejedno bilo prihvatljivo.

Prema nekome smo previse kriticni a prema nekome premalo pa se desi Cyberpunk jer dev misli da ce to opet proc.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice