Po meni to sve ovisi o firmi. Negdje će osoba sa završenim faksom imat malčice bolju plaću nego "fizikalac" (osobno se uvjerih u to. tip inžinjer imao za 200 kuna veću plaću od mog kolege koji je polako s vremenom nabio pristojnu plaćicu s tim da je inžinjer imao puno veću odgovornost na poslu). Ali ako se ti školuješ na faksu i nekog vraga ti ostane u glavi, vjerujem da ćeš nać dobar posao. Možda ne iz prve ruke ali definitivno s vremenom da.
Krenuti na faks ili ne, pitanje je sad ...
- poruka: 93
- |
- čitano: 21.689
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
Da pitam jos, dali utjece mnogo na placu gdje imas zavrsen faks... npr. ja studiram informatiku u TU u Graz-u i nije usporedivo ono sto se radi u ZG s ovim ovdje, jer sam upozno dosta ljudi odozdo koji su dosli vam, pa se pogube posve od kolicine gradiva i vjezbi...
Glupo mi je s jedne strane da se trazi faks, a kad se prijavi osoba sa zavrsenim faksom s nekog uglednog fakulteta i sa nekog iz zabiti, oni ce se mozda gledat skoro ist
Ohladi drug. Ne ne utječe gdje imaš završen fax. Fax ti je samo pokazatelj da si kvalificiran da nešto uradiš, a ne KOLIKO DOBRO nešto znaš da uradiš. Ovaj kriterij se svugdje stiče radom i angažmanom. Ako si ti sposobniji od nekog u svom poslu nije bitno da li si završio Stanford ili nešto u zagrebačkoj zabiti :/.
Program TU graza se razlikuje od ovih u Zagrebu i vjerujem da zato ljude zbuni, a ne iz nekog višeg razloga. Svaki fax daje mogućnost da nešto naučiš samo je do tebe da li se prošvercati ili stvarno učiti. Slobodno uzmi si neke ljude s tvog faxa za primjer, jer vjeruj mi, sigurno ih ima (a neke i poznajem).
Definitivno se slažem, jer ne znam na kojem poslu ili bilo gdje možeš primjeniti nešto što je zapisano u nekoj knjizi.. Dakle i onaj koji sa odličnim dipl. i onaj koji sa dovoljnim dipl. su kval. i tko kaže da onaj sa 2 neće bolje obavljati neke poslove?..
Da pitam jos, dali utjece mnogo na placu gdje imas zavrsen faks... npr. ja studiram informatiku u TU u Graz-u i nije usporedivo ono sto se radi u ZG s ovim ovdje, jer sam upozno dosta ljudi odozdo koji su dosli vam, pa se pogube posve od kolicine gradiva i vjezbi...
Glupo mi je s jedne strane da se trazi faks, a kad se prijavi osoba sa zavrsenim faksom s nekog uglednog fakulteta i sa nekog iz zabiti, oni ce se mozda gledat skoro ist
Ohladi drug. Ne ne utječe gdje imaš završen fax. Fax ti je samo pokazatelj da si kvalificiran da nešto uradiš, a ne KOLIKO DOBRO nešto znaš da uradiš. Ovaj kriterij se svugdje stiče radom i angažmanom. Ako si ti sposobniji od nekog u svom poslu nije bitno da li si završio Stanford ili nešto u zagrebačkoj zabiti :/.
Program TU graza se razlikuje od ovih u Zagrebu i vjerujem da zato ljude zbuni, a ne iz nekog višeg razloga. Svaki fax daje mogućnost da nešto naučiš samo je do tebe da li se prošvercati ili stvarno učiti. Slobodno uzmi si neke ljude s tvog faxa za primjer, jer vjeruj mi, sigurno ih ima (a neke i poznajem).
To si u pravu, nema sta, osobno se par ljudi svercalo uz mene ima uvijek bisera, za koje mi ipak nije jasno zasto to rade, jer ak nece naucit na faksu radit to, pa gdje i kad ce...
zanimalo me samo dal ima to kakvog utjecaja, i mislio sam da nema neke posebne razlike...
a i da program se razlikuje, pogotovo glede vjezbi, al to je druga prica