Sporo prilikom odgovaranja i editiranja
- poruka: 57
- |
- čitano: 5.071
- |
- moderatori:
vincimus
Da, maloprije nije ništa radilo ali to je uvjetno rečeno normalno kod nekih manjih zahvata.
Da, maloprije nije ništa radilo ali to je uvjetno rečeno normalno kod nekih manjih zahvata.
Točno, radilo se o manjem zahvatu, s neplanirano lošim efektom. Srećom, trajalo je vrlo kratko.
Dns je još ok, jučer sam svaku poruku pisao 3 puta
ALi, s obzirom da mi je ovo jedan od najboljih foruma uopće, da se prožvakati
I što je več bilo rečeno, stvarno je čudno zašto BUG-ovci ne prodaju skriptu foruma, jer ovo je čudo
Dns je još ok, jučer sam svaku poruku pisao 3 puta
ALi, s obzirom da mi je ovo jedan od najboljih foruma uopće, da se prožvakati
I što je več bilo rečeno, stvarno je čudno zašto BUG-ovci ne prodaju skriptu foruma, jer ovo je čudo
Radi se o potpuno odvojenim problemima (povremena sporost odziva je jednostavno rezultat trenutne preopterećenosti postojeće infrastrukture, a ovo danas posljedica izravnog održavanja).
Nije lako tek tako nekom drugome dati ovo rješenje jer nije ni razvijano na način da bi funkcioniralo kao samostalni modul.
Danas je puno bolje, jučer je bilo strašno. A ovaj ekupi ad ili šta je već vezano uz tu stranicu sa ovog foruma. Iako imam adblock...Ne učita mi se pola foruma. Samo waiting for ekupi.hr... Valjda će biti bolje, već je malo.
Potpuno mi je nejasno zašto se oko ovoga pravi takva fama. Na najjednostavnije pitanje (IIS ili SQL) nije moguće dobiti odgovor. Mene i druge ljude koji prate ovaj topic samo zanima u čemu je problem. Vlada nekakva misterija kao da se radi o nacionalnoj sigurnosti ("radi se na tome", "da, svjesni smo problema" i sl.). S obzirom da sam dobio već 2 žuta zbog ovog topica (a nisam ni jedan prije toga u svoje 4 godine staža na ovom forumu) ostavit ću se daljnjeg komentiranja. Ne mislim da su ti kartoni neopravdani - dapače, oba su u skladu sa tekućim propisima. Samo želim još jednom naglasiti da mi je nejasno zašto ne možemo znati u čemu je stvarno problem. Nije da će se problem zbog tog saznanja riješiti ali ljude to baš zanima i to je poanta community-a na forumu: informacija.
Potpuno mi je nejasno zašto se oko ovoga pravi takva fama. Na najjednostavnije pitanje (IIS ili SQL) nije moguće dobiti odgovor. Mene i druge ljude koji prate ovaj topic samo zanima u čemu je problem. Vlada nekakva misterija kao da se radi o nacionalnoj sigurnosti ("radi se na tome", "da, svjesni smo problema" i sl.). S obzirom da sam dobio već 2 žuta zbog ovog topica (a nisam ni jedan prije toga u svoje 4 godine staža na ovom forumu) ostavit ću se daljnjeg komentiranja. Ne mislim da su ti kartoni neopravdani - dapače, oba su u skladu sa tekućim propisima. Samo želim još jednom naglasiti da mi je nejasno zašto ne možemo znati u čemu je stvarno problem. Nije da će se problem zbog tog saznanja riješiti ali ljude to baš zanima i to je poanta community-a na forumu: informacija.
Tko radi famu? Ja više i ne znam koliko sam puta napisao na forumu (kada bi se o ovome pričalo) - do usporavanja rada foruma dolazi u trenucima kada su nam serveri preopterećeni. Puno korisnika, puno zahtjeva prema bazi, procesori se zakucaju do plafona i eto ti sporog odziva... Nema tu nikakve mistifikacije, jednostavno u vršnim trenucima opterećenja sadašnji serveri nemaju kapacitet za odraditi kako spada svoj posao. U postupku smo nabavke opreme za proširenje i to je to. Problem za sada nije urgentan jer se ipak događa tu i tamo, ali znamo da ga moramo riješiti.
Upravo sam dobio poruku o nedostupnosti.
Danas se opet netko igra sa očvrsjem ili mekušinom... "Nedostupne stranice", konstantno odlogiranje i sve sporo do bola. Cache očišćen, no help.
Danas se opet netko igra sa očvrsjem ili mekušinom... "Nedostupne stranice", konstantno odlogiranje i sve sporo do bola. Cache očišćen, no help.
ma to ti je ddos u znak podrške mantalistu
šalu na stranu, i meni je isto sve sporo i odlogirava
Danas poslijepodne je bilo u tijeku redovno održavanje servera, pa je moguće da je to bio uzrok... Ali sad je to gotovo, pa problema više ne bi trebalo biti.
Potvrđujem, problemi su nestali.
Konačno se forum malo dobio.
Danas poslijepodne je bilo u tijeku redovno održavanje servera, pa je moguće da je to bio uzrok... Ali sad je to gotovo, pa problema više nema
There, I fixed!
Danas poslijepodne je bilo u tijeku redovno održavanje servera, pa je moguće da je to bio uzrok... Ali sad je to gotovo, pa problema više ne bi trebalo biti.
Možda da smislite neku notifikaciju, u stilu poruke dana. "Redovno održavanje servera" čisto informativno da znamo
Možda da smislite neku notifikaciju, u stilu poruke dana. "Redovno održavanje servera" čisto informativno da znamo
Da, to bi bilo odlično, s obzirom kad sam tu kad radite nešto, odlogira mi se automatski, i onda ja kreten probam na mobitelu, i tamo mi se odlogira, a tamo moram 3 puta upisivati podatke da me logira
Riskiram udarac po glavi tupim predmetom zbog totalnog OT-a, ali što je bilo sa mentalistom? Spomenut je tu pa me baš zanima jer sam ga redovito sretao na puno mjesta na forumu.
Riskiram udarac po glavi tupim predmetom zbog totalnog OT-a, ali što je bilo sa mentalistom? Spomenut je tu pa me baš zanima jer sam ga redovito sretao na puno mjesta na forumu.
A protjeran zbog svojeg karaktera, u pokušaju sarkazma izjavio da podržava pedofiliju i dobia crni...naravno to je samo bila kap koja je prelila čašu, već je on neko vrijeme bio na tankom ledu što se tiče kršenja pravila.
Nešto u stilu onih sličica Radovi u tijeku modificirano na Održavanje u tijeku bi bilo prava fora.
Ne znam kako je kod drugih no kod mene je i dalje spor. Zadnjih dana se nešto vuče.
Ne znam kako je kod drugih no kod mene je i dalje spor. Zadnjih dana se nešto vuče.
Nisi jedini. I meni je proteklih par dana usporen.
Ima li tko večeras problema sa Bug online stranicama i forumom? Opet nešto usporilo. Izgleda da je opet server opterećen.
Jeli ikoga večeras malo zeza Bug online i forum. Opet nešto usporilo. Izgleda da je opet server opterećen.
Nope. Sve ok.
Men je malo bio sporiji prije pol sata, sad opet radi dobro.
Evo opet bug ne radi kako treba, sporo, ucitava se dugo nesto. Bojim se da je do mene. Gotovo čitav dan mi ne radi kako treba, ne znam kako je ostalima. Morati cu vidjeti sta mi je sa netom zadnjih par dana(1 dan radi normalno, drugi, nikako...).
Eto samo provjeravam da li je do foruma ili mene, kako bih znao što ću dalje?
Edit: Posebice imam problema sa ovim tabovima na desnoj strani(aktualne vijesti ,zadnje na forumu...itd). Trenutno se stanje malo popravilo.
Evo nije sporo toliko.