Jel želiš zadržati pozadinu pčele ili samo pčelu strpat u okvir?
Zeio bih zadrzati pozadinu pcele, hvala majstore na brzom javljanju.
Hm, pa ne vidim u čem je problem.
Ubaci sliku na sliku, i izreži ili sliku s pčelom tako da sjeda taman na okvir, ili izreži okvir posebno, stavi ga na vrh, a pozadinu koja je oko okvira pobriši.
Ako želiš mogu ti ja napraviti.
Kako da napravim tilt shift fotografiju?
Nemojte mi google neke linkove i to nista nisam razumio ako neko moze da objasni na srpski,hrvatski :D
Kopiraj background layer, primjeni Gaussian blur filter na njega, onda tom layeru dodaj layer masku, popuni ju crnom bojom, i onda povuci bijelim mekim brushom po sredini slike, to jest po glavnom subjektu slike (most, grad, što već) za kojeg želiš da bude u fokusu.
Ako ne znaš što je layer maska, guglaj.
Ubaci sliku na sliku, i izreži ili sliku s pčelom tako da sjeda taman na okvir, ili izreži okvir posebno, stavi ga na vrh, a pozadinu koja je oko okvira pobriši.
Probao sam sliku izrezati da sjedne u okvir, ali nikako da sredim rubove pa kad je slika u boji vide se prelazi. Rezati okvir posebno nisam probao.
Ako ti nije problem, molio bih te da mi to napravis (ako imas volje i vremena).
Probao sam sliku izrezati da sjedne u okvir, ali nikako da sredim rubove pa kad je slika u boji vide se prelazi. Rezati okvir posebno nisam probao.
Ako ti nije problem, molio bih te da mi to napravis (ako imas volje i vremena).
Here you go..;)
Ak imaš zamjerki, još uvijek imam .psd.
Here you go..;)
Ak imaš zamjerki, još uvijek imam .psd.
Prelijepo!!
PSD ti je tu, nisam ti bezveze i sliku slao.
Malo su rubovi loši, nije mi se više dalo.
To sad još možeš brushat po layer masci ako želiš savršenstvo.
Crno skriva, bijelo pokazuje.
Kasnim, previše sam se zajebavao :)
PSD ti je tu, nisam ti bezveze i sliku slao.
Malo su rubovi loši, nije mi se više dalo.
To sad još možeš brushat po layer masci ako želiš savršenstvo.
Crno skriva, bijelo pokazuje.
Kasnim, previše sam se zajebavao :)
Hvala majstore!
Jeli moguće crtati bez da imaš tablet?
Mislim znam da je moguće nego dali je stvarno tolika razlika u crtanju?
Da, ogromna...iako ne znam crtat..razlika je ogromna..:P
Ja crtam bez tableta. Krajnji rezultat može biti potpuno isti, samo što će ti za crtanje bez tableta za to trebati trostruko duže. Stoga, ako možeš, kupi neki Wacom i deri.
Pronašao stari .psd file u kojem sam crtao i bojao našeg kolegu Mentalista, te evo kako u ovih pol' sata napreduje...
Zašto nisi tako kreativan i u Minecraftu??? Neee, tamo znaš samo paliti -.-
Pronašao stari .psd file u kojem sam crtao i bojao našeg kolegu Mentalista, te evo kako u ovih pol' sata napreduje...
Zašto nisi tako kreativan i u Minecraftu??? Neee, tamo znaš samo paliti -.-
Burn baby burn!
Prijatelj radi na jednoj knjizi i ubacio je neke slike vezane za temu. Isprintao je jedan dio (probna verzija) da vidi kako to izgleda i ispalo je ok.
Razgovaramo jucer i pitao me moze li se napraviti sljedece: slika koja je dolje (crna rupa) da se nekako izreze (da se vidi to zakrivljenje odnosno taj kruzni dio), da nema pravokutan okvir i da se takva stavi na bijeli papir.
Probao sam se sinoc malo igrati s time i kad ovaj crni dio izrezem sa alatom quick selection tool ostanu mi bas naglaseni rubovi. Kojim filterom ili na koji nacin mogu napraviti neki fini prijelaz da se rubovi ne primjete toliko?
Nadam se da ste me razumjeli sto mi je cilj...
Ok eterna, probat cu. Nisam neki znalac u photoshopu, tek sam se poceo uciti, pa mi svi savjeti dobro dođu.
A ovdje stvarno ima ljudi koji su voljni pomoci...
Ok eterna, probat cu. Nisam neki znalac u photoshopu, tek sam se poceo uciti, pa mi svi savjeti dobro dođu.
A ovdje stvarno ima ljudi koji su voljni pomoci...
evo ako kojim slučajem zatrebaš, a ima i jednostavnij način, dupliciraj layer (ctrl+J) pa uzmi Elliptical marquee tool i stavi feather 50px, i zaokruži oko tog objekta i napravi invert (ctrl+shift + I) i delete... ovaj layer ispod sakrij (klikni na oko) da vidiš što režeš, ako treba jošđ odrezati opet stisni delete dok ti je selekcija aktivna.
evo ako kojim slučajem zatrebaš, a ima i jednostavnij način, dupliciraj layer (ctrl+J) pa uzmi Elliptical marquee tool i stavi feather 50px, i zaokruži oko tog objekta i napravi invert (ctrl+shift + I) i delete... ovaj layer ispod sakrij (klikni na oko) da vidiš što režeš, ako treba jošđ odrezati opet stisni delete dok ti je selekcija aktivna.
Ovo izgleda bas dobro. Vidit cu popodne s prijateljem jel mu to ok, meni je. Hvala ti!
P.S. steta sto ovdje nema nigdje hvala, ali stavit cu ti negdje drugdje!
Moram to napraviti i za slasha 666 i damagehigh-a.
Ovo je je*eno dobro, svaka čast.
Tražio sam zamjerku 5 minuta, i sve što sam smislio je da bi desnom čovjeku noge trebale biti savijene u koljenu :D
Hahaha hvala :D
Znam, ali, posto je na hrvatskom bilo uzasno dosadno, ja sam iso nacrtat tu burtonovu sliku po sjecanju, a na njoj covjek sjedi na stijeni i ima tako ispruzene noge (jos su i dulje od ovog kako sam ja nacrto). I onda kad sam shvatio da se, osim tog dijela, uopce ne sjecam ostatka slike, ostalo sam po svom nacrto xD
Jedna od gresaka koja je nastala kod micanja noisea u PS-u kasnije je da oko polumjeseca imam crni krug, al to se samo na nekim monitorima vidi :D
Vidi se, ali jako tesko taj crni krug, monitor jeftikaner Samsung 203B (TN, DVI) iz 2005. .
Malo obogaćujem Portfolio, evo jedan QR kod.
"Doratine Design"
Jel mi možeš objasniti što je to već sam viđao ali nigdje nisam našao objašnjenje?
Jel mi možeš objasniti što je to već sam viđao ali nigdje nisam našao objašnjenje?
Kod koji skeniraš mobitelom, a sadrži neke tekstualne podatke - linkove, običan tekst i sl.
OK. Radio sam dosta Photo korekcija raznih manekenki i starleta,
ali ovo je jedan od najčudnijih PS beauty tretmana koje sam morao profesionalno napraviti.
Dakle, figurica bez korekcija i sa Photoshop pimp korekcijom:)
Odlična galerija na 3d-hr-u